• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Συζητήσεις Olympic Αir - Aegean για συνεργασία [Ανακοινώθηκε η συγχώνευση]

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Μη βιάζεστε!! Ακόμα δεν ξέρουν οι ίδιοι τι θα γίνει, θα ξέρουμε εμείς? Ψυχραιμία και υπομονή.

Traveller

Member
Μήπως ξέρετε τί θα γίνει με τα εισιτήρια που έχουμε ήδη κλείσει για το επόμενο διάστημα? Για παράδειγμα εγώ έκλεισα για Ρώμη το Πάσχα με την Aegean. Θα αλλάξουν τα δρομολόγια, θα ακυρωθούν πτήσεις?
Όλες οι πτήσεις θα ακυρωθούν και ειδικά όσοι έκλεισαν για Ρώμη το Πάσχα θα πληρώσουν και πρόστιμο...

Τα νεύρα μου.... να δω τι άλλο θα γράψετε... ο καθένας να δεις θα αρχίσει να λέει οτι του κατέβει... γιατί ρε μεγάλε να ακυρωθούν οι πτήσεις? για μιά συγχώνευση η οποία θα γίνει από αρχές Σεπτέμβρη και βλέπουμε?

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Η συγχώνευση θα...
γίνει με απορρόφηση της ΟΑ από την Aegean, ώστε η νέα εταιρία να είναι εισηγμένη στο ΧΑ, άμεσα αποτιμήσιμη και να μπορεί να αντλήσει ευκολότερα κεφαλαια για περαιτέρω ανάπτυξη.
"Αφεντικό" του νέου επιχειρηματικού σχήματος θα είναι η MIG, η οποία εισφέροντας την ΟΑ θα αποκτήσει ποσοστό σχετικής πλειοψηφίας και θα ελέγχει πλήρως την εταιρία. Κατά τις εκτιμήσεις τραπεζικών παραγόντων, η σχέση αξίας βάσει της οποία θα γίνει η συγχώνευση θα είναι 3 προς 4. Δηλαδή η Olympic αποτιμάται στο 75% της αξίας της Aegean. Επισημαίνεται ότι η χρηματιστηριακή αξία της εισηγμένης προσεγγίζει τώρα τα 290 εκ. ευρώ - άρα η σχέση ανταλλαγής δίνει στην Olympic τρέχουσα αξία 220 εκ. ευρώ.
Με βάση αυτή τη σχέση αξίας των δύο εταιριών, η Aegean θα εκδώσει περίπου 54 εκ. μετοχές υπέρ τηςMIG, η οποία μετά τη συγχώνευση θα κατέχει 43% ς. Ο νυν βασικός μέττοχος της Aegean Θ. Βασιλάκης θα περιοριστεί από 35,5% σε 20%, ενώ το ποσοστό των αδελφών Λασκαρίδη θα πέσει από 19% σε 10,8%
Από που προκύπτει αυτό? Η επίσημη ανακοίνωση είναι ξεκάθαρη: Τα ποσοστά Βασιλάκη - Βγενόπουλου στο οριστικό σχήμα θα είναι τα ίδια. Τα περί 75% δεν βγαίνουν με κανένα υπολογισμό.

Επίσης, για κάποιο περίεργο λόγο το δελτίο τύπου αποφεύγει να αναφερθεί σε συγκεκριμένα νούμερα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου κάνει εντύπωση.

GTS

Member
Όχι ρε Τράβελλερ, μην γίνεσαι άξεστος πάλι....αφού μετά τη συγχώνευση, ακυρώνονται οι πτήσεις, ο τελικός του champions league, τα δάνεια που έχουν δωθεί στην Ελλάδα από ιδρύσεως, οι πιστωτικές, οι ακάλυπτες επιταγές, τα εισιτήρια στα ΜΜΜ, η 7η σαιζόν του Lost, το νταμπλ της Πανάθας....ακυρώνονται μέχρι νεωτέρας, είναι ηλίου (ή μήπως ηλιθίου) φαεινότερο...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο

spor_os

Administrator
Λοιπόν για να ηρεμήσετε λίγο, αν και δε βλέπω το λόγο που είστε αγχωμένοι διαβάστε αυτό...
Η συμφωνία ουσιαστικά θα υλοποιηθεί μετά από τις 9 Σεπτεμβρίου 2010, οπότε και λήγει η περίοδος ενός έτους από την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής διάστημα εντός του οποίου η MIG έχει δεσμευθεί έναντι του ελληνικού Δημοσίου ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία μετοχική αλλαγή.
ΟΚ?

spor_os

Administrator
Για ένα και μόνο ένα πράγμα φοβάμαι με τη συγχώνευση.
Τώρα με την κάρτα μέλους του ΠΑΟ έχω 50% έκπτωση στην Olympic.

Θα ισχύει αυτή η έκπτωση και μετά?

ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ...

XRISTOS71

Member
Για ένα και μόνο ένα πράγμα φοβάμαι με τη συγχώνευση.
Τώρα με την κάρτα μέλους του ΠΑΟ έχω 50% έκπτωση στην Olympic.

Θα ισχύει αυτή η έκπτωση και μετά?

ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ...

μονο αν παρει το πρωταθλημα ο βαζελος !!!!!
γιατι αν το παρει ο γαβρος η ο Πάοκ τοτε θα φας πίκρα που θα ειναι ολη δική σου :haha::haha::haha:

XRISTOS71

Member
Από που προκύπτει αυτό? Η επίσημη ανακοίνωση είναι ξεκάθαρη: Τα ποσοστά Βασιλάκη - Βγενόπουλου στο οριστικό σχήμα θα είναι τα ίδια. Τα περί 75% δεν βγαίνουν με κανένα υπολογισμό.

Επίσης, για κάποιο περίεργο λόγο το δελτίο τύπου αποφεύγει να αναφερθεί σε συγκεκριμένα νούμερα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου κάνει εντύπωση.

δες εδω
http://stefos-muc.blogspot.com/

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος