Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

soudianos

Member
Μηνύματα
3.746
Likes
6.486
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Δεν είναι θέμα Κάστρο ή όχι, είναι αποτέλεσμα δύο παραγόντων:
α) η οικονομία έχει πάρει την κατιούσα, η χώρα τα περνάει ΠΑΡΑ πολύ δύσκολα αυτή τη στιγμή με σχολεία όπου παιδιά αντί για το μπιφτέκι σόγιας που έτρωγαν κάθε μεσημέρι να πίνουν νερό με ζάχαρη. Ξεκίνησε με τα μέτρα Τραμπ, κορυφώθηκε με τον κορωνοϊό (έλλειψη συναλλάγματος) και συνεχίζεται με δεδομένη την κακή συγκυρία για τους συμμάχους της χώρας (η Βενεζουέλα δεν έχει καμία σχέση με τη χώρα του 2007 ή έστω του 2012, η Βραζιλία το ίδιο, στην Αργεντινή δεξιά κυβέρνηση, η Ρωσία είναι σε πόλεμο). Θα ήταν παράδοξο να δίνονταν χρήματα για τον αθλητισμό όταν υπάρχει ενεργειακό και διατροφικό θέμα, δε γίνεται να μην υπάρχει ρεύμα ή αλεύρι ή βενζίνη και να δίνονται χρήματα για προετοιμασίες και αθλητικό υλικό, προέχει να έχει καύσιμα το ασθενοφόρο, έστω τα βασικά φάρμακα το νοσοκομείο ή ένα πιάτο φαγητό το γηροκομείο κλπ, που κι αυτά με κόπο επιτυγχάνονται κι όχι πάντα. Η Κούβα δεν προκρίθηκε σε κανένα ομαδικό σπορ, μεταξύ άλλων γιατί το μπέιζμπολ δεν είναι πια ολυμπιακό άθλημα κι επειδή ανδρικό και γυναικείο βολεϊ δεν είχαν γήπεδο να προπονηθούν κι έπαιζαν όλα τα ματς... στον Άγιο Δομίνικο λόγω προβλημάτων με τον κλιματισμό στο κλειστό της Αβάνας. Φέτος δε θα γίνουν τα περισσότερα πρωταθλήματα στη χώρα λόγω έλλειψης καυσίμων, χρημάτων και γενικώς πόρων.


β) οι αθλητές της χώρας αυτομολούν σε πρωτόγνωρο βαθμό. Πάντα γινόταν αλλά ήταν λίγοι κάθε χρόνο οι πρωταθλητές που έφευγαν. Τώρα όμως σύμφωνα με επίσημες πηγές (Cuba y sus deportistas que desertan: mirá cuántos atletas se quedaron en Chile tras los Juegos Panamericanos), από το 2022 έχουν αυτομολήσει 187 αθλητές υψηλών επιδόσεων. Πολλοί από αυτούς ήταν μεγάλες ελπίδες της Κούβας για μετάλλια, και κάποιοι θα γίνουν Ολυμπιονίκες για τις "νέες" τους χώρες. Στο τριπλούν πχ δεν αποκλείεται και τα τρία μετάλλια να καταλήξουν σε χέρια Κουβανών (Πιτσάρδο- Πορτογαλία, Ντίας-Ιταλία, κι ο άλλος Ντίας για την Ισπανία), χωρίς η Κούβα να μετρήσει κανένα στη συγκομιδή της. Στο μποξ οι Ιμπάνιες, Τέγιες και Αλφόνσο θα εκπροσωπήσουν Βουλγαρία, Ισπανία και Αζερμπαϊτζάν αντίστοιχα, με τον τελευταίο να αποκλείει από τα μετάλλια τον Κουβανό Ντε Λα Κρουζ, παγκόσμιο πρωταθλητή και μεγάλη ελπίδα για χρυσό. Δηλαδή, δε φτάνει που χάνει αθλητές η Κούβα, αλλά... αυτοί που της απομένουν χάνουν συχνά και μετάλλια από πρώην συναθλητές τους! Στην ελληνορωμαϊκή τα ίδια, όπου από τους δύο αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη Χιλή, ο ένας θα παίξει (απόψε νομίζω) με το Μιχαιν Λόπες, ένα φαινόμενο του παγκόσμιου αθλητισμού που στα 42 του διεκδικεί το 5ο του χρυσό μετάλλιο σε ΟΑ και ίσως το χάσει από.. συμπατριώτη του που όμως παίζει για τη Χιλή. Υπάρχει κι άλλος παλαιστής που εκπροσωπεί τη Χιλή, υπάρχουν δυο αθλητές που παίζουν για τους απάτριδες με σημαία των αιτούντων πολιτικό άσυλο, υπάρχουν τζουντόκες, μη μιλήσουμε για το βόλεϊ όπου ου δυο καλύτεροι αθλητές στον κόσμο, ο Λεόν στους άνδρες και η Μελίσσα Βάργκας στις γυναίκες, παίζουν για τις ομάδες της Πολωνίας και της Τουρκίας αντίστοιχα, όταν οι κουβανικές εθνικές δεν προκρίθηκαν καν αφού ξέμειναν από αθλητές (ο δεύτερος καλύτερος Κουβανός βολεϊμπολίστας παίζει με την εθνική Βραζιλίας). Λογικά Κουβανοί αθλητές θα πάρουν μετάλλιο και στο κανό, την ξιφασκία, την ελευθέρα πάλη και την πυγμαχία και φαντάζομαι και σε άλλα σπορ που παρακολουθώ λιγότερο, με άλλες -ή και με καμία- σημαία.
Σας φέρνω αυτόν από τη Βικιπαίδεια τον οποίο θυμάμαι γιατί στα ταξίδια μου στην Κούβα λίγο μετά τους αγώνες στο Μόντρεαλ το βλέπαμε σε τεράστια φωτογραφία στα γραφεία των τελωνείων αλλά και σε άλλους εξωτερικούς χώρους όλης της Κούβας.

Ο Αλμπέρτο Χουαντορένα (Alberto Juantorena), που γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 1950 στο Σαντιάγο ντε Κούβα, είναι Κουβανός πρώην αθλητής στίβου, ολυμπιονίκης και πολιτικός. Κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 στο Μόντρεαλ στα 400 μ. και στα 800 μ. των ανδρών.[2] Ήταν επίσης, διεθνής καλαθοσφαιριστής (με ύψος 1,88 μ.) και είχε το προσωνύμιο «El Caballo» («Το Άλογο») λόγω του πολύ μεγάλου διασκελισμού του (2,75 μ.) Χρημάτισε υπουργός αθλητισμού στην κυβέρνηση της χώρας του.
 

turms

Member
Μηνύματα
2.134
Likes
3.040
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Οι απίστευτοι Γερμανοί μας δείχνουν εδώ κ ώρα χόκεϊ κ βολλευ αντί για μπάσκετ...
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.780
Likes
17.769
Και ο Σαρλ ντε Γκωλ να αναστηθει και αν σφυριξει, η Γερμανια δε χανει. Και θα ειναι και η πιο αξιοπρεπης ομαδα απεναντι στους Αμερικανούς, για μενα ειναι ενα επιπεδο πανω απο ολους τους αλλους. Το οτι να παρει μεταλλιο πληρωνε 3,5 ήταν απο τα καλουδια του στοιχηματος.
Καλα ρε Γιωργο και στο μπάσκετ κουβάς;; και δεν αναστηθηκε κανεις απ οσο ξερω..
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.902
Likes
52.035
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καλα ρε Γιωργο και στο μπάσκετ κουβάς;; και δεν αναστηθηκε κανεις απ οσο ξερω..
Κουβας απο την Κουβα.

Το ειδε κανεις το ματς? Ειχαμε χειρουργειο;
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.431
Likes
7.531
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Idemo Srbija... 🇷🇸
Καλά, το πάνε τα βαλκανικά αδέρφια μας...
 

Attachments

Last edited:

turms

Member
Μηνύματα
2.134
Likes
3.040
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Κουβας απο την Κουβα.

Το ειδε κανεις το ματς? Ειχαμε χειρουργειο;
εκατσα να το δω αλλα τελικα εμεινα να βλεπω beach volley k χοκει στο χορτο....
tragic
βασικα απο οτι διαβασα κ καποια 2λεπτα που ειδα, οι Γαλλοι παιξανε λιγο ξυλο
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.431
Likes
7.531
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Διαφημίστηκε το μπάσκετ, σαν τελικός.
3 λεπτά λιγότερο να διαρκούσε το ματς, θα μιλούσαμε για νίκη του αιώνα.
Πόνεσε πολύ...
Έτσι είναι όμως ο αθλητισμός.
 

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
970
Σημερα:

Στιβος:

- Απολυτη (σχεδον) Αμερικανικη κυριαρχια φετος στα δρομικα...ο Holloway στα 110m με εμποδια και η McLaughlin (με παγκοσμιο ρεκορ) στα 400m εμποδια προσθεσαν αλλα 2 χρυσα μεταλλια για τις ΗΠΑ, που κερδισαν και το μηκος γυναικων με την Davis (σε εναν αδιαφορο τελικο).

- Περαν της φορμας των Αμερικανων, εχει συμβαλλει στην εικονα η τραγικη εικονα της Τζαμαικας στα δρομικα αγωνισματα, με αποκορυφωμα τον αποκλεισμο τους στον προκριματικο του ανδρικου 4x100 το πρωι.

- Το σχεδον με αναγκασε να το γραψω ο Tebogo απο τη Μποτσουανα που με 19.45 στο 200αρι αφησε τους Αμερικανους στο 2-3-4 και εφερε στη χωρα του το 1ο χρυσο στην ιστορια της, και μια φρεσκια νοτα στην Αμερικανικη μονοτονια...9 χρυσα και 27 μεταλλια συνολο στο στιβο ως τωρα με τη 2η χωρα σε χρυσα (Καναδας) να εχει...2 και σε συνολο μεταλλιων (Αυστραλια)...6. Χαος!

- Αν σας ελεγαν οτι το βαθρο ειναι Πακισταν-Ινδια-Γρεναδα, τι αθλημα θα λεγατε οτι αφορα; Εγω κρικετ...οχι ακοντιο παντως! Στον καλυτερο τελικο της ημερας, ο Πακιστανος Nadeem με 92.97 συνετριιψε το Ολυμπιακο ρεκορ και εφερε στη χωρα του το 1ο μεταλλιο απο το 1992, το 1ο χρυσο απο το 1980 και το 1ο χρυσο σε αθλημα εκτος χοκει. Κερδισε τον Ολυμπιονικη του Τοκιο Neeraj Chopra απο την Ινδια που εριξε 89.45 και τον Anderson Peters απο τη Γρεναδα με 88.54. Ο 7ος ειχε πανω απο 87 μετρα!

Μπασκετ:

- Η Σερβια εκμεταλλευομενη την Αμερικανικη αλαζονεια και τη μεγαλη ευστοχια της στο 3ποντο βρεθηκε κοντα στη μεγαλυτερη επιτυχια της ιστοριας της, αλλα κολλησε τραγικα στην 4η περιοδο και με μοιραιο τον Ντομπριτς που εχασε 3ποντο-πεναλτι στο +2 για το +5 (και στο καπακι 3ποντο Καρι) ηττηθηκε 95-91. Στον τελικο δυστυχως θα βρισκεται η εκτρωματικη, ασχημη στο ματι Γαλλια του χαμηλου τεμπο, της αμυνας, των σκιαχτρων στη ρακετα και των 70 ποντων που εκανε την εκπληξη κοντρα στην παγκοσμια πρωταθλητρια Γερμανια.

Πολο:

- Η Αυστραλια εκανε την εκπληξη στα πεναλτι και απεκλεισε τις Αμερικανιδες, ενω η Ολλανδια δεν καταφερε να τη μιμηθει και ηττηθηκε στα πεναλτι απο την Ισπανια. Τελικος με φαβορι την Ισπανια, ελπιζουμε ομως να το σηκωσει η Αυστραλια κοντρα στην ευρωπαικη-ομαδα καθεστως του σπορ, και τελος παντων αρχιζει να προκαλει αλλεργια η λεξη "Ισπανια" στα ομαδικα σπορ.

Βολει:

- Οι Αμερικανιδες κερδισαν 3-2 τις Βραζιλιανες σε εναν τρομερο ημιτελικο και θα αντιμετωπισουν την Ιταλια στον τελικο, που κερδισε 3-0 την μεικτη νατουραλιζε Τουρκια.

Χαντμπολ:

- Το "ανατροπη, εδρα και σφυριχτρα" εφαρμοστηκε και εδω για να αποφυγει η Γαλλια την ηττα απο τη Σουηδια στον ημιτελικο γυναικων, και να στειλει το ματς παραταση οπου και περασε. Αντιπαλος της στον τελικο η Νορβηγια που επικρατησε της Δανιας.

Ιστιοπλοια:

- Νεες αναβολες, ακυρωσεις, καθυστερησεις και γενικα γελοιοτητες. Πηρε τελος παντων το 1ο της χρυσο μεταλλιο στους αγωνες η Αυστρια ενω πηρε το 2ο της η Αργεντινη.

Ταε Κβο Ντο:

- Ο Κορεατης νο.5 χτες, η Κορεατισσα νο.12 (απο τις 16!) σημερα, η Κορεα βρηκε απροσμενα χρυσα. Στην ανδρικη κατηγορια η Ιορδανια πηρε το 4ο μεταλλιο της ιστοριας της (ασημενιο), με 3 να ειναι σε αυτο το αθλημα και 1 στο καρατε, ολα απο το Ριο και μετα.

Παλη:

- Εκπροσωπει την Ελλαδα ενας Κουρουγκλιεφ, Ρωσος, με μηδενικη συνδεση με την Ελλαδα (καμια σχεση με Τσελιδη), δεν καταλαβαινω γιατι, δινουμε κουυτοπονηρα διεξοδους σε αθλητες της χωρας-μαυρο προβατο της Δυσης και της IOC; Ηττηθηκε στο 2ο ματς του, ισως υπαρξει ρεπεσαζ, δεν μπορω να πω οτι με ενδιαφερει. Μεγαλο φαουλ της ομοσπονδιας μας.

Αρση Βαρων & Αναρριχηση:

- Η Ινδονησια, η 4η πιο μεγαλη χωρα του κοσμου, πηρε 2 χρυσα μεταλλια σημερα στην πιο πετυχημενη μερα της απο τοτε που συμμετεχει σε Ολυμπιακους. Το χρυσο στην αναρριχηση ηταν και το 1ο της μεταλλιο εκτος αρσης βαρων και μπαντμιτον.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.398
Likes
49.585
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Πολύ μεγάλο ματς και τεράστια εμφάνιση από τους Σέρβους.
Ήθελα να τους δω να κερδίζουν, μόνο καλό θα έκανε κάτι τέτοιο στο μπάσκετ, η κούραση όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο και το εκτεταμένο rotation των υπερπαικτών των Αμερικανών έπαιξε το ρόλο της.

Μαθαίνοντας το αποτέλεσμα στον άλλο ημιτελικό σκέφτομαι πως τελικά η τετράδα για τη δική μας εθνική δεν ήταν τόσο μακρινό σενάριο, εφόσον υπήρχαν οι προϋποθέσεις και δύο ακόμα παίκτες που για τους χ-ψ λόγους δεν ήταν στη δωδεκάδα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.529
Μηνύματα
899.197
Μέλη
39.245
Νεότερο μέλος
PachaMama

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom