Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
Θα σου προτεινα να πας με γκρουπ εκτος και αν εχεις πολυ χρονο στη διαθεση σου ωστε να το οργανωσεις μονος -η. Οι αιγυπτιοι ειναι τα ζωα μου αργα οποτε αν δεν εχεις την εμπειρια της συναλλαγης μαζι τους ασε να το κανει κανενας εμπειροτερος. Εγω πηγα με το πυραμις, ειχαμε εναν καταπληκτικο ξεναγο (Σπυρος λεγοταν, αν τον εχει το πρακτορειο ακομα τον προτεινω ανεπιφυλακτα). Το κυριοτερο, υπηρχε αρκετος ελευθερος χρονος για προσωπικες επιλογες και δεν ενιωσα ουτε στιγμη την ατμοσφαιρα της αγελης που χαρακτηριζει τα οργανωμενα ταξιδια τις περισσοτερες φορες.
μα καλα ολοι τον ιδιο ξεναγο ειχαμε????:haha: τοσο δημοφιλης πια αυτος ο Σπύρος?? οντως, καλος επαγγελματιας και καλη οργανωση απο το πρακτορειο. εχει δικιο ο Σωκρατης για την αγέλη. Εισαι και με γκρουπ και ελευθερος...
τον βορρα μπορεις να τον κανεις μονος σου, τον νοτο νομιζω πως οχι (τουλαχιστον, ευκολα)
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.798
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
συμφωνω με τα παιδια για το πρακτορειο!!! δεν ειναι και τραγικα βεβαια τα πραγματα αν πας μονος σου!!!! το πρακτορειο θα σου "χαρισει" πολυτιμο χρονο απο την αποψη του οτι θα κανει καποια πραγματα για σενα(πχ βιζες, μεταφορες και καποιες ξεναγησεις) οπου νομιζω οτι ειναι σημαντικο. ΅Επισης οταν μπαινεις σε αυτο το αριστουργημα (ιστορικης παντα) αξιας, στο Αιγυπτιακο μουσειο εγω δεν νοουμαι να μην εχω καποιον διπλα μου να με καθοδηγει,να μου εξιστορει).
επισης αν ακολουθησεις τον "μοναχικο δρομο" θα εχεις να αντιμετωπισεις και την ζεστη,που μαλλον θα σε δυσκολεψει στις μετακινησεις σου.TIP:το χαν ελ χαλιλι ειναι μουφα!!!!
στο Καιρο αν διαλεξεις ξενοδοχειο ανευ συζητησεως σου προτεινω και νομιζω και οι υπολοιποι στο φορουμ θα συμφωνησουν
Cairo Marriott Hotel & Omar Khayyam Casino
οσο για το λουξορ και ασσουαν , μην κανεις το λαθος και πας με τρενο παρε αεροπλανο!!
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Εγω εμεινα στο Grand Hyatt, διπλα στο Νειλο με πολυ ωραια εστιατορια στην "παραλια", δωματια τεραστια Nile view, εμεινα πολυ ευχαριστημενος. Επισης θα σου προτεινα να πας οπωσδηποτε στο Αμπου Σιμπελ (35 λεπτα αεροπορικως απο Ασσουαν) όπου πήγα μεμονωμενα. Το θεωρω απο τα σημαντικοτερα αρχαιολογικα μνημεια της Αιγυπτου. Το κοστος απο οτι θυμαμαι (πηγα το καλοκαιρι του 2007) ηταν 70 ευρω το ατομο πηγαινε-ελα + λεωφορειο + ξενογλωσσος ξεναγος σε γλωσσα της επιλογης σου (οχι βεβαια ελληνικα). Oσο για το Χαλιλι, αφου εκανα μια βολτα στην τουριστικη πλευρα του (εκει που πανε ολοι), ήπια καφε στο El Fisaui αν το γραφω σωστα, εκανα και μια γυροβολια στην λιγοτερο τουριστικη πλευρα του εκει που ειναι διαφορες μικροβιοτεχνιες, μπηκα μεσα σε πολλες απο αυτες και ειδα μοναδικες εικονες.
Ενας πολυ καλος τουριστικος οδηγος που ειχα μαζι μου ηταν απο τη σειρα traveller του National Geographic (κυκλοφορει στα ελληνικα) που δινει πολλες βασικες πληροφοριες για τα μνημεια της Αιγυπτου.
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.798
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
αν ειναι ομως να μπεις σε αεροπλανο στις 5 το πρωι να φτασεις στο ασουαν, απο εκει καπακι σε αεροπλανο για αμπου σιμπελ και 1-2 ωρες εκει και καπακι αεροπλανο για ασουαν και βολτα στην πολη...ειναι ξεπατωμα. δεν το εχω κανει, αλλα ενα ζευγαρι που το εκανε, οταν ταξιδεψαμε εμεις, γυρισε γυρω στις 3 το μεσημερι εξαντλημενο απο την ζεστη και την ταλαιπωρια και στο καπακι να κανει βολτα με τις καμηλες.... και το βραδυ βολτα στην πολη, μιας και το βραδυ σαλπαραμε.... πανω κατω τα προγραμματα ειναι ιδια.
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Οντως ειναι πολυ κουραστικο αλλα πιστευω οτι αποζημιωνεσαι απο τις εικονες που βλεπεις. Λαβε υποψιν οτι αν πας με γκρουπ το αντιστοιχο χρονικο διαστημα τους πανε βολτα στο φραγμα του Ασσουαν που ειναι ενα αδιαφορο αξιοθεατο απο οτι μου ειπανε αυτοι που πηγαν. Να σημειωσω βεβαια οτι οταν ταξιδευω σε τετοια μερη θελω να αξιοποιω και το τελευταιο δευτερολεπτο και αφηνω την ξεκουραση για την Ελλαδα. Αυτη βεβαια ειναι μια προσωπικη επιλογη, αποφασιζεις αναλογα με τις προτιμησεις σου.
Παντως μου αρεσε τοσο αυτο που ειδα που δεν μετανιωσα για την ταλαιπωρια.
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
411
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Πάντως το ταξίδι στο Άμπου Σιμπελ έχω ακούσει ότι είναι ολίγον ακριβούτσικο. Αληθεύει κάτι τέτοιο? Και πόσο κοστίζει ανά άτομο περίπου?
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
εγραψα πιο πανω οτι μου κοστισε 70 ευρω απο ασσουαν
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.539
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μολις γυρισα απο την Αιγυπτο. Κατα τη γνωμη μου το Αμπου Σιμπελ ειναι απο τα πιο ομορφα αξιοθεατα της Αιγυπτου και ενας απο τους πιο σημαντικους λογους που το καθιστουν τοσο ξεχωριστο ειναι το οτι δεν ειναι πλημμυρισμενο στους τουριστες οπως αλλα μνημεια; πχ ο ναος του Εντφου (που μπορει να ειναι ο πιο καλοδιατηρημενος της Αιγυπτου αλλα παραλληλα, και ο πιο τιγκα σε τουριστες αρχαιολογικος χωρος που ειδα στη ζωη μου). Η πτηση πανω απο την ερημο και τη λιμνη Νασερ ειναι μια μαγεια. Το θεαμα "ηχος και φως" που παρακολουθησαμε ηταν εντυπωσιακα υψηλου επιπεδου.
Μετα απο 17 ναους, πεντε πυραμιδες, τεσσερις ταφους μιλω μετα λογου γνωσεως.
Το φραγμα ειναι εντυπωσιακο αλλα μπορει κανεις καλλιστα να το δει πηγαινοντας η γυρνωντας απο το αεροδρομιο.
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.798
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
δεν ξερω μεμονωμενα γιατι το πακετο περιειχε και τις πτησεις Αθηνα-Καιρο, Καιρο-Ασουαν, Ασουαν-αμπου σιμπελ!!
στο παρακατω λινκ εχεις πολλες δυνατοτητες
Luxor Travel - Home | Luxor Travel Egypt Official Website
 

taver

Member
Μηνύματα
12.597
Likes
29.747
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αν βρίσκεσαι ήδη στο Ασουάν, μπορείς να πάς στο Abu Sibel και χωρίς αεροπλάνο. Τα τοπικά πρακτορεία διοργανώνουν τουριστικα καραβάνια με σύγχρονα κλιματιζόμενα βανάκια. Είναι καλύτερη εμπειρία σε σχέση με το αεροπλάνο, γιατί επί 3 ώρες προχωράς μια ατέλειωτη ευθεία μέσα στην έρημο - και έχεις έτσι και την εμπειρία της ερήμου.
(Εμείς ήμασταν άρρωστοι: ξεκινήσαμε χαράματα από Λούξορ, πήραμε 3 ώρες το τρένο για Ασουάν, κάναμε 2 ώρες βόλτες εκεί, πήραμε το βανάκι για Αμπου Σίμπελ (άλλες 3 ώρες), το είδαμε 2 ώρες, πήραμε το βανάκι της επιστροφής, και μετά το τρένο πίσω για Λούξορ. 12 ώρες στο δρόμο για 2 ώρες Αμπου Σίμπελ και 2 ώρες Ασουάν. Άξιζε, αλλά λίωσαμε).
Για την Άνω Αίγυπτο, η έμφαση στις αρχαιότητες είναι το Λούξορ (θες 2 μέρες...), αλλά η πόλη είναι τουριστικό γκέτο, δεν είναι για πολλά. Πιο όμορφη και ζωντανή πόλη είναι το Ασουάν.

Επειδή αναφέρθηκε: Το Αλ Χαλίλι στο Κάιρο αξίζει, αν απομακρυνθείς από το τουριστικό γκέτο, περάσεις απέναντι τη λεοφώρο (έχει μια πεζογέφυρα) και χαθείς στα στενά από εκείνη την πλευρά. Από κει οι τουρίστες σπανίζουν, και βλέπεις την αυθεντική αγορά. Αν θες, ζήτα από κάποιον από τους ντόπιους που θα σε προσεγγίσουν να σου κάνουν ένα μίνι τουρ...
Επίσης εκεί βρίσκεται και το Khan Al Khalili Restaurant, όπου παρότι ολίγον δυτικότροπο (για δυτικούς αποικιοκράτες...), 2 φορές έφαγα υπέροχα, και το λογοτεχνικό καφενείο El Fisawi, όπου είναι ευκαιρία να δοκιμάσετε Αιγυπτιακό ναργιλέ (ανάμεσα σε ορδές τουριστών, δυστυχώς).
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.532
Μηνύματα
899.385
Μέλη
39.249
Νεότερο μέλος
asmod1062

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom