Περού Περού τέσσερα χρόνια αργότερα, ή αλλιώς «Ο επιμένων νικά»

psilos3

Member
Μηνύματα
6.396
Likes
49.561
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Μπράβο! Πάντα τέτοια εύχομαι!
Το Pisac πολύ καλό φαίνεται και δυστυχώς δεν πήγα.
Σ' ευχαριστώ πολύ. :)
Ήταν πολύ ωραία η εκδρομή εκεί κι ο αρχαιολογικός χώρος εξαιρετικός!
😂 εγώ ένιωσα σαν να τρώω χώμα. Μου το κέρασε ένας οδηγός και ντρεπόμουν να το φτύσω. Πραγματικά απαίσιο.
Ό,τι πιο αισχρό όντως, αν ποτέ ξανατύχει να μου λείπει. Χίλιες φορές χάπια.
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι λες το te piteado. Το όνομα παραπέμπει σε τσάι αλλά δεν είναι. Είναι pisco ζεστό με φρούτα. Κάτι σαν το gluhwein αλλά πολύ πιο νόστιμο για τα γούστα μου. Χρησιμοποιούν εξωτικά φρούτα.
Ήταν όντως ζεστό, μη σου πω καυτό. Μου έκανε εντύπωση γιατί το έπιναν μικροί και μεγάλοι, με τους πιτσιρικάδες βέβαια να τυφλιάζουν πολύ γρήγορα. Ευχαριστώ για την πληροφορία, πολύ χρήσιμη.;)
Joder! Σίγουρα δεν πήγα! Είχα απογοητευτεί με τη νυχτερινή ζωή στο Κουσκο. Μακάρι να είχα πετύχει κάτι τέτοιο.
Ε όχι, αιδώς, δε το περίμενα ποτέ αυτό από σένα που γύρισες όλα τα υπόγεια μεταλλάδικα καταγώγια στο Τόκιο να μη πας σε μπαρ που βαράει ζωντανό Thrash. :haha:
Να επανορθώσεις τη δεύτερη φορά!
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.396
Likes
49.561
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Μυθική πόλη για λίγο ακόμα & επιστροφή στην πρωτεύουσα



Το ζευγάρι μας ξεφόρτωσε σ’ ένα παράλληλο δρόμο της κεντρικής πλατείας, κι αφού τους πληρώσαμε τους ευχαριστήσαμε για τη βοήθεια τους και την ωραία περιήγηση. Είχαμε ακόμα χρόνο μπροστά μας, ωστόσο η πείνα που εμφανίστηκε για πολλοστή φορά ξαφνικά δεν έδινε περιθώρια για άλλες βόλτες:

DSC_0863.JPG

DSC_0865.JPG

  • Πάμε στη μπυραρία να χτυπήσουμε κανένα περουβιανό μπεργκεράκι και καμιά παγωμένη;
  • Πάμε, καλή ιδέα
  • Θα τσεκάρω ένα μαγαζί με μπλουζάκια, ανέβα κι έρχομαι
Παραγγείλαμε και κατευθύνθηκα στο μπαρ για να πληρώσω με κάρτα, όπου ο μπάρμαν μου έπιασε την κουβέντα προμοτάροντας την παμπ με το ίδιο όνομα, προφανώς υπό την ίδια ιδιοκτησία:

DSC_0867.JPG

  • Θα πάτε στη Λίμα;
  • Ναι, σε λίγες ώρες.
  • Μένετε στο Μιραφλόρες έτσι;
  • Ακριβώς
  • Αν πάτε για καμιά μπύρα στη Molly’s ορίστε ένα κουπόνι από εμένα για δύο κερασμένα Pint
  • Δε το ‘χαμε σκοπό αλλά αφού το λες…
Το φαγητό γι’ άλλη μια φορά ήταν εξαιρετικό και το ευχαριστηθήκαμε ιδιαίτερα, παίρνοντας νωρίς το απόγευμα για τελευταία φορά το δρόμο προς το χόστελ, αφού πρώτα προνοήσαμε να αγοράσουμε κι από ένα δώρο για πάρτη μας ως οφείλαμε, κάτι που παραμελούμε στις τελευταίες εκδρομές.

DSC_0870.JPG


Θέλαμε όσο γινόταν να μαζέψουμε ακόμα λίγες εικόνες από αυτή την υπέροχη, τη συναισθηματική, τη μαγική & αισθαντική πόλη που μας φιλοξένησε τις τελευταίες τρεις ημέρες και μπήκε αμέσως στην καρδιά μας παρόλες τις αντικειμενικές δυσκολίες:

DSC_0874.JPG

DSC_0872.JPG


Το Κούσκο βρισκόταν σε αναβρασμό πολυκοσμίας. Όλη η πόλη για άλλη μια φορά θύμιζε υπαίθριο εστιατόριο, με τις μικρές αυτοσχέδιες καντίνες να παίζουν το χαρακτηριστικό ρόλο τους σ’ αυτό:
DSC_0875.JPG

DSC_0878.JPG


Αναρίθμητοι Περουβιανοί έκαναν τα τελευταία ψώνια της ημέρας από τα μικρά πολύχρωμα καταστήματα στις γειτονιές του ιστορικού κέντρου. Μια τεράστια στην κυριολεξία λαϊκή αγορά!

DSC_0879.JPG

DSC_0882.JPG


Φτάσαμε στο χόστελ και παραλάβαμε τα πράγματα μας, φτιάχνοντας πρόχειρα τις ασφυκτικά γεμάτες χειραποσκευές μας. Η κοπέλα κάλεσε ταξί για τις έξι, όπου με κόστος 22 soles μας έφερε μισή ώρα μετά στο αεροδρόμιο του Κούσκο, εν μέσω κυκλοφοριακού χάους στην αρχή της διαδρομής:

DSC_0884.JPG

DSC_0884b (1).jpg


Αφού επιβιβαστήκαμε και πάλι στο αεροσκάφος με ευλάβεια τήρησης προτεραιότητας, σταθήκαμε αρκετά τυχεροί καθώς είχαν ανάγκη από άτομα για τις εξόδους κινδύνου, έτσι αναλάβαμε από μια τριάδα θέσεων έκαστος βλέποντας λίγο μετά τα φώτα της όμορφης πόλης από κάτω μας:

DSC_0884b (2).jpg

DSC_0884b (3).jpg


Η πτήση διάρκειας μιας ώρας+ έφτανε στη Λίμα με συνεπέστατα, με το νέφος και τις άθλιες ατμοσφαιρικές συνθήκες να κάνουν την εμφάνιση τους πάνω που τις είχαμε ξεχάσει. Μη μπερδεύεστε, δεν είναι θολή η φωτογραφία, απλά απεικονίζει την πραγματικότητα της Πρωτεύουσας:

DSC_0884b (4).jpg


Με τον οδηγό του τρασνφερ να δείχνει άλλη μια φορά εξαιρετικό επαγγελματισμό, φτάσαμε ως το μιραφλόρες και το ξενοδοχείο μας, με το μεγάλο δωμάτιο να μας κάνει εντύπωση, όπως και το κλαμπ στο ισόγειο που ίσως (λέμε τώρα) επανερχόμασταν, μιας και πολύς ήταν ο κόσμος που ερχόταν στο ξενοδοχείο με αυτόν το σκοπό.

Φρεσκαριστήκαμε και ξεκινήσαμε βαδίζοντας σε γνωστά πλέον μονοπάτια, κάνοντας πρώτα μια αναγνωριστική και με ευκολία καταλήξαμε στη γεμάτη –και με σεκιουριτά στην πόρτα- Molly’s, προκειμένου να πιούμε τα κερασμένα αλλά και να αυτοκεραστούμε μερικά από μόνοι μας:

DSC_0884b (5).jpg

DSC_0884b (9).jpg


Γι’ ακόμη ένα βράδυ όμως η κούραση μας κέρδισε, αναγκάζοντας μας να γυρίσουμε λίγο μετά τη μία παράλληλα από το πάρκο Κένεντι προς το ξενοδοχείο μας, στάζοντας από ιδρώτα λόγω ζέστης και υγρασίας:

DSC_0884b (10).jpg

DSC_0884b (11).jpg


*Η τελευταία εικόνα είναι από ένα σούπερ μάρκετ της περιοχής που δούλευε κανονικά και είχε μάλιστα και αρκετή πελατεία.
Μία η ώρα. Ξημερώματα Κυριακής του Πάσχα… :rolleyes:
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.396
Likes
49.561
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Το ιστορικό κέντρο της Λίμα



Κοιμηθήκαμε ευχάριστα αποκλειστικά και μόνο λόγω κλιματισμού και σηκωθήκαμε εγκαίρως για να φάμε μια πρωινάρα στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα. Είχα ξεχάσει πως είναι να ξυπνάς σε τσιμεντούπολη, μιας και τις τελευταίες μέρες ή θα έβλεπα τις Άνδεις, ή τις στέγες του Κούσκο με τον πρώτο καφέ της ημέρας, ενώ τώρα τούτο δω το χάλι:

DSC_0885.JPG


Αρχικά κάναμε μια μεγάλη γύρα χωρίς λόγο στο Μιραφλόρες, αποφασίζοντας να σκοτώσουμε μια ώρα που είχαμε στη διάθεση μας πίνοντας μπυρίτσα και βλέποντας premiership στη γνωστή παμπ, μαζί με κάτι ξεχασμένους φίλους της Άρσεναλ:

DSC_0888.JPG
DSC_0895.JPG


Κύριος σκοπός μας ήταν η δραστηριότητα της ημέρας που περιλάμβανε μια εκτενή περιήγηση στο ιστορικό κέντρο, την οποία είχαμε κλείσει σε τιμή 35€ κατ’ άτομο μέσω του Get your Guide. Ίσως τσιμπημένη, δεν υπήρχε όμως άλλος τρόπος, τόσο εύκολος μάλιστα καθώς συμπεριλάμβανε και τη μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο μας.

Το βανάκι μας παρέλαβε μετά από δεκάλεπτη καθυστέρηση, μαζί με μια οικογένεια Αμερικανών που θα αποτελούσε και το γκρουπ μας, με τη χαριτωμένη ξεναγό να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πιάνοντας μας την Κουβέντα αρχικά για το ποδόσφαιρο, μιας και βγήκαμε στη γύρα φορώντας φανέλες της εθνικής του Περού. Κάτι λίγο σκάμπαζε από μπάλα, δε το περίμενα, είπαμε όμως πως οι Περουβιανοί έχουν τη δική τους λατρεία για το ποδόσφαιρο με αφορμή την εθνική ομάδα. Οι δρόμοι ήταν σχετικά άδειοι λόγω της αργίας, σε μια μεγαλούπολη που βράζει από κίνηση καθώς δε διαθέτει ούτε μετρό, ούτε άλλο τρένο παρά μόνο λεωφορεία, θυμίζοντας γνωστή Ελληνική συμπρωτεύουσα


Η πρώτη στάση έγινε στο «Palacio de Justicia de la República del Perú», τo κτήριο του ανώτατου δικαστηρίου, άξιο αναφοράς για την ομοιότητα του με αντίστοιχο στις Βρυξέλλες αν θυμάμαι καλά τα λόγια της ξεναγού. Όλο το ιστορικό κέντρο άλλωστε είχε Ευρωπαϊκές επιρροές όπως μας κατάστησε σαφές κι επανέλαβε πολλές φορές:

DSC_0896.JPG


Ο οδηγός μας άφησε κεντρικά, με τη μικρή ευέλικτη ομάδα μας να κατευθύνεται προς το «Gran Hotel Bolívar» κρατικής κατασκευής του 1924 όπου εκτός των άλλων φιλοξένησε σπουδαίες προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής αλλά και του Hollywood

DSC_0901.JPG


Εκτός από το διάσημο και ιστορικό Ford T, θαυμάσαμε την απαράλλαχτη όλα αυτά τα χρόνια reception καθώς και ένα από τα παλαιότερα ασανσέρ στον κόσμο που βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία:

DSC_0902.JPG

DSC_0904.JPG


Το έργο ανήκει στον Περουβιανό αρχιτέκτονα Rafael Marquina, με τον γυάλινο θόλο του να ξεχωρίζει μοιάζοντας κατά πολύ νεότερος έως σύγχρονος:

DSC_0906.JPG


Όλα αυτά βέβαια βρισκόντουσαν πάνω στην κεντρική πλατεία «San Martín» που παρέλειψα να αναφέρω, έναν από τους πιο αντιπροσωπευτικούς δημόσιους χώρους της περουβιανής πρωτεύουσας, που περιστοιχίζεται από εξίσου ιστορικά κτήρια:

DSC_0909.JPG

DSC_0910.JPG


Η πλατεία κατασκευάστηκε το 1921 με σκοπό την εορτή των 100 ετών της ανεξαρτησίας της χώρας και είναι αφιερωμένη στον στρατιωτικό San Martín, έφιππος αδριάντας του οποίου κοσμεί το κέντρο της:

DSC_0913.JPG


Κάθε κτίσμα και μια σπουδαία ιστορία, όπως όλο το ιστορικό κέντρο, προστατευόμενο εδώ και χρόνια από την Unesco:

DSC_0916.JPG

DSC_0917.JPG


Ακολουθώντας το ταχύ βήμα της ξεναγού μπήκαμε στον πεζόδρομο «Jirón de la Unión», ίσως τον γνωστότερο του ιστορικού κέντρου, με άπειρο εκείνη την ώρα κόσμο. Πρέπει να δοκιμάσετε ψητό κοτόπουλο με Inca cola, το λατρεύουμε ως λαός μας αποκρίθηκε την ώρα που περνούσαμε από ένα ανάλογο κατάστημα, με τις σούβλες να μας παίρνουν τα μυαλά από τις μυρωδιές:

DSC_0924.JPG

DSC_0926.JPG


Η βόλτα είχε ήδη να μας αρέσει πολύ, μαζί και η αφήγηση όσων βλέπαμε, αφήνοντας πίσω μας την πολυκοσμία λίγο μετά. Η βλακεία μου ήταν ότι προσπαθώντας να αφιερωθώ στη φωτογράφιση, έχασα μία περιγραφή που αφορούσε τον ισλαμισμό στη Λίμα ακούγοντας την αποσπασματικά, περνώντας από ένα ανάλογο κτήριο. Αν θυμάμαι σωστά στο συγκεκριμένο κτήριο με το ξύλινο αίθριο (από τα πολλά που υπάρχουν στη Λίμα) αποτελούσε χώρο συγκέντρωσης γυναικών μουσουλμανικού θρησκεύματος:

DSC_0930.JPG

DSC_0932.JPG


Με πολλά και διάφορα καταλήξαμε έτσι εν μέσω περιηγήσεων κάπου ανάμεσα στην «Iglesia de La Merced» και στο υπέροχο κτίσμα της τράπεζας που βρισκόταν απέναντι της:

DSC_0935b.jpg
DSC_0936.JPG


Συνεχίσαμε περνώντας τον κεντρικό δρόμο προκειμένου να κάνουμε στάση για να κεραστούμε ένα τοπικό τηγανιτό γλύκισμα (συμπεριλαμβανόταν στη τιμή της εκδρομής) με γέμιση βανίλια, του οποίου το όνομα βρίσκω ως Churros, γιατί σιγά να μη το θυμόμουν. Πολύ καλό, πεντανόστιμο αλλά ζεματιστό:

DSC_0938.JPG

DSC_0942.JPG

DSC_0943.JPG


Μέσω του πεζόδρομου είχαμε φτάσει κιόλας στην δεύτερη πλατεία της ημέρας, σίγουρα όμως της πιο γνωστής και χαρακτηριστικής της πρωτεύουσας, με τον καθεδρικό ναό βέβαια να είναι το κτήριο που ξεχωρίζει μακράν ανάμεσα στα υπόλοιπα:

DSC_0947.JPG

DSC_0951.JPG


Κάναμε το γύρο της πλατείας με το όνομα «Plaza Mayor», μιας και τα κιγκλιδώματα μαζί με τις αστυνομικές δυνάμεις απαγόρευαν την είσοδο σ’ αυτήν, κάτι που είναι ο καθημερινός κανόνας όπως μάθαμε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων:

DSC_0952.JPG

DSC_0953.JPG


Η Plaza mayor με τις σαφείς Ισπανικές επιρροές είναι το κέντρο, η ιδρυτική τοποθεσία θα έλεγε κανείς της πρωτεύουσας, στην οποία μεταξύ άλλων βρίσκονται το Κυβερνητικό Παλάτι του Περού, η Εκκλησία του Σαγκράριο, το Παλάτι του Αρχιεπισκόπου της Λίμα, το Δημοτικό Παλάτι της Λίμα το Club de la Unión και φυσικά ο προαναφερθέντας καθεδρικός:

DSC_0956b.jpg

DSC_0957.JPG


Ήταν ώρα για την επόμενη και πολύ ωραία επίσκεψη της ημέρας που θα διαρκούσε εξήντα λεπτά, εισιτήριο της οποίας συμπεριλαμβανόταν στη τιμή και αυτό, κάτι που θα καταλαβαίναμε πολύ καλά μόλις είδαμε τη «Basílica and Convent of San Francisco».

DSC_0967.JPG

DSC_0969.JPG


Δυστυχώς στις κατακόμβες του Monasterio San Francisco δεν επιτρεπόταν η φωτογράφιση, αδιευκρίνιστο το γιατί, οπότε θα μείνετε με την όρεξη όπως κι εγώ, που δεν έχω ούτε μισή φωτογραφία απ’ αυτό το εκπληκτικό αξιοθέατο…
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.434
Likes
21.568
Επόμενο Ταξίδι
Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σερβία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Κάναμε το γύρο της πλατείας με το όνομα «Plaza Mayor», μιας και τα κιγκλιδώματα μαζί με τις αστυνομικές δυνάμεις απαγόρευαν την είσοδο σ’ αυτήν, κάτι που είναι ο καθημερινός κανόνας όπως μάθαμε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων:
Καινούργιο φρούτο είναι αυτό με τα κιγκλιδώματα;.... Τι χαζομάρα είναι αυτό πάλι;...

Δυστυχώς στις κατακόμβες του Monasterio San Francisco δεν επιτρεπόταν η φωτογράφιση, αδιευκρίνιστο το γιατί, οπότε θα μείνετε με την όρεξη όπως κι εγώ, που δεν έχω ούτε μισή φωτογραφία απ’ αυτό το εκπληκτικό αξιοθέατο…
Γιατί επιτρεπόταν οι φωτογραφίες στους υπόλοιπους χώρους του μοναστηριού; Αν πεις ναι θα αρχίσω να τραβάω τις κοτσίδες μου! Με χίλια ζόρια έβγαλα μία φωτογραφία στη βιβλιοθήκη του μοναστηριού...
 

gkalla

Member
Μηνύματα
1.430
Likes
7.872
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
θυμίζοντας γνωστή Ελληνική συμπρωτεύουσα
Ποια να εννοείς άραγε;;;; 🤔

Μεγάλη υπόθεση να διαβάζουμε ιστορία από @psilos3 στην διάρκεια των πρώτων διακοπών. Ειδικά όταν πρόκειτε για το Περού μεγάλο όνειρο και καημός.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.396
Likes
49.561
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Καινούργιο φρούτο είναι αυτό με τα κιγκλιδώματα;.... Τι χαζομάρα είναι αυτό πάλι;...
Ναι, τουλάχιστον έτσι μας είπαν, ελάχιστες μέρες του χρόνου δίνεται πλήρης πρόσβαση στον κόσμο. Δε ξέρω αν είναι καινούριο, πάντως ήταν κρίμα, αν και... Στη συνέχεια. ;)
Γιατί επιτρεπόταν οι φωτογραφίες στους υπόλοιπους χώρους του μοναστηριού;
Σ' ένα σημείο μόνο με μια μπουκαμβίλια. Που πήγαιναν όλοι για φωτογράφιση, λες και ήσουν στις κυκλάδες χωρίς το λευκό χρώμα. Αποκλειστικά εκεί.
Με χίλια ζόρια έβγαλα μία φωτογραφία στη βιβλιοθήκη του μοναστηριού...
Τι φανταστικό μέρος ήταν αυτή η βιβλιοθήκη! Πολύ εκνευρίζομαι που δεν έχω φωτογραφίες απο 'κει, ούτε μία στα κρυφά δε μπόρεσα να βγάλω.

biblioteca.jpg

(αλλιευμένη από το ιντερνετ)

Μεγάλη υπόθεση να διαβάζουμε ιστορία από @psilos3 στην διάρκεια των πρώτων διακοπών. Ειδικά όταν πρόκειτε για το Περού μεγάλο όνειρο και καημός.
Ακόμα δε ξεκίνησες να κανονίζεις; Τι περιμένεις; ;)
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.896
Likes
52.011
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
B
Καινούργιο φρούτο είναι αυτό με τα κιγκλιδώματα;.... Τι χαζομάρα είναι αυτό πάλι;...


Γιατί επιτρεπόταν οι φωτογραφίες στους υπόλοιπους χώρους του μοναστηριού; Αν πεις ναι θα αρχίσω να τραβάω τις κοτσίδες μου! Με χίλια ζόρια έβγαλα μία φωτογραφία στη βιβλιοθήκη του μοναστηριού...
Βιβλιοθηκάρα, δεν υπάρχει!

ΌΣες φορές έχω πάει στο μοναστήρι (τουλάχιστον μια το χρόνο και συνολικά πάνω από 40) μας αφήνουν να βγάλουμε φωτογραφίες παντού, παρότι "απαγορεύεται". Το ζητάς ευγενικά, σου δείχνουν πού έχει κάμερες για να μην καρφωθούν κι οι ίδιοι και συνήθως στη βιβλιοθήκη είναι πιο αυστηροί αλλά σου λένε "μη σας δω να βγάζετε φωτογραφίες!" και αποχωρούν από την αίθουσα πρώτοι... για να μπορέσεις να τις βγάλεις. Στις κατακόμβες που δεν έχει κάμερες σε αφήνουν να το κάνεις και πιο ξεδιάντροπα.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.396
Likes
49.561
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
μας αφήνουν να βγάλουμε φωτογραφίες παντού, παρότι "απαγορεύεται".
😥Είμαι φελλός, έπρεπε να το κάνω κι εγώ, δεν είδα κανέναν όμως να βγάζει φωτογραφίες ούτε στο μοναστήρι, ούτε στις κατακόμβες και δε το σκέφτηκα καν.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.896
Likes
52.011
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
😥Είμαι φελλός, έπρεπε να το κάνω κι εγώ, δεν είδα κανέναν όμως να βγάζει φωτογραφίες ούτε στο μοναστήρι, ούτε στις κατακόμβες και δε το σκέφτηκα καν.
Καλά, ειδικά στις κατακόμβες δε βγαίνουν και τίποτε αριστουργήματα...

Προχωράμε. Προχωράς δηλαδή.
 

tatooine

Member
Μηνύματα
1.802
Likes
7.224
Η απαγόρευση φωτογραφιών σε τέτοιους χώρους γίνετε κυρίως για να μην αλλοιωθούν τα εκθέματα από τη χρήση του φλας με την πάροδο του χρόνου.
Ακόμα και να απαγορέψουν την χρήση του φλας υπάρχουν πολλοί πως δεν θα το απενεργοποιήσουν γιατί ίσως να μην ξέρουν πως γίνετε.
Οι υπέρυθρες που χρησιμοποιούν αρκετές κάμερες για να εστιάσουν στο σκοτάδι μπορούν να κάνουν (λένε) ζημιά.
Άλλη μια εξήγηση είναι ότι θέλουν τον κόσμο να περπατά ομαλά σε χώρους εκθέσεων χωρίς να εμποδίζει τους άλλους επισκέπτες προσπαθώντας να βγάλει φωτογραφίες και χρησιμοποιώντας ασταμάτητα φας.
Στα σκοτεινά δε μέρη όπως σπήλαια η κατακόμβες χάνετε η εμπειρία επίσκεψης από τα συνεχή φλας των επισκεπτών.
Άλλη μια εκδοχή είναι γιατί θέλουν να πουλήσουν καρτ ποστάλ και φωτογραφικό υλικό τα ίδια τα μουσεία, εκθεσιακούς χώροι.
Επίσης καλλιτέχνες μπορεί να μην έχουν δώσει συγκατάθεση για την αποτύπωση έργων τους σε ψηφιακή μορφή.
 

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.374
Likes
3.810
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Στο Gran Hotel Bolivar είχα μεινει στη Λίμα, τα κρεβάτια στο δωμάτιο μικροσκοπικά κ θεόσκληρα, πρεπει να μην εχει ανακαινιστει απτα 80s.
Το lobby βεβαια τα έσπαγε
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.396
Likes
49.561
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Η απαγόρευση φωτογραφιών σε τέτοιους χώρους...
Γενικά σέβομαι τους κανόνες ωστόσο πολλές φορές είναι παράλογοι συμφωνώ. Αν η σπουδαιότητα του μέρους είναι τέτοια όμως, θα προσπαθήσω να βγάλω μία-δύο φωτογραφίες έστω στα κρυφά.

Στο Gran Hotel Bolivar είχα μεινει στη Λίμα
Πρέπει να 'ναι ωραία εμπειρία, χαλάλι το σκληρό στρώμα. :lol:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.525
Μηνύματα
899.033
Μέλη
39.244
Νεότερο μέλος
ifi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom