• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Σε ποια πολη θα ταξιδευατε μονο για φαγητο??

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Α! τι κριμα... γιατι οταν εγω ζητουσα κατι τοπικο δεν μου εφερναν ολα αυτα με τα εξαιρετικα ονοματα που αναφερεις? αλλα αντιθετως προσπαθουσαν να με εξοντωσουν με ξινολαχανο και λαρδι...στο λαιμο να τους κατσει...
Φαινεται οτι σε μενα μυριστηκαν κατι το τουριστομπατιρικο...τι να πω...
Choucroute = ξυνολάχανο. (Απλώς ως συνήθως προτίμησα τον όρο που βολεύει περισσότερο στο googling για όποιον ενδιαφέρεται...)
Τώρα και πάλι, ούτε εμένα με ενθουσιάζει το ξυνολάχανο, αλλά για πολύ κόσμο θεωρείται εξαιρετικό. Αλλά και χωρίς αυτό, τα υπόλοιπα εδέσματα της τοπικής κουζίνας αρκούν και με το παραπάνω....

Natassa.pla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη - Σικάγο
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικός
επειδή εμπλέκομαι επαγγελματικά με το κρασί, επιτρέψτε μου να σας πω το εξής, να μην δίνετε και πολύ σημασία στα βραβεία, η κάθε συμμετοχή σε διαγωνισμό πληρώνεται ακριβά και σχεδόν υπάρχει εγγύηση ότι το κρασί θα πάρει βραβείο, αν δεν πάρει βραβείο τότε είναι και πολύ μπουρούχα.
Τα μεγάλα κρασιά δεν χρειάζονται βραβεία από διαγωνισμούς, θα μου πεις και πως κάποιος θα γίνει γνωστός?... με την επιμονή και την προσύλωση στους στόχους η διαρκεια δεν κερδίζετε ούτε με βραβεία ούτε με διαφημίσεις ...ωχ σόρυ μακρηγορώ και βγαίνω εκτός θέματος
Σαν τοπ πάντως προορισμό για την κουζίνα του θεωρώ τον Λίβανο και αμέσως στην δεύτερη θέση το Πιεμόντε τρίτη θέση Κυκλάδες.

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Πρώτη θέση προτίμησης, φυσικά, οπουδήποτε στην Ιταλία. :D

Ακολουθεί η Κωνσταντινούπολη και οπουδήποτε στην Ισπανία.

Ετσι ακριβως..
Με πιο αγαπημενες
Απο Ιταλια: Βενετια, Ρωμη, οολη την Τοσκανη και την Εμιλια Ρομανα
Απο Ισπανια: Βαλενθια, Μαγιορκα, Ιμπιζα, Μινορκα και επιφυλασσομαι για τη χωρα των Βασκων (δεν εχω ιδια αποψη αλλα απο οσα εχω δει και διαβασει εχω πειστει οτι η κουζινα τους θα ειναι ακρως απολαυστικη)

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Α! τι κριμα... γιατι οταν εγω ζητουσα κατι τοπικο δεν μου εφερναν ολα αυτα με τα εξαιρετικα ονοματα που αναφερεις? αλλα αντιθετως προσπαθουσαν να με εξοντωσουν με ξινολαχανο και λαρδι...στο λαιμο να τους κατσει...
Φαινεται οτι σε μενα μυριστηκαν κατι το τουριστομπατιρικο...τι να πω...
Μα το σουκρουτ ειναι το ξινολαχανο! (Sauerkraut γερμανιστι!)
Και ναι! Ειναι απο τις συνταγες που βαθυτατα αντιπαθω. Απεναντιας το τυρι munster ειναι εξαιρετικα γευστικο, αλλα βεβαια σε μια χωρα με τριακοσια ειδη τυριων χανεται και αυτο!
Σαφως και προτιμω την κουζινα της Προβηγκιας.
Και πουθενα δε θα ταξιδευα βασει των γευστικων μου προτιμησεων. Αλλωστε ολη μερα τρεχω να δω αξιοθεατα. Το να επισκεφθω τα καλα εστιατορια ειναι εντελως στο τελος της λιστας μου!
Και εξηγουμαι: Δεν προκειται να χασω ουτε λεπτο για να γυρισω εγκαιρως στο ξενοδοχειο μου να ξεκουραστω (γιατι δεν λεει να παω και πτωμα. Πως θα ευχαριστηθω το φαγητο;) και να κανω το μπανιο μου και ουτως η αλλως -στην πλειοψηφια των περιπτωσεων θα πρεπει να εχω κλεισει τραπεζι για τη συγκεκριμενη ημερα τουλαχιστον απο το πρωι. Και μετα να παιρνω ταξι για να παω αλλου για αλλου για να βρω το οποιοδηποτε εστιατοριο εχω κλεισει. Για εμενα ειναι απιστευτη σπαταλη χρονου. Αυτο το πραγμα το εχω κανει μονο στη Βουδαπεστη -τη δευτερη φορα που πηγα- η οποια ουτως η αλλως πολλα πολλα μνημεια να δει κανεις δεν ειχε. Σε καμια αλλη πολη απο οσες εχω επισκεφθει, δεν το εχω ξανακανει. Τα κριτηρια μου συνηθως στα εστιατορια του εξωτερικου περιοριζονται στην εξης ελληνικη απαιτηση: να παραμενει η κουζινα τους ανοιχτη για να σερβιρει μεχρι αργα. Αυτο το κακο που συναντω σε μερικες πολεις της ευρωπης που στις εννεα το βραδυ δε βρισκεις να φας, ειναι το μονο που με απασχολει.

chrisbd

Member
Ειστε τοσο σιγουροι οτι τα κριτηρια για το κρασι ειναι τοσο αντικειμενικα η τελικα μετρανε και οι συνηθειες και η ιστορια που κουβαλαει ο καθενας?
Εγω που μεγαλωσα με Αμυνταιο και Ναουσα οταν πινω κατι απο Στερεα η Πελοποννησο θελω να το φτυσω, και τα νησιωτικα αν και βγαζουν γευσεις, μου φαινονται παντα υπερβολικα νερωμενα.
Borealis είσαι απο μια περιοχή που έχει απο τα καλύτερα κρασιά...Πρόσφατα επισκέφθηκα το κτήμα ΑΛΦΑ στο Αμύνταιο όπου μας έκαναν ξενάγηση και στο τέλος οι απαραίτητες δοκιμές κρασιών .....κάτι εταιρείες σαν και αυτή με κάνουν να είμαι αισιόδοξος για τα Ελληνικά κρασιά .....Αν δεν έχεις πάει αξίζει να το επισκεφθείς.....:D

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Το κτημα ΑΛφα ειναι οντως πολυ καλο, αλλα ξεφευγει στην τιμη.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Και πουθενα δε θα ταξιδευα βασει των γευστικων μου προτιμησεων. Αλλωστε ολη μερα τρεχω να δω αξιοθεατα. Το να επισκεφθω τα καλα εστιατορια ειναι εντελως στο τελος της λιστας μου!
Και εξηγουμαι: Δεν προκειται να χασω ουτε λεπτο για να γυρισω εγκαιρως στο ξενοδοχειο μου να ξεκουραστω (γιατι δεν λεει να παω και πτωμα. Πως θα ευχαριστηθω το φαγητο;) και να κανω το μπανιο μου και ουτως η αλλως -στην πλειοψηφια των περιπτωσεων θα πρεπει να εχω κλεισει τραπεζι για τη συγκεκριμενη ημερα τουλαχιστον απο το πρωι. Και μετα να παιρνω ταξι για να παω αλλου για αλλου για να βρω το οποιοδηποτε εστιατοριο εχω κλεισει. Για εμενα ειναι απιστευτη σπαταλη χρονου. Αυτο το πραγμα το εχω κανει μονο στη Βουδαπεστη -τη δευτερη φορα που πηγα- η οποια ουτως η αλλως πολλα πολλα μνημεια να δει κανεις δεν ειχε. Σε καμια αλλη πολη απο οσες εχω επισκεφθει, δεν το εχω ξανακανει. Τα κριτηρια μου συνηθως στα εστιατορια του εξωτερικου περιοριζονται στην εξης ελληνικη απαιτηση: να παραμενει η κουζινα τους ανοιχτη για να σερβιρει μεχρι αργα. Αυτο το κακο που συναντω σε μερικες πολεις της ευρωπης που στις εννεα το βραδυ δε βρισκεις να φας, ειναι το μονο που με απασχολει.
Δε νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς εννοούμε ότι θα διαλέγαμε προορισμό για να φάμε απαραίτητα σε κάποιο "καλό" εστιατόριο, στο οποίο θα πρέπει να κάνουμε κράτηση κλπ, κλπ, ... αλλά ότι θα διαλέγαμε προορισμό γιατί το φαγητό στην πλειοψηφία των κοινών εστιατορίων θα ήταν ικανό να μας προσελκύσει.

Εμείς για παράδειγμα, κάνουμε μια μικρή έρευνα σχετικά με τα εστιατόρια στις περιοχές που επισκεπτόμαστε, αλλά τις περισσότερες φορές καθόμαστε στο μαγαζί που θα μας κάνει κλικ, τη στιγμή που θα θέλουμε να φάμε.:D

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δε νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς εννοούμε ότι θα διαλέγαμε προορισμό για να φάμε απαραίτητα σε κάποιο "καλό" εστιατόριο, στο οποίο θα πρέπει να κάνουμε κράτηση κλπ, κλπ, ... αλλά ότι θα διαλέγαμε προορισμό γιατί το φαγητό στην πλειοψηφία των κοινών εστιατορίων θα ήταν ικανό να μας προσελκύσει.
Επειδη εγινε αναφορα σε σεφ, σε μοριακη μαγειρικη κλπ, υποθετω οτι τετοια εστιατορια μια κρατηση την χρειαζονται.
Εγω δεν κανω πλεον καν ερευνα. Μετα απο διαφορες ερευνες που εκανα και που ποτε δεν απεδωσαν τα αναμενομενα γιατι ουδεποτε τηρηθηκαν, σταματησα αυτο το σπορ. Καθομαι συνηθως στο εστιατοριο που ειναι στο σημειο που θελω και σερβιρει την ωρα που θελω η οποια συνηθως ειναι και εκτος βορειοευρωπαικης λογικης.

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ πάντως σκέφτηκα μια πόλη που θα ταξίδευα και μόνο για το φαγητό, και αυτή είναι η Αθήνα: μετά από μερικούς μήνες με λονδρέζικο φαγητό χαμηλού μπάτζετ, η χωριάτικη, η φασολάδα και οι λαχανοντολμάδες της μαμάς είναι reason to go! :D

chrisbd

Member
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ πάντως σκέφτηκα μια πόλη που θα ταξίδευα και μόνο για το φαγητό, και αυτή είναι η Αθήνα: μετά από μερικούς μήνες με λονδρέζικο φαγητό χαμηλού μπάτζετ, η χωριάτικη, η φασολάδα και οι λαχανοντολμάδες της μαμάς είναι reason to go! :D
Αμ τα λέω και γω μα ποιος μ' ακούει..........:D

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Είναι όμως στην κατηγορία κάτω των 30 ευρώ (όχι σε εστιατόριο) που λέγαμε σε προηγούμενα ποστ.....
Εξαρταται ποιο Κτημα Αλφα εννοεις. Αυτο που εννοω εγω Wineshop.gr - ... ειναι οντως εκπληκτικο κρασι, αλλα θεωρω οτι στην τιμη του εχω και αλλες εκπληκτικες επιλογες!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom