• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Σε ποια πολη θα ταξιδευατε μονο για φαγητο??

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ρε tripakias εσύ δεν μας είπες ότι πίνεις κρασί μόνο 5-6 φορές τον χρόνο? Γιατί λοιπόν παρεξηγείσαι που σου λέω πως δεν το έχεις το θέμα?

Εγώ φίλε μου γράφω όταν ξέρω ένα θέμα, αμα δεν ξέρω κάνω την πάπια... εσύ έχεις την συνήθεια να επιμένεις σε πράγματα που δεν ξέρεις... όπως εδώ έτσι π.χ στο θέμα με την Ιταλική κουζίνα που την βρίσκεις από χάλια έως μέτρια... τι πρέπει να πω εγώ λοιπόν? να καθήσω να σου κάνω φροντιστήριο τι πρέπει να φας ή να σε πάρω από το χέρι και να σε πάω σε πέντε εστιατόρια για να σε μάθω τι να φας? ότι και να πω εσύ θα λες τα δικά σου... λέω λοιπόν ένα δεν το έχεις το θέμα και ξεμπερδεύω... πιο τίμιο μου φαίνεται...

Εσύ όμως αντί να ρωτήσεις και να μαθαίνεις ή να κάνεις τουμπεκί στο θέμα κρασι που είσαι άσχετος, μας λες φίδια για τύπους στα χωριά που βάζουν βαρελάκια για την πάρτη τους και τους φίλους τους... ε ξύδια πίνουν ρε tripakias πως να το κάνουμε... και το δράμα δεν είναι μόνο πως πίνουν ξύδια είναι πως παραμυθιάζουν άσχετους πως φτιάχνουν κρασάρες...
Ρε Traveller, ειπα εγω πως παρεξηγηθηκα; Ισα ισα σου ειπα να μην λυπασαι καθολου.

Δεν μπορω ομως να πω την αποψη μου για αυτα τα 4-5 κρασια που πινω καθε χρονο; Εσυ μπορεις να τα θεωρεις ξιδια, εγω στη σαλατα μου δεν τα βαζω:bleh: (και ειμαι λατρης του ξιδιου).

Και για την ιταλικη κουζινα γιατι πρεπει να με πεισεις πως πρεπει να μ' αρεσει; Εμενα δεν μου αρεσει, για τους αναγνωστες του lonely planet η κουζινα της Ρωμης ειναι η δευτερη καλυτερη. Ουτε θελω να με πεισει κανενας ουτε να πεισω εγω καποιον. Γνωμη μου και γνωμη σας. Τοσο κακο ειναι να υπαρχουν διαφορετικες αποψεις;

Τουμπεκι δεν κανω... με αυτη τη λογικη σε θεματα για φαγητο να γραφουν μονο επαγγελματιας γευσιγνωστες και σεφ.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Προσπαθώ να δώ ποιον να παίρνω τηλ για υπόδειξη κρασιού οταν πηγαίνω σε ρεστωράν γιατί έχω μαύρα μεσάνυχτα!!
α ρε ευαγγελία τι φωτιές άναψες..
παντως οι αντρες γουστάρουν να μιλούν για κρασιά στρατό γκόμενες και σάλτσες...σοβαροί άνθρωποι...εμείς γιατί μιλάμε έεεεεεε???????:rolleyes:
ΥΓ..λέω να αποφύγω τον traveller γιατί ο μισθός μου δεν βλέπω να φτάνει..:D

chrisbd

Member
Προσπαθώ να δώ ποιον να παίρνω τηλ για υπόδειξη κρασιού οταν πηγαίνω σε ρεστωράν γιατί έχω μαύρα μεσάνυχτα!!
α ρε ευαγγελία τι φωτιές άναψες..
παντως οι αντρες γουστάρουν να μιλούν για κρασιά στρατό γκόμενες και σάλτσες...σοβαροί άνθρωποι...εμείς γιατί μιλάμε έεεεεεε???????:rolleyes:
ΥΓ..λέω να αποφύγω τον traveller γιατί ο μισθός μου δεν βλέπω να φτάνει..:D
Έλα βρε Renata μας προσβάλεις....όχι και για σάλτσες :D....... για ποτό, γκόμενες και αυτοκίνητο(πόσο καλοί οδηγοί) ναι.....καλοπέραση δηλαδή :haha:

Ε και σεις για γκόμενους περιοδικά και κουτσομπολιό για την φίλη σας τη Δώρα που τα έχει με τον Τάκη.....:haha:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Έλα βρε Renata μας προσβάλεις....όχι και για σάλτσες :D....... για ποτό, γκόμενες και αυτοκίνητο(πόσο καλοί οδηγοί) ναι.....καλοπέραση δηλαδή :haha:

Ε και σεις για γκόμενους περιοδικά και κουτσομπολιό για την φίλη σας τη Δώρα που τα έχει με τον Τάκη.....:haha:
μπά τα έχω ξεπεράσει αυτά..ζηλεύω τους άντρες και κάνω την ξύπνια λέγοντας για αεροπλάνα,σαλάτες,βιβλία,έ...και τώρα θα τους λέω και για κρασιά!!!:D

GTS

Member
Tripakias, ούτε εγώ ξέρω από κρασιά, αλλά ο ουρανίσκος μου ευτυχώς ακόμα δουλεύει και καταλαβαίνει το χάλια από το καλό κρασί. Μην αναπαράγεις λοιπόν τα παραμύθια για το καλό χύμα κρασί στην Ελλάδα, γιατί το καλύτερο κρασί χύμα μπορεί απλά να πίνεται και όλα τα υπόλοιπα είναι για φαρμακευτικούς και μόνο σκοπούς. Έχουμε δοκιμάσει άπειρες φορές το κρασάκι που έχει ο μπάρμπας κρυμμένο και το οποίο φυλάει σε πλαστικό μπουκάλι μόνο για πάρτη του και έχουμε ξεράσει μετά συγχωρήσεως.

Αντιθέτως, κάνε ένα ταξίδι στην Ιταλία, π.χ. Βενετία όπου βρέθηκα και πάρε ένα οποιοδήποτε vinο della casa (bianco με μία alle vongole μήπως και πάρεις χαμπάρι) και άντε σύγκρινέ το μου με τις αηδίες που σερβίρουν εδώ. Και όσο για την Ιταλική κουζίνα, μη βρίζεις άλλο, μιλάμε για από τις καλύτερες του κόσμου. Επίσης, δεν ήξερα ότι η μοριακή γαστρονομία είναι ισπανική παράδοση, δηλ. ρε Ζωρζ και η Ισαβέλλα έτρωγε μοριακά μύδια και σαρδέλες? Εδώ μιλάμε για παραδοσιακές κουζίνες, με ντόπια υλικά και όχι από το διάστημα.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Προχθές πάντως ήμασταν με κάτι φίλους στο Γαλαξίδι και γυρίζοντας στο σπίτι ο ένας ήθελε να πάρει κρασί για να το πιει στο τζάκι καπνίζοντας τα πούρα του (ε, ρε τι τραβάω, εκτός από λαθρέμπορας, φιλοξενώ και ψώνια). Μπαίνουμε σε μια κάβα, είχε μια σχετική ποικιλία κυρίως ελληνικών κρασιών, ρωτάει και ο φίλος τον κάπελα, ε τον κρασέμπορα ήθελα να πω και του συστήνει το μοναδικό κρασί "ΚΑΝΕΝΑΣ". Πραγματικά μοναδικό, ένας και μοναδικός πρέπει να το πίνει: ο κανένας.

Το' χει πιει κανείς; Δεν ξέρω από κρασιά, δεν τα απολαμβάνω, δεν είμαι του αλκοόλ γενικώς, αλλά τέτοιο χάλι δεν έχω ξαναπιεί... Είπαμε να μην είναι γλυκό αλλά όχι και γεύση διασταύρωσης οδοντόπαστας και απορρυπαντικού πιάτων, έλεος που λέει και ο taver. Αν ήταν ταινία θα ήταν σαν να συμπρωταγωνιστούσε ο Γουιλ Σμιθ με τον Τζιμ Κάρεϊ (βασανιστήριο για τα μάτια, τα αυτιά μη σου πω και τη μύτη, δηλαδή).

Επιστρέφω στο θέμα: Πόλη που θα πήγαινα για φαγητό, οπωσδήποτε το Xian, από το street food μέχρι τα ταβερνάκια και τα σικ, είχε φανταστικές γεύσεις. Αυτό το κινεζοαραβικομογγόλικο είχε το κάτι τις του.

Borealis

Member
Ειστε τοσο σιγουροι οτι τα κριτηρια για το κρασι ειναι τοσο αντικειμενικα η τελικα μετρανε και οι συνηθειες και η ιστορια που κουβαλαει ο καθενας?
Εγω που μεγαλωσα με Αμυνταιο και Ναουσα οταν πινω κατι απο Στερεα η Πελοποννησο θελω να το φτυσω, και τα νησιωτικα αν και βγαζουν γευσεις, μου φαινονται παντα υπερβολικα νερωμενα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Tripakias, ούτε εγώ ξέρω από κρασιά, αλλά ο ουρανίσκος μου ευτυχώς ακόμα δουλεύει και καταλαβαίνει το χάλια από το καλό κρασί.
Εμενα εχει χαλασει και δεν καταλαβαινει τιποτα... ή μαλλον τα καταλαβαινει αναποδα. Τι θες να πιω κρασι στη Βενετια; Για να το "βριζω" οπως κανω με το ιταλικο φαγητο;

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
τι είναι αυτό τρώγεται? για σύνελθε και κλείσε με καμμιά λοκο για Ρώμη.
πόλη είναι στα βουνά της νότιας Πολώνιας που θυμίζεται για τα βαρία πίατα τους

awww.mojeprzepisy.pl_pliki_przepisy_przepisy_placek_po_zbojnicku.jpg

ειδίκα όταν το φτιάχνει κι η πεθέρα είναι θεικοτατο :Ρ

όσο για Λοκο κι ρώμη, δε βολέυουν οι μερες γαμώ :mad:

chrisbd

Member
Για τα χύμα θα συμφωνήσω και γω tripakias, πίνονται ευχάριστα όταν ανοίγει το βαρέλι και αντε για κανενα μήνα - δίμηνο, μετά μπαίνει ο αερας και αρχίζει να ξυνίζει ....Θέλει πολύ ειδικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας για να διατηρηθεί.... Τα ξύλινα βαρέλια αλλαγή κάθε 3-4 χρόνια και όχι καθάρισμα που κάνανε εδώ και χρόνια κλ.....και πολλά άλλα, δεν είμαι και ειδικός ........

chrisbd

Member
πόλη είναι στα βουνά της νότιας Πολώνιας που θυμίζεται για τα βαρία πίατα τους

ειδίκα όταν το φτιάχνει κι η πεθέρα είναι θεικοτατο :Ρ

όσο για Λοκο κι ρώμη, δε βολέυουν οι μερες γαμώ :mad:
Ρε Θανάση μη βάζεις τόνους δεν πειράζει γιατί δεν τους πετυχαίνεις ........ το πιάτο όμως φαίνεται τρομερό

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom