• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μονιμη κατοικια στο εξωτερικο??

Θα φεύγατε από την Ελλάδα για μόνιμη κατοικία έξω?

• Ναι, όπου φύγει φύγει.

Votes: 162 85,3%
  • Όχι, θα μείνω εδώ.

Votes: 28 14,7%

• Total voters
    190

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Άντε με το καλό.

Δεν ξέρω πόσο intense θα είναι το μεταπτυχιακό που επέλεξες, πάντως από προσωπική εμπειρία και επειδή το δικό μου ήταν πολύ, καλύτερα να είσαι σε εστίες, κοντά ή μέσα στο campus γιατί δυστυχώς δεν έχεις χρόνο για πολλά άλλα πράγματα. Επίσης μην μείνεις κοντά σε προπτυχιακούς γιατί δεν θα έχεις ηρεμία. Όταν το επόμενο πρωί θα παραδίνεις paper και θα έχεις φρικάρει να το τελειώσεις, αυτοί θα κάνουν party στην κουζίνα!

Πιστωτική δεν θα χρειαστείς. Όταν ανοίξεις λογαριασμό στην τράπεζα εκεί, η κάρτα ΑΤΜ που θα σου δώσουν θα είναι και χρεωστική (debit) οπότε μπορείς να την χρησιμοποιείς για να πληρώνεις σε μαγαζιά, supermarket κλπ. Αν βέβαια θες πιστωτική συγκεκριμένα, δεν έχω ιδέα και δεν μπορώ να βοηθήσω.

Για κινητό αν είναι να μείνεις για ένα χρόνο, θα πας σε ένα μαγαζί με κινητά και θα πάρεις μια κάρτα για καρτοκινητό και θα τη βάλεις στο τηλέφωνο σου. Για να βάλεις μονάδες το κάνεις σε οποιοδήποτε supermarket. Είναι η πιο φτηνή λύση. Λογικά θα υπάρχουν εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στο campus τις πρώτες μέρες που θα προσπαθούν να προσελκύσουν τους καινούργιους. Για να μιλάς με Ελλάδα, υπάρχει και το skype. ;)

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Επίσης μην μείνεις κοντά σε προπτυχιακούς γιατί δεν θα έχεις ηρεμία. Όταν το επόμενο πρωί θα παραδίνεις paper και θα έχεις φρικάρει να το τελειώσεις, αυτοί θα κάνουν party στην κουζίνα!

Σοφός άνθρωπος ο mpiftex... να τον ακούς το γέροντα.

alexstef2

Member
Πιστωτική δεν θα χρειαστείς. Όταν ανοίξεις λογαριασμό στην τράπεζα εκεί, η κάρτα ΑΤΜ που θα σου δώσουν θα είναι και χρεωστική (debit) οπότε μπορείς να την χρησιμοποιείς για να πληρώνεις σε μαγαζιά, supermarket κλπ. Αν βέβαια θες πιστωτική συγκεκριμένα, δεν έχω ιδέα και δεν μπορώ να βοηθήσω.
Φίλε mpiftex σε ευυχαριστώ πάρα πολύ για το χρήσιμο ποστ σου!
Ποια η διαφορά χρεωστικής - πιστωτικής? Με χρεωστική μπορώ να κλείσω και εισιτήρια απο νετ κ να αγοράζω από νετ κλπ?
Για την thomson ξέρει κανείς τίποτα?

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
η πιστωτικη σε πιστωνει( δηλ σου δινει λεφτα οταν δεν εχεις και τα πληρωνεις μετα με τοκο)
η χρεωστικη τραβα απο τα λεφτα που ηδη εχεις στον λογαριασμο σου.
ναι μπορεις να κανεις τα παντα με την χρεωστικη αρκει να υπαρχει χρημα στον λογαριασμο σου.

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Φίλε mpiftex σε ευυχαριστώ πάρα πολύ για το χρήσιμο ποστ σου!
Ποια η διαφορά χρεωστικής - πιστωτικής? Με χρεωστική μπορώ να κλείσω και εισιτήρια απο νετ κ να αγοράζω από νετ κλπ?
Για την thomson ξέρει κανείς τίποτα?
Η βασική διαφορά είναι πως με τη debit, τα χρήματα που πληρώνεις βγαίνουν κατευθείαν από το λογαριασμό σου. Οπότε αν ο λογαριασμός σου φτάσει στο 0 (ή τέλος πάντων δεν καλύπτει το ποσό αγοράς) δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις την αγορά. Με την πιστωτική τα λεφτά βγαίνουν στο τέλος του μήνα οπότε μπορείς να ξοδεύεις ξοδεύεις ξοδεύεις, να ξεπεράσεις το υπόλοιπο σου και να βρεθείς χρεωμένος (αυτό εννοούμε όταν λέμε πως η μισή ελλάδα χρωστάει στις κάρτες). Με λίγα λόγια με την debit έχεις καλύτερο έλεγχο των χρημάτων, αρκεί να μπορείς να ελέγξεις τον εαυτό σου! ;) Και φυσικά μπορείς να κάνεις αγορές από το internet κλπ. :)
Το καλό με τις πιστωτικές είναι πως πολλές φορές δίνουν κάποια επιστροφή ή έκπτωση στις αγορές που κάνεις. Τις λεπτομέρειες δεν τις ξέρω γιατί δεν είχα ποτέ στη ζωή μου (ως γέροντας πλέον, όπως με αποκάλεσε ο Yorgos :haha::haha:) πιστωτική. Πιστεύω κάποιος άλλος θα μπορεί να στο εξηγήσει καλύτερα! :)

Για τράπεζες μην κοιτάς από τώρα. Όταν με το καλό πας, θα δεις τι τράπεζες έχει κοντά σου, θα ρωτήσεις σε κάθε μια και θα αποφασίσεις εκεί. Είναι σχεδόν σίγουρο, ειδικά αν έχουν υποκατάστημα μέσα στο campus, πως θα έχουν και ειδικούς λογαριασμούς για φοιτητές που συνήθως είναι η καλύτερη επιλογή.
Ελπίζω να βοήθησα. :)

alexstef2

Member
Παιδιά βοηθήσατε πάρα πολύ να καταλάβω το όλο θέμα! Θένκα θένκα!!
Ξες για κάτι που για κάποιον είναι ρουτίνα για κάποιον άλλο μπορεί να είναι τελείως άγνωστο το ίδιο θέμα..

alexstef2

Member
Παίδες είδα για διεθνές δίπλωμα στην ΕΛΠΑ που στο χρεωνει 45 ευρω το χρόνο. Για απλό Ευρωπαικό δίπλωμα τι πρέπει να κάνω κ που να πω? Το δικό μου δεν έχει λατινικούς χαρακτήρες. Επιπλέον όταν πήγα στο Παρίσι δε γινόταν να νοικιάσω και λογικό αφού δε καταλάβαιναν τι έγραφε. Ξέρει κανείς?

strouthi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταϊλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ - Θιβέτ
Jimbaran, σε ομορφη παραθαλασσια καλυβα , να πλεκω καλαθακια ολημερις!

Ti να τα κάνω τα πολλά ευρώ εδώ οταν δε μου μενει σχεδόν μια?

Λίγα και..στο χέρι!

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
...εγώ ξέρω έναν Έλληνα συνταξιούχο από Γερμανία, που έρχεται στο εξοχικό του στο Πήλιο, έξη μήνες το χρόνο και του αρέσει πολύ η Ελλαδίτσα μας και δικαίως.
Αλλά τι ανάγκη έχει??
Σχέσεις με τη κρατική μηχανή: εφορία, ΙΚΑ-ΕΣΥ, παιδεία, δικαιοσύνη, κλπ. δεν έχει , ή αν του τύχει κάτι τρέχει Στουτγάρδη.
Η περιοχή του εξοχικού, είναι ήσυχη και ασφαλής, άλλωστε δεν "φαίνεται" και δεν "προκαλεί" με "πλούτη".
Τους φίλους και τις σχέσεις του με τους ντόπιους, τις επιλέγει αυστηρά.
Οι καταναλώσεις του είναι περιορισμένες στα απολύτως απαραίτητα, άσε που καλλιεργεί και τον κήπο του.
Αλλά αυτές δεν είναι πραγματικές συνθήκες επιλογής χώρας μόνιμης κατοικίας.
Άρα τα βάζουμε κάτω τα ζυγίζουμε όλα καλά και κάτω από τις δικές μας πραγματικές συνθήκες και αποφασίζουμε (σίγουρα κάπου κεντρική Ευρώπη καταλαβαίνετε....)

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
1. Πτήση: Βρήκα με την εταιρεία thomson πτήση απευθείας από Θεσσαλονίκη -Bristol (είναι κοντά στο Cardiff) κ σκέφτομαι αν είναι σόι η εταιρεία, γιατί θα έχω αρκετά μπαγκάζια μαζί μου. Τα κιλά που επιτρέπεται να έχω κάτω είναι 20. Αν έχω πχ 40 σε δύο βαλίτσες τι γίνεται? Πόσο πάει το κιλό ή η βαλίτσα?
Καλή η εταιρεία, ειδικεύεται σε πτήσεις charter αλλά σε ότι έχει να κάνει με την βαλίτσα, όπως και σε κάθε εταιρεία το κόστος θα είναι τσουχτερό μετά το επιτρεπτό βάρος που σου αναφέρει η εταιρεία. Ρίξε μια ματιά στην σελίδα τους μήπως αναφέρει κάτι για τις τιμές κάπου ή στείλε email.

3. Πιστωτική: Έχω Ελληνική πιστωτική. Χρειάζεται να βγάλω κ αγγλική όταν πάω εκεί? Αν ναι, για ποιο λόγο? Το ποιο πιθανόν είναι να βγάλω κ ίσως ακυρώσω την Ελληνική. Στέκει?
Τίποτα δεν πρέπει...όλα είναι στην διακριτική ευχέρεια του πελάτη να επιλέξει. Κι από την στιγμή που έχεις την ελληνική πιστωτική που θέλεις να την κρατήσεις, μπορείς να την κρατήσεις, άλλωστε τα έξοδα συναλλάγματος θα τα επιβαρύνεσαι και στην μία και στην άλλη περίπτωση για να εξοφλήσεις τους λογαριασμούς σου που θα γίνονται σε λίρες.

Από εκεί και πέρα, σαφώς και θα σου εκδοθεί μια χρεωστική κάρτα που θα συνδέεται με τον λογαριασμό σου, αλλά η κάθε κάρτα έχει διαφορετική χρήση.

Η Χρεωστική χρεώνει τον λογαριασμό σου άμεσα...η πιστωτική σου δανείζει τα χρήματα και σου δίνει ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο να την εξοφλήσεις. Εάν δεν την εξοφλήσεις, τότε χρεώνεσαι τους τόκους από την ημερομηνία που αγόρασες ότι αγόρασες, ενώ εάν είσαι τυπικός στις πληρωμές σου τότε είσαι μια χαρά και δεν επιβαρύνεσαι με τόκους.

Όλα είναι θέμα σωστής διαχείρισης.

alexstef2

Member
Cakenet φοβερός! Ευχαριστώ πολύ!
Κοίταξα στη σελίδα της Thomson για βαλίτσες αλλά δυστυχώς δε βρήκα κάτι (ακόμη τουλάχιστον)..
Για το δίπλωμα που αναφέρω παραπάνω γνωρίζει κανείς κάτι?

Atithash

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Ταξίδι-Όνειρο
Λας Βέγκας-Μαϊαμι
Χμμμ.... Με βάση τις απαντήσεις πού δόθηκαν απο τους περισσότερους, μάλλον τόποι προτίμησης και ομορφιάς για διακοπές έπιλέχθηκαν....Φαντάζομαι πως το θέμα άλλο υπονοεί βεβαίως... Τόπος που θα ζούσες άνετα έξω και θα μπορούσε να σου εξασφαλίσει τα προς το (ευ)ζειν και με βάση αυτό θα εγκατέλειπες την Ελλάδα.
Αν απαντήσω ουτοπικά με βάση την ομορφιά και τις προτιμήσεις θα πώ μια Αυστραλία, μια Γαλλική Πολυνησία, ένα Μαϊάμι...να ανοίξω ένα beach-bar και να φοράω χαβανέζικα όλη μέρα προσφέροντας mochitos...!!
Αν απαντήσω ρεαλιστικά (σαν μια πρόταση που μπορεί ανα πάσα στιγμή να γινόταν), θα πώ σίγουρα Βαρκελώνη, ΛονδίνοΝέα Υόρκη..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα