Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.200
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Χαίρομαι που υπάρχουν τόσοι αιγυπτιολάτρες στο φόρουμ! Πολλές και χρήσιμες οι πληροφορίες παιδιά. Όμως μπήκα σε σοβαρό προβληματισμό.

Φοβάμαι ότι θα είναι δύκολα τελικά να πάμε μόνοι μας. Από ότι κατάλαβα η Αίγυπτος δεν έχει την δυτικού τύπου οργάνωση όπου όλα γίνονται αυτόματα αλλά μπορεί να απαιτήσουν χρόνο και κόπο. Αν πήγαινα με φίλους η μόνος θα ήταν αλλιώς. Το φλέγον ζήτημα είναι να πάμε με ένα γκρούπ όπου θα αισθανόμαστε ελέυθεροι, και θα μπορέσουμε να περπατήσουμε και στα λιγότερο τουριστικά μέρη που αναφέρθηκαν. Επίσης δεν θέλουμε να υπάρχει μεγάλη πίεση χρόνου. Οπότε θέλουμε ένα πρόγραμμα που να συνδυάζει Αιγυπτιακό μουσείο, πυραμίδες με το σόου μαζί, ελ χαλίλι και free χρόνος στο Καίρο και Αμπού Σιμπέλ. Τελικά η κρουαζιέρα στον Νείλο αξίζει ή είναι χάσιμο χρόνου?
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
411
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Τον Ιούλιο στη Νότια Αίγυπτο οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές οπότε θεωρώ ότι η κρουαζιέρα στο Νείλο αποδεικνύεται ιδανική λύση γι' αυτούς που δεν αντέχουν ιδιαίτερα τη ζέστη. Βλέπεις τα αξιοθέατα στο Λούξορ και στο Ασσουάν και επιστρέφεις στο κρουαζερόπλοιο για ξεκούραση, φαγητό και διασκέδαση ενώ ταυτόχρονα μετακινήσε από το ένα σημείο στο άλλο. Επομένως, κερδίζεις και αρκετό χρόνο.
Βέβαια, δεν έχεις τη δυνατότητα να κινηθείς ανάμεσα στους ανθρώπους, να μιλήσεις μαζί τους, να μυρίσεις τις μυρωδιές και να παρακολουθήσεις τις συνήθειές τους αλλά δυστυχώς, δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα σε ένα ταξίδι!
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
411
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Πάντως, ένα είναι σίγουρο! Η Αίγυπτος χρειάζεται πολύ χρόνο γιατί και μεγάλη εδαφικά χώρα είναι και οι ρυθμοί τους σαφώς δεν έχουν καμιά σχέση με τη Δύση! Όπως και να το κάνεις η ζέστη επηρεάζει πολύ τον τρόπο ζωής τους και τους ρυθμούς τους.
Το πρόβλημα είναι ότι τα ελληνικά πρακτορεία έχουν λίγο τσιμπημένες τιμές για τον συγκεκριμένο προορισμό και το Άμπου Σίμπελ περιλαμβάνεται μόνο στα 11ημερα προγράμματα τους και άνω.
Τα πρακτορεία που ειδικεύονται στην Αίγυπτο έχουν ήδη αναφερθεί στην ειδική ενότητα με τα sites για την Αίγυπτο.
Καλό ψάξιμο και αν δεν προλάβετε να δείτε όλα όσα θέλετε με την πρώτη φορά να θυμάστε ότι η Αίγυπτος είναι μόλις 2 ωρίτσες μακρία μας!



 

renata

Member
Μηνύματα
5.544
Likes
1.963
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
αίγυπτος χωρίς τον ναό του abu sibel δέν λέει....
αίγυπτος γενικά με αλλεπάληλες πτήσεις καπάκια καμηλοδρομίες και τέτοια...τσ τσ τσ τσ...δεν είναι να προλάβομε τα πάντα άντε και τούτο και το άλλο!!!
η αίγυπτος θέλει χρόνο!!!! άν ειναι για μιά βδομάδα,αρκεί το κάιρο και το λούξορ για να μην σας πώ δεν φτάνει!!!
οπως λέει και η φίλη μου παραπάνω,ένα τσιγάρο δρόμος είναι ...θα ξαναπάτε!! ξανά και ξανά...έτσι γίνεται...δεν υπάρχει μέρος που πήγα, και δεν ξαναπήγα για τρίτη και τέταρτη φορα...τότε μόνο νιώθω οτι κάτι αρχίζω και γνωρίζω ...την τρίτη φορά!!
οι φίλοι μου λένε πάλι εκεί θα πάς...μα ναί,γιατί έχω αφήσει κάτι παραγγελίες πίσω!
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
Τελικά η κρουαζιέρα στον Νείλο αξίζει ή είναι χάσιμο χρόνου?
:shock::shock::shock: δεν σε πιστευω τι ρωτησες.... αν διαβασεις στα διαφορα θεματα της Αιγύπτου,(και οχι μονο την δικη μου αποψη) θα δεις πως ολοι ειναι ξετρελαμενοι με την κρουαζιερα. μην νομιζεις πως εγω ηξερα πως θα ηταν, οταν πηγα. και τελικα ειδες τι κολλημα επαθα, μολις γυρισα:haha:
και φυσικα εχεις χρονο να κινηθεις ελευθερος. πχ. σου προτεινει το πρακτορειο (προαιρετικα) βολτα με καμηλες, δεν θες? πηηαινε μονος σου στα σουκ ή στα μνημεια που ειναι κοντα στο λιμανι και δεν τα εχεις χορτασει. οι ξεναγησεις (λογω θερμοκρασιας) γινονται πολυ πρωι και κατα τις 10 εισαι πισω, το πολυ. εχεις χρονο, αν δεν εισαι εν πλω, να κανεις τις βολτες σου οχι μονο μερα αλλα και οταν νυχτωσει
 

HELEN

Member
Μηνύματα
41
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Νότια Αμερική
Εγώ θα σου πρότεινα το ταξίδι να το κάνεις μέσω ταξιδιωτικού γραφείου. Αφού θα πας με τους γονείς σου καλό είναι να μην ταλαιπωρηθείτε στο ψάξε να πας εκεί, ψάξε να μετακινηθείς και όσο να 'ναι οι θερμοκρασίες το καλοκαίρι είναι υψηλές. Εγώ είχα πάει με οργανωμένα με πολύ γνωστό γραφείο και μείναμε ευχαριστημένοι. Προσοχή στο δρόμο εκεί!!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.539
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Τελικά η κρουαζιέρα στον Νείλο αξίζει ή είναι χάσιμο χρόνου?
Μόλις την έκανα την κρουαζιέρα και κατά την άποψή μου έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της:
Αυτά που μας άρεσαν:
Το πανόραμα του Νείλου. Όλα τα λεφτά. Πολύ όμορφο θέαμα να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σου, Από εκει και έπειτα αν το πλοία είναι καλό (το δικό μας ήταν καλό) μπορεί να έχεις καμπίνα με τεράστιο παράθυρο από οπου μπορείς να βλέπεις έξω, καλό σέρβις και καλό φαγητό. (εμείς μείναμε ευχαριστημένοι από αυτήν την άποψη).
Αυτά που δε μας άρεσαν:
Για να ρίξουν το κόστος της συνολικής εκδρομής τα διάφορα ταξιδιωτικά πρακτορεία χρησιμοποιούν τα πλοία αυτά ως ξενοδοχεία. Οι μαζικές αυτές κρουαζιέρες στοιχίζουν φθηνά στα πρακτορεία σε σχέση με το κόστος των ξενοδοχείων. Πράγμα που σημαίνει οτι ενώ διανυκτερεύεις στο Λούξορ και στο Ασσουάν και θα μπορούσες κάλιστα να κοιμάσαι σε ένα πιο άνετο ξενοδοχείο μένεις μέσα στο πλοίο. Και το χειρότερο στο Λούξορ και στο Ασσουάν τα πλοία αυτά δένουν το ένα δίπλα στο άλλο γιατί δεν υπάρχουν τόσες θέσεις να δεθούν το ένα πίσω από το άλλο και για κάποιον ανεγγέφαλο λόγο δεν τους παρέχουν οι λιμενικές εγκαταστάσεις των αποβάθρων ηλεκτρικό ρεύμα με συνέπεια να δουλεύουν οι μηχανές ακατάπαυστα για να παρεχουν ηλεκτρισμό στο πλοίο. Όλες οι μηχανές όλων των πλοίων. Ώρα αιχμής στην Ομόνοια θα απολαύσεις το δροσερό αεράκι σε σχέση με το καυσαέριο που θα μυρίζεις αν είσαι αραγμένος στο Λούξορ ή στο Ασσουάν. Άσε το θόρυβο από όλες αυτές τις μηχανές σε λειτουργία. Και η θέα της κρεβατοκάμαρας στο Νείλο να χάνεται και εκτός σπανίων περιπτώσεων, να περιορίζεται στο διπλανό πλοίο, οπότε βάζεις κουρτίνες για να μη σε βλέπουν και να μη τους βλέπεις. Ενώ εμείς κάναμε την κρουαζιέρα Μάρτη μήνα και ο καιρός ηταν χάρμα και θέλαμε να έχουμε παράθυρα ανοιχτά και κλειστό το air condition, είμαστε αναγκασμένοι να το λειτουργούμε συνεχώς όταν το πλοίο ήταν σε στάση γιατί μια τα καυσαέρια, μια η κουζινίλα των άλλων πλοίων δε μας άφηναν και πολλά περιθώρια. Αυτό πραγματικά μας χάλασε πάρα πολύ. Βέβαια εμείς πήγαμε high season οχι όμως peak season (Χριστούγεννα ή Πάσχα δηλαδή), ίσως όμως στη low season τα πράγματα να είναι αλλοιώτικα και καλύτερα.
Άλλο αρνητικό σημείο είναι οτι όλα τα πλοία φθάνουν την ίδια ώρα στα μνημεία με συνέπεια να γίνεται της λαοπροσκυνήσεως. Παράδειγμα: Ενώ ο ναός του Εντφού είναι ο πιο καλοδιατηρημένος και από τους πιο όμορφους ναούς που μπορεί να δε κανείς, κάποια στιγμή παράτησα την ξενάγηση και βγήκα έξω γιατί δεν άντεχα άλλο την πολυκοσμία. Κατάσταση που αν τη συναντήσεις σε λεωφορείο κατεβαίνεις και παίρνεις ταξί. Μετά από λίγα λεπτά με ακολούθησαν ένας ένας από το γκρούπ και αφήσαμε τον ξεναγό να τα λέει μόνος του: ούτε να τον ακούσουμε δε μπορούσαμε σε αυτή την οχλαγωγία.
Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα:
Σίγουρα δε θα χρησιμοποιούσα τα κρουαζιερόπλοια ως ξενοδοχεία στο Λούξορ και στο Ασσουάν. Αν τα οικονομικά μου μου έφταναν θα πήγαινα με αυτά τα κρουαζιερόπλοια που αναφέρονται στα link του Travelstories για την Αίγυπτο. Σύγκεκριμένα κάποια τα έβλεπα να δένουν αλλού, σε ήσυχα σημεία μόνα τους και δεν τα συνάντησα στους αρχαιολογικούς χώρους την ώρα που είμασταν εμείς εκεί. Προφανώς περίμεναν να φύγει ο μαζικός τουρισμός και μετά έφταναν οπότε και έβλεπαν τον χώρο μόνοι τους. Αλλιώς θα έκανα οδικά το δρόμο Λούξορ -Ασσουάν σε μιά μέρα βγαίνει 240 χλμ είναι περίπου και θα έβλεπα καθοδόν τα τρία μνημεία. (Εσνα, Εντφου και Κομόμπο) και θα νοίκιαζα μια φελούκα για όλη την ημέρα μια από το Λούξορ και μια από το Ασσουάν για να με πάει βόλτα. (Αυτή νομίζω οτι είναι πιο οικονομική λύση από την προηγούμενη).
Αντιθέτως μας άρεσε πολύ η κρουαζιέρα που κάναμε στη λίμνη Νάσερ. Πετάξαμε από Ασσουάν για Αμπού Σιμπέλ. Η θέα από το αεροπλάνο μαγευτική. Οι ναοί μεγαλειώδεις, το θέαμα "ήχος και φως" εξαιρετικό. Φαντάσου μια τεράστια οθόνη - οι δύο ναοί και ο περιβάλλον χώρος τους και πάνω τους γινόταν η προβολή. Η μουσική ήταν πολύ καλή και το οπτικό θέαμα πολύ προσεγμένο.
Υπήρχαν τρία πλοία την ημέρα εκείνη που έκαναν την κρουαζιέρα, το ένα πολύ μακριά από το άλλο, οπότε δεν είχαμε τα προβλήματα της κρουαζιέρας του Νείλου. Το πρωί αποπλεύσαμε και με το πρωινό φως του ήλιου οι ναοί φαινόντουσαν υπέροχοι.
Το πλοίο μας έπλεε στην παλιά κοίτη του Νείλου οπότε οι στεριές ήταν αρκετά απομακρισμένες, ώστε να έχουμε άμεση θέα. Άλλωστε χωριά δεν υπάρχουν μόνο έρημος. Τη δεύτερη μέρα, στένεψε κάπως η λίμνη και η θέα βελτιώθηκε. Οι υπόλοιποι αρχαιολογικοί χώροι δεν είναι τόσο αξιόλογοι όσο αυτοί του Νείλου, αλλά επειδή έχουν μεταφερθεί σε καινούργιες τοποθεσίες με τη βοήθεια ξένων κρατών και βρίσκονται τρείς τρείς μαζί, και επειδή σε βγάζουν με βάρκα έξω και επειδή οι επισκέπτες είναι λίγοι, η αίσθηση είναι πολύ καλή. Σαφώς και απολαύσαμε περισσότερο τη κρουαζιέρα στη λίμνη Νάσερ. Μια και ελάχιστοι έλληνες ζητούν την κρουαζιέρα αυτή δεν υπάρχουν ελληνόφωνες ξεναγοί, εμάς μας έβαλλαν με αγγλόφωνο ξεναγό, δε μας ένοιαξε.
Αν είστε λάτρεις της αρχαιολογίας μην παραλείψετε από το Λούξορ να κατευθυνθείτε βόρεια προς Κάιρο, περίπου 130χλμ ώστε να δείτε τον ναό της Αβύδου και τον ναό στα Δένδερα. Η διαδρομή κατα μήκος του Νείλου είναι μαγευτική, τους ναούς δεν τους επισκέπτονται πολλοί τουρίστες και ο ναός της Αβύδου έχει εξαιρετικά ανάγλυφα τα οποία σώζουν το χρώμα τους και επιτρέπεται η φωτογράφηση χωρίς όμως φλάς. Στο Λούξορ επίσης πολύ ενδιαφέρον είναι το μουσείο του. Ενώ δεν έχει τα αριστουργήματα του Αρχαιολογικού Μουσείου του Καίρου, έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα μουσειολογική αντίληψη η οποία σου επιτρέπει να το παρακολουθήσεις χωρίς τη βοήθεια ξεναγού, μια και οι επεξηγήσεις είναι και στα αγγλικά.
Επίσης μη χάσεις την κοπτική συνοικία του Καίρου. Παίρνετε ένα ταξί λέγοντας "Old Kairo" και σας πηγαίνουν. Το κοπτικό μουσείο μας εντυπωσίασε και ως μουσειολογικά ενδιαφέρον και ως παλιό παραδοσιακό κτίριο ανακαινισμένο: πότε κοιτάγαμε τα ταβάνια, τις εσωτερικές αυλές και τα καφασωτά και πότε τα εκθέματα. Πάλι είναι τόσο καλά οργανωμένο που δεν χρειάζεται ξεναγό. Το ίδιο και όλη η συνοικία που δεν είναι μεγάλη.
Αν χρειαστείς κάποια διευκρίνηση στη διάθεσή σου.
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Έρση, καλώς μας ήρθες
Υπέροχες εικόνες έφερες στις αποσκευές σου, μα το κυριότερο πολύτιμες πληροφορίες
Σε ευχαριστούμε
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Πολυ καλες πληροφοριες!!:clap:
Κι εγω ειχα πολλες αποριες για τις κρουαζιερες...Τελικα δεν πηγα..
Πηγα μονο Καιρο,οποτε δεν μπορω να πω για τιποτα άλλο...
Από ξενοδοχειο παντως δαγκωτο Marriott!!!:clap::clap::clap:
 

roziel

New Member
Μηνύματα
3
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΕΝΥΑ
Αίγυπτο πήγα πρώτη φορά το 2003, και συγκεκριμένα είχα επωφεληθεί από τις ημέρες αργίας της 25ης Μαρτίου. Πήγαμε Αίγυπτο, ενώ την ίδια μέρα ξεκινούσαν οι βομβαρδισμοί στο Ιρακ. Όλοι οι φίλοι προσπαθούσαν να μας αποτρέψουν από αυτό το ταξίδι... Είχαμε επιλέξει να ταξιδέψουμε με το γραφείο "Πυραμίς". Η εξυπηρέτηση ήταν περισσότερο από εξαιρετική! Μας έδωσαν εκ των προτέρων το τηλέφωνο του εκεί ελληνόφωνου ξεναγού, ο οποίος και μας καθησύχασε. Το γκρουπάκι μας αποτελείτο από μόλις 12 άτομα. Εκεινη την χρονική φάση ήταν ελάχιστοι οι τουρίστες στην Αίγυπτο. Η εκδρομή μας περιελάμβανε και την κρουαζιέρα στο Νείλο, η οποία ήταν μαγική!! Τα ποταμόπλοια ελάχιστα, και βέβαια όταν γυρίσαμε Ελλάδα, σε όλους μας είχε μείνει η ευχάριστη αίσθηση του ταξιδιού και της εμπειρίας. Ένα χρόνο μετά, μια πολύ μεγαλύτερη παρέα (οργάνωσα εκδρομή με την εταιρία που δουλεύω) πήγαμε στο Κάιρο, πάλι με το ίδιο γραφείο (Πυραμίδα). Τουρίστες παντού, για να μπεις μουσείο έπρεπε να ξεκινήσεις νωρίς, και να αντιμετωπίσεις κατάσταση διαδήλωσης. Δεν κάναμε κρουαζιέρα (όλοι θέλουν να ξαναπάμε, μόνο και μόνο για την κρουαζιέρα).
Η άποψή μου είναι ότι θα ευχαριστηθείς περισσότερο αμα πας με σοβαρό γραφείο. Την κρουαζιέρα να την κάνετε - πάντα θα έχετε την αίσθηση ότι κάτι σας λείπει αν δεν πάτε. Άντε και περιμένουμε εντυπώσεις μετά!!:)
 

Giotap17455

Member
Μηνύματα
95
Likes
11
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Κι εγώ είχα πάει με το Pyramis Μάρτιο 2005 και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη. Η κρουαζιέρα στο Νείλο μαγική εμπειρία.. ακόμα το αναπολώ αυτό το ταξίδι.. μην τη χάσεις με τίποτα!! όσο για τις πληροφορίες της Έρσης καταπληκτικές!!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.532
Μηνύματα
899.390
Μέλη
39.249
Νεότερο μέλος
asmod1062

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom