Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

thanos75

Member
Μηνύματα
1.462
Likes
3.797
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Δεν είναι θέμα Κάστρο ή όχι, είναι αποτέλεσμα δύο παραγόντων:
α) η οικονομία έχει πάρει την ακτιούσα, η χώρα τα περνάει ΠΑΡΑ πολύ δύσκολα αυτή τη στιγμή με σχολεία όπου παιδιά αντί για το μπιφτέκι σόγιας που έτρωγαν κάθε μεσημέρι να πίνουν νερό με ζάχαρη. Ξεκίνησε με τα μέτρα Τραμπ, κορυφώθηκε με τον κορωνοϊό (έλλιεψη συναλλάγματος) και συνεχίζεται με δεδομένη την κακή συγκυρία για τους συμμάχους της χώρας (η Βενεζουέλα δεν έχει καμία σχέση με τη χώρα του 2007 ή έστω του 2012, η Βραζιλία το ίδιο, στην Αργεντινή δεξιά κυβέρνηση, η Ρωσία είναι σε πόλεμο). Θα ήταν παράδοξο να δίνονταν χρήματα για τον αθλητισμό όταν υπάρχει ενεργειακό και διατροφικό θέμα, δε γίνεται να μην υπάρχει ρεύμα ή αλεύρι ή βενζίνη και να δίνονται χρήματα για προετοιμασίες και αθλητικό υλικό, προέχει να έχει καύσιμα το ασθενοφόρο, έστω τα βασικά φάρμακα το νοσοκομείο ή ένα πιάτο φαγητό το γηροκομείο κλπ, που κι αυτά με κόπο επιτυγχάνονται κι όχι πάντα. Η Κούβα δεν προκρίηθηκε σε κανένα ομαδικό σπορ, μεταξύ άλλων γιατί το μπέιζμπολ δεν είναι πια ολυμπιακό άθλημα κι επειδή ανδρικό και γυναικείο Όλεϊ δεν είχαν γήπεδο να προπονηθούν κι έπαιζαν όλα τα ματς... στον Άγιο Δομίνικο λόγω προβλημάτων με τον κλιματισμό στο κλειστό της Αβάνας. Φέτος δε θα γίνουν τα περισσότερα πρωταθλήματα στη χώρα λόγω έλλειψης καυσίμων, χρημάτων και γενικώς πόρων.


β) οι αθλητές της χώρας αυτομολούν σε πρωτόγνωρο βαθμό. Πάντα γινόταν αλλά ήταν λίγοι κάθε χρόνο οι πρωταθλητές που έφευγαν. Τώρα όμως σύμφωνα με επίσημες πηγές (Cuba y sus deportistas que desertan: mirá cuántos atletas se quedaron en Chile tras los Juegos Panamericanos), από το 2022 έχουν αυτομολήσει 187 αθλητές υψηλών επιδόσεων. Πολλοί από αυτούς ήταν μεγάλες ελπίδες της Κούβας για μετάλλια, και κάποιοι θα γίνουν Ολυμπιονίκες για τις "νέες" τους χώρες. Στο τριπλούν πχ δεν αποκλείεται και τα τρία μετάλλια να καταλήξουν σε χέρια Κουβανών (Πιτσάρδο- Πορτογαλία, Ντίας-Ιταλία, κι ο άλλος Ντίας για την Ισπανία), χωρίς η Κούβα να μετρήσει κανένα στη συγκομιδή της. Στο μποξ οι Ιμπάνιες, Τέγιες και Αλφόνσο θα εκπροσωπήσουν Βουλγαρία, Ισπανία και Αζερμπαϊτζάν αντίστοιχα, με τον τελευταίο να αποκλείει από τα μετάλλια τον Κουβανό Ντε Λα Κρουζ, παγκόσμιο πρωταθλητή και μεγάλη ελπίδα για χρυσό. Δηλαδή, δε φτάνει που χάνει αθλητές η Κούβα, αλλά... αυτοί που της απομένουν χάνουν συχνά και μετάλλια από πρώην συναθλητές τους! Στην ελληνορωμαϊκή τα ίδια, όπου από τους δύο αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη Χιλή, ο ένας θα παίξει (απόψε νομίζω) με το Μιχαιν Λόπες, ένα φαινόμενο του παγκόσμιου αθλητισμού που στα 42 του διεκδικεί το 5ο του χρυσό μετάλλιο σε ΟΑ και ίσως το χάσει από.. συμπατριώτη του που όμως παίζει για τη Χιλή. Υπάρχει κι άλλος παλαιστής που εκπροσωπεί τη Χιλή, υπάρχουν δυο αθλητές που παίζουν για τους απάτριδες με σημαία των αιτούντων πολιτικό άσυλο, υπάρχουν τζουντόκες, μη μιλήσουμε για το βόλεϊ όπου ου δυο καλύτεροι αθλητές στον κόσμο, ο Λεόν στους άνδρες και η Μελίσσα Βάργκας στις γυναίκες, παίζουν για τις ομάδες της Πολωνίας και της Τουρκίας αντίστοιχα, όταν οι κουβανικές εθνικές δεν προκρίθηκαν καν αφού ξέμειναν από αθλητές (ο δεύτερος καλύτερος Κουβανός βολεϊμπολίστας παίζει με την εθνική Βραζιλίας). Λογικά Κουβανοί αθλητές θα πάρουν μετάλλιο και στο κανό, την ξιφασκία, την ελευθέρα πάλη και την πυγμαχία και φαντάζομαι και σε άλλα σπορ που παρακολουθώ λιγότερο, με άλλες -ή και με καμία- σημαία.
Πολύ στενάχωρη κατάσταση πραγματικά. Κρίμα!!!
 

paykopete

Member
Μηνύματα
177
Likes
753
Ντουμπλάντις ... RESPECT.. Τι εκανε ο άνθρωπος;; 6,25;;;;;;;;;;;;; θεός..
Απίστευτος κ αυτός! Ο Ντουμπλαντις και η Σιμόν Μπαιλς ειναι από τους αθλητές που χαζεύεις. (Λίγο παλιότερα είχαμε τον Φελπς)
Συγχαρητήρια πάντως στον Μανόλο γιατί με όσα είχε περάσει στο παρελθόν, γύρισε δυνατός και ήτανε από τους καλύτερους αγωνες του!
Καλή επιτυχία στον Μιλτο σήμερα! Μακάρι να έχουμε το πρώτο χρυσό.
Επίσης όπως αναφέρθηκε πιο πάνω είναι ευκαιρία για το πόλο ανδρών να βρεθεί τελικό ξανά και ποιος ξέρει...!🙏
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.982
Likes
27.943
Σημερα:

Στιβος:

- O ασυλληπτος Mondo Duplantis εν μεσω αποθεωσης απο ολο το σταδιο και τους συναθλητες του εσπασε για 9η φορα το (δικο του) παγκοσμιο ρεκορ πηδωντας 6.25 (!!!) στην 3η του προσπαθεια και κλεινοντας ονειρικα την ημερα στον στιβο, αφου ειχε περασει στο περπατητο τα 6.00 και τα 6.10 (Ολυμπιακο ρεκορ). Καταπληκτικος τελικος με τον Καραλη να παιρνει χαλκινο μεταλλιο με αλμα στα 5.90 πισω απ τον Αμερικανο Kendricks με πολυ υψηλου ρισκου στρατηγικη να αφησει το 5.95 μετα απο 1 ακυρη για να πιεσει τον Obiena, η οποια απεδωσε. Τεραστια επιτυχια για εναν πολυ βελτιωμενο αθλητη που φορμαριστηκε στο καταλληλο timing, μια διαχρονικη αδυναμια του ελληνικου αθλητισμου! Υψηλοτατο επιπεδο με παρα πολλους αθλητες πανω απο τα 5.85. Και ναι, ο Duplantis πηδαει 30 εκατοστα πανω απ' τους αλλους - για καθε αλλον επικοντιστη να πηδησει 6 μετρα ειναι επιτευγμα καριερας.

- Το πρωι στο επι κοντω γυναικων ειδαμε το αναποδο, πολυ χαμηλο επιπεδο, με μολις 11 αθλητριες στον προκριματικο να περνανε τα 4.55 (!) και μετα λογω 9-πλης ισοβαθμιας στα 4.40 να καταληγουμε σε τελικο με 20 (!!!) αθλητριες. Η Στεφανιδη που περασε με τη 2η τα 4.55 εκανε κριτικη γιατι δεν υπηρχε 4.50 αναμεσα, εγω θα διαφωνησω και θα πω οτι σε ενα αγωνισμα που βλεπαμε μαχες 4-5 αθλητριων στα 4.85 και τα 4.90, ειναι απιστευτο οτι δε βρεθηκε 12η να κανει 4.55. Απο αυτη τη σποντα περασε τελικο και η Αδαμοπουλου. Δεν περασε η Πολακ.

- Η Αμερικανιδα Allman επιβεβαιωσε τα προγνωστικα στον δισκο γυναικων και κερδισε ανετα το χρυσο, ενω το ιδιο εκανε και η Βρετανη Hodgkinson στα 800 μετρα. Στα 5.000m η Chebet κερδισε την Κενυατικη μαχη με την Kipyegon η οποια ακυρωθηκε κιολας για σπρωξια σε αλλη αθλητρια ανεβαζοντας στη 2η θεση την Sifane Hassan και σε 3η τεραστια εκπληξη την Ιταλιδα Battocletti, σε αγωνισμα που οι Ευρωπαιες ποτε σχεδον δεν κοντραρουν τις αθλητριες με καταγωγη απο την Ανατολικη Αφρικη!

Γυμναστικη:

- Φοβερα πραματα στην τελευταια μερα της ενοργανης! Στους παραλληλους ζυγους μονο ειχαμε εναν συμβατικο τελικο με τον 2ο στους κρικους Κινεζο Zou να παιρνει το χρυσο μπροστα απ τον Ουκρανο Kovtun και τον χρυσο στο συνθετο ατομικο αλλα και το ομαδικο με την Ιαπωνια, Shinosuke Oka.

- Στη δοκο ειδαμε τη Simone Biles να πεφτει, τη μεγαλη της αντιπαλο Rebecca Andrade να παραπαταει και να αναγκαζεται να απλοποιησει το προγραμμα της, και την ετερη Αμερικανιδα Sunisa Lee να πεφτει και αυτη! Με τα 3 φαβορι να καταληγουν στις θεσεις 5, 4 και 6 αντιστοιχα, το χρυσο πηγε στην (συνηθως 4η) Ιταλιδα D'Amatto σε μια τεραστια επιτυχια της Ιταλικης γυμναστικης που πηρε και το χαλκινο με την 17χρονη Esposito! 2η η Κινεζα Zhou.

- Ακομα περισσοτερες οι πτωσεις στον τελικο του μονοζυγου οπου επεσαν 6 απ τους 8 του τελικου! Πρωτοφανη σκηνικα με τον Κινεζο Zhang και τον Ταιβανο Tang να μοιραζονται το χαλκινο ως οι κορυφαιοι..πεσοντες! Ασημενιο για τον Κολομβιανο Barajas (μεγαλη εκπληξη) στην ισοβαθμια με τον καταπληκτικο 20χρονο Shinosuke Oka που φευγει απ το Παρισι με 3 χρυσα και 1 χαλκινο, απιστευτη επιδοση που μονο η Biles θυμαμαι προσφατα να εχει ξεπερασει!

- Το φιναλε με τις ασκησεις εδαφους γυναικων ηταν επισης ιστορικο, με την Βραζιλιανα Andrade να κερδιζει για 1η φορα στο συγκεκριμενο αγωνισμα την Biles! Η Biles προσγειωθηκε 2 φορες εκτος οριων και το πληρωσε στη βαθμολογια. Χαλκινη η Αμερικανιδα Carey. Η Andrade εφτασε τα 6 Ολυμπιακα μεταλλια και ειναι η κορυφαια Βραζιλιανα αθλητρια σε μεταλλια σε Ολυμπιακους Αγωνες.

Μπαντμιντον:

- Η Κορεα πηρε το χρυσο στο μονο γυναικων και η Δανια στο μονο ανδρων, με αποτελεσμα η Κινα να παρει μονο 2 απ'τα 5 χρυσα σε ενα αθλημα που συνηθως κυριαρχει.

Μπασκετ 3 on 3:

- Η Ολλανδια (!) πηρε το ανδρικο χρυσο, νομιζω αυτο τα λεει ολα για το ποσο σοβαρο ειναι το εν λογω αθλημα. Η Γερμανια το χρυσο στις γυναικες.

Πολο:

- Η εθνικη ανδρων κερδισε 9-8 την Ιταλια και...επιασε το τζακ ποτ αφου η Κροατια γνωρισε ηττα-σοκ με 11-14 απο τις ΗΠΑ (ισως εχασε και επιτηδες αλλα δεν βλεπω να ειχε ωφελος) και ετσι βγηκαμε 1οι στον ομιλο!

Αυτο σημαινει προημιτελικος με την - σε αθλια κατασταση - Σερβια και ημιτελικος με τον νικητη του Αυστραλια-ΗΠΑ! Ο δρομος για τον τελικο ειναι πλεον ορθανοιχτος!

Βολει:

- Σε καταπληκτικους προημιτελικους ανδρων, η Ιταλια γυρισε απ'το 0-2 σε 3-2 κοντρα στην Ιαπωνια σε ματς που θα επρεπε να ειναι ο τελικος (τα θαλασσωσε στον ομιλο η Ιαπωνια) με τα 4 τελευταια σετ να κρινονται στον ποντο και πολλες φασεις για all time highlight. Η Γαλλια βρεθηκε με την πλατη στον τοιχο απ τη Γερμανια (0-2) αλλα και αυτη καταφερε να το γυρισει σε 3-2, με τη Γερμανια να εχει πολλα παραπονα απο τη διαιτησια (το αστειακι με την αντιμετωπιση των διοργανωτων σε καθε ομαδικο αθλημα εχει παραγινει). ΗΠΑ και Πολωνια επιβεβαιωσαν τα προγνωστικα σε δυσκολα ματς και κερδισανε 3-1 Βραζιλια και Σλοβενια.
Είσαι απίστευτος. Επαγγελματική περιγραφή. Συγχαρητήρια.
 

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
970
Ηττηθηκαμε με 76-63 στο μπασκετ απο την παγκοσμια πρωταθλητρια Γερμανια και αποκλειστηκαμε στα προημιτελικα, τη φαση που δεν εχουμε περασει ποτε στο μπασκετ σε Ολυμπιακους Αγωνες.

Παιζαμε με 5 παικτες πρακτικα, εκ των οποιων 3 ειναι mid30s και 3 δεν σουταρουν. Θαυμα οτι παλεψαμε για περιπου 33-34 λεπτα. Εκαναν ο,τι μπορουσαν οι 5, μοναδικος που αξιζει χλευη και κριτικη ειναι ο τρισαθλιος Παπαγιαννης, ο 2.20 βουτυρομπεμπες που δε μπορει να κανει αλμα, να παρει ριμπαουντ, να σπρωξει, να παιξει αμυνα, γενικα να κανει οτιδηποτε και η ανημπορια του ως μοναδικο καθαρο σεντερ χαντακωσε την υπερπροσπαθεια των 5 αφου οποτε χρειαζονταν ξεκουραση η Γερμανια εκανε σερι κοντρα στις αλλαγες μας.

Ισως εχουμε ενα παραθυρακι το 2025 στο ευρωπαικο για αλλη μια 8αδα, μετα ξεκινα η κατηφορα διοτι δεν ερχεται κανεις οταν σταματησουν οι νυν.

Οι λογοι ειναι παθογενειες του ελληνικου μπασκετ, του ελληνικου αθλητισμου και της ελληνικης κοινωνιας, και πρεπει μερικα πραματα στην Ελλαδα να χωθουν στο κεφαλι ολων:

- Αν εισαι 22 δεν εισαι ταλεντο, εισαι ετοιμος παικτης. Ποσοι και ποσοι νεοι αθλητες απο την Ευρωπη πανε σε Αμερικανικα κολλεγια που σε βγαζουν αθλητη στα 21-22. Και αυτοι που δε το κανουν, δεν αντιμετωπιζονται λες και ειναι 16 απο τα ΜΜΕ. Το κανουμε σε ολα τα αθληματα, χαιδεμα γιατι "ειναι μικροι". Καθολου δεν ειναι, η prime ηλικια πρωταθλητισμου δεν ειναι τα 28.

Αυτο μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι γινεται σε καθε αθλημα με Ελληνες; Οντως οι Ελληνες αθλητες χτυπανε συχνα ατομικο peak σε μεγαλυτερη ηλικια απ το συνηθες σε πολλα αθληματα. Ακους πχ να λενε για τον Χρηστου οτι πηρε μεταλλιο στο peak της ηλικιας του και τραβας τα μαλλια σου, 28 peak ηλικια στην κολυμβηση που οι πρωταθλητες απ'τα 17-18 παιρνουν Ολυμπιακα μεταλλια!

Δεν ειναι committed απο μικρη ηλικια να κανουν πρωταθλητισμο; Κακη Βαλκανια κουλτουρα οτι στα early20s ειναι "παιδι ακομα"; Κατι αλλο που δεν εχω σκεφτει;

Σκεφτειτε ποσο συχνα βλεπετε σε αυτους τους Ολυμπιακους Αγωνες αθλητες απο δεκαδες χωρες να κανουν πρωταθλητισμο στα 19-20-22-23, και που ειναι οι Ελληνες σε αυτες τις ηλικιες: στο "μπραβο για τη συμμετοχη, ειναι μικρος, σε 4 χρονια παμε για επιτυχια".

Ο πρωταθλητισμος θελει committment απο νωρις οτι "θα παιξω μπασκετ επαγγελματικα", οχι "ισως αν μου βγει" εως τα 20 (μην πω τα 18). Στο μπασκετ σε αλλες χωρες αυτη η ηλικια θεωρειται το σημειο που πρεπει να πας Αμερικη (οι 2 Βαγκνερ και ο Σρεντερ) ή να εχεις κανονικο ρολο σε ομαδα στην Ευρωπη (ο Ταις).


- Καταργηση θεσεων Ελληνων στην Α1. Δεν εισαι καλυτερος απ τους γυρολογους Αμερικανους; Δε θα παιζεις. Σκοτωσου στη δουλεια να γινεις καλυτερος, δεν ειναι χομπι το μπασκετ, ειναι επαγγελμα και σκληρο σε επιπεδο πρωταθλητισμου. Δεν μπορεις; Δε μας ενδιαφερει, θα μπορεσει αλλος, παμε στον επομενο.

Χωρις το 6+6 οι αιωνιοι δε θα εχουν κανενα ενδιαφερον να κανουν παιδομαζωμα, θα τους παιρνουν μονο αν ειναι ετοιμοι να εχουν ρολο, ενω και οι Ελληνες παικτες θα πρεπει να σκιζονται να ειναι καλυτεροι απο τους Αμερικανους αν θελουν να εχουν θεση στο Περιστερι, στον Αρη, στον Προμηθεα. Αν δεν ειναι αρκετα καλοι, ειναι δικο τους προβλημα, δε τους χρωσταει κανεις μισθο Α1 με ταλεντο Α2.

Ο πρωταθλητισμος θελει νοοτροπια πρωταθλητισμου, οχι δημοσιουπαλληλικι και προτεραιοτητα στην εξασφαλιση της επαγγελματικης αποκαταστασης.

- Οποιος δεν σουταρει να θεωρειται αυτοματα ελλατωματικη προοπτικκη αν δεν ειναι σεντερ. Παιζεις αμυνα; Κανεις πασες Παπαλουκα; Εισαι εξυπνος; Δεν μας ενδιαφερει, μαθε να σουταρεις. Το μπασκετ αλλαξε, δε θα γυρισουμε πισω το χρονο.

- Φυσικα προσοντα, εκρηξη, αθλητικοτητα. Φερτε Γαλλους και Αμερικανους και Γερμανους γυμναστες να παρουν τον ελεγχο των προγραμματων βελτιωσης της φυσικης καταστασης των ανερχομενων αθλητων, δε γινεται διαρκως να λεμε οτι οι δικοι μας δεν εχουν ογκο, δεν εχουν εκρηξη, δεν εχουν το ενα δεν εχουν το αλλο. Κοστιζει αυτο; Να βρειτε τα λεφτα, δουλεια σας ειναι σε κρατος και ΕΟΚ.

Ειδικα το 1ο bullet το θεωρω μεγαλο προβλημα νοοτροπιας του ελληνικου αθλητισμου και καταλοιπο εποχων που οι ηλικιακες νορμες (για ξεκινημα, peak κλπ.) ηταν πιο πανω.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.994
Likes
20.074
Ένα μικρό σχόλιο για το μπάσκετ από απόσταση γιατί δεν ασχολούμαι εδώ κ χρόνια: η ελληνική ομάδα εδώ κ χρόνια απλά δεν έχει ταλέντο, it’s generational. Βλέπω ομως τώρα τους Σέρβους, αυτοί κι αν έχουν βγάλει ομάδες κ παίκτες, και είναι τρισάθλιοι άμπαλοι. Μπορει να συμβεί λοιπόν να χάσεις 1-2 γενιές εκτός αν το πρόβλημα είναι δομικό όποτε δεν είναι απλά θέμα συγκυρίας.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.872
Likes
9.876
Ηττηθηκαμε με 76-63 στο μπασκετ απο την παγκοσμια πρωταθλητρια Γερμανια και αποκλειστηκαμε στα προημιτελικα, τη φαση που δεν εχουμε περασει ποτε στο μπασκετ σε Ολυμπιακους Αγωνες.

Παιζαμε με 5 παικτες πρακτικα, εκ των οποιων 3 ειναι mid30s και 3 δεν σουταρουν. Θαυμα οτι παλεψαμε για περιπου 33-34 λεπτα. Εκαναν ο,τι μπορουσαν οι 5, μοναδικος που αξιζει χλευη και κριτικη ειναι ο τρισαθλιος Παπαγιαννης, ο 2.20 βουτυρομπεμπες που δε μπορει να κανει αλμα, να παρει ριμπαουντ, να σπρωξει, να παιξει αμυνα, γενικα να κανει οτιδηποτε και η ανημπορια του ως μοναδικο καθαρο σεντερ χαντακωσε την υπερπροσπαθεια των 5 αφου οποτε χρειαζονταν ξεκουραση η Γερμανια εκανε σερι κοντρα στις αλλαγες μας.

Ισως εχουμε ενα παραθυρακι το 2025 στο ευρωπαικο για αλλη μια 8αδα, μετα ξεκινα η κατηφορα διοτι δεν ερχεται κανεις οταν σταματησουν οι νυν.

Οι λογοι ειναι παθογενειες του ελληνικου μπασκετ, του ελληνικου αθλητισμου και της ελληνικης κοινωνιας, και πρεπει μερικα πραματα στην Ελλαδα να χωθουν στο κεφαλι ολων:

- Αν εισαι 22 δεν εισαι ταλεντο, εισαι ετοιμος παικτης. Ποσοι και ποσοι νεοι αθλητες απο την Ευρωπη πανε σε Αμερικανικα κολλεγια που σε βγαζουν αθλητη στα 21-22. Και αυτοι που δε το κανουν, δεν αντιμετωπιζονται λες και ειναι 16 απο τα ΜΜΕ. Το κανουμε σε ολα τα αθληματα, χαιδεμα γιατι "ειναι μικροι". Καθολου δεν ειναι, η prime ηλικια πρωταθλητισμου δεν ειναι τα 28.

Αυτο μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι γινεται σε καθε αθλημα με Ελληνες; Οντως οι Ελληνες αθλητες χτυπανε συχνα ατομικο peak σε μεγαλυτερη ηλικια απ το συνηθες σε πολλα αθληματα. Ακους πχ να λενε για τον Χρηστου οτι πηρε μεταλλιο στο peak της ηλικιας του και τραβας τα μαλλια σου, 28 peak ηλικια στην κολυμβηση που οι πρωταθλητες απ'τα 17-18 παιρνουν Ολυμπιακα μεταλλια!

Δεν ειναι committed απο μικρη ηλικια να κανουν πρωταθλητισμο; Κακη Βαλκανια κουλτουρα οτι στα early20s ειναι "παιδι ακομα"; Κατι αλλο που δεν εχω σκεφτει;

Σκεφτειτε ποσο συχνα βλεπετε σε αυτους τους Ολυμπιακους Αγωνες αθλητες απο δεκαδες χωρες να κανουν πρωταθλητισμο στα 19-20-22-23, και που ειναι οι Ελληνες σε αυτες τις ηλικιες: στο "μπραβο για τη συμμετοχη, ειναι μικρος, σε 4 χρονια παμε για επιτυχια".

Ο πρωταθλητισμος θελει committment απο νωρις οτι "θα παιξω μπασκετ επαγγελματικα", οχι "ισως αν μου βγει" εως τα 20 (μην πω τα 18). Στο μπασκετ σε αλλες χωρες αυτη η ηλικια θεωρειται το σημειο που πρεπει να πας Αμερικη (οι 2 Βαγκνερ και ο Σρεντερ) ή να εχεις κανονικο ρολο σε ομαδα στην Ευρωπη (ο Ταις).


- Καταργηση θεσεων Ελληνων στην Α1. Δεν εισαι καλυτερος απ τους γυρολογους Αμερικανους; Δε θα παιζεις. Σκοτωσου στη δουλεια να γινεις καλυτερος, δεν ειναι χομπι το μπασκετ, ειναι επαγγελμα και σκληρο σε επιπεδο πρωταθλητισμου. Δεν μπορεις; Δε μας ενδιαφερει, θα μπορεσει αλλος, παμε στον επομενο.

Χωρις το 6+6 οι αιωνιοι δε θα εχουν κανενα ενδιαφερον να κανουν παιδομαζωμα, θα τους παιρνουν μονο αν ειναι ετοιμοι να εχουν ρολο, ενω και οι Ελληνες παικτες θα πρεπει να σκιζονται να ειναι καλυτεροι απο τους Αμερικανους αν θελουν να εχουν θεση στο Περιστερι, στον Αρη, στον Προμηθεα. Αν δεν ειναι αρκετα καλοι, ειναι δικο τους προβλημα, δε τους χρωσταει κανεις μισθο Α1 με ταλεντο Α2.

Ο πρωταθλητισμος θελει νοοτροπια πρωταθλητισμου, οχι δημοσιουπαλληλικι και προτεραιοτητα στην εξασφαλιση της επαγγελματικης αποκαταστασης.

- Οποιος δεν σουταρει να θεωρειται αυτοματα ελλατωματικη προοπτικκη αν δεν ειναι σεντερ. Παιζεις αμυνα; Κανεις πασες Παπαλουκα; Εισαι εξυπνος; Δεν μας ενδιαφερει, μαθε να σουταρεις. Το μπασκετ αλλαξε, δε θα γυρισουμε πισω το χρονο.

- Φυσικα προσοντα, εκρηξη, αθλητικοτητα. Φερτε Γαλλους και Αμερικανους και Γερμανους γυμναστες να παρουν τον ελεγχο των προγραμματων βελτιωσης της φυσικης καταστασης των ανερχομενων αθλητων, δε γινεται διαρκως να λεμε οτι οι δικοι μας δεν εχουν ογκο, δεν εχουν εκρηξη, δεν εχουν το ενα δεν εχουν το αλλο. Κοστιζει αυτο; Να βρειτε τα λεφτα, δουλεια σας ειναι σε κρατος και ΕΟΚ.

Ειδικα το 1ο bullet το θεωρω μεγαλο προβλημα νοοτροπιας του ελληνικου αθλητισμου και καταλοιπο εποχων που οι ηλικιακες νορμες (για ξεκινημα, peak κλπ.) ηταν πιο πανω.
Ο coach γιατι ειναι στο απυροβλητο;
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
568
Likes
4.220
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Αλήθεια μιας και είναι σχετικό με το θέμα: Υπάρχει κάποιος σε αυτή τη χώρα που δεν πολυσυμπαθεί ή έστω που δεν πολύ τρελαίνεται με τον Τεντόγλου ή μόνο εγώ θα ψιλοχαρώ αν δεν πάρει χρυσό μετάλλιο;
 

turms

Member
Μηνύματα
2.134
Likes
3.040
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Ηττηθηκαμε με 76-63 στο μπασκετ απο την παγκοσμια πρωταθλητρια Γερμανια και αποκλειστηκαμε στα προημιτελικα, τη φαση που δεν εχουμε περασει ποτε στο μπασκετ σε Ολυμπιακους Αγωνες.

Παιζαμε με 5 παικτες πρακτικα, εκ των οποιων 3 ειναι mid30s και 3 δεν σουταρουν. Θαυμα οτι παλεψαμε για περιπου 33-34 λεπτα. Εκαναν ο,τι μπορουσαν οι 5, μοναδικος που αξιζει χλευη και κριτικη ειναι ο τρισαθλιος Παπαγιαννης, ο 2.20 βουτυρομπεμπες που δε μπορει να κανει αλμα, να παρει ριμπαουντ, να σπρωξει, να παιξει αμυνα, γενικα να κανει οτιδηποτε και η ανημπορια του ως μοναδικο καθαρο σεντερ χαντακωσε την υπερπροσπαθεια των 5 αφου οποτε χρειαζονταν ξεκουραση η Γερμανια εκανε σερι κοντρα στις αλλαγες μας.

Ισως εχουμε ενα παραθυρακι το 2025 στο ευρωπαικο για αλλη μια 8αδα, μετα ξεκινα η κατηφορα διοτι δεν ερχεται κανεις οταν σταματησουν οι νυν.

Οι λογοι ειναι παθογενειες του ελληνικου μπασκετ, του ελληνικου αθλητισμου και της ελληνικης κοινωνιας, και πρεπει μερικα πραματα στην Ελλαδα να χωθουν στο κεφαλι ολων:

- Αν εισαι 22 δεν εισαι ταλεντο, εισαι ετοιμος παικτης. Ποσοι και ποσοι νεοι αθλητες απο την Ευρωπη πανε σε Αμερικανικα κολλεγια που σε βγαζουν αθλητη στα 21-22. Και αυτοι που δε το κανουν, δεν αντιμετωπιζονται λες και ειναι 16 απο τα ΜΜΕ. Το κανουμε σε ολα τα αθληματα, χαιδεμα γιατι "ειναι μικροι". Καθολου δεν ειναι, η prime ηλικια πρωταθλητισμου δεν ειναι τα 28.

Αυτο μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι γινεται σε καθε αθλημα με Ελληνες; Οντως οι Ελληνες αθλητες χτυπανε συχνα ατομικο peak σε μεγαλυτερη ηλικια απ το συνηθες σε πολλα αθληματα. Ακους πχ να λενε για τον Χρηστου οτι πηρε μεταλλιο στο peak της ηλικιας του και τραβας τα μαλλια σου, 28 peak ηλικια στην κολυμβηση που οι πρωταθλητες απ'τα 17-18 παιρνουν Ολυμπιακα μεταλλια!

Δεν ειναι committed απο μικρη ηλικια να κανουν πρωταθλητισμο; Κακη Βαλκανια κουλτουρα οτι στα early20s ειναι "παιδι ακομα"; Κατι αλλο που δεν εχω σκεφτει;

Σκεφτειτε ποσο συχνα βλεπετε σε αυτους τους Ολυμπιακους Αγωνες αθλητες απο δεκαδες χωρες να κανουν πρωταθλητισμο στα 19-20-22-23, και που ειναι οι Ελληνες σε αυτες τις ηλικιες: στο "μπραβο για τη συμμετοχη, ειναι μικρος, σε 4 χρονια παμε για επιτυχια".

Ο πρωταθλητισμος θελει committment απο νωρις οτι "θα παιξω μπασκετ επαγγελματικα", οχι "ισως αν μου βγει" εως τα 20 (μην πω τα 18). Στο μπασκετ σε αλλες χωρες αυτη η ηλικια θεωρειται το σημειο που πρεπει να πας Αμερικη (οι 2 Βαγκνερ και ο Σρεντερ) ή να εχεις κανονικο ρολο σε ομαδα στην Ευρωπη (ο Ταις).


- Καταργηση θεσεων Ελληνων στην Α1. Δεν εισαι καλυτερος απ τους γυρολογους Αμερικανους; Δε θα παιζεις. Σκοτωσου στη δουλεια να γινεις καλυτερος, δεν ειναι χομπι το μπασκετ, ειναι επαγγελμα και σκληρο σε επιπεδο πρωταθλητισμου. Δεν μπορεις; Δε μας ενδιαφερει, θα μπορεσει αλλος, παμε στον επομενο.

Χωρις το 6+6 οι αιωνιοι δε θα εχουν κανενα ενδιαφερον να κανουν παιδομαζωμα, θα τους παιρνουν μονο αν ειναι ετοιμοι να εχουν ρολο, ενω και οι Ελληνες παικτες θα πρεπει να σκιζονται να ειναι καλυτεροι απο τους Αμερικανους αν θελουν να εχουν θεση στο Περιστερι, στον Αρη, στον Προμηθεα. Αν δεν ειναι αρκετα καλοι, ειναι δικο τους προβλημα, δε τους χρωσταει κανεις μισθο Α1 με ταλεντο Α2.

Ο πρωταθλητισμος θελει νοοτροπια πρωταθλητισμου, οχι δημοσιουπαλληλικι και προτεραιοτητα στην εξασφαλιση της επαγγελματικης αποκαταστασης.

- Οποιος δεν σουταρει να θεωρειται αυτοματα ελλατωματικη προοπτικκη αν δεν ειναι σεντερ. Παιζεις αμυνα; Κανεις πασες Παπαλουκα; Εισαι εξυπνος; Δεν μας ενδιαφερει, μαθε να σουταρεις. Το μπασκετ αλλαξε, δε θα γυρισουμε πισω το χρονο.

- Φυσικα προσοντα, εκρηξη, αθλητικοτητα. Φερτε Γαλλους και Αμερικανους και Γερμανους γυμναστες να παρουν τον ελεγχο των προγραμματων βελτιωσης της φυσικης καταστασης των ανερχομενων αθλητων, δε γινεται διαρκως να λεμε οτι οι δικοι μας δεν εχουν ογκο, δεν εχουν εκρηξη, δεν εχουν το ενα δεν εχουν το αλλο. Κοστιζει αυτο; Να βρειτε τα λεφτα, δουλεια σας ειναι σε κρατος και ΕΟΚ.

Ειδικα το 1ο bullet το θεωρω μεγαλο προβλημα νοοτροπιας του ελληνικου αθλητισμου και καταλοιπο εποχων που οι ηλικιακες νορμες (για ξεκινημα, peak κλπ.) ηταν πιο πανω.
προσωπικα το να εισαι 2.20 κ αντε, οκ στο ΝΒΑ ειναι αλλη κλαση, αλλα με 2.20 να μην εισαι μες τουσ τοπ5 στην Ευρωπη τουλαχιστον το θεωρω αδιανοητο....οταν εισαι κατω απο 1.95 στο μπασκετ θελει να δουλεψεις πολλα, ντριπλα, σουτ, αμυνα , σωματικες ικανοτητες κλπ
αλλα στα 2.20, ειναι πολυ πιο απλα. Εχεις το μεγαλυτερο πλεονεκτημα της φυσης για το αθλημα αυτο κ παρολα αυτα να εισαι μια χρυση μετριοτητα....
 

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
970
Σημερα:

Στιβος:

- O Τεντογλου κατεκτησε πολυ ευκολα το 1ο (και λογικα μοναδικο) χρυσο της Ελλαδας στο Παρισι με αλμα στα 8.48. Κανεις δεν μπορουσε εστω να τον πλησιασει, ο 2ος Πινοκ φανηκε μαλλον να κανει υπερβαση με το 8.36 του ενω ο 3ος Φουρλανι που εκανε 2 φορες 8.34 ηρθε απ το πουθενα. Μετα την 2η προσπαθεια δεν βελτιωσε κανενας αθλητης εκ των πρωτων 6, με αποτελεσμα ο τελικος να ειναι το αντιθετο απο του Καραλη (υπνος αντι ανατρεπτικος).

- Η Thomas απο τις ΗΠΑ κερδισε την Alfred απ τη Σαντα Λουτσια στα 200m - το 2/2 σε 100-200 δεν ειναι τοσο ευκολο οσο ακουγεται ακομα και για τους κορυφαιους. Στη σφυρα ο Καναδας εκανε το 2/2 χρυσα με την 39χρονη κατοχο του παγκοσμιου ρεκορ Wlodarczyk να ερχεται 4η στους τελευταιους λογικα Ολυμπιακους της.

- Στα 3000m κερδισε η Κενυατισσα Yavi που εκπροσωπει το Bahrain (χωρις εξαγορα αθλητων δε θα βλεπανε μεταλλιο ουτε στον υπνο τους οι χωρες του κολπου), ενω μεγαλη εκπληξη στα 1500m εκανε ο Αμερικανος Hocker κερδιζοντας το χρυσο, με 2ο τον Βρετανο Kerr και το μεγαλο φαβορι Ingebrigtsen μολις 4ο.


Μπασκετ:

- Για την εθνικη τα ειπαμε αναλυτικα, στους αλλους προημιτελικους η Σερβια γυρισε απ το -20 και κερδισε στην παραταση την Αυστραλια 94-90 με τον Jokic να κανει τα παντα στο τελευταιο 3λεπτο της παρατασης, ενω η Γαλλια με σκανδαλωδη διαιτητικη προστασια ΠΑΛΙ (25-8 βολες στο ημιχρονο) και εκμεταλλευομενη την τραγικη μερα των Καναδων στο 3ποντο, τους κερδισε ψιλοανετα και θα αντιμετωπισει τη Γερμανια στον προημιτελικο. Υπο φυσιολογικες συνθηκες η Γερμανια κερδιζει, αλλα οι σφυριχτρες δεν επιτρεπουν φυσιολογικες συνθηκες...Αυτη τη στιγμη οι ΗΠΑ κανουν προπονηση με τη Βραζιλια.

Πολο:

- Η εθνικη γυναικων ηττηθηκε 9-6 απο την Αυστραλια και αποκλειστηκε, ολοκληρωνοντας ενα κακο τουρνουα με ευκολες ηττες απο ολες τις καλες ομαδες. Η προπονητρια Αλεξια Καμμενου τα εριξε (κατα την αγαπημενη της συνηθεια απο τοτε που ηταν στη Βουλιαγμενη) στη διαιτησια....

Παλη:

- Ο 42χρονος Mijain Lopez απο την Κουβα πηρε 5ο συνεχομενο χρυσο μεταλλιο στο ιδιο αγωνισμα σε Ολυμπιακους Αγωνες, και αποσυρθηκε στο ρινγκ μετα τη νικη του. Σιγουρα απο τις στιγμες των αγωνων.

Καταδυσεις:

- Η 17χρονη Κινεζα Quan υπερασπιστηκε τον τιτλο που κατεκτησε στα 13 της (!) στο Τοκιο σε ενα αθλημα που οποτε χανει η Κινα ειναι ιστορικη εκπληξη. Αν δεν εμφανιστει αλλη Κινεζα να την εκθρονισει, εχετε κατα νου μη σπασει το ρεκορ του Κουβανου...

Ιστιοπλοια:

- Το προγραμμα δεν ακολουθειται ποτε εδω και μερες γιατι δε φυσαει (?) αν καταλαβα καλα, εκπληκτικη ανοργανωσια στο αθλημα.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.527
Μηνύματα
899.154
Μέλη
39.244
Νεότερο μέλος
ifi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom