pinelopi
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Βρεττάνη , Λίγηρας
- Ταξίδι-Όνειρο
- Παντού..αρκεί να φεύγω
Σημασία έχει η σχέση που έχει κανείς με τα παιδιά του και νομίζω ότι από μόνα τους έρχονται τα κοινά ταξίδια...Εμένα πραγματικά δεν θα με πειράξει καθόλου αν δεν θέλει να έρχεται μαζί μας.Άλλωστε δεν το εισπράττω ως απόρριψη αλλά ως φυσική εξέλιξη...Όταν βλέπω στα ταξίδια μας είτε νεαρά ζευγάρια είτε χαρούμενες παρέες νέων παιδιών , την κόρη μου σκέφτομαι ...την ονειρεύομαι κι αυτήν να ταξιδεύει με το αγόρι της και τα σακίδια στην πλάτη και να γυρίζουν τον κόσμο..Από τώρα της μιλάω για τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας σε διάφορα μέρη του κόσμου, για τα εισιτήρια που μπορείς να βγάζεις λόγω ηλικίας και να γυρίζεις όλη την Ευρώπη, για τα προγράμματα αναταλλαγής των πανεπιστημίων... Φέτος θα πήγαινε και το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό (Ιταλία) με το σχολείο της μόνη της . Εγώ το ήθελα πολύ να πάει όμως τα περισσότερα παιδιά από την ταξη της δεν πήγαν ( 1η Γυμνασίου πηγαίνουν και δεν τα αφήσαν πολλοί γονείς)) και έτσι χωρίς την παρέα της δεν ήθελε να παει και εκείνη.Του χρόνου όμως μου το δήλωσε ότι θα παει κι ας μην πάει κανείς από την τάξη της, όπου κι αν κάνει το σχολείο εκδρομή... Δεν βλέπω την ώρα να ανοίξει τα φτερά της και να πετάξει...Και όσο για μας τους γονείς...Δεν μένουμε πίσω. κάθε άλλο...Θα έχουμε πλέον το χρόνο να απολαύσουμε ό ένας τον άλλο , να βρεθούμε οι δυο μας όπως στην αρχή και να ταξιδέψουμε κι εμείς μόνοι μας ή μαζί με τους φίλους μας και όποτε η κόρη μας θα θέλει να μας ακολουθήσει πραγματικά θα είναι δώρο αυτό για μένα.