• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Σαν τους εγγλέζους που έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα και κάνουν παράπονα ότι δεν βρίσκουν english breakfast.
Σοβαρά? Μα αφού σε λίγο θα μπορεί να βρεί κανείς english breakfast και kidney pie στο καφενείο της γειτονιάς. Στο Μοναστηράκι και στην Πλάκα μπορεί και τώρα...

KONSTANTINA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κουφονήσια
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ
Εγώ προσωπικά σέβομαι τις απόψεις της φίλης μας, δεν της άρεσε η Αίγυπτος, so what? Τα σχέδια τα δικά μου δεν θα αλλάξουν και Αίγυπτο θέλω να πάω και Μαρόκο και Τυνησία γιατί θέλω να δω κάτι διαφορετικό.Ας γράψουμε τις απόψεις μας χωρίς να την λιθοβολήσουμε στην πλατεία.
Προσοχή ο σνομπισμός και η ψευτοκουλτούρα βλάπτουν σοβαρά την υγεία αυτού του forum.

zaniko

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπρόβνικ
Ταξίδι-Όνειρο
Νοτια Αμερικη-Ανδεις
Εντάξει λοιπόν!!! Μη με πίέζετε άλλο, έχω καταντήσει ρολλό- σάντουιτς
! Εντάξει, θα πάω εκεί στην Αραπιά είπαμε!.
Ψάχνω προσφορές ταξ γραφείων για Δεκέμβριο. Όποιος θέλει,...οπίσω μου ελθείν. Ισως κάνουμε και travelστορικό γκρουπ, για ποιό οργανωμένο και αντιπροσωπευτικό ρεπορτάζ :reading:
Τι λιέτε πιδιά; Παμ μπανάκι Νείλο;;;;:sharkisland:Go2, τσίμπα!! Konstantina??

αθηνα123

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
αν πηγαινατε ιανουαριο θα ρχομουν μαζι σας

αθηνα123

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
δεν φταιω βρε παιδια εχω μπλεξει ασχημα με τις παλιοεξετασεις.δεν ξερω καν ποτε θα δωσω γιατι οι αρμοδιοι θεωρουν περιττο καο το να μας ενημερωσουν για την ημερομηνια .που ειχαμε κανονισει να παμε και το ξεχασα?

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Πηγα και εγω στην αιγυπτο, εφαγα τα παντα, χωθηκα μεσα στη βρωμα (δεν επαθα τιποτα) για να ζησω τις συνθηκες των ντοπιων, ειπα οτι ειμαι γιουναν (ελληνας) και με αντιμετωπιζαν παντου φιλοξενα και φιλίκοτατα, ειδα ανοιχτες καρδιες, χαμογελα και φιλικη διαθεση και φυσικα δεν μιλω για τα τουριστικα μερη που λογικο ειναι να αντιμετοπιζομαστε σαν εμπορευμα. Ειδα τα μνημεια μιας ιστοριας 4500 χιλιαδων ετων που εινα μοναδικα στον κοσμο. Η κρουαζιερα στο νειλο ηταν μια μοναδικη εμπειρια. Ειναι ενα απο τα πιο συναρπαστικα ταξιδια που εχω κανει. Πηγα ομως γνωριζοντας οτι παω σε μια αφρικανικη χωρα και οχι σε εναν ελβετικο αποστειρωμενο οικο ευγηριας. Οποιος θελει γερμανικη πειθαρχια, ελβετικη καθαριοτητα, αποστειρωση χειρουργειου, price list με δυνατοτητα πληρωμης μεσω πιστωτικης καρτας ας διαλεξει δεκαδες αλλες χωρες αλλα οχι την αφρικη. Το πιο σημαντικο για να περασουμε καλα σε ενα ταξιδι ειναι να ξερουμε τι θελουμε και τι θα βρουμε εκει που θα παμε.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Το πιο σημαντικο για να περασουμε καλα σε ενα ταξιδι ειναι να ξερουμε τι θελουμε και τι θα βρουμε εκει που θα παμε.
Νομίζω οτι τα είπες όλα!

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Το μπαχτσίς (φιλοδώρημα που φτάνει στα όρια της δωροδοκίας) είναι κανόνας στην Αίγυπτο. Αν το δεις με κεφάτη διάθεση όχι μόνο δεν ενοχλείσαι αλλά μέχρι που το διασκεδάζεις. Προσωπικά διαπίστωσα ότι εκτός από τις καλύτερες υπηρεσίες που σου προσφέρονται έχεις και πραγματικό οικονομικό όφελος. Π.χ. στο «ήχος και φως» στη Γκίζα δίνοντας μπαξίσι 4 λίρες (0,5 ?) σε έναν φύλακα, μου έκανε νόημα να περάσω χωρίς εισιτήριο για την κάμερα που ήθελε 8 ?. Το ίδιο και μέσα στην πυραμίδα του Χεφρήνου. Επίσης ο ταξιδιώτης καλό είναι να μάθει δυο τρεις λέξεις στη γλώσσα τους και να τις ξεφουρνίζει σε κάθε ευκαιρία. Σε βλέπουν με φιλική διάθεση - με ένα «ουάχατ» κερδίζεις χαμόγελα έστω και με σάπια δόντια.

gmavro75

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
Η "έτσι" στο χωριό, οι άλλοι στο Πατρινό (η ζωή είναι μεγάλη, μη τη κάνεις καρναβάλι), αμαρτία και γω να τη περάσω μόνος και έρημος στας Αθήνας γιορτάρες μέρες, έκλεισα για Κάιρο μόλις, και φεύγω απόψε. Οπότε ό,τι ξέρετε πείτε το τώρα.
1. Κανά ξενοδοχείο φτηνό, κεντρικό και καθαρό (όσο γίνεται)
2. Τι καιρό κάνει? να πάρω καλοκαιρινά?

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις!
Πόσο το έκλεισες το εισιτήριο?

Κάθε φορά που βλέπω τον καιρό στη Μεσόγειο παρατηρώ ότι έχει σταθερά 7 με 8 βαθμούς πάνω από τις θερμοκρασίες της Αθήνας.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Η "έτσι" στο χωριό, οι άλλοι στο Πατρινό (η ζωή είναι μεγάλη, μη τη κάνεις καρναβάλι), αμαρτία και γω να τη περάσω μόνος και έρημος στας Αθήνας γιορτάρες μέρες, έκλεισα για Κάιρο μόλις, και φεύγω απόψε. Οπότε ό,τι ξέρετε πείτε το τώρα.
1. Κανά ξενοδοχείο φτηνό, κεντρικό και καθαρό (όσο γίνεται)
2. Τι καιρό κάνει? να πάρω καλοκαιρινά?
1. Γενικά είναι φτηνά, μπορείς να βρείς πολλά καλά. Καλύτερα όμως να κλείσεις από πριν, γιατί γίνεται χαμός απο επιτήδειους που θα προσπαθήσουν να σε πάνε εκεί που θέλουν αυτοί, και είναι αρκετά προχωρημένοι στη μπίζνα. Εμείς είχαμε μείνει σε ένα "Happy City Hotel", το οποίο ήταν αποδεκτό και σχετικά καθαρό, και σε περπατήσιμη απόσταση από την Ταξίμ - πολύ καλό για τα λεφτά του, αρκεί οι προσδοκίες σου να είναι χαμηλές.
Αν το budget σου είναι για κάτι παραπάνω, διάλεξε κάποιο στο garden city με θέα στο Νείλο.

2. Δεν είναι ακόμα για καλοκαιρινά στο Κάιρο, αλλά δεν είναι και για παλτά. Υπολόγιζε 3-4 βαθμούς παραπάνω από την Αθήνα. Ανάλογα με τον άνεμο, όμως, η ατμόσφαιρα μπορεί να είναι ιδιέταιρα υγρή ή ιδιέταιρα ξηρή, και συχνά γεμάτη από σκόνη από την έρημο.
Βέβαια, αν πας νότια στην Άνω Αίγυπτο, ή βόρεια στην Αλεξάνδρεια, το κλίμα αλλάζει.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom