Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

vikara

Member
Μηνύματα
504
Likes
4.641
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Να ρωτήσω κατι ψιλο-ασχετο με τα προαναφερθεντα: Το σερφ από την Ταϊτή δεν το προβάλλανε στην ερτ? Η εγώ δεν το πέτυχα? (Ήθελα να πάρω λίγο μυρωδιά γαλλικής Πολυνησίας,όχι ότι είμαι και καμία δεινή σερφερ :surf2:)
 

alma

Member
Μηνύματα
3.996
Likes
16.824
Συγκλονιστικος ο Νταουρεν, το είχε πει πως είναι ευγνώμων για την Ελλάδα και θα κάνει ο,τι μπορεί για να μας φέρει διάκριση. Μεγάλος αθλητής και με βάση όσα είδαμε από το Σαμαρινεζο δεν ήταν και παιχνιδάκι η νίκη.
Στο τέλος μας κοψοχολιασε αλλά επικράτησε.
Άλλο ένα μετάλλιο για την Ελλάδα!
 

Hayate

Member
Μηνύματα
932
Likes
6.003
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Τεράστιος αθλητής και χαρακτήρας ο Κουρουγκλιεφ....Λόγω της συμμετοχής του αθλητή με την Ελλάδα έχουμε στείλει πολλούς αθλητές μας στο Νταγκεστάν,μέρος καταγωγής του Νταουρεν,για να μάθουν τα μυστικά του αθλήματος..
 

wanderwoman

Member
Μηνύματα
72
Likes
173
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Θα συμφωνήσω και θα προσθέσω ότι βρίσκω άκρως υποκριτικό να υποστηρίζουμε το δικαίωμα συμμετοχής ενός αθλητή υπό τη σημαία της χώρας μας ανάλογα με το αν μας αρέσει η χώρα με την οποία συνδέεται η καταγωγή του.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.996
Likes
16.824
Ακόμα και η συμμετοχή στους αγώνες μάλλον εξαρτάται από το αν αρέσει η χώρα στους διοργανωτές. Όπως σωστά τονίστηκε η σφαγή στη Γάζα συνεχίζεται αλλά το Ισραήλ συμμετέχει κανονικά στους αγώνες. Σε αντίθεση με τη Ρωσία
Μια και αναφέρθηκε η υποκρισία..
 

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
970
Σημερα:

Στιβος:

Η ημερα ηταν ισως η καλυτερη ως τωρα στον στιβο!

- Στα 4x100 γυναικων, τον 1ο τελικο της ημερας, η Μεγαλη Βρετανια φαινοταν να ειναι πιο γρηγορη απ τις ΗΠΑ αλλα με αργες αλλαγες σκυταλης επετρεψε στις Αμερικανιδες να μπουν στην ιδια ευθεια στο τελευταιο 100αρι και προφανως εκει η Richardson κερδιζει. 3η-εκπληξη η Γερμανια, στο πουθενα και εδω η Τζαμαικα.

- Στα 4x100 ανδρων, οι Αμερικανοι ειδαν την αλλη οψη της σκυταλης: ο Coleman τρακαρε στον Kerley και τετελεσθαι. Χρυσο του Καναδα στην τελικη ευθεια με τον De Grasse να κερδιζει τον Simbine (2η η Νοτια Αφρικη) και τη Βρετανια να προσπερνα στο νημα Ιταλια και Ιαπωνια (τελειες αλλαγες με οχι τοσο γρηγορους δρομεις).

- Στα 400 μετρα γυναικων, η Δομινικανη Paulino κατεκτησε το χρυσο πανευκολα μπροστα απ την Nasser που εκπροσωπει το Μπαχρειν (Νιγηριανη) και την Πολωνη Kaczmarek.

- Στη σφαιροβολια γυναικων, η Καναδη με την καλυτερη επιδοση φετος βγηκε (12η), οι βετερανες Κινεζες δεν ηταν σε καλη μερα στην βροχη και στη γλιστερη βαλβιδα, η Νεοζηλανδη αθλητρια προηγουταν με 19.88 ως την 5η βολη και στην τελευταια η 2η Γερμανιδα ριχνει 20.00 ακριβως και παιρνει το χρυσο, λογικα το μοναδικο της Γερμανιας στο στιβο.

- Στο μηκος ανδρων, η Ισπανια πηρε το 1ο της μη-βαδην χρυσο στον στιβο φετος, η Πορτογαλια τη 2η θεση και η Ιταλια την 3η. Ολα νορμαλ...περιπου. Και οι 3 πρωτοι ειναι νατουραλιζε Κουβανοι! Πρωτοφανες βαθρο με 1-2-3 αθλητων απο την ιδια χωρα και ολοι εκπροσωπουν αλλες! Φυσικα καλα κανανε που εφυγαν οι ανθρωποι, δεν εχουν καμια υποχρεωση να καθονται στη χωρα με τις 4ωρες ουρες για να αγορασουν κρεας με κουπονια και που λειπουν βασικα αγαθα. 4ος ενας νεαρος Τζαμαικανος (εχουν μαθει το Field ενω καταρρεουν στο Track στη χωρα), 5ος ο Zango. Δεν ειδαμε βελτιωσεις μετα τα πρωτα αλματα, νομιζω η διαρκης βροχη προκαλει προβλημα...

- Στο επταθλο η Βελγιδα Thiam εκανε ενα εντυπωσιακο three-peat με 3ο συνεχομενο χρυσο μεταλλιο! Και η 3η θεση στο Βελγιο (!) με την Βρετανη Johnson-Thompson 2η ξανα πισω απ την Thiam πληρωνοντας (ξανα) οτι ειναι χαωδως πισω σε ακοντιο και σφαιρα απ τη Βελγιδα.

- Στα 10.000 μετρα γυναικων η Κενυατισσα Chebet εκανε το 2/2 μετα απο τα 5.000 μετρα αλλα την παρασταση εκλεψε η Ιταλιδα Battocletti με το ασημενιο παλευοντας εως τη γραμμη για το χρυσο - ιστορικες επιδοσεις για (μη νατουραλιζε) Ευρωπαια. 3η η εξ Αιθιοπιας πολυπειρη Ολλανδη Sifane Hassan.

- Στα 400 εμποδια, ο Αμερικανος Rai Benjamin κερδισε τον Νορβηγο παγκοσμιο ρεκορντμαν Karsten Warholm με τον Βραζιλιανο Dos Santos 3ο. Ο Warholm επι μια 3ετια ηταν ανικητος και εκανε τον στιβο δημοφιλη στη Νορβηγια, αλλα τα τελευταια 3 δεν ειναι στο ιδιο απιαστο επιπεδο.

Χωρα-λερναια υδρα οι ΗΠΑ στα σπριντ, εχασαν στην σκυταλη και κερδισαν εδω που δεν κερδιζανε χρονια. Εχουν ΗΔΗ 11-10-8 στον στιβο με 1 μερα να μενει ενω στο Τοκιο ειχανε 7-12-7. Τεραστια διαφορα με καθε αλλη χωρα.

By the way δεν εχω κατι εναντιον των ΗΠΑ, μερικους αθλητες τους (συνηθως αυτους που δεν ειναι απολυτα φαβορι οπως τους δρομεις μεγαλων αποστασεων, τα ανδρικα βολει και πολο τους, τους καταδυτες κλπ.) τους συμαπθω πολυ, απλα ειναι βαρετο να κερδιζουν συνεχεια, αυτοι και οι Κινεζοι.

Πινγκ Πονγκ:

- Η Σουηδια εδωσε τρομερη μαχη στο ομαδικο με την Κινα στον τελικο, με οχι μονο το νεο αστερι της ασημενιο του ατομικου Truls Moreghard (που θα εκπροσωπει τον Ολυμπιακο σε συλλογικες διοργανωσεις εμαθα, εντυπωσιακο) αλλα και τους low-ranked παικτες της να φτανουν τους Κινεζους (νο.1, 2 και 3) σε 5ο σετ και στα 3 ματς, αλλα εκει οι Κινεζοι ειναι ακομα ανικητα ρομποτ, 3-2 και τα 3 ματς. Κανεις δεν ειχε πιεσει τοσο την Κινα στο ομαδικο εδω και πανω απο μια δεκαετια παντως. 3η η Γαλλια του 17χρονου Felix Lebrun που κερδισε την Ιαπωνια.

Μπασκετ:

- Οι ΗΠΑ στις γυναικες ειναι ακομα πιο κυριαρχες απο τους αντρες, χασμουριομαστε. Μεγαλη μαχη Γαλλιας και Βελγιου στν 2ο ημιτελικο, ηταν στο +10 οι Βελγιδες στα μεσα της 3ης περιοδου, μετα ανελαβαν οι διαιτητες και η Γαλλια επεστρεψε και κερδισε στην παραταση.

Πολο:

- Προκριθηκαν στον τελικο οι δυο...4ες των ομιλων! Η Σερβια κερδισε ανετα τις ΗΠΑ με 10-6 ενω η Κροατια πηρε με 9-8 την Ουγγαρια. Κροατια-Σερβια τελικος με τον νικητη να κρινει κιολας ποια απο τις 2 χωρες θα τερματισει πιο πανω στον πινακα μεταλλιων.

Βολει:

- Οι ΗΠΑ πηραν την 3η θεση στο ανδρικο κερδιζοντας 3-0 την Ιταλια.

Χαντμπολ:

- Η Δανια θα αντιμετωπισει τη Γερμανια στον τελικο του ανδρικου, με φαβορι τους Δανους.

Ποδοσφαιρο:

- Η Ισπανια πηρε το χρυσο κερδιζοντας 5-3 στην παραταση τους σφυριχτους διοργανωτες Γαλλους που ειχαν ισοφαρισει με πεναλτι στο τελευταιο λεπτο των καθυστερησεων. Οι ελπιδες της Γαλλιας για χρυσο μεταλλιο σε ομαδικο σπορ πλεον ειναι τα ανδρικα μπασκετ, βολει και τα γυναικεια μπασκετ, χαντμπολ, τους ευχομαστε το 0/4 διοτι προκαλει ΑΗΔΙΑ η διαιτησια τους.

Field Hockey:

- Χρυσο και στο ανδρικο και στο γυναικειο για την Ολλανδια, η οποια βλεπει σοβαρα αυτο το περιεργο αθλημα. Στο γυναικειο παραλιγο να γινει η εκπληξη απο την Κινα - υπαρχει σπορ που να μην ασχολουνται αυτοι στα γυναικεια;

10km κολυμβηση σε βοθρολυματα:

- Χρυσα για Ουγγαρια σε ανδρες, Ολλανδια στις γυναικες και χρυσο βατομουρο στη Γαλλια που εβαλε τους αθλητες να κολυμπανε στον πενταβρωμικο Σηκουανα.

Ιστιοπλοια:

- Τελειωσε αυτη η αστειοτητα, εντυπωσιακο οτι απο εκει προερχονται και τα 2 χρυσα της landlocked Αυστριας που ασχολειται με το σκι και οχι με βαρκες συνηθως.

Παλη:

- Ο Ρωσος Κουρουγκλιεφ κατεκτησε το χαλκινο μεταλλιο στο ρεπεσαζ, 8ο μεταλλιο της Ελλαδας στους αγωνες (1-1-6). Η εικονα του αθληματος ειναι γελοια με τους banned Ρωσους να εκπροσωπουν καμια 20αρια διαφορετικες χωρες στην παλη και να κερδιζουν και χρυσα. Κακως η παγκοσμια ομοσπονδια εχει επιτρεψει αυτες τις αστειοτητες - εφοσον η Ρωσια αποβληθηκε, αποβληθηκε χωρις παραθυρακια. Περαν αυτου, στο αθλημα ειναι πολυ ισχυρη η Ιαπωνια.

Μποξ:

- Απ'οτι φαινεται υπερδυναμη του αθληματος ειναι το...Ουζμπεκισταν (!) με 3 χρυσα ως τωρα και εχει αθλητες σε 2 ακομα τελικους!

- Η Imane Khalif απο την Αλγερια κατεκτησε το χρυσο μεταλλιο, προσωπικα το συγκεκριμενο αθλημα δε με ενδιαφερει καθολου αλλα το meltdown της alt-right κουστωδιας Ρωσων, Τραμπικων, Μασκ, Μελονι και λοιπων σουργελων που επικειται θα ειναι απολαυστικο!

Canoe-Kayak:

- Εως και εδω παιρνει χρυσα η Κινα. Υποψιαζομαι οτι στοχευουν επιτηδες καποια λιγοτερο δημοφιλη αθληματα οπως κανει η Βρετανια, δεν εξηγειται αλλιως.

Μπιτς Βολει:

- Χρυσο στις γυναικες για τη Βραζιλια (που ειναι στις παραδοσιακες δυναμεις κατα το Google αλλα ειχε δεκαετιες να δει Ολυμπιακο χρυσο στις γυναικες) κοντρα στον Καναδα (που δεν ειναι). Αυριο ο ανδρικος τελικος μεταξυ Γερμανιας και Σουηδιας.

Ποδηλασια:

- Η Ολλανδια αυτη τη στιγμη βρισκεται 8η στον πινακα μεταλλιων, με τα περισσοτερα χρυσα της ιστοριας της (13), πανω απο Γερμανια και Ιταλια και 1 κατω απο Βρετανια και Γαλλια, και το οφειλει στο οτι ειναι ασυλληπτα καλη σε ο,τι εχει σχεση με ποδηλατα (πιστας και δρομου) και βαρκες (ιστιοπλοια, κωπηλασια).

Breakdancing:

- Αυτο το event (διοτι αθλημα δεν ειναι) που ειναι στο προγραμμα μονο για αυτους τους Ολυμπιακους, προφανως διοτι οι Γαλλοι θελανε να τσιμπησουν μεταλλια, ειναι οσο cringe οσο φανταζεστε και φερνει στους Ολυμπιακους μια cringe παρακμιακη αισθητικη συγγενη του gangsta rap και λοιπων γελοιοτητων. Η Ιαπωνια πηρε το γυναικειο χρυσο ετσι η ιδεα των Γαλλων τους γυρισε boomerang χανοντας εδαφος στον πινακα μεταλλιων!

Πινακας μεταλλιων (1.5 μερα πριν το τελος):

1723239276383.png
1723239303573.png
1723239328630.png
1723239348483.png
1723239372700.png
1723239385433.png
 
Last edited:

vikara

Member
Μηνύματα
504
Likes
4.641
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Οι αδερφές Αλεξανδρή βρίσκονται στην δεύτερη θέση μετά το χθεσινό τους πρόγραμμα στην καλλιτεχνική (πρώην συγχρονισμενη) κολύμβηση και σήμερα εκτός απροόπτου θα βρίσκονται αναμεσα στις πρωτες θεσεις των μεταλλιων. Όχι όμως της Ελλάδας, αλλά της Αυστρίας,καθώς από το 2012 αναγκάστηκαν να εγκαταλειψουν τον Βόλο και να μεταναστευσουν εκεί για να μην αναγκαστούν να εγκαταλειψουν το άθλημα.

«Ήμασταν ήδη πέντε χρόνια πρωταθλήτριες Ελλάδας σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες και τρία χρόνια στην Εθνική, αλλά δεν υπήρχε αξιοκρατία στην Ομοσπονδία». Επιπλεον,στο παγκόσμιο του 2023,όπου κατέκτησαν το χρυσο μεταλλιο, δηλωσαν οτι η ομοσπονδία του υγρού στίβου όπου υπάγεται η καλλιτεχνική κολύμβηση πραγματοποιούσε μεροληπτικές κλήσεις στην Εθνική ομάδα, εξωθώντας τις ίδιες σε αθλητική μετανάστευση.

Καλή επιτυχία στα κορίτσια!

Δυστυχώς, έχουμε συνηθίσει (κακως) η Ελλάδα να διώχνει (κυριως) τα (ικανα και αξια) παιδιά της.

Οι αδελφές Αλεξανδρή και η Ελλάδα που διώχνει τα παιδιά της - Documento
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.431
Likes
7.531
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Εμ, η αξιοκρατία στην μπανανια μας είναι μια πολύ θεωρητική έως άγνωστη λέξη, σε πάμπολλους τομείς.
 

Pierre_1976

Member
Μηνύματα
561
Likes
955
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona
Ταξίδι-Όνειρο
Σεληνη
Σημερα:

Στιβος:

Η ημερα ηταν ισως η καλυτερη ως τωρα στον στιβο!

- Στα 4x100 γυναικων, τον 1ο τελικο της ημερας, η Μεγαλη Βρετανια φαινοταν να ειναι πιο γρηγορη απ τις ΗΠΑ αλλα με αργες αλλαγες σκυταλης επετρεψε στις Αμερικανιδες να μπουν στην ιδια ευθεια στο τελευταιο 100αρι και προφανως εκει η Richardson κερδιζει. 3η-εκπληξη η Γερμανια, στο πουθενα και εδω η Τζαμαικα.

- Στα 4x100 ανδρων, οι Αμερικανοι ειδαν την αλλη οψη της σκυταλης: ο Coleman τρακαρε στον Kerley και τετελεσθαι. Χρυσο του Καναδα στην τελικη ευθεια με τον De Grasse να κερδιζει τον Simbine (2η η Νοτια Αφρικη) και τη Βρετανια να προσπερνα στο νημα Ιταλια και Ιαπωνια (τελειες αλλαγες με οχι τοσο γρηγορους δρομεις).

- Στα 400 μετρα γυναικων, η Δομινικανη Paulino κατεκτησε το χρυσο πανευκολα μπροστα απ την Nasser που εκπροσωπει το Μπαχρειν (Νιγηριανη) και την Πολωνη Kaczmarek.

- Στη σφαιροβολια γυναικων, η Καναδη με την καλυτερη επιδοση φετος βγηκε (12η), οι βετερανες Κινεζες δεν ηταν σε καλη μερα στην βροχη και στη γλιστερη βαλβιδα, η Νεοζηλανδη αθλητρια προηγουταν με 19.88 ως την 5η βολη και στην τελευταια η 2η Γερμανιδα ριχνει 20.00 ακριβως και παιρνει το χρυσο, λογικα το μοναδικο της Γερμανιας στο στιβο.

- Στο μηκος ανδρων, η Ισπανια πηρε το 1ο της μη-βαδην χρυσο στον στιβο φετος, η Πορτογαλια τη 2η θεση και η Ιταλια την 3η. Ολα νορμαλ...περιπου. Και οι 3 πρωτοι ειναι νατουραλιζε Κουβανοι! Πρωτοφανες βαθρο με 1-2-3 αθλητων απο την ιδια χωρα και ολοι εκπροσωπουν αλλες! Φυσικα καλα κανανε που εφυγαν οι ανθρωποι, δεν εχουν καμια υποχρεωση να καθονται στη χωρα με τις 4ωρες ουρες για να αγορασουν κρεας με κουπονια και που λειπουν βασικα αγαθα. 4ος ενας νεαρος Τζαμαικανος (εχουν μαθει το Field ενω καταρρεουν στο Track στη χωρα), 5ος ο Zango. Δεν ειδαμε βελτιωσεις μετα τα πρωτα αλματα, νομιζω η διαρκης βροχη προκαλει προβλημα...

- Στο επταθλο η Βελγιδα Thiam εκανε ενα εντυπωσιακο three-peat με 3ο συνεχομενο χρυσο μεταλλιο! Και η 3η θεση στο Βελγιο (!) με την Βρετανη Johnson-Thompson 2η ξανα πισω απ την Thiam πληρωνοντας (ξανα) οτι ειναι χαωδως πισω σε ακοντιο και σφαιρα απ τη Βελγιδα.

- Στα 10.000 μετρα γυναικων η Κενυατισσα Chebet εκανε το 2/2 μετα απο τα 5.000 μετρα αλλα την παρασταση εκλεψε η Ιταλιδα Battocletti με το ασημενιο παλευοντας εως τη γραμμη για το χρυσο - ιστορικες επιδοσεις για (μη νατουραλιζε) Ευρωπαια. 3η η εξ Αιθιοπιας πολυπειρη Ολλανδη Sifane Hassan.

- Στα 400 εμποδια, ο Αμερικανος Rai Benjamin κερδισε τον Νορβηγο παγκοσμιο ρεκορντμαν Karsten Warholm με τον Βραζιλιανο Dos Santos 3ο. Ο Warholm επι μια 3ετια ηταν ανικητος και εκανε τον στιβο δημοφιλη στη Νορβηγια, αλλα τα τελευταια 3 δεν ειναι στο ιδιο απιαστο επιπεδο.

Χωρα-λερναια υδρα οι ΗΠΑ στα σπριντ, εχασαν στην σκυταλη και κερδισαν εδω που δεν κερδιζανε χρονια. Εχουν ΗΔΗ 11-10-8 στον στιβο με 1 μερα να μενει ενω στο Τοκιο ειχανε 7-12-7. Τεραστια διαφορα με καθε αλλη χωρα.

By the way δεν εχω κατι εναντιον των ΗΠΑ, μερικους αθλητες τους (συνηθως αυτους που δεν ειναι απολυτα φαβορι οπως τους δρομεις μεγαλων αποστασεων, τα ανδρικα βολει και πολο τους, τους καταδυτες κλπ.) τους συμαπθω πολυ, απλα ειναι βαρετο να κερδιζουν συνεχεια, αυτοι και οι Κινεζοι.

Πινγκ Πονγκ:

- Η Σουηδια εδωσε τρομερη μαχη στο ομαδικο με την Κινα στον τελικο, με οχι μονο το νεο αστερι της ασημενιο του ατομικου Truls Moreghard (που θα εκπροσωπει τον Ολυμπιακο σε συλλογικες διοργανωσεις εμαθα, εντυπωσιακο) αλλα και τους low-ranked παικτες της να φτανουν τους Κινεζους (νο.1, 2 και 3) σε 5ο σετ και στα 3 ματς, αλλα εκει οι Κινεζοι ειναι ακομα ανικητα ρομποτ, 3-2 και τα 3 ματς. Κανεις δεν ειχε πιεσει τοσο την Κινα στο ομαδικο εδω και πανω απο μια δεκαετια παντως. 3η η Γαλλια του 17χρονου Felix Lebrun που κερδισε την Ιαπωνια.

Μπασκετ:

- Οι ΗΠΑ στις γυναικες ειναι ακομα πιο κυριαρχες απο τους αντρες, χασμουριομαστε. Μεγαλη μαχη Γαλλιας και Βελγιου στν 2ο ημιτελικο, ηταν στο +10 οι Βελγιδες στα μεσα της 3ης περιοδου, μετα ανελαβαν οι διαιτητες και η Γαλλια επεστρεψε και κερδισε στην παραταση.

Πολο:

- Προκριθηκαν στον τελικο οι δυο...4ες των ομιλων! Η Σερβια κερδισε ανετα τις ΗΠΑ με 10-6 ενω η Κροατια πηρε με 9-8 την Ουγγαρια. Κροατια-Σερβια τελικος με τον νικητη να κρινει κιολας ποια απο τις 2 χωρες θα τερματισει πιο πανω στον πινακα μεταλλιων.

Βολει:

- Οι ΗΠΑ πηραν την 3η θεση στο ανδρικο κερδιζοντας 3-0 την Ιταλια.

Χαντμπολ:

- Η Δανια θα αντιμετωπισει τη Γερμανια στον τελικο του ανδρικου, με φαβορι τους Δανους.

Ποδοσφαιρο:

- Η Ισπανια πηρε το χρυσο κερδιζοντας 5-3 στην παραταση τους σφυριχτους διοργανωτες Γαλλους που ειχαν ισοφαρισει με πεναλτι στο τελευταιο λεπτο των καθυστερησεων. Οι ελπιδες της Γαλλιας για χρυσο μεταλλιο σε ομαδικο σπορ πλεον ειναι τα ανδρικα μπασκετ, βολει και τα γυναικεια μπασκετ, χαντμπολ, τους ευχομαστε το 0/4 διοτι προκαλει ΑΗΔΙΑ η διαιτησια τους.

Field Hockey:

- Χρυσο και στο ανδρικο και στο γυναικειο για την Ολλανδια, η οποια βλεπει σοβαρα αυτο το περιεργο αθλημα. Στο γυναικειο παραλιγο να γινει η εκπληξη απο την Κινα - υπαρχει σπορ που να μην ασχολουνται αυτοι στα γυναικεια;

10km κολυμβηση σε βοθρολυματα:

- Χρυσα για Ουγγαρια σε ανδρες, Ολλανδια στις γυναικες και χρυσο βατομουρο στη Γαλλια που εβαλε τους αθλητες να κολυμπανε στον πενταβρωμικο Σηκουανα.

Ιστιοπλοια:

- Τελειωσε αυτη η αστειοτητα, εντυπωσιακο οτι απο εκει προερχονται και τα 2 χρυσα της landlocked Αυστριας που ασχολειται με το σκι και οχι με βαρκες συνηθως.

Παλη:

- Ο Ρωσος Κουρουγκλιεφ κατεκτησε το χαλκινο μεταλλιο στο ρεπεσαζ, 8ο μεταλλιο της Ελλαδας στους αγωνες (1-1-6). Η εικονα του αθληματος ειναι γελοια με τους banned Ρωσους να εκπροσωπουν καμια 20αρια διαφορετικες χωρες στην παλη και να κερδιζουν και χρυσα. Κακως η παγκοσμια ομοσπονδια εχει επιτρεψει αυτες τις αστειοτητες - εφοσον η Ρωσια αποβληθηκε, αποβληθηκε χωρις παραθυρακια. Περαν αυτου, στο αθλημα ειναι πολυ ισχυρη η Ιαπωνια.

Μποξ:

- Απ'οτι φαινεται υπερδυναμη του αθληματος ειναι το...Ουζμπεκισταν (!) με 3 χρυσα ως τωρα και εχει αθλητες σε 2 ακομα τελικους!

- Η Imane Khalif απο την Αλγερια κατεκτησε το χρυσο μεταλλιο, προσωπικα το συγκεκριμενο αθλημα δε με ενδιαφερει καθολου αλλα το meltdown της alt-right κουστωδιας Ρωσων, Τραμπικων, Μασκ, Μελονι και λοιπων σουργελων που επικειται θα ειναι απολαυστικο!

Canoe-Kayak:

- Εως και εδω παιρνει χρυσα η Κινα. Υποψιαζομαι οτι στοχευουν επιτηδες καποια λιγοτερο δημοφιλη αθληματα οπως κανει η Βρετανια, δεν εξηγειται αλλιως.

Μπιτς Βολει:

- Χρυσο στις γυναικες για τη Βραζιλια (που ειναι στις παραδοσιακες δυναμεις κατα το Google αλλα ειχε δεκαετιες να δει Ολυμπιακο χρυσο στις γυναικες) κοντρα στον Καναδα (που δεν ειναι). Αυριο ο ανδρικος τελικος μεταξυ Γερμανιας και Σουηδιας.

Ποδηλασια:

- Η Ολλανδια αυτη τη στιγμη βρισκεται 8η στον πινακα μεταλλιων, με τα περισσοτερα χρυσα της ιστοριας της (13), πανω απο Γερμανια και Ιταλια και 1 κατω απο Βρετανια και Γαλλια, και το οφειλει στο οτι ειναι ασυλληπτα καλη σε ο,τι εχει σχεση με ποδηλατα (πιστας και δρομου) και βαρκες (ιστιοπλοια, κωπηλασια).

Breakdancing:

- Αυτο το event (διοτι αθλημα δεν ειναι) που ειναι στο προγραμμα μονο για αυτους τους Ολυμπιακους, προφανως διοτι οι Γαλλοι θελανε να τσιμπησουν μεταλλια, ειναι οσο cringe οσο φανταζεστε και φερνει στους Ολυμπιακους μια cringe παρακμιακη αισθητικη συγγενη του gangsta rap και λοιπων γελοιοτητων. Η Ιαπωνια πηρε το γυναικειο χρυσο ετσι η ιδεα των Γαλλων τους γυρισε boomerang χανοντας εδαφος στον πινακα μεταλλιων!

Πινακας μεταλλιων (1.5 μερα πριν το τελος):

View attachment 470397 View attachment 470398 View attachment 470399 View attachment 470400 View attachment 470401 View attachment 470402
Η καλύτερη περιγραφή μακράν. Πολύ εύστοχα και καυστικά τα σχολια σου για διαιτητές Γάλλους, Αμερικανούς Ρώσσους κλπ.
Οι Ο.Α έχουν γίνει από ένα υπερθέαμα και χαρά του αθλητισμού μια παρωδία και ωδή στον πρωταθλητισμό
Οι αδερφές Αλεξανδρή βρίσκονται στην δεύτερη θέση μετά το χθεσινό τους πρόγραμμα στην καλλιτεχνική (πρώην συγχρονισμενη) κολύμβηση και σήμερα εκτός απροόπτου θα βρίσκονται αναμεσα στις πρωτες θεσεις των μεταλλιων. Όχι όμως της Ελλάδας, αλλά της Αυστρίας,καθώς από το 2012 αναγκάστηκαν να εγκαταλειψουν τον Βόλο και να μεταναστευσουν εκεί για να μην αναγκαστούν να εγκαταλειψουν το άθλημα.

«Ήμασταν ήδη πέντε χρόνια πρωταθλήτριες Ελλάδας σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες και τρία χρόνια στην Εθνική, αλλά δεν υπήρχε αξιοκρατία στην Ομοσπονδία». Επιπλεον,στο παγκόσμιο του 2023,όπου κατέκτησαν το χρυσο μεταλλιο, δηλωσαν οτι η ομοσπονδία του υγρού στίβου όπου υπάγεται η καλλιτεχνική κολύμβηση πραγματοποιούσε μεροληπτικές κλήσεις στην Εθνική ομάδα, εξωθώντας τις ίδιες σε αθλητική μετανάστευση.

Καλή επιτυχία στα κορίτσια!

Δυστυχώς, έχουμε συνηθίσει (κακως) η Ελλάδα να διώχνει (κυριως) τα (ικανα και αξια) παιδιά της.

Οι αδελφές Αλεξανδρή και η Ελλάδα που διώχνει τα παιδιά της - Documento
Δυστυχώς αληθινό πέρα ως πέρα. . Η Ελλάδα ως η Κούβα της Ευρώπης διώχνει τα πιο παραγωγικα μέλη της και από την άλλη εισάγει αλλού τύπου αθλητές βλέπε.... πάλη
 

alma

Member
Μηνύματα
3.996
Likes
16.824
Λέγαμε πως η Ελλάδα,σε αντίθεση με άλλες χώρες δεν επενδύει στον αθλητισμό...
Για να δούμε τι λέει ο Κυνηγάκης....Αν έπαιρνε μετάλλιο θα έτρεχαν δίπλα του οι πολιτικοί...


Συγκινημένος ο Κυνηγάκης: 'Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχω περάσει αυτά τα τρία χρόνια, ο Γιαννιώτης ξέρει να βλέπει το φως μέσα από το σκοτάδι'
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.528
Μηνύματα
899.157
Μέλη
39.244
Νεότερο μέλος
ifi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom