arabickostas
Member
Ψηλέ θα σου απαντήσω έχοντας πάει στην Ικαρία πολλές φορές σε μερες που δεν υπάρχει ούτε κατάστρωμα, καθότι γαμπρός εκεί... Το κράξιμο ανήκει περισσότερο στην εταιρία για τους λόγους που ανέφερε η φίλη στο προηγούμενο ποστ. Γ αυτό έχει ευθύνες η εταιρία με τον μη προγραμματισμό δρομολογίων που εξυπηρετούν το κόσμο να αναχωρήσει μετά το Πάσχα. Το φαινόμενο να κλείνουν εισιτήρια όλοι για Σύρο επειδή δεν βρίσκουν για Πειραιά είναι παλιό, δεν έγινε πρώτη φορά τώρα. Ειδικά αυτή την εποχή δεν πιστεύω ότι κάνεις ταξιδέψε για Πάσχα με τη λογική του να γυρίσω τζάμπα κλείνοντας για Σύρο μόνο. Σίγουρα όμως πολλοί σκέφτηκαν την λογική του "πάντα γινόταν αυτό " , και φυσικά θεωρούσαν δεδομενο ότι δεν τρέχει τίποτα αν συνεχίσει να γίνεται, παροτι ηθικα ισως εχουν δικαιο χωρις αλλη επιλογή.. Φυσικά για την οργανωμένη πολιτεία, ειδικά με πρόσφατες πληγές από τα Τέμπη, τι να πρωτοσχολιασεις..... Πάμε και όπου βγει...Δηλαδή όλοι πιστεύετε ότι βρέθηκαν έτσι ξαφνικά 200+ «τσαμπατζήδες» όπως τους αποκαλείτε κατηγορώντας μάλιστα συλλήβδην τους κάτοικους & επισκέπτες από την Ικαρία; Μη τρελαθούμε κιόλας, πολύ εύκολα συμπεράσματα βγάζετε ορισμένοι.
Μια απλή αναζήτηση σχετικά θα σας δώσει να καταλάβετε τι έγινε, κυριότερα διαβάζοντας τις ανακοινώσεις από το νησί σχετικά με την αδιαφορία της εταιρείας που δεν έβαλε έξτρα πλοίο επιστροφής καθώς και τη θέση των επιβατών που ισχυρίζονται ότι δε μπορούσαν να βρουν εισιτήριο επιστροφής αρκετές ημέρες πριν.
Ότι είναι ανεύθυνο να κλείνουμε ταξίδι χωρίς εξασφαλισμένο εισιτήριο επιστροφής δε το κρίνω, μιας και το έχω πράξει κάποιες ελάχιστες φορές, σε τελείως διαφορετικές όμως συνθήκες (πχ ψάχνοντας θέση για όχημα) όπου περίμενα κάποια ακύρωση, με το ρίσκο λόγω καλοκαιριού να είναι ελάχιστο. Αν πάντως μια φορά ήμουν στην Ικαρία και ήθελα οπωσδήποτε να γυρίσω, ε κι εγώ για τη Σύρο θα εξέδιδα εισιτήριο προκειμένου στη χειρότερη να είμαι πιο κοντά στον Πειραιά.
Κι όχι, δεν επικροτώ τους πονηρούς που σε κάθε δρομολόγιο υπάρχουν και κάνουν εμάς που πληρώνουμε κανονικά να φαινόμαστε μαλάκες. Αυτή η τακτική υφίσταται τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια (εγώ τότε την είχα πρωτοακούσει), που είμαι στο φινάλε ο τελευταίος επιβάτης, λέτε να μη το γνωρίζουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες; Δε νομίζω.
Τι έκαναν προς αυτή την κατεύθυνση, μπορείτε να μου πείτε; Τόσα χρόνια στα πλοία ουδεμία διαφορά έχω δει, ούτε καν αριθμημένες θέσεις όπως έπρεπε, αλλα γυφτομαχαλάδες, ειδικά την περίοδο αιχμής που μπορεί να χεις δώσει νεφρό για εισιτήριο και να μη μπορείς να βρεις ούτε να καθίσεις...
Last edited: