Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
411
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Ο φθηνότερος τρόπος για να πας στην Αίγυπτο είναι να κλείσεις εισιτήρια με την Aegean μέσω του site της www.aegeanair.com. Η Aegean στο καλοκαιρινό της πρόγραμμα έχει βάλει πτήση προς Κάϊρο σχεδόν κάθε μέρα και το εισιτήριο αν φροντίσεις να το κλείσεις νωρίς θα σου κοστίσει από 270 Ευρώ. Οι πτήσεις της, όμως, είναι πολύ βραδυνές (η αναχώρηση από Αθήνα γίνεται στις 11 το βράδυ και η επιστροφή από Κάιρο στις 3 το πρωί) και είναι κατά 60- 70 Ευρώ φθηνότερες από της Egyptair και της Ολυμπιακής που επίσης πετούν προς Κάιρο.
Η Ολυμπιακή πραγματοποιεί πτήσεις και προς Αλεξάνδρεια!
Φθηνότερα, λοιπόν, δεν νομίζω ότι μπορείς να βρεις για Αίγυπτο.

Για τα υπόλοιπα θα σε ενημερώσουν τα παιδιά που έχουν εμπειρία από Αίγυπτο.
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
411
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί

gmavro75

Member
Μηνύματα
436
Likes
563
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
Η μετακίνηση στο Κάιρο μπορεί να γίνει με ταξί, με μετρό και με τα πόδια. Το ταξί είναι φτηνό (περίπου 1,5-2 ευρώ) αλλά πρέπει να κανονίσεις την τιμή πριν μπεις γιατί δεν υπάρχουν ταξίμετρα και άλλα τέτοια...
Το μετρό κοστίζει 15 λεπτά (1 EGP).
Στις πυραμίδες, μπορείτε να πάτε με μετρό μέχρι τη στάση Giza και μετά να πάρετε λεωφορείο (άλλα 0.15 euro) μέχρι τις πυραμίδες. Εκεί που θα σας αφήσει θα σας τη πέσουν καμηλιέριδες. Αν δε θέλετε καμήλες φύγετε και μη κοιτάξετε πίσω... αλλοιώς (αν θέλετε) εκεί είναι ένα καλό μέρος για να το παζαρέψετε.
Στη νεκρόπολη να πάτε με ταξί, μάλλον δεν έχει νόημα να πας μόνος σου. Είχαμε δώσει 7,5 ευρώ (50 EGP) 3 άτομα, από τις πυραμίδες στη νεκρόπολη και μετά μας άφησε στο ελ-χαλίλ. Έχω τηλ. του οδηγού που μας πήγε εκεί και γνωρίζει και μια οικογένεια οπότε θα περάσετε και μαζί τους λίγη ώρα πίνοντας τσάι (στο τέλος δωστε ένα μικρό μπαχτσίτσι).
Για Αλεξάνδρεια μπορείτα να πάτε με το τρένο (2,5 ώρες, 29 EGP ή 3,5 ευρώ η Β θέση).
Το μουσείο είναι στο κέντρο κοντα στις όχθες του Νείλου. Στις όχθες του Νείλου υπάρχουν καλά και καθαρά πλοιο-εστιατόρια με Ιταλική κυρίως κουζίνα αλλά πιο τουριστικ και φυσικά ακριβά. Και στο Ελ-Χαλίλ θα βρειτε μικρά ταβερνάκια. Φαλαφελ, κεμπάμπια, κοτόπουλο φάτε άφοβα, τα ζαρζαβατικά και τα λάχανα μη φάτε γιατί έχουν πληθεί με νερό. Δοκιμάστε και χυμό παπάγια (χωρίς παγάκια για ευνόητους λόγους).
Για την κρουαζιέρα σε Λούξορ και Aswan δεν είμαι σίγουρος αν γίνονται από Κάιρο... V.Z. που είσαι?
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
εφτασεεεεεεε... για αρχη θα κανω καποια σχολια για τα παραπανω: στους καμιλιεριδες προσοχη! μην σας απομονωσουν για πολλους λογους. μην βγαζετε τα χρηματα που εχετε μαζι σας φορα-παρτιδα, γιατι εχουν συμβει αρκετα απο οσο ξερω εκει. τα λαχανικα και φρουτα, εννοειται οτι δεν τα πλησιαζετε εκτος κι αν ξεφλουδιζονται. γενικα οτιδηποτε ωμο, το αποφευγετε, ακομα και στα μεγαλα ξενοδοχεια που θεωρουνται καθαρα. ο καφες με μεντα ειναι πολυ καλος και η λεμοναδα, οπως και η παπαγια που ειπε και ο "μαυρος"... παρε καλου κακου και χαπακια μαζι σου (τα imodium δεν ειναι και οτι πιο καταλληλο, εννοω ειναι ελαφρυ). κατα τα αλλα δεν κινδυνευεις αρκει οι γυναικες τις παρεας να προσεχουν το ντυσιμο μεσα στα παζαρια. μπορειτε να μπειτε και σε καποιο τζαμι, αλλα απο την σωστη πορτα και χωρις να προκαλεσετε. στην αλεξανδρεια μπορειτε να παρετε το λεωφορειο και μεσα στην πολη το ταξι, για να δειτε το σπιτι του καβαφη, το πατριαρχειο, την βιβλιοθηκη και την παραλια απ'ακρη σ'ακρη.
οσο για την κρουαζιερα, θα επανελθω....
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
λοιποοοον...για την κρουαζιερα, θα σου προτεινα να απευθυνθεις σε ενα πρακτορειο pyramis, boutros, exotours και να ζητησεις προσφορα για την κρουαζιερα... αλλιως κοιταξε αυτο το σαιτ Egypt Nile Cruises, Cruising on Nile, Egypt Nile tours, Luxor Aswan Nile Cruising
μηπως και βγαλεις ακρη. Επειδη απο το καιρο στο λουξορ, ή ασουαν πρεπει να πας με αεροπλανο το πιο συντομο και οι πτησεις οι τοπικες ειναι ξημερωματα 5πμ περιπου, πρεπει να υπολογιζεις τους χρονους σου για check out, μεταφορα, check in... μεταφορα στο κρουαζιεροποιο ή το ξενοδοχειο που θα μεινεις (αν και περιμενουν σαν τα κορακια) γιατι και λογω γλωσσας πρεπει να εισαι οργανωμενος. αλλος τροπος μεταφορας, το τρενο, αλλα δε ξερω ποσες ωρες κανει και με τις αποσκευες στο χερι και με ζεστες στους 40βαθμους στον νοτο (σημερα στο ασουαν εχει 39) και την μυρωδια που θα εχει...αν τελικα θα σε ικανοποιησει. ασε που πρεπει να κανεις και τις ξεναγησεις οπου πιανει λιμανι ... προβληματισου, κι εδω ειμαστε να σε ξεμπλοκαρουμε οσο μπορουμε...

http://www.touregypt.net/egyptnilecruises.htm
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
411
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Από Κάιρο για το Λούξορ και το Ασσουάν υπάρχει και λεωφορείο που κάνει πολλές πολλές ώρες!
Για το Λούξορ που κοίταξα κάνει 8-10 ώρες. Το Ασσουάν από το Λούξορ με λεωφορείο είναι 5 ώρες αλλά το θεματάκι που έχω κολλήσει είναι ότι κάποιοι τουριστικοί οδηγοί αναφέρουν ότι από το Λούξορ στα λεωφορεία δεν επιτρέπονται ξένοι υπήκοοι για να προστατεύεται η ασφαλειά τους. Επίσης, για την ασφάλεια των τουριστών επιτρέπεται η επιβίβαση μόνο σε τρία συγκεκριμένα τρένα προς Ασουάν την ημέρα.
Στο σάιτ που ανέφερα θα βρεις τις ώρες και τις τιμές για λεωφορεία και για τρένα.
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
μιας και ψαχνουμε για λινκς για ταξιδια στην αιγυπτο, ας οργανωσουμε σε ενα θεμα οσα μπορουμε, για να υπαρχει ευκολη προσβαση σε οσους ενδιαφερονται, χωρις να χανονται στα διαφορα posts:
και οσοι εχουν εμπειρια απο ξενοδοχεια ή καποιες αλλες πληροφοριες, ας συμπληρωσουν

και αρχιζω :

Egypt Travel, Tours, Vacations, Ancient Egypt from Tour Egypt

Eine Reise nach Γ�gypten mit dem Γ?gyptischen Fremdenverkehrsamt

Egypt Travel Information | Egypt travel | Egypt tours | Guide to Egypt| tours to Egypt | travel tips | Egypt tour guide | Egypt Holidays (που προτεινε η marydim στον interted και ειναι οντως πολυ καλο!!)

http://www.gotoegypt.gr/
:3476:
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
411
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Επειδή το ταξίδι μας στην Αίγυπτο θα ξεκινήσει σίγουρα από εδώ αναφέρω τα site των 3 αεροπορικών εταιρειών που έχουν απευθείας πτήσεις από Αθήνα (από τις ελάχιστες χώρες εκτός Ευρώπης που το αεροδρόμιο Αθηνών έχει σύνδεση με το Κάιρο με τόσες εταιρείες!):
1. Aegean προς Κάιρο: www.aegeanair.com
2. Ολυμπιακή προς Κάιρο και Αλεξάνδρεια: www.olympicairlines.com
3. Egypt προς Κάιρο: www.egyptair.com
 

taver

Member
Μηνύματα
12.597
Likes
29.747
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα Αιγυπτιακά τρένα (ή και τα sleeping trains). Τα χρησιμοποίησα για Κάιρο - Αλεξάνδρεια, Αλεξάνδρεια - Κάιρο, Κάιρο - Λούξορ, Λούξορ - Ασουάν, Ασουάν - Λούξορ, Λούξορ - Κάιρο.

Τα τρένα στα οποία βάζουν τουρίστες είναι καθαρά και ασφαλή (εννοείται στην πρώτη θέση που έιναι η μόνη λογική επιλογή για τουρίστα). Έχω μπεί και σε "κανονικό" τρένο που χρησιμοποιούν μόνο ντόπιοι, αλλά δεν το συζητάμε κάν για το ταξίδι που θές. Προσοχή, όταν υπάρχει τουρίστας μέσα, το τρένο ταξιδεύει με ένοπλους αστυνομικούς να το φρουρούν, οπότε πρέπει να έχεις κλείσει τα εισητήρια από πριν....

Έλευθερη μετακίνηση από πόλη σε πόλη απαγορεύεται για τους τουρίστες, οπότε το αυτοκίνητο αποκλείεται.

Θα σου πρότεινα να έρθεις σε επαφή με κάποιο πρακτορείο από κει, και μέσω αυτού να κλείσεις κρουαζιέρα, τραίνα, ξεναγήσεις (αν χρειάζεσαι) κλπ.
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Θα σου προτεινα να πας με γκρουπ εκτος και αν εχεις πολυ χρονο στη διαθεση σου ωστε να το οργανωσεις μονος -η. Οι αιγυπτιοι ειναι τα ζωα μου αργα οποτε αν δεν εχεις την εμπειρια της συναλλαγης μαζι τους ασε να το κανει κανενας εμπειροτερος. Εγω πηγα με το πυραμις, ειχαμε εναν καταπληκτικο ξεναγο (Σπυρος λεγοταν, αν τον εχει το πρακτορειο ακομα τον προτεινω ανεπιφυλακτα). Το κυριοτερο, υπηρχε αρκετος ελευθερος χρονος για προσωπικες επιλογες και δεν ενιωσα ουτε στιγμη την ατμοσφαιρα της αγελης που χαρακτηριζει τα οργανωμενα ταξιδια τις περισσοτερες φορες.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.532
Μηνύματα
899.385
Μέλη
39.249
Νεότερο μέλος
asmod1062

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom