Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
970
5.5 σελιδες σχολια για την τελετη εναρξης και 3-4 σχολια για τα αθληματα 🤣

Συνοψη:

  • Βλεπουμε την καλυτερη κολυμβηση που θυμαμαι σε Ολυμπιακους απο πλευρας ανταγωνισμου διοτι εχουμε αποκαθηλωση των Αμερικανων απ'το πρωτο σκαλι του βαθρου.
Στις γυναικες, οι Αυστραλες με πρωτο βιολι την Titmus κανουν απιστευτες κουρσες και σαρωνουν τα χρυσα. Απ'τις ΗΠΑ εμεινε στην κορυφη η θρυλικη Ledecky στις μεγαλες αποστασεις.​
Στους ανδρες, ο Γαλλος Leon Marchand σαρωσε ο,τι αγωνισμα κατεβηκε με 4 χρυσα και ο διαδοχος του Phelps ειναι ηδη εδω (εχει και τον ιδιο προπονητη). Εκπληκτικη "ποδοσφαιρικη" ατμοσφαιρα απ τους Γαλλους οποτε κολυμπαγε, ειναι ο νεος σουπερ σταρ των αγωνων. Η Ευρωπη πολυ πιο ανταγωνιστικη στην ανδρικη κολυμβηση και περαν του Marchand, με Ιταλους, Ουγγρους, Γερμανο και Ρουμανο να παιρνουν χρυσα και τις ΗΠΑ κανενα χρυσο σε ατομικο αγωνισμα!​
  • Στη γυμναστικη, η Ιαπωνια θριαμβευσε της Κινας σε ατομικο και ομαδικο all around στους ανδρες με το ομαδικο χρυσο να ερχεται τελευταια στιγμη οταν ο προ-τελευταιος Κινεζος αθλητης επεσε 2 φορες απ το μονοζυγο και πεταξε διαφορα 2.000 ποντων! Στις γυναικες η Simone Biles δεν εχει αντιπαλο και οι ΗΠΑ πηρανε θριαμβευτικα τα 2 χρυσα. Αξια αναφορας τα ιστορικα μεταλλια Ιταλιας και Βραζιλιας και η πληρης καταρρευση των Ανατολικοευρωπαικων κρατων αλλα και της Κινας (που τις απαγορεψαν να στελνει 14χρονες επιτελους).

  • Στο τζουντο η διοργανωτρια Γαλλια πηρε μεταλλια σχεδον σε καθε κατηγορια αλλα παντα της στραβωναν οι ημιτελικοι, εως σημερα που ο 35χρονος Teddy Riner που αναψε το Ολυμπιακο...αεροστατο πηρε το 3ο του χρυσο Ολυμπιακο μεταλλιο σε ατομικη κατηγορια. Τα περισσοτερα χρυσα αναμενομενα η Ιαπωνια.

  • Στην ξιφασκια εχουμε το καλυτερο γηπεδο που εχουμε δει και την πιο καυτη ατμοσφαιρα που θυμαμαι σε μικρο αθλημα, και πολλους τελικους που κριθηκαν οσο πιο οριακα γινεται.

  • Στο πινγκ πονγκ, το νο.26 του κοσμου, ο μικρος Σουηδος Truls Moreghard απεκλεισε τον νο.1 Κινεζο Wang και εχει φτασει στον τελικο κοντρα στον νο.2 Κινεζο Fan, σε ενα cinderella story ιστορικο, ειδικα αν παρει και το χρυσο - οι Κινεζοι δε χανουν ποτε στο πινγκ πονγκ.

  • Λεγοντας για αθληματα που δε χανει ποτε η Κινα, στις καταδυσεις τα εχει παρει ολα και αναμενεται το 8/8 φετος. Παντου στο βαθρο η Μεγαλη Βρετανια με τον καλυτερο μη Κινεζο καταδυτη της 10ετιας Tom Daley να παιρνει το 5ο Ολυμπιακο του μεταλλιο στους 5ους του Ολυμπιακους αγωνες (29 ειναι, μπορει να κατεβει και το 2028 αν εχει κινητρο).

  • Στην τοξοβολια εχουμε την συνηθη κυριαρχια της Κορεας στα ομαδικα - με το ισοπεδωτικο για τους αντιπαλους pattern να ξεκινανε μετρια, να αναθαρρει ο αντιπαλος, και να αρχιζει ο νο.1 αταραχος Kim Woo-jin να ριχνει μονο 10αρια. Λογικα θα κερδισει και τα 2 ατομικα που απομενουν.

  • Στην σκοποβολη εκλεψε την παρασταση ο 51χρονος Τουρκος που κατεβηκε χωρις εξοπλισμο, με το χερι στην τσεπη και πηρε ασημενιο στο ομαδικο. Ιστορικο 1ο χρυσο σε Ολυμπιακους για τη Γουατεμαλα στην κατηγορια Trap γυναικων.

  • Στα της Ελλαδας: πιασαμε ηδη τον αριθμο μεταλλιων του Τοκιο με ανελπιστα μεταλλια απ τον τζουντοκα Τσελιδη, το 1ο μεταλλιο στην ιστορια μας σε κολυμβηση πισινας απ τον Χρηστου και τα 2 κωπηλατικα. Ο Χρηστου και ο Γκολομεεβ ειχαν και απο μια 4η και 5η θεση. Στις απογοητευσεις η Τελτσιδου που ως νο.2 εχασε στο 1ο ματς της απ το νο.21 στο τζουντο και το τενις που βεβαια οσοι ξερουμε ποσο λιγος ειναι ψυχολογικα ο Τσιτσιπας για αυτο το επιπεδο δεν περιμεναμε κατι (τα διπλα ηταν δυσκολα εξ αρχης και η Σακκαρη απλα εχει μικροτερο ταβανι). Καλη η παρουσια της Γκουντουρα με οριακη ηττα στην 8αδα απ τη Γαλλιδα που πηρε το χρυσο (με φωνες για τη διαιτησια). Σοβαρο το ανδρικο πολο ως τωρα, κακιστο το γυναικειο που κινδυνευει να κοπει απο τον ομιλο. Χαμηλα και η Κορακακη και στα 2 της αγωνισματα. Επιτυχια η διαφαινομενη προκριση στην 8αδα στο μπασκετ.
 

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
970
Σημερα:

Στιβος:

- Στα 4x400 μεικτης, η Femke Boll με ενα απιστευτο τελευταιο 400αρι πηρε τη σκυταλη 4η και τερματισε 1η, δινοντας στην Ολλανδια το χρυσο και σε εμας αλλο ενα Αμερικανικο φιασκο - η Αμερικανικη κυριαρχια ειναι βαρετη και ειναι καλο να χανουν οσο το δυνατον πιο συχνα.

- Εκει που δεν εχασαν ειναι η σφαιρα με τον ανικητο Crouser να παιρνει 3ο Ολυμπιακο χρυσο και τον Kovacs να ειναι ξανα 2ος σε ενα Αμερικανικο 1-2. 3ος ο Τζαμαικανος σε μεταλλιο εκπληξη.

- Σαντα Λουτσια και Ντομινικα πηραν τα πρωτα μεταλλια της ιστοριας τους σε Ολυμπιακους, και ηταν τα καλυτερα δυνατα μεταλλια: χρυσα στιβου! Η Lafont στο τριπλουν ηταν απολυτο φαβορι ελλειψει Rojas (τραυματιας, πηδαει 60 εκατοστα πανω απ'τις αλλες κανονικα) ενω η Alfred διεσυρε τις Αμερικανιδες στα 100 μετρα κερδιζοντας πανευκολα! Αποσυρθηκε δυστυχως η Τζαμαικανη βετερανος Fraser-Pryce, αγνωστο ακομα γιατι.

- Στο 10θλο με τον no.1 του κοσμου Καναδο Lepage και τον ρεκορντμαν Γαλλο Mayer εκτος Αγωνων με τραυματισμο, ο Γερμανος Neugebauer και ο Καναδος Warner ηταν τα φαβορι και οδηγουσαν τη βαθμολογια εως το 6ο αγωνισμα, με τον Νορβηγο Skotheim και τον Πορτορικανο Owens να ακολουθουν. Στο επι κοντω ομως εγιναν απιστευτα πραγματα, ο εμπειρος Warner εκανε 3 ακυρες στο 1ο του υψος και ο Skotheim το ιδιο παροτι ειχε ρεκορ 70cm πανω! Ο Markus Rooth που ειχε κλεισει 7ος-8ος την 1η μερα εκανε απιστευτες εμφανισεις σε επι κοντω, δισκο και ακοντιο, εσπασε 6 ατομικα ρεκορ στα 10 αγωνισματα (!!!) και πηρε ιστορικο χρυσο για τη Νορβηγια εκμεταλλευομενος τις αδυναμιες του Γερμανου σε δρομικα και ελαφρες ριψεις (ο,τι δε θελει δυναμη αλλα ταχυτητα/τεχνικη δηλαδη). Ο Victor εδωσε το χαλκινο στη Γρεναδα σε μια καταπληκτικη μερα για την Καραιβικη στον στιβο. Ο Skotheim παρα το 0 στο επι κοντω συνεχισε και ολοκληρωσε τα τελευταια 2 αγωνισματα για να βοηθησει εμψυχωτικα/στο pacing των 1500μ τον συμπατριωτη του - πολυ ωραια εικονα, οι 2 Νορβηγοι αλλωστε ειναι φιλοι και προπονουνται μαζι.

Κολυμβηση:

- Η παρουσια του φαινομενου Marchand δεν μπορουσε να παει τη Γαλλια πανω απο 4η στη μεικτη σκυταλοδρομια, κερδισαν οι Αμερικανοι την Κινα με παγκοσμιο ρεκορ (το αγωνισμα ειναι σχετικα νεο και γινονται συχνα ρεκορ).

- Οι ΗΠΑ ομως παραμενουν κατω απο την Αυστραλια στον πινακα μεταλλιων της πισινας και αυριο θα μαθουμε αν οι Αυστραλες (αυτες κυριως, μικρη συνεισφορα απο αντρες) θα ολοκληρωσουν αυτο το ιστορικο επιτευγμα. Η 17χρονη Καναδη McIntosh πηρε εν τω μεταξυ και 3ο χρυσο, ενω ο Μιλακ εδωσε 2ο χρυσο στην Ουγγαρια μετα απο αυτο του Κος. Αυριο αναμενεται 2ο χρυσο της θρυλικης Σουηδεζας Sarah Sjoestrem στα 50 ελευθερο!

Γυμναστικη:

- Ο υψους 1.50 Υulo εδωσε ιστορικο χρυσο στις Φιλιππινες στις ασκησεις εδαφους, μολις το 2ο Ολυμπιακο χρυσο της χωρας, κερδιζοντας τον χρυσο Ολυμπιονικη του Τοκιο. Στον ιππο, ιστορικο επισης χρυσο της Ιρλανδιας με τον McClenaghan, αργυρο εκπληξη για το Καζακσταν και χαλκινο αποθεωσης για τον Αμερικανο με την nerd φατσα Nedoroscik (εγινε interent cult).

- Αναμενομενο και επιβλητικο χρυσο της Biles στο αλμα, με τη Βραζιλιανα Andrade ξανα 2η και την ετερη Αμερικανιδα να ολοκληρωνει το βαθρο.

Τζουντο:

- Χρυσο για τον ανικητο Ρινερ και τη Γαλλια στο ομαδικο, 4-3 την Ιαπωνια. Για να γυρισουν βεβαια οι Γαλλοι απ'το 1-3 ειχανε μια πολυ φιλικη διαιτησια....

Ξιφασκια:

- Χρυσο δικαιωσης για την Ουκρανια, θριαμβος και φαπα στη μαπα καθε Ρωσοφιλου στο ομαδικο epee με μπροσταρισσα την Kharlan την οποια η Ρωσοδουλη ομοσπονδια ξιφασκιας ειχε προσπαθησει να αποκλεισει απ τους Ολυμπιακους επειδη δεν ειχε δωσει το χερι σε Ρωσιδα, και παρενεβη ο Μπαχ και εδωσε wild card.

Ελλαδα:

- Ο Ντουσκος βγηκε 6ος, αφησε αιχμες για την ομοσπονδια, δεν γνωριζω τι παιζει εκει αλλα δεν ειναι η 1η φορα που υπαρχουν εντασεις με τη συγκεκριμενη ομοσπονδια και τους αθλητες. Στο πολο χασαμε απ'την Κροατια αλλα πρακτικα δεν εχει σημασια, η απροσδοκητη φορμα της Αυστραλιας στον αλλον ομιλο εχει κανει το σταυρωμα απροβλεπτο. Στο μπασκετ προκριθηκαμε μεσω Σερβιας και θα παιξουμε 8αδα με τη Γερμανια.
 
Last edited:

Nikos86

Member
Μηνύματα
568
Likes
4.219
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Να προσθεσουμε κι αλλη μια μεγαλη εκπληξη εδω. Πως περασε στον τελικο πινγκ πονγκ αντρων ο Σουηδος πιτσιρικας πετωντας τον νο1 στη καταταξη κινεζο και παιζει αυριο (σημερα) τελικο με το νο2 στη καταταξη κινεζο. Αν παρει το χρυσο νομιζω θα ειναι απο τις ελαχιστες φορες που δεν καταληγει στα χερια Κινεζου.
 

Hayate

Member
Μηνύματα
932
Likes
6.003
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Ξέρω ότι είστε παραλία αλλα,Τεντογλου σε λιγοοοοο...Αργότερα Πετρουνιας ενάντια στα προγνωστικά αυτήν τη φορά ,για να δούμε...
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.430
Likes
7.529
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Να προσθεσουμε κι αλλη μια μεγαλη εκπληξη εδω. Πως περασε στον τελικο πινγκ πονγκ αντρων ο Σουηδος πιτσιρικας πετωντας τον νο1 στη καταταξη κινεζο και παιζει αυριο (σημερα) τελικο με το νο2 στη καταταξη κινεζο. Αν παρει το χρυσο νομιζω θα ειναι απο τις ελαχιστες φορες που δεν καταληγει στα χερια Κινεζου.
Ο οποίος Σουηδός πιτσιρικάς παίζει με μια ασυνήθιστα εξαγωνική ρακέτα...
IMG_20240804_110223.jpg
 

paykopete

Member
Μηνύματα
175
Likes
751
Πετρουνιας εξαιρετικος!!!
Ωστοσο για αλλη μια φορα κλοπη μεταλλιου!
Απίστευτος αθληταρας! Τι να λέμε...

Μόλις τελείωσε και το τέννις. Αυτός ο Νόλε είναι βιονικός...
 

alma

Member
Μηνύματα
3.993
Likes
16.813
Απίστευτος αθληταρας! Τι να λέμε...

Μόλις τελείωσε και το τέννις. Αυτός ο Νόλε είναι βιονικός...
Για το Νόβακ κυρίως βλέπαμε τους αγώνες. Τι να λέμε!Τον αγαπώ.
Δεν υπάρχει ο άνθρωπος
Κατά τ άλλα εξαιρετική συγκομιδή μεταλλίων ως τώρα η Ελλάδα. Για τον πληθυσμό μας. Και ακόμα ο απίθανος Τεντογλου δεν πήρε το δικό του.
Άλλες χώρες με λίγο πληθυσμό που τα πάνε περίφημα Ουγγαρία, Ιρλανδία...
Καλύτερη συγκομιδή από χώρες τεράστιες οπως το Μεξικό με τη φτωχή ως τώρα συγκομιδή..
 

paykopete

Member
Μηνύματα
175
Likes
751
Για το Νόβακ κυρίως βλέπαμε τους αγώνες. Τι να λέμε!Τον αγαπώ.
Δεν υπάρχει ο άνθρωπος
Κατά τ άλλα εξαιρετική συγκομιδή μεταλλίων ως τώρα η Ελλάδα. Για τον πληθυσμό μας. Και ακόμα ο απίθανος Τεντογλου δεν πήρε το δικό του.
Άλλες χώρες με λίγο πληθυσμό που τα πάνε περίφημα Ουγγαρία, Ιρλανδία...
Καλύτερη συγκομιδή από χώρες τεράστιες οπως το Μεξικό με τη φτωχή ως τώρα συγκομιδή..
Ναι είναι αθληταρας ο Νόλε. Αλλά κ αυτός ο Αλκαραθ προβλέπεται ο επόμενος βιονικός μετά τους big 3.
 
Last edited:

thanos75

Member
Μηνύματα
1.462
Likes
3.795
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Κατά τ άλλα εξαιρετική συγκομιδή μεταλλίων ως τώρα η Ελλάδα. Για τον πληθυσμό μας. Και ακόμα ο απίθανος Τεντογλου δεν πήρε το δικό του.
Δυστυχώς alma μακάρι να μπορούσα να συμφωνήσω. Χώρες παρόμοιες σε μέγεθος με την Ελλάδα όπως η Σουηδία, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία κ η Κροατία είναι στην πρώτη 20αδα των χωρών με μετάλλια. Ακόμα και το Ισραήλ είναι στην 24η θέση με 1 χρυσό, 4 αργυρά κ 1 χάλκινο. Εμείς αν είδα καλά είμαστε κάπου στο νούμερο 40.
Μακάρι τις επόμενες μέρες να τα πάμε καλύτερα
 

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
970
Σημερα:

Στιβος:

- O Noah Lyles κερδισε στο photo finish τον Τζαμαικανο Thompson στο τελευταιο χρυσο της ημερας, και εφερε τις ΗΠΑ στην κορυφη του πινακα μεταλλιων πανω απο την Κινα. Πολυ γρηγορη κουρσα, και οι 8 κατω απο τα 10 δευτερολεπτα.

- Χωρις τρομερο ενδιαφερον οι τελικοι σε υψος και σφυρα, με την Ουκρανη Mahuchick να κερδιζει τις 2 Αυστραλες και τη συμπατριωτισσα της οπως αναμενοταν και χωρις να πιασει μεγαλες επιδοσεις, και τον Καναδο Katzberg να ριχνει 5 μετρα πανω απ τους αλλους απο την 1η βολη.


Κολυμβηση:

- Ο Finke πηρε με παγκοσμιο ρεκορ το μοναδικο ατομικο χρυσο μεταλλιο σε ανδρικο event για τις ΗΠΑ στην πισινα, με τις γυναικες τους να κανουν επιδειξη δυναμης στη σκυταλοδρομια επισης με παγκοσμιο ρεκορ. Η Sarah Sjoestrοem στα 31 της εκανε το 2/2 στα sprint frestyle (50 και 100m), ενω στην ανδρικη σκυταλοδρομια η Κινα με τον παγκοσμιο recordman Pan αλλα και 2 αθλητες που πιαστηκαν ντοπε και σκανδαλωδως δεν τιμωρηθηκαν στην 4αδα, κερδισε τις μετριες στο ανδρικο φετος ΗΠΑ και τη Γαλλια που στα 3/4 πηγαινε για την υπερβαση αλλα ο Manaudou δεν μπορουσε να ματσαρει Κινα και ΗΠΑ στο 100αρι (50m κανει πλεον).

Γυμναστικη:

- Ο υψους 1.50 Υulo πηρε και 2ο χρυσο, στο Vault μετα απο τις ασκησεις εδαφους, γραφοντας ξανα ιστορια για τις Φιλιππινες.

- Η Αλγερινη Nemour εγινε η 1η αθλητρια αφρικανικης χωρας με χρυσο στη γυμναστικη, στους ασυμμετρους ζυγους.

- Ο Πετρουνιας πηρε ξανα μεταλλιο και ειναι στους θρυλους του αθληματος πλεον, ισως αδικηθηκε ελαφρως κιολας με τη βαθμολογια, παντως στα αλλα αγωνισματα γυμναστικης δεν εχει υπαρξει αβαντα σε Κινεζους (που εκαναν οριακα το 1-2) αρα ισως οι κριτες ειχαν δικιο.

Τενις:

- Ο Djokovic πηρε τον μονο τιτλο που του ελειπε στην καριερα του μετα απο καταπληκτικο τελικο οπου κερδισε σε 2 tie-break τον Alcaraz. Career Golden Slam στα 37 του!

Τοξοβολια:

- 5/5 χρυσα για 1η φορα για την Κορεα με τον 35χρονο Kim Woo-jin να προσθετει το μοναδικο χρυσο που του ελειπε μετα απο εναν δραματικο τελικο κοντρα στον Αμερικανο Ellisson με το τελευταιο σετ να εχει 6 10αρια (30-30) και τον Κορεατη να κερδιζει στο shoot-off για 5mm! Απ'τις περιπτωσεις που ηταν δικαιο και εγινε πραξη να κερδισει το φαβορι και οχι το αουτσαιντερ, διοτι ο Αμερικανος ειναι αντιεμβολιστης τραμπικος.

Πινγκ Πονγκ:

- Δεν τα καταφερε στον τελικο ο Σουηδος Truls Moreghard, ηττηθηκε 1-4 απ'τον Fan σε παιχνιδι που ολα τα σετ ηταν κοντα, ετσι το παραμυθι τελειωσε με ασημενιο και οχι χρυσο. Η Κινα παραμενει ανικητη στο πινγκ πονγκ στο ατομικο ανδρικο απ'το 2004, στο γυναικειο ομαδικο απο το 1988, ενω σε γυναικειο ατομικο και ανδρικο ομαδικο δεν εχει χασει ποτε το χρυσο!

Μπαντμιντον:

- Εκει η Κινα υπεστη σοκ χανοντας στο ανδρικο διπλο για 2ους σερι Ολυμπιακους απ'την Ταιβαν, ενω στο γυναικειο μονο περασε η αθλητρια της αδικα στον τελικο διοτι διασυροταν απ'την Ισπανη αντιπαλο που ομως τραυματιστηκε στα μεσα του 2ου σετ και αναγκαστηκε να αποχωρησει κλαιγοντας.

Μπασκετ 3 on 3:

- Το αθλημα αυτο ειναι γελοιο και ειναι αστειο οτι ειναι στο προγραμμα, αλλα αξιο αναφορας οτι οι Αμερικανοι βγηκαν 7οι σε ομιλο 8 ομαδων και αποκλειστηκαν, ενω συνετριβησαν απ'την....Ολλανδια (που δεν παιζει κανονικο μπασκετ αλλα αυτο, τρεχα γυρευε τι εχουν στο κεφαλι τους).

Σκοποβολη:

- 3ο χρυσο στην ιστορια της Χιλης και 1ο απο γυναικα μετα απ'τα 2 στο ανδρικο τενις (!) το 2004 στην Αθηνα.

Μποξ:

- 1ο μεταλλιο (χαλκινο) στην ιστορια του Πρασινου Ακρωτηριου.

Μπιτς Βολει:

- Αποκλειστηκε ο καταδικασμενος παιδοφιλος βιαστης Van der velde στη φαση των 16 εν μεσω πανηγυρισμων του κοινου.

Πολο:

- Οι γυναικες περασαν στην 8αδα κερδιζοντας 11-4 τη Γαλλια που προσπαθησε να ηττηθει με 8 γκολ για να εκμεταλλευτει ενα απιθανα βλακωδες συστημα ισοβαθμιων, αλλα εμεις προτιμουσαμε 4η απο 3η θεση για να παιξουμε με την Αυστραλια και οχι την Ολλανδια ετσι δεν καναμε επιθεσεις στο τελευταιο λεπτο που πρακτικα μας προσκαλουσαν να τις βαλουμε γκολ!
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.525
Μηνύματα
899.033
Μέλη
39.244
Νεότερο μέλος
ifi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom