Μωρά παιδιά έχουμε.. τι ταξίδια μου λέτε τώρα!!;;

ipanag

Member
Μηνύματα
316
Likes
151
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Μπράβο zaniko!!!
Στην υπόλοιπη ευρώπη είναι εντελώς διαφορετικά όπως σωστά είπε και το βουβάλι.

Είχα πετύχει στο Λάος ένα νεαρό ζευγάρι με ένα μικρό παιδί στη πλάτη του μπαμπά! (1-2 ετών). Τους χάρηκα τόσο πολύ! Με τα North face τα παντελόνια τους.
Τους άρεσε η περιπέτεια. Γιατί πρέπει να κλειστούν στο σπίτι επειδή έκανα παιδί???
(προφανώς δεν ήταν Έλληνες)

Ναι σίγουρα στην Ελλάδα υπάρχει ο παππούς και η γιαγιά, αλλά οι λίγοι που δεν έχουν δυστυχώς προτιμούν να κλειστούν στο σπίτι. Αποθώντας φυσικά πολλά νέα ζευγάρια να κάνουν παιδί ... γιατί παιδί=κλείσιμο μέσα για όλους ... δυστυχώς μόνο στην Ελλάδα.

Λες και τα παιδιά των Γερμανών παθαίνουν κάτι που τα κουβαλούν μαζί.
Δεν είναι θέμα αναμνήσεων του παιδιού, αλλά θα το κάνει πιο ανοιχτό, πιο προσαρμόσιμο ... και το κυριότερο θα έχει ευτυχισμένους γονείς που δε θα το βλέπουν σαν εμπόδιο στη ζωή τους!!!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.539
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ναι καλα κανουν και αυτοι αλλα και παλι καποιους ξενους τους χαρακτηριζει και μια υπερβολη: Στην Καμποτζη ειδα νεαρο ζευγαρι με ενα μωρακι λιγων μηνων. Προφανως και δε μπορουσαν να το αφησουν πουθενα και το πηραν μαζι τους. Καμια αντιρρηση, αν επροκειτο για μια χωρα με ενα καποιο αξιοπρεπες συστημα υγειας. Αλλα Καμποτζη; Ας εκαναν και αυτοι ενα κρατει και ας επισκεπτοντουσαν την περιοχη μερικα χρονια αργοτερα να ειχε προλαβει ο οργανισμος του παιδιου να αναπτυξει καποιες αμυνες. Δε λεω οτι υποχρεωτικα θα συνεβαινε τιποτε αλλα αν, μια στις χιλιες, αναρωτιεμαι που θα το ετρεχαν και με τι αγωνια, οταν για παραδειγμα στην πλατεια εμπροσθεν του παιδιατρικου νοσοκομειου (ιδιωτικη δωρεα καποιου σπουδαιου καμποτζιανου μουσικου που ξεχνω το ονομα του) υπηρχε μια συγκεντρωση πληθυσμου που νομιζα οτι εκαναν καποιου ειδους εκδηλωσης η καθιστικης διαμαρτυριας η συγκεντρωσης, κατι τετοιο τελος παντων, αλλα πληροφορηθηκα οτι απλως περιμεναν υπομονετικα να δεχθουν οι γιατροι τα παιδια τους. Και παλι αναρωτηθηκα ποσοι γιατροι να ηταν στο νοσοκομειο ωστε να προφτασουν να δουν ολο αυτο το πληθος που βρισκοταν απεξω.
Και για να μην παρεξηγουμαι, δε θα το παρατηρουσα καν αν εβλεπα το μωρακι στην Ταυλανδη, η οποια εχει μια καταρχην ιατρικη περιθαλψη, αλλα η Καμποτζη καμια σχεση δεν εχει με την Ταυλανδη. Δηλαδη τι θα παθαιναν οι γονεις αυτοι αν επισκεπτονταν την Καμποτζη οταν το παιδακι τους θα ηταν ετων 5; Και στο μεταξυ ας πηγαιναν Ταυλανδη η Κουβα που μια χαρα συστηματα υγειας διαθετουν;
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.472
Likes
9.434
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Και στο μεταξυ ας πηγαιναν Ταυλανδη η Κουβα που μια χαρα συστηματα υγειας διαθετουν;
δεν ξέρω τα συστήματα υγείας τους ούτε και έχω πάει. αναρωτιόμουν όμως μια και έχουν στην Ασία τουλάχιστον, ισχυρό ιδιωτικό τομέα (ακόμα και μέσα στα κρατικά νοσοκομεία) ποιος ξένος απευθύνεται στα κρατικά ΕΣΥ? οπότε πώς μπορεί να συγκριθεί η Ταιλάνδη με την Καμπότζη? εκτός κι αν ξέρει κάποιος τις ιδιωτικές κλινικές, τον ιδιωτικό τομέα.
 

axinos

Member
Μηνύματα
712
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Samion, να μας πεις αν θελεις πως ειναι ενα ταξιδι με παιδια (λιγο μικρα η μεγαλυτερα) σε ενα κρουαζιεροπλοι. Εχουν προβλημα με τη θαλασσα? Βαριουνται η εχει παιδοτοπους? Εγραψες για μια εταιρεια που ειναι βραβευμενη για την εξυπηρετηση της προς τα παιδια. Τι σημαινει αυτο? Τι χωρους διαθετει δηλαδη? Τι παραπανω προσφερει? Μηπως ειναι μια καλη λυση για τους Ελληνες γονεις η κρουαζιερα, που και το δωματιο ειναι συνεχεια εκει και επιλογες εχουν και νεα μερη βλεπουν ταξιδευοντας χωρις "μετακινησεις"?
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.472
Likes
9.434
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Samion, να μας πεις αν θελεις πως ειναι ενα ταξιδι με παιδια (λιγο μικρα η μεγαλυτερα) σε ενα κρουαζιεροπλοι. Εχουν προβλημα με τη θαλασσα? Βαριουνται η εχει παιδοτοπους? Εγραψες για μια εταιρεια που ειναι βραβευμενη για την εξυπηρετηση της προς τα παιδια. Τι σημαινει αυτο? Τι χωρους διαθετει δηλαδη? Τι παραπανω προσφερει? Μηπως ειναι μια καλη λυση για τους Ελληνες γονεις η κρουαζιερα, που και το δωματιο ειναι συνεχεια εκει και επιλογες εχουν και νεα μερη βλεπουν ταξιδευοντας χωρις "μετακινησεις"?
είναι άνετα σε ένα ασφαλές περιβάλλον. τη θάλασσα την αντέχουν πολύ περισσότερο από τους ενήλικες αν και προληπτικά θα διάλεγα ένα μεγαλο πλοίο αν δεν έχουν ξαναπάει.
Υπάρχουν εταιρείες family oriented, με πλοία πιο φιλικά από το μέσο όρο για παιδιά. σχεδόν όλα τα μεγάλα έχουν παιδότοπους, ειδικούς διασκεδαστές, παιδικές πισίνες, προγράμματα διασκέδασης από 1 ώρα ως όλη μέρα, junior disco, junior chill out centers με τα 2 τελευταία απαγορευμένη πρόσβαση σε ενηλικες. τα πιο φιλικά έχουν και baby sitting συνήθως με την ώρα. σε γενικές γραμμές τα παιδιά βρίσκουν πιο διασκεδαστική την κρουαζιέρα από τους ενήλικες.
αυτό που κανει μια εταιρεία πιο φιλική στα παιδιά ειναι τα προγράμματα που έχει γι αυτά. έτσι μπορούν να απασχοληθούν όλη μέρα με παιδιά της ηλικίας τους υπό επιτηρηση βέβαια.
οι κορυφαίες εταιρείες του χώρου είναι η P&O και η Disney. η P&Ο εκτός από όλα τα παραπάνω έχει το μοναδικό για πλοία night nursery για παιδιά 2-5 ετών. προφανώς για να τα πίνουν οι γονείς το βράδυ με την ησυχία τους.άγγλοι γαρ..συν τις εξειδικευμένες στα παιδιά νοσοκόμες και certified nunnies..
η δε Disney έχει ως εμπορικό στόχο τις οικογένειες και λειτουργεί ανάλογα. ενδεικτικά με τα πλοία της όπως το Magic, Wonder πέρισυ ταξίδευαν με 1800 ενήλικες και 1000 παιδιά..
 

axinos

Member
Μηνύματα
712
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
junior disco, junior chill out centers με τα 2 τελευταία απαγορευμένη πρόσβαση σε ενηλικες.
Δηλαδη οι ενηλικες τρωνε πορτα?:haha::haha::haha: Τελειο!:clap: Ευχαριστουμε πολυ για τις πολυτιμες πληροφοριες!
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Σευχαριστουμε για τις πληροφοριες!!:clap:
Το θεμα ειναι αν οι ενηλικες δεν αντεχουν την θαλασσα τι γινεται???:shock:
Στο πλοιο απο Μυκονο-Τηνο την ωρα που η κορη μου εκανε για χιλιοστηεξηκοστητριτη φορα τσουληθρα εγω ημουν ξαπλωμενη ανασκελα μεσα στον παιδοτοπο να ψαχνω με αγωνια μια σακουλα!!:bleh::bleh::bleh::bleh:
 

zaniko

Member
Μηνύματα
117
Likes
26
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπρόβνικ
Ταξίδι-Όνειρο
Νοτια Αμερικη-Ανδεις
Καλέ γονείς!:clap::clap: τι ‘σαστε σεις!!... δυό μέρες έλειψα απ το σαϊτ και μου ετοιμάσατε ολόκληρο σύγγραμα για να διαβάσω!! :shock:Ευχαριστώ για τα μπράβο, που νομίζω απευθύνονται προς όλους τους ταξιδευτές γονείς.

Οι κόρες μου meli μου είναι πια 29 και 26 χρονών και τολμώ να πιστεύω πως είναι μια χαρά ενήλικες, με ανοιχτά μυαλά και με μια φοβερή σχέση μαζί μου, που νομίζω θεμελιώθηκε κατά μεγάλο μέρος και μέσω των ταξιδιών. Γελάμε πολύ οι τρείς μας με διάφορα ευτράπελα απ τις ταξιδιωτικές εμπειρίες μας και έχουμε στα σκαριά ομαδική τριπλή απόδραση από τους mr μας! Θα φύγουμε μόνο οι τρείς μας, καμιά άλλη παρέα, για περιπέτεια όπως παλιά! Τέλειο;!:):)

Η ατυχία του να μην έχεις κάποιον να αφήσεις το νινί σου, πιστεύω πως μετατρέπεται στην ευτυχία του να συμμετέχει το μικρό σε όλες τις εξωεργασιακές δραστηριότητες. Από τα ψώνια στο σουπερ-μάρκετ ως το ταξίδι στις Μαλβίδες. Αποκτάει πολλαπλές προσλαμβάνουσες παραστάσεις, μαθαίνει να προσαρμόζεται εύκολα, σκληραγωγείται, χαίρεται πλούσια την παρουσία των γονιών του, βλέπει αργότερα τον εαυτό του στις φωτος και καμαρώνει που δεν το άφησαν πίσω κλπ. Ας μην αγχωνόμαστε! Η vouvali τα είπε τέλεια! Και την επιστημονική άποψη την έδωσε ο axinos, τι να λέμε τώρα!!

Η ευτυχία του να έχεις κάποιον να το αφήσεις, αφορά περισσότερο στους γονείς, που μπορούν να απολαμβάνουν τη συναυλία στο Ηρώδειο, το ταβερνάκι ως τις 3 τα ξημερώματα ή την ορειβατική εξόρμηση. Τέτοια διασκέδαση soudianos και driver και varioAthens μου συμφωνώ ότι δεν οφείλει να την υποστεί το παιδί. Ούτε την υπερβολή της Καμπότζης – εκτός κι αν το.. ιδιωτικό ιατρικό σύστημα και τα.. οικονομικά του γονιού το επιτρέπουν (κατά samion!)! Άλλωστε η Black mamba έδωσε και τη διάσταση του «ρομαντικού ταξιδιού» και τη συμπλήρωσε η pinelopi! :bleh: Αν έχουμε κι ένα σύντροφο σ’ αυτή τη ζωή, ας μη δίνουμε δευτερεύουσα σημασία στη σχέση και το χρόνο που της αναλογεί!! Δεν απαιτούνται «θυσίες» για κανένα μέλος της οικογένειας, προσαρμογή μόνο, για να είναι όλοι ευχαριστημένοι (αρκεί να χουν όλοι την υγειά τους σε μια οικογένεια, αλλιώς δεν το συζητώ καν…).


Συγκεκριμένη πάντως ηλικία δε νομίζω να υπάρχει για να ξεκινήσουν οι ταξιδιωτικές εμπειρίες. Γνώμη μου είναι πως από μηνών μπορούν τα παιδιά να μάθουν τις μικρές αποστάσεις που όλο και θα μεγαλώνουν. Δε νοιώθω ότι τραβιολογούνται όπως πιστεύει η varioAthens, τα βλέπεις να το διασκεδάζουν. Συμφωνώ με τη Geoaris σ’ αυτό. Όσο για το πρόγραμμά τους, η φύση έχει προνοήσει να το ζητήσουν όταν πεινάσουν ή να κλάψουν για να τα αλλάξεις όταν λερωθούν κι αυτά γίνονται και στο ταξίδι. Οι γονείς προσαρμόζουν, σαν τη meli στην Κούβα, το πρόγραμμά τους και φυσικά κάνουν λιγότερα από όσα θα κάνανε μόνοι τους και διαφορετικά (taxidakia έχεις δίκιο για την αποφυγή του ήλιου στα μωρά:cool:). Στα 5 όμως χρόνια είναι αρκετά μεγάλα για ένα πρώτο πολυήμερο ταξίδι και ίσως δυσκολευτουν να προσαρμοστούν και σας τη σπάσουν:(:mad:

Mikros oyranos, Ipanag να στε καλά, ευχαριστούμε για την τόνωση!:clap:

Varsa, περιμένουμε με ενδιαφέρον τον Ιούλιο και τις εντυπώσεις σου! Και ευχόμαστε να μην υπάρξουν πρακτικά προβλήματα όπως της Ερσης!!

Βρέ παιδιά πολύ τη φχαριστήθηκα τη συζήτηση! Καλά μας ταξίδια, οικογενειακά και… ρομαντικά!!!!:p

 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.905
Likes
10.006
Ζαnico, καταρχάς με το καλό το ταξίδι σου με τις κόρες σου!!!

Κατά δεύτερον να πώ, πολύ καλοπροαίρετα και χωρίς να παρεξηγηθώ, τα εξής:
Ταξιδεύω με τους γονείς μου από 6 χρόνων και τους ευγνομονώ γι΄αυτό γιατί έζησα μοναδικές εμπειρίες.
Τώρα που έχω κι εγώ παιδί μπορώ να αντιληφθώ γιατί άρχισαν να με παίρνουν μαζί στα 6 και όχι νωρίτερα! Οι λόγοι είναι αυτοί που ανέφερα και παραπάνω!
Βλέπω ότι το παιδί μου έχει μία ρουτίνα ύπνου, φαγητού κ.λ.π. που δεν του αρέσει να την αλλάζει με τίποτα! Ούτε μπορεί να κάτσει χωρίς να εκνευριστεί σε ένα πολύωρο ταξίδι!
Το να το "κουβαλάω", λοιπόν, μαζί σε μακρινά-πολυήμερα ταξίδια είναι κάτι δυσάρεστο για το ίδιο και φυσικά αν δεν περνάει καλά το μικρό, δεν περνάω καλά ούτε κι εγώ!
Αν οι υπόλοιποι έχετε-είχατε παιδιά που ήταν προσαρμόσιμα από νεογέννητα... καλά κάνατε και τα παίρνατε από τόσο μικρά μαζί!

Φιλικά!
 

zaniko

Member
Μηνύματα
117
Likes
26
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπρόβνικ
Ταξίδι-Όνειρο
Νοτια Αμερικη-Ανδεις
Ζαnico, καταρχάς με το καλό το ταξίδι σου με τις κόρες σου!!!
..................
Το να το "κουβαλάω", λοιπόν, μαζί σε μακρινά-πολυήμερα ταξίδια είναι κάτι δυσάρεστο για το ίδιο και φυσικά αν δεν περνάει καλά το μικρό, δεν περνάω καλά ούτε κι εγώ!
Φιλικά!
Πολύ σ ευχαριστώ!! :lol::lol:
..................
Και σου δίνω όλα τα δίκια. Οι γενικεύσεις είναι σχετικές, για να γίνεται διάλογος και να ακούγονται απόψεις. Το δίκαιο όμως είναι οι ιδιαιτερότητες του καθενός να γίνονται σεβαστές. Καλά ταξίδια σε σας τους ενήλικες λοιπόν και θάρθει και η ώρα του παιδιού σου!
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Zaniκo καλο ταξιδι με τις κορες σου,σου ευχομαι,αν και ειναι περιττες οι ευχες,γιατι με τετοια επερξεργασια πουχετε κανει οι τρεις σας εινσι δεδομενο!!!:clap:
Τι υπεροχη εικονα αληθεια!!! Ευχομαι οταν η κορη μου ειναι στην ηλικια απο τις δικες σου να θελει ακομα ναρχεται ταξιδια μαζι μου!!:cool:
 

zaniko

Member
Μηνύματα
117
Likes
26
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπρόβνικ
Ταξίδι-Όνειρο
Νοτια Αμερικη-Ανδεις
Τι υπεροχη εικονα αληθεια!!! Ευχομαι οταν η κορη μου ειναι στην ηλικια απο τις δικες σου να θελει ακομα ναρχεται ταξιδια μαζι μου!!:cool:
Καινούργιο θέμα ανοίγεις Μελάκι!
Μέχρι ποια ηλικία τα παιδιά θέλουν να πηγαίνουν ταξίδια με τους γονείς τους;;

Σ’ ευχαριστώ για τις ζεστές ευχές. Στα 26 της σίγουρα και η δική σου κόρη θα θέλει να κάνετε μαζί ταξιδάκια, σα φίλες!, αν… λέω αν.. ξεπεράσει την εφηβεία χωρίς να ψυχρανθεί μακροχρόνια μαζί σου:roll:. Σκληρή η άτιμη η εφηβεία… Η προσωπική μου πείρα δεν ήταν τραγική, θα πέσει φωτιά να με κάψει αν πω κάτι τέτοιο, αλλά απ ότι βλέπω γύρω μου.:shock:....

Λοιπόν, οι δικές μου ερχόταν ευχάριστα μαζί μου ως τα 18 της μεγάλης. Μετά η μεγάλη μας εγκατέλειψε για δικές της παρέες, έρωτες, σπουδές. Άλλη μία χρονιά ήρθε η μικρή μαζί μου (16 χρονών, στα βουνά της Β. Ιταλίας) χωρίς την αδερφή της και μετά μου το ξέκοψε: - Εγώ διακοπές με την παρέα μου!!!:mad:

Μετά τα 22 τους όμως επανέκαμψαν στη μητρική συντροφιά… αυτοβούλως!! :):) Με πολλή τρυφερότητα και ζεστασιά, αποζητάνε την παρέα μου, τις μικροεξορμήσεις μας με τους συντρόφους μαζί ή μόνες και τώρα τελευταία ονειρεύονται το «μεγάλο ταξίδι οι τρείς μας μόνο»!

Έχω μια υποψία ότι είσαστε ωραίοι γονείς, meli μου, και οι ταξιδιωτικές περιπέτειες δένουν πιο πολύ από τη βαρετή καθημερινότητα. Μπορείς να ελπίζεις για αργότερα:lol:!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.538
Μηνύματα
899.982
Μέλη
39.267
Νεότερο μέλος
Simmons Robert

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom