• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μονιμη κατοικια στο εξωτερικο??

Θα φεύγατε από την Ελλάδα για μόνιμη κατοικία έξω?

• Ναι, όπου φύγει φύγει.

Votes: 162 85,3%
  • Όχι, θα μείνω εδώ.

Votes: 28 14,7%

• Total voters
    190

MISAKALYMNOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΓΑΛΛΙΑ -ΠΑΡΙΣΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΑΥΛΑΝΔΗ -ΚΟ ΣΑΜΟΥΙ
Επιλογη μου θα ηταν Πραγα η Βερολινο χειμωνα...καλοκαιρι Κο Σαμουι το de ja vu μου :D...αα!! και μια ερωτηση εχετε ιδεα απο μερικη εργασια(4-5 μηνες) στην βορεια ευρωπη για καλοκαιρι?ειχα ακουσει για αγροτικες εργασιες σε Δανια(συλλογη καρπων) .Γνωριζει κανεις κατι για αυτα τα προγραμματα?

alexstef2

Member
Μια παρένθεση για τις κάρτες που λέγαμε πιο πάνω. Τελικά με τη χρεωστική δε μπορείς να κάνεις αγορές ον-line. Με την κάρτας της Εμπορικής τράπεζας που έχω εγώ συμβαίνει αυτό με τις άλλες δε ξέρω αν υπάρχει δυνατότητα. Το προσπάθησα αρκετά κ ρώτησα κ στα κεντρικά

stormy

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι - Λονδίνο :)
Ταξίδι-Όνειρο
χμ.. RTW!
Μια παρένθεση για τις κάρτες που λέγαμε πιο πάνω. Τελικά με τη χρεωστική δε μπορείς να κάνεις αγορές ον-line. Με την κάρτας της Εμπορικής τράπεζας που έχω εγώ συμβαίνει αυτό με τις άλλες δε ξέρω αν υπάρχει δυνατότητα. Το προσπάθησα αρκετά κ ρώτησα κ στα κεντρικά
Χρησιμοποιώ για τις ηλεκτρονικές αγορές μου visa electron, χρεωστική δηλαδή, της Alpha τουλάχιστον 6 χρόνια (ίσως και λίγο παραπάνω) και ποτέ δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα, είτε στις αγορές είτε στις επιστροφές χρημάτων από κάποιες ακυρώσεις παραγγελιών.

alexstef2

Member
Τελικά απ' ότι φαίνεται με την εμπορική συμβαίνει αυτό! Για την εθνική έμαθα από φίλο ότι μπορεί επίσης να κανει αγορές.

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Μια από τα ίδια και εγώ. Είχα/έχω χρεωστική από δυο τράπεζες, σε Αγγλία και ΗΠΑ και πάντα έκανα αγορές μέσω internet, έκλεινα δωμάτιο σε ξενοδοχείο κλπ. Ίσως να είναι στην συγκεκριμένη τράπεζα, γενικά πάντως με τις debit μπορείς να κάνεις ηλεκτρονικές αγορές. :)

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Πάω για ενα χρόνο μεταπτυχιακο στο Εδιμβούργο στο οποίο και έχω ξαναπάει στο παρελθόν ως επισκέπτης.

Είναι απόφαση ζωής να μείνω εκεί μετα τις σπουδές μου για να βρω εργασία και να μείνω με τη κοπέλα μου, να αρχίσουμε τη ζωη μας εκεί. Στην Ελλάδα δεν θα ήθελα ποτέ να ζήσω, αυτη η χώρα μου προκαλεί τόσο αρνητικά συναισθήματα που πραγματικά θα φύγω χωρις κανέναν δισταγμό. Εξάλλου οι άνθρωποι που αγαπάω θα είναι μόλις μια πτήση της easyjet μακρια, πολύ λιγοτερη ώρα και χρήματα αποτι ξόδευα για να γυρισω απο την Σάμο με τις γνωστές ελληνικές συγκοινωνίες.

Ελπίζω να τα καταφέρω και να ζήσω εκεί, τουλάχιστον για μερικά χρόνια σίγουρα ώσπου να αρχίσει να μπαίνει το νερό στο αυλάκι. Η εικόνα που μου περιγράφουν επαγγελματίες του κλαδου μου της Πληροφορικής είναι μίζερες....ανεργία και μέγιστοι μισθοί 1500 ευρώ στα 40.(θεσσαλονικη)

Δεν ζητάω θαύματα, έχω πάει πολλές φορες εξωτερικό.Θέλω απλά να σέβομαι τον εαυτό μου σαν πολίτης μια χώρας και να μην αισθάνομαι κορόιδο κάθε φορά που πρέπει να αντιμετωπίσω το κράτος ή την ελληνική νοοτροπία.

συμφωνω μαζι σου...
join the club.

strouthi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταϊλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ - Θιβέτ
πραγματικά καλή ερώτηση. αποτελεί στόχοσ δικός μου να τα βροντήξω κάποτε όλα και να γυρίσω τον κόσμο, με ενδιαφέρουν κυρίως οι τροπικές χώρες με τις υπέροχες παραλίες. το εγχείρημα πιθανόν να το κάνω σε 10 χρόνια- μετράω αντίστροφα δηλ. πιθανόν να διαλέξω ή ασία ή λατινική αμερική. ψαχνω για συνταξιδιώτη όμως- όλοι οι γνωστοί μου ή θα παντρευτούν ή δεν μπορούν για οικονομικους λόγους

Το ίδιο πρόβλημα εχω κι εγω Ανεξάρτητε...

IRIDA

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΥΤΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ
Δεν ξερω αν εχει αναφερθει στο θεμα, αλλα υπαρχουν προγραμματα οπως το Leonardo Da Vinci, τα οποια δινουν υποτροφιες για εργασια στο εξωτερικο.
το leonardo ε? λοιπον ειμαι απο αυτους που ψαχνονται για δουλεια στο εξωτερικο εστω και για 6 μηνες .. εχω παει κι εχω ψαξει παντου ..προσφατα πηγα στο ικυ για να μαθω πληροφοριες για το συγκεκριμενο προγραμμα και περα του οτι με αντιμετωπισαν σαν εξωγηινο μου ειπαν οτι ειναι πολυ δυσκολο κΑι οτι πρεπει να επικοινωνησεις με φορεις του δημοσιου (πχ.δημους) για να σε στειλουν !!! οποτε καταλαβαινεις .. αν γνωριζεις κατι παραπανω ενημερωσε με ..
οσο για το που θα ζουσα μονιμα αυτο δεν το εχω ανακαληψει ακομη .. αυτο ψαχνω να βρω εδω και 1 χρονο προσπαθωντας να βρω μια δουλεια στο εξωτερικο ετσι ωστε να ξεκινησω απο καπου...:cool:

Επόμενο Ταξίδι
Βουκουρέστι
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
σε ποιο μερος που εχετε επισκευτει πιστευετε οτι θα μενατε μονιμα αν δεν ειχατε καποια υποχρεωση στην ελλαδα?
Βάζοντας κάτω τα πλήν και σύν, τι έχεις δημιουργήσει, τι υποχρεώσεις έχεις, τι ζητάς τέλος πάντων απο τη ζωή , πιστεύω ότι θα μπορούσα ακόμη και τώρα να ζήσω στο τρίγωνο Βόρεια Ιταλία, Ανατολική Γαλλία Νότια Ελβετία.

Fouli

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Mαρόκο
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
σε ποιο μερος που εχετε επισκευτει πιστευετε οτι θα μενατε μονιμα αν δεν ειχατε καποια υποχρεωση στην ελλαδα?
Λυών - Γαλλία!!!, Βερολίνο - Γερμανία, Φλωρεντία- Ιταλία, Μαλδίβες!!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.370
Νεότερο μέλος
jsjsjsjs13

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom