Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

gkalla

Member
Μηνύματα
1.430
Likes
7.872
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Σημερα:

Στιβος:

- O Noah Lyles κερδισε στο photo finish τον Τζαμαικανο Thompson στο τελευταιο χρυσο της ημερας, και εφερε τις ΗΠΑ στην κορυφη του πινακα μεταλλιων πανω απο την Κινα. Πολυ γρηγορη κουρσα, και οι 8 κατω απο τα 10 δευτερολεπτα.

- Χωρις τρομερο ενδιαφερον οι τελικοι σε υψος και σφυρα, με την Ουκρανη Mahuchick να κερδιζει τις 2 Αυστραλες και τη συμπατριωτισσα της οπως αναμενοταν και χωρις να πιασει μεγαλες επιδοσεις, και τον Καναδο Katzberg να ριχνει 5 μετρα πανω απ τους αλλους απο την 1η βολη.


Κολυμβηση:

- Ο Finke πηρε με παγκοσμιο ρεκορ το μοναδικο ατομικο χρυσο μεταλλιο σε ανδρικο event για τις ΗΠΑ στην πισινα, με τις γυναικες τους να κανουν επιδειξη δυναμης στη σκυταλοδρομια επισης με παγκοσμιο ρεκορ. Η Sarah Sjoestrοem στα 31 της εκανε το 2/2 στα sprint frestyle (50 και 100m), ενω στην ανδρικη σκυταλοδρομια η Κινα με τον παγκοσμιο recordman Pan αλλα και 2 αθλητες που πιαστηκαν ντοπε και σκανδαλωδως δεν τιμωρηθηκαν στην 4αδα, κερδισε τις μετριες στο ανδρικο φετος ΗΠΑ και τη Γαλλια που στα 3/4 πηγαινε για την υπερβαση αλλα ο Manaudou δεν μπορουσε να ματσαρει Κινα και ΗΠΑ στο 100αρι (50m κανει πλεον).

Γυμναστικη:

- Ο υψους 1.50 Υulo πηρε και 2ο χρυσο, στο Vault μετα απο τις ασκησεις εδαφους, γραφοντας ξανα ιστορια για τις Φιλιππινες.

- Η Αλγερινη Nemour εγινε η 1η αθλητρια αφρικανικης χωρας με χρυσο στη γυμναστικη, στους ασυμμετρους ζυγους.

- Ο Πετρουνιας πηρε ξανα μεταλλιο και ειναι στους θρυλους του αθληματος πλεον, ισως αδικηθηκε ελαφρως κιολας με τη βαθμολογια, παντως στα αλλα αγωνισματα γυμναστικης δεν εχει υπαρξει αβαντα σε Κινεζους (που εκαναν οριακα το 1-2) αρα ισως οι κριτες ειχαν δικιο.

Τενις:

- Ο Djokovic πηρε τον μονο τιτλο που του ελειπε στην καριερα του μετα απο καταπληκτικο τελικο οπου κερδισε σε 2 tie-break τον Alcaraz. Career Golden Slam στα 37 του!

Τοξοβολια:

- 5/5 χρυσα για 1η φορα για την Κορεα με τον 35χρονο Kim Woo-jin να προσθετει το μοναδικο χρυσο που του ελειπε μετα απο εναν δραματικο τελικο κοντρα στον Αμερικανο Ellisson με το τελευταιο σετ να εχει 6 10αρια (30-30) και τον Κορεατη να κερδιζει στο shoot-off για 5 εκατοστα. Απ'τις περιπτωσεις που ηταν δικαιο και εγινε πραξη να κερδισει το φαβορι και οχι το αουτσαιντερ, διοτι ο Αμερικανος ειναι αντιεμβολιστης τραμπικος.

Πινγκ Πονγκ:

- Δεν τα καταφερε στον τελικο ο Σουηδος Truls Moreghard, ηττηθηκε 1-4 απ'τον Fan σε παιχνιδι που ολα τα σετ ηταν κοντα, ετσι το παραμυθι τελειωσε με ασημενιο και οχι χρυσο. Η Κινα παραμενει ανικητη στο πινγκ πονγκ στο ατομικο ανδρικο απ'το 2004, στο γυναικειο ομαδικο απο το 1988, ενω σε γυναικειο ατομικο και ανδρικο ομαδικο δεν εχει χασει ποτε το χρυσο!

Μπαντμιντον:

- Εκει η Κινα υπεστη σοκ χανοντας στο ανδρικο διπλο για 2ους σερι Ολυμπιακους απ'την Ταιβαν, ενω στο γυναικειο μονο περασε η αθλητρια της αδικα στον τελικο διοτι διασυροταν απ'την Ισπανη αντιπαλο που ομως τραυματιστηκε στα μεσα του 2ου σετ και αναγκαστηκε να αποχωρησει κλαιγοντας.

Μπασκετ 3 on 3:

- Το αθλημα αυτο ειναι γελοιο και ειναι αστειο οτι ειναι στο προγραμμα, αλλα αξιο αναφορας οτι οι Αμερικανοι βγηκαν 7οι σε ομιλο 8 ομαδων και αποκλειστηκαν, ενω συνετριβησαν απ'την....Ολλανδια (που δεν παιζει κανονικο μπασκετ αλλα αυτο, τρεχα γυρευε τι εχουν στο κεφαλι τους).

Σκοποβολη:

- 3ο χρυσο στην ιστορια της Χιλης και 1ο απο γυναικα μετα απ'τα 2 στο ανδρικο τενις (!) το 2004 στην Αθηνα.

Μποξ:

- 1ο μεταλλιο (χαλκινο) στην ιστορια του Πρασινου Ακρωτηριου.

Μπιτς Βολει:

- Αποκλειστηκε ο καταδικασμενος παιδοφιλος βιαστης Van der velde στη φαση των 16 εν μεσω πανηγυρισμων του κοινου.

Πολο:

- Οι γυναικες περασαν στην 8αδα κερδιζοντας 11-4 τη Γαλλια που προσπαθησε να ηττηθει με 8 γκολ για να εκμεταλλευτει ενα απιθανα βλακωδες συστημα ισοβαθμιων, αλλα εμεις προτιμουσαμε 4η απο 3η θεση για να παιξουμε με την Αυστραλια και οχι την Ολλανδια ετσι δεν καναμε επιθεσεις στο τελευταιο λεπτο που πρακτικα μας προσκαλουσαν να τις βαλουμε γκολ!
Καλύτερη ανασκόπηση από την ΕΡΤ κάνεις !!!
Ευχαριστούμε
 

alma

Member
Μηνύματα
3.993
Likes
16.813
Δυστυχώς alma μακάρι να μπορούσα να συμφωνήσω. Χώρες παρόμοιες σε μέγεθος με την Ελλάδα όπως η Σουηδία, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία κ η Κροατία είναι στην πρώτη 20αδα των χωρών με μετάλλια. Ακόμα και το Ισραήλ είναι στην 24η θέση με 1 χρυσό, 4 αργυρά κ 1 χάλκινο. Εμείς αν είδα καλά είμαστε κάπου στο νούμερο 40.
Μακάρι τις επόμενες μέρες να τα πάμε καλύτερα
Βλέποντας τον πίνακα έχουμε πάει πολύ καλύτερα από χώρες με πολλαπλάσιο πληθυσμό από εμάς όπως Πολωνία, Τουρκία, Ινδία,Αίγυπτος,Ινδονησία αλλά και από χώρες με σχεδόν ίδιο πληθυσμό όπως Πορτογαλία, Κούβα...

Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν προσφέρει σχεδόν τίποτα στους αθλητές της,είναι θαύμα από μέρους τους.

Βέβαια ο πίνακας μετράει πάρα πολύ τα χρυσά, οπότε η Νορβηγία με μόλις ένα μετάλλιο είναι πάνω από εμάς που έχουμε 5.Αν πάρουμε το πρώτο χρυσό θα εκτοξευθούμε.
Η Ουγγαρία όντως έχει πάει περίφημα. Τόσο σε συνολικό αριθμό μεταλλίων όσο και σε χρυσά. Την παρακολουθούμε σχεδόν με δέος.
Τι φάση με Αυστρία, Κούβα εν τω μεταξύ;Μόλις από ένα χάλκινο; Η Κούβα ήταν παλιά δύναμη στον αθλητισμό...
Ίσως στην πορεία ανέβει...
 
Last edited:

thanos75

Member
Μηνύματα
1.462
Likes
3.795
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Όντως αυτό για την Κούβα μου έχει κάνει και εμένα τρομερή εντύπωση! Λες και από τότε που αποχώρησαν οι Κάστρο από την εξουσία, σταμάτησαν να επενδύουν παντελώς στον αθλητισμό. Και ήταν τεράστια δύναμη θυμάμαι ειδικά στο στίβο (ποιός μπορεί να ξεχάσει τον Χαβιέ Σοτομαγιόρ!)
 

MVSylvia

Member
Μηνύματα
686
Likes
2.824
Εγώ να πω την αλήθεια δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει 'τα πήγαμε' ή τα στατιστικά ανά κράτος. Κάθε ένας εκεί πάει για τον εαυτό του κ την προσωπική του φιλοδοξία και στόχο. Και έχει γεμίσει το ίντερνετ 'μας κάνατε περήφανους' και κάτι αλλά ακατανόητα για εμένα.
Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί η πολιτεία πρέπει να παρέχει στους αθλητές (εδώ δεν παρέχει άλλου σε σοβαρούς τομείς) και γιατί γίνεται τόση αναφορά στις θυσίες που έκανε ο κάθε αθλητής.
Ούτε καταλαβαίνω τους διορισμούς στο δημοσιο, σε κάτι πολεμικά, ναυτικά, των πρώην ολυμπιονικών, τα μόρια εισαγωγής στις σχολές κτλ.
Με την ίδια λογική θα έπρεπε να προμοταρεται ο οποιοσδήποτε ασχολείται με θεάματα όπως μουσικές, θέατρα, ζωγραφικές.
 

Smaragda53

Member
Μηνύματα
1.019
Likes
2.167
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Τώρα μπήκα σε αυτό το topic οποτε θα πω κι εγώ τη γνώμη μου για την τελετή έναρξης.
Λοιπόν μου άρεσε και δε μου άρεσε. Δεν ένιωσα απολύτως καμία συγκίνηση.
Ήταν ολίγον αχταρμάς. Σκηνοθεσία το ίδιο. Ιδίως η απαράδεκτη σκηνοθεσία με τους αθλητές στα πλοιάρια. Φανταστική ιδέα, ανω κατω εκτελεσμένη.
Το νούμερο της Gaga πολύ άσχημα χορογραφημενο και σε λάθος χώρο, σχεδόν ερασιτεχνικό.
Η "σύνδεση" των εποχών με τον άνθρωπο χωρίς πρόσωπο ήταν κάπως "ασυνδετη"!
Ο Διονυσσος και η πασαρέλα κακογουστα και φωνακλαδικα, πολυ κακο για κατι που εχει παρει πια τη θεση του στην κοινωνια.
Η γαλλική Επανάσταση εξαιρετική! Κανονικο κλείσιμο ματιού μετά προειδοποίησης στους κυβερνώντες. Μπράβο Γάλλοι!
Η Σελίν Ντιον ακόμα πιο εξαιρετική!
Μου άρεσαν επισης τα στιγμιότυπα με τον Ζινταν και με τη Ζαν ντ Αρκ πάνω στο άλογο (αν και κράτησε πολύ, 6 χιλιόμετρα ήταν αυτα)-τελικά η Ζαν ντ Αρκ δεν ήταν?
Τελος η μεταφορά και το άναμμα της φλόγας εντυπωσιακες.
Αλλα κατά τα άλλα...δεν!
Εκτός από τη γαλλική Επανάσταση και τη Σελίν Ντιον τίποτα άλλο δε μίλησε στην καρδιά μου.
Η τελετή έναρξης δεν μου θύμισε ολυμπιακούς αγωνες.
Και κάτι ακομα: τι ηταν αυτό το χάλι που τους ανάγκασαν να κολυμπήσουν στο Σηκουάνα?
Οι ιθυνοντες φαίνεται τα άρπαξαν γερά...
 

Smaragda53

Member
Μηνύματα
1.019
Likes
2.167
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Τώρα που το σκέφτομαι εμείς είχαμε βγάλει κάτι Ντάτσουν με καρπούζια το 2004 στην τελετή....Αναθεωρω πολύ καλή τελετή έναρξης σε ένα μαγευτικό , βροχερό Παρίσι και εναν εμβληματικό Πύργο του Άιφελ με τους Ολυμπιακούς κύκλους...
Το στιγμιότυπο με τα καρπούζια ήταν τέλειο και φοβερά σατιρικό, μη ξεχνάμε ότι ήταν στην τελετή λήξης όχι έναρξης, μεγάλη διαφορα
 

turms

Member
Μηνύματα
2.134
Likes
3.039
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Το στιγμιότυπο με τα καρπούζια ήταν τέλειο και φοβερά σατιρικό, μη ξεχνάμε ότι ήταν στην τελετή λήξης όχι έναρξης, μεγάλη διαφορα
αν αυτό το κάνανε σήμερα θα έπεφτε τρελό κράξιμο όμως...
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.896
Likes
52.011
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ντουμπλάντις ... RESPECT.. Τι εκανε ο άνθρωπος;; 6,25;;;;;;;;;;;;; θεός..
Τώρα άκουσα ότι ο συγκεκριμένος είναι μόνο 1,81 , τον έκανα και 1.95 με τις κάλτσες που φοράει.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.896
Likes
52.011
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το στιγμιότυπο με τα καρπούζια ήταν τέλειο και φοβερά σατιρικό, μη ξεχνάμε ότι ήταν στην τελετή λήξης όχι έναρξης, μεγάλη διαφορα
Απεικόνιση της Ελλάδας ήταν, και αυτό Ελλάδα είναι. Προσωπικά το βρήκα κανονικότατο, είναι κλασική εικόνα Ελλάδας που έχει όχι απλά ο επισκέπτης αλλά κι όλοι μας, από τα παιδικά μας χρόνια μέχρι σήμερα.
 

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
970
Σημερα:

Στιβος:

- O ασυλληπτος Mondo Duplantis εν μεσω αποθεωσης απο ολο το σταδιο και τους συναθλητες του εσπασε για 9η φορα το (δικο του) παγκοσμιο ρεκορ πηδωντας 6.25 (!!!) στην 3η του προσπαθεια και κλεινοντας ονειρικα την ημερα στον στιβο, αφου ειχε περασει στο περπατητο τα 6.00 και τα 6.10 (Ολυμπιακο ρεκορ). Καταπληκτικος τελικος με τον Καραλη να παιρνει χαλκινο μεταλλιο με αλμα στα 5.90 πισω απ τον Αμερικανο Kendricks με πολυ υψηλου ρισκου στρατηγικη να αφησει το 5.95 μετα απο 1 ακυρη για να πιεσει τον Obiena, η οποια απεδωσε. Τεραστια επιτυχια για εναν πολυ βελτιωμενο αθλητη που φορμαριστηκε στο καταλληλο timing, μια διαχρονικη αδυναμια του ελληνικου αθλητισμου! Υψηλοτατο επιπεδο με παρα πολλους αθλητες πανω απο τα 5.85. Και ναι, ο Duplantis πηδαει 30 εκατοστα πανω απ' τους αλλους - για καθε αλλον επικοντιστη να πηδησει 6 μετρα ειναι επιτευγμα καριερας.

- Το πρωι στο επι κοντω γυναικων ειδαμε το αναποδο, πολυ χαμηλο επιπεδο, με μολις 11 αθλητριες στον προκριματικο να περνανε τα 4.55 (!) και μετα λογω 9-πλης ισοβαθμιας στα 4.40 να καταληγουμε σε τελικο με 20 (!!!) αθλητριες. Η Στεφανιδη που περασε με τη 2η τα 4.55 εκανε κριτικη γιατι δεν υπηρχε 4.50 αναμεσα, εγω θα διαφωνησω και θα πω οτι σε ενα αγωνισμα που βλεπαμε μαχες 4-5 αθλητριων στα 4.85 και τα 4.90, ειναι απιστευτο οτι δε βρεθηκε 12η να κανει 4.55. Απο αυτη τη σποντα περασε τελικο και η Αδαμοπουλου. Δεν περασε η Πολακ.

- Η Αμερικανιδα Allman επιβεβαιωσε τα προγνωστικα στον δισκο γυναικων και κερδισε ανετα το χρυσο, ενω το ιδιο εκανε και η Βρετανη Hodgkinson στα 800 μετρα. Στα 5.000m η Chebet κερδισε την Κενυατικη μαχη με την Kipyegon η οποια ακυρωθηκε κιολας για σπρωξια σε αλλη αθλητρια ανεβαζοντας στη 2η θεση την Sifane Hassan και σε 3η τεραστια εκπληξη την Ιταλιδα Battocletti, σε αγωνισμα που οι Ευρωπαιες ποτε σχεδον δεν κοντραρουν τις αθλητριες με καταγωγη απο την Ανατολικη Αφρικη!

Γυμναστικη:

- Φοβερα πραματα στην τελευταια μερα της ενοργανης! Στους παραλληλους ζυγους μονο ειχαμε εναν συμβατικο τελικο με τον 2ο στους κρικους Κινεζο Zou να παιρνει το χρυσο μπροστα απ τον Ουκρανο Kovtun και τον χρυσο στο συνθετο ατομικο αλλα και το ομαδικο με την Ιαπωνια, Shinosuke Oka.

- Στη δοκο ειδαμε τη Simone Biles να πεφτει, τη μεγαλη της αντιπαλο Rebecca Andrade να παραπαταει και να αναγκαζεται να απλοποιησει το προγραμμα της, και την ετερη Αμερικανιδα Sunisa Lee να πεφτει και αυτη! Με τα 3 φαβορι να καταληγουν στις θεσεις 5, 4 και 6 αντιστοιχα, το χρυσο πηγε στην (συνηθως 4η) Ιταλιδα D'Amatto σε μια τεραστια επιτυχια της Ιταλικης γυμναστικης που πηρε και το χαλκινο με την 17χρονη Esposito! 2η η Κινεζα Zhou.

- Ακομα περισσοτερες οι πτωσεις στον τελικο του μονοζυγου οπου επεσαν 6 απ τους 8 του τελικου! Πρωτοφανη σκηνικα με τον Κινεζο Zhang και τον Ταιβανο Tang να μοιραζονται το χαλκινο ως οι κορυφαιοι..πεσοντες! Ασημενιο για τον Κολομβιανο Barajas (μεγαλη εκπληξη) στην ισοβαθμια με τον καταπληκτικο 20χρονο Shinosuke Oka που φευγει απ το Παρισι με 3 χρυσα και 1 χαλκινο, απιστευτη επιδοση που μονο η Biles θυμαμαι προσφατα να εχει ξεπερασει!

- Το φιναλε με τις ασκησεις εδαφους γυναικων ηταν επισης ιστορικο, με την Βραζιλιανα Andrade να κερδιζει για 1η φορα στο συγκεκριμενο αγωνισμα την Biles! Η Biles προσγειωθηκε 2 φορες εκτος οριων και το πληρωσε στη βαθμολογια. Χαλκινη η Αμερικανιδα Carey. Η Andrade εφτασε τα 6 Ολυμπιακα μεταλλια και ειναι η κορυφαια Βραζιλιανα αθλητρια σε μεταλλια σε Ολυμπιακους Αγωνες.

Μπαντμιντον:

- Η Κορεα πηρε το χρυσο στο μονο γυναικων και η Δανια στο μονο ανδρων, με αποτελεσμα η Κινα να παρει μονο 2 απ'τα 5 χρυσα σε ενα αθλημα που συνηθως κυριαρχει.

Μπασκετ 3 on 3:

- Η Ολλανδια (!) πηρε το ανδρικο χρυσο, νομιζω αυτο τα λεει ολα για το ποσο σοβαρο ειναι το εν λογω αθλημα. Η Γερμανια το χρυσο στις γυναικες.

Πολο:

- Η εθνικη ανδρων κερδισε 9-8 την Ιταλια και...επιασε το τζακ ποτ αφου η Κροατια γνωρισε ηττα-σοκ με 11-14 απο τις ΗΠΑ (ισως εχασε και επιτηδες αλλα δεν βλεπω να ειχε ωφελος) και ετσι βγηκαμε 1οι στον ομιλο!

Αυτο σημαινει προημιτελικος με την - σε αθλια κατασταση - Σερβια και ημιτελικος με τον νικητη του Αυστραλια-ΗΠΑ! Ο δρομος για τον τελικο ειναι πλεον ορθανοιχτος!

Βολει:

- Σε καταπληκτικους προημιτελικους ανδρων, η Ιταλια γυρισε απ'το 0-2 σε 3-2 κοντρα στην Ιαπωνια σε ματς που θα επρεπε να ειναι ο τελικος (τα θαλασσωσε στον ομιλο η Ιαπωνια) με τα 4 τελευταια σετ να κρινονται στον ποντο και πολλες φασεις για all time highlight. Η Γαλλια βρεθηκε με την πλατη στον τοιχο απ τη Γερμανια (0-2) αλλα και αυτη καταφερε να το γυρισει σε 3-2, με τη Γερμανια να εχει πολλα παραπονα απο τη διαιτησια (το αστειακι με την αντιμετωπιση των διοργανωτων σε καθε ομαδικο αθλημα εχει παραγινει). ΗΠΑ και Πολωνια επιβεβαιωσαν τα προγνωστικα σε δυσκολα ματς και κερδισανε 3-1 Βραζιλια και Σλοβενια.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.896
Likes
52.011
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Όντως αυτό για την Κούβα μου έχει κάνει και εμένα τρομερή εντύπωση! Λες και από τότε που αποχώρησαν οι Κάστρο από την εξουσία, σταμάτησαν να επενδύουν παντελώς στον αθλητισμό. Και ήταν τεράστια δύναμη θυμάμαι ειδικά στο στίβο (ποιός μπορεί να ξεχάσει τον Χαβιέ Σοτομαγιόρ!)
Δεν είναι θέμα Κάστρο ή όχι, είναι αποτέλεσμα δύο παραγόντων:
α) η οικονομία έχει πάρει την κατιούσα, η χώρα τα περνάει ΠΑΡΑ πολύ δύσκολα αυτή τη στιγμή με σχολεία όπου παιδιά αντί για το μπιφτέκι σόγιας που έτρωγαν κάθε μεσημέρι να πίνουν νερό με ζάχαρη. Ξεκίνησε με τα μέτρα Τραμπ, κορυφώθηκε με τον κορωνοϊό (έλλειψη συναλλάγματος) και συνεχίζεται με δεδομένη την κακή συγκυρία για τους συμμάχους της χώρας (η Βενεζουέλα δεν έχει καμία σχέση με τη χώρα του 2007 ή έστω του 2012, η Βραζιλία το ίδιο, στην Αργεντινή δεξιά κυβέρνηση, η Ρωσία είναι σε πόλεμο). Θα ήταν παράδοξο να δίνονταν χρήματα για τον αθλητισμό όταν υπάρχει ενεργειακό και διατροφικό θέμα, δε γίνεται να μην υπάρχει ρεύμα ή αλεύρι ή βενζίνη και να δίνονται χρήματα για προετοιμασίες και αθλητικό υλικό, προέχει να έχει καύσιμα το ασθενοφόρο, έστω τα βασικά φάρμακα το νοσοκομείο ή ένα πιάτο φαγητό το γηροκομείο κλπ, που κι αυτά με κόπο επιτυγχάνονται κι όχι πάντα. Η Κούβα δεν προκρίθηκε σε κανένα ομαδικό σπορ, μεταξύ άλλων γιατί το μπέιζμπολ δεν είναι πια ολυμπιακό άθλημα κι επειδή ανδρικό και γυναικείο βολεϊ δεν είχαν γήπεδο να προπονηθούν κι έπαιζαν όλα τα ματς... στον Άγιο Δομίνικο λόγω προβλημάτων με τον κλιματισμό στο κλειστό της Αβάνας. Φέτος δε θα γίνουν τα περισσότερα πρωταθλήματα στη χώρα λόγω έλλειψης καυσίμων, χρημάτων και γενικώς πόρων.


β) οι αθλητές της χώρας αυτομολούν σε πρωτόγνωρο βαθμό. Πάντα γινόταν αλλά ήταν λίγοι κάθε χρόνο οι πρωταθλητές που έφευγαν. Τώρα όμως σύμφωνα με επίσημες πηγές (Cuba y sus deportistas que desertan: mirá cuántos atletas se quedaron en Chile tras los Juegos Panamericanos), από το 2022 έχουν αυτομολήσει 187 αθλητές υψηλών επιδόσεων. Πολλοί από αυτούς ήταν μεγάλες ελπίδες της Κούβας για μετάλλια, και κάποιοι θα γίνουν Ολυμπιονίκες για τις "νέες" τους χώρες. Στο τριπλούν πχ δεν αποκλείεται και τα τρία μετάλλια να καταλήξουν σε χέρια Κουβανών (Πιτσάρδο- Πορτογαλία, Ντίας-Ιταλία, κι ο άλλος Ντίας για την Ισπανία), χωρίς η Κούβα να μετρήσει κανένα στη συγκομιδή της. Στο μποξ οι Ιμπάνιες, Τέγιες και Αλφόνσο θα εκπροσωπήσουν Βουλγαρία, Ισπανία και Αζερμπαϊτζάν αντίστοιχα, με τον τελευταίο να αποκλείει από τα μετάλλια τον Κουβανό Ντε Λα Κρουζ, παγκόσμιο πρωταθλητή και μεγάλη ελπίδα για χρυσό. Δηλαδή, δε φτάνει που χάνει αθλητές η Κούβα, αλλά... αυτοί που της απομένουν χάνουν συχνά και μετάλλια από πρώην συναθλητές τους! Στην ελληνορωμαϊκή τα ίδια, όπου από τους δύο αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη Χιλή, ο ένας θα παίξει (απόψε νομίζω) με το Μιχαιν Λόπες, ένα φαινόμενο του παγκόσμιου αθλητισμού που στα 42 του διεκδικεί το 5ο του χρυσό μετάλλιο σε ΟΑ και ίσως το χάσει από.. συμπατριώτη του που όμως παίζει για τη Χιλή. Υπάρχει κι άλλος παλαιστής που εκπροσωπεί τη Χιλή, υπάρχουν δυο αθλητές που παίζουν για τους απάτριδες με σημαία των αιτούντων πολιτικό άσυλο, υπάρχουν τζουντόκες, μη μιλήσουμε για το βόλεϊ όπου ου δυο καλύτεροι αθλητές στον κόσμο, ο Λεόν στους άνδρες και η Μελίσσα Βάργκας στις γυναίκες, παίζουν για τις ομάδες της Πολωνίας και της Τουρκίας αντίστοιχα, όταν οι κουβανικές εθνικές δεν προκρίθηκαν καν αφού ξέμειναν από αθλητές (ο δεύτερος καλύτερος Κουβανός βολεϊμπολίστας παίζει με την εθνική Βραζιλίας). Λογικά Κουβανοί αθλητές θα πάρουν μετάλλιο και στο κανό, την ξιφασκία, την ελευθέρα πάλη και την πυγμαχία και φαντάζομαι και σε άλλα σπορ που παρακολουθώ λιγότερο, με άλλες -ή και με καμία- σημαία.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.525
Μηνύματα
899.033
Μέλη
39.244
Νεότερο μέλος
ifi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom