alma
Member
Kουβανός για την Κούβα,εναντίον Κουβανού για τη Χιλή
Cuba vs Cuba: Mijaín López’s unique Olympic triumph
Cuba vs Cuba: Mijaín López’s unique Olympic triumph
Γκινοντε τέτοια πράγματα στο Ελλαντα; ντεν ντο πιστεβο.Δε νομίζω να σοκάρει κανέναν το γεγονός ότι σε κάποια αθλήματα για να μπεις στην εθνικη πρέπει να τα σκάσεις σε παράγοντες της ομοσπονδίας. Ναι μιλάω για μίζες.
Εγώ έχω μια απορία, ας πουμε μιλάμε για τη συγκεκριμένη ουσία που με βάση το άρθρο, εκτός από την βρόγχο διαστολή, επιφέρει ανάπτυξη μυων και καύση λίπους.Και ένα άρθρο για την ουσία που βρέθηκε σε δύο αθλήτριες....
Το SPORT24 ερεύνησε και εξηγεί τι 'πρόδωσε' την Ελληνίδα αθλήτρια που βρέθηκε ντοπέ
Έλεγχος αντι-ντοπινγκ γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα αλλά και έκτακτοι έλεγχοι καθόλη τη διάρκεια της 4ετιας...οι αθλητές έχουν υποχρέωση να δηλώνουν που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή(τον περισσότερο καιρό τουλάχιστον)και αν δεν εμφανιστούν σε έλεγχο χαρακτηρίζεται ως no show η κατάσταση και μπορει να επιβληθούν ποινές..Δε θυμάμαι στις πόσες φορές "καίγεσαι" αλλα γενικά έτσι λειτουργεί το σύστημα...Εγώ έχω μια απορία, ας πουμε μιλάμε για τη συγκεκριμένη ουσία που με βάση το άρθρο, εκτός από την βρόγχο διαστολή, επιφέρει ανάπτυξη μυων και καύση λίπους.
Αν ένας αθλητής λαμβάνει την ουσία ας πούμε για 3.5 χρόνια (έως ότου αποβληθεί από τον οργανισμό στα ανιχνεύσιμα όρια) κ μέσω αυτής χτίσει μυϊκό ιστό κ κάψει λίπος. Όταν έρθει η ώρα των αγώνων κ δώσει δείγμα θα φανεί καθαρός. Επειδή εκείνη τη στιγμή βρέθηκε καθαρός, δεν σημαίνει ότι επί χρόνια δεν ανέπτυξε κορμί μεσω ουσιών.
Άρα τελικά έχει κάποιο νόημα το αντι-ντοπινγκ όπως γίνεται σήμερα;
Και πως είναι γνωστό από τόσο πριν ποιοι θα λάβουν μέρος σε πρωταθλήματα;Έλεγχος αντι-ντοπινγκ γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα αλλά και έκτακτοι έλεγχοι καθόλη τη διάρκεια της 4ετιας...οι αθλητές έχουν υποχρέωση να δηλώνουν που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή(τον περισσότερο καιρό τουλάχιστον)και αν δεν εμφανιστούν σε έλεγχο χαρακτηρίζεται ως no show η κατάσταση και μπορει να επιβληθούν ποινές..Δε θυμάμαι στις πόσες φορές "καίγεσαι" αλλα γενικά έτσι λειτουργεί το σύστημα...
Εντάξει ας πούμε ότι η Ελλάδα έχει 1000 αθλητές του στίβου σε καλό επίπεδο.Τα ονόματά τους περιλαμβάνονται σε μια λίστα και περνάνε ελεγχους.Σε εθνικό επίπεδο αναλαμβάνουν μόνο οι δικές μας αρμόδιες υπηρεσίες για τον έλεγχο.Οσο ανεβαίνει το επίπεδο οι έλεγχοι γίνονται αυστηρότεροι.Σε τοπικό επίπεδο για παράδειγμα μπορεί να γίνουν απλά κάποιοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι,σε εθνικό επίπεδο παίρνανε οι περισσότεροι έλεγχο και όταν αναφερόμαστε σε διεθνείς αθλητές εμπλέκεται και η WADA είτε απευθείας είτε μέσω του δικού μας οργανισμού.Σιγουρα υπάρχουν ,"παραθυρακια" που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάποιοι αθλητές και κάποιες φορές το καταφέρνουν.Και πως είναι γνωστό από τόσο πριν ποιοι θα λάβουν μέρος σε πρωταθλήματα;
Φυσικά και έχει και όλα αυτά τα έχουν λάβει ήδη υπόψιν.Εγώ έχω μια απορία, ας πουμε μιλάμε για τη συγκεκριμένη ουσία που με βάση το άρθρο, εκτός από την βρόγχο διαστολή, επιφέρει ανάπτυξη μυων και καύση λίπους.
Αν ένας αθλητής λαμβάνει την ουσία ας πούμε για 3.5 χρόνια (έως ότου αποβληθεί από τον οργανισμό στα ανιχνεύσιμα όρια) κ μέσω αυτής χτίσει μυϊκό ιστό κ κάψει λίπος. Όταν έρθει η ώρα των αγώνων κ δώσει δείγμα θα φανεί καθαρός. Επειδή εκείνη τη στιγμή βρέθηκε καθαρός, δεν σημαίνει ότι επί χρόνια δεν ανέπτυξε κορμί μεσω ουσιών.
Άρα τελικά έχει κάποιο νόημα το αντι-ντοπινγκ όπως γίνεται σήμερα;
Αυτές οι τοπικές αρμόδιες υπηρεσίες λογοδοτούν κάπου; Υπάρχουν στάνταρ, για παράδειγμα να σταλούν τόσα δείγματα στο τάδε εργαστήριο μέσα σε μια χρονιά κτλ.Εντάξει ας πούμε ότι η Ελλάδα έχει 1000 αθλητές του στίβου σε καλό επίπεδο.Τα ονόματά τους περιλαμβάνονται σε μια λίστα και περνάνε ελεγχους.Σε εθνικό επίπεδο αναλαμβάνουν μόνο οι δικές μας αρμόδιες υπηρεσίες για τον έλεγχο.Οσο ανεβαίνει το επίπεδο οι έλεγχοι γίνονται αυστηρότεροι.Σε τοπικό επίπεδο για παράδειγμα μπορεί να γίνουν απλά κάποιοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι,σε εθνικό επίπεδο παίρνανε οι περισσότεροι έλεγχο και όταν αναφερόμαστε σε διεθνείς αθλητές εμπλέκεται και η WADA είτε απευθείας είτε μέσω του δικού μας οργανισμού.Σιγουρα υπάρχουν ,"παραθυρακια" που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάποιοι αθλητές και κάποιες φορές το καταφέρνουν.
Σίγουρα δεν μπορείς να τον καταργήσεις αλλά πιστεύω ότι οι βιοεπιστήμες/γενετική/φαρμακολογία κτλ αναπτύσσονται τόσο γρήγορα που κάποια στιγμή θα είναι αδύνατο να ελεγχθεί το ποιος έχει κάνει τι και θα επιτρέπονται τα πάντα. Θα επιτρέπονται μέχρι και τα enhancements όρασης και ο,τι άλλο εφευρίσκεται. Πολλά χρόνια μετά, ή και όχι τόσα πολλά.Φυσικά και έχει και όλα αυτά τα έχουν λάβει ήδη υπόψιν.
Ωστόσο δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση,
αλλά και τι να κάνεις; να καταργήσεις οποιονδήποτε έλεγχο: