• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μονιμη κατοικια στο εξωτερικο??

Θα φεύγατε από την Ελλάδα για μόνιμη κατοικία έξω?

• Ναι, όπου φύγει φύγει.

Votes: 162 85,3%
  • Όχι, θα μείνω εδώ.

Votes: 28 14,7%

• Total voters
    190

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
και εγω αυτη την απορια εχω ...
Οι Ισπανιδες καθηγητριες δεν μιλανε σωστα Ισπανικα;
Ενω οι Αργεντινες με την ιταλικη προφορα μιλανε ;
Τι άλλο τρελο θα διαβασω ;

Brand39

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κουρακάο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
και εγω αυτη την απορια εχω ...
Οι Ισπανιδες καθηγητριες δεν μιλανε σωστα Ισπανικα;
Ενω οι Αργεντινες με την ιταλικη προφορα μιλανε ;
Τι άλλο τρελο θα διαβασω ;
Τουλάχιστον στην Ισπανία πάντα με ρώταγαν που έμαθα να μιλάω Ισπανικά τόσο καθαρά, και αναφέρονταν στην προφορά (το θ ξέρετε). Ο τρόπος που μιλάνε στο Μεξικό θεωρώ ότι είναι ο ευγενικότερος σωστότερος και κοντινότερος στις εκφράσεις μας.
Πχ Μετά από κάλεσμα το "ορίστε" που λέμε εμείς ..
Στο Μεξικό λένε ?Mande? (ορίστε) στην Ισπανία que? dime?

Σημαντικές διαφορές έχουν επίσης, στο δεύτερο πληθυντικό (όλοι εκτός την Ισπανία χρησιμοποιούν τον τύπο ευγενίας που για τους Έλληνες είναι κοινή λέξη (Εσείς), σε εκφράσεις κτλ

Μπορεί να είναι συνήθεια δική μου, αλλά αν σας έλεγε ένας ξένος ότι θέλει να μάθει Ελληνικά θα του προτείνατε τοπικη διάλεκτο πχ Κρητικά? ή Κυπριακα? (παράδειγμα ειναι μην φωνάξει κανείς;))

Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας:D

getxowoman

Member
Αν καποιος μου ζητησει να μαθει σωστα ισπανικα θα του πω να παει Σαλαμανκα!!!! Οσο για το θου που λες,ναι στην Ανδαλουσια ειναι σουπερ εντονο και ειναι φορες που ακους ενα συνεχομενο θου και δε καταλαβαινεις τιποτα,αλλα αν ανεβεις προς τα πανω το θου γινεται λιγοτερο εντονο. Βεβαια καθε μερος της Ισπανιας εχει διαφορετικη προφορα,οπως στην Καταλωνια ακους εντονο το Λου,στη Χωρα των Βασκων τονιζουν καποιες καταληξεις. Εγω γιατι οταν θελω να πω οριστε λεω digame;

Brand39

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κουρακάο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Αν καποιος μου ζητησει να μαθει σωστα ισπανικα θα του πω να παει Σαλαμανκα!!!! Οσο για το θου που λες,ναι στην Ανδαλουσια ειναι σουπερ εντονο και ειναι φορες που ακους ενα συνεχομενο θου και δε καταλαβαινεις τιποτα,αλλα αν ανεβεις προς τα πανω το θου γινεται λιγοτερο εντονο. Βεβαια καθε μερος της Ισπανιας εχει διαφορετικη προφορα,οπως στην Καταλωνια ακους εντονο το Λου,στη Χωρα των Βασκων τονιζουν καποιες καταληξεις. Εγω γιατι οταν θελω να πω οριστε λεω digame;
Και "?digame?" είναι σωστό να πεις.. τέλος πάντων , είναι σαν τα αγγλικά και τα αμερικάνικα, και την ιδιομορφία των τοπικών διαλέκτων. Δεν είναι τόσο σημαντικό για να γίνει θέμα, έτσι κιαλλιώς ο κάθε τόπος έχει το δικό του χρώμα στην γλώσσα. Κάποτε ρώτησα έναν Ισπανό, γιατί το computer το λέει ordenador, και μου απάντησε: Γιατί έτσι το λέμε στον τόπο μας, στον δικό σου πές το όπως σου αρέσει!!!! Τι να του πεις? ότι δεν έχει δίκιο?

Αυτά και καλό καλοκαίρι:D

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Λεπτομερειες ανευ ουσιας ...
Εμαθα Ισπανικα με Καταλανη καθηγητρια σε φροντιστηριο και συνεχισα με ιδιωτικα μαθηματα με Μεξικανο ...
και οι δυο ηταν μια χαρα (δεν ηταν επιλογη μου η καταγωγη των δασκαλων, ετυχε )
Εννοειται οτι η Ισπανιδα με διδαξε το usted ...
Τωρα αν στην Ισπανια δεν το πολυχρησιμοποιουν ειναι δικο τους θεμα ....
οσο για την ευγενεια οταν μιλαμε ,καμια συγκριση μεταξυ Μεξικανων και Ελληνων ...οι πρωτοι μιλανε ευγενεστατα και εμεις για να πουμε παρακαλω ,ευχαριστω ,συγνωμη στραμπουλαμε τη γλωσσα μας !!!
Η φιλη μας ANEL αναφερε ενθουσιασμενη οτι αρχιζει μαθηματων Ισπανικων ... και αυτο ειναι πολυ βασικο ,τωρα να ακυρωσει τη Βασκα και να αρχισει να ψαχνει για Αργεντινα ή Μεξικανα ,ειδικα στη Πατρα που ζει , το βρισκω τραβηγμενο ....

ANEL

Member
είμαι πολύ ενθουσιασμένη αλήθεια και δεν υπάρχει περίπτωση να την ακυρώσω και να ψάξω για τίποτε άλλο,γιατί εκτός που είναι βάσκα(η καθηγήτρια)είναι και φίλη!!!και αυτό είναι πολύ σημαντικό!!!άλλωστε εκει γεννήθηκε,μεγάλωσε και σπούδασε.είναι δυνατον να πειστώ ότι δεν ξέρει την γλώσσα της????ασφαλως και ξέρω πως διαφορετικά μιλάνε την γλώσσα οι μεξικάνοι και οι αργεντινοί αλλά δεν με νιάζει!ακόμα και σ' αυτά τα μέρη να πήγαινα καλύτερα θα συννενοηθώ με τα ισπανικά της βάσκας παρά με τα δικά μου αγγλικά!!!απλό,απλούστατο!!!

vamvakoolas

Member
είμαι πολύ ενθουσιασμένη αλήθεια και δεν υπάρχει περίπτωση να την ακυρώσω και να ψάξω για τίποτε άλλο,γιατί εκτός που είναι βάσκα(η καθηγήτρια)είναι και φίλη!!!και αυτό είναι πολύ σημαντικό!!!άλλωστε εκει γεννήθηκε,μεγάλωσε και σπούδασε.είναι δυνατον να πειστώ ότι δεν ξέρει την γλώσσα της????ασφαλως και ξέρω πως διαφορετικά μιλάνε την γλώσσα οι μεξικάνοι και οι αργεντινοί αλλά δεν με νιάζει!ακόμα και σ' αυτά τα μέρη να πήγαινα καλύτερα θα συννενοηθώ με τα ισπανικά της βάσκας παρά με τα δικά μου αγγλικά!!!απλό,απλούστατο!!!
πηγα να αναζητησω ο αμοιρος πληροφοριες για κατοικια στο εξωτερικο και διαβαζω καποιους να κοκορευονται ή να συγκρινουν ξενες γλωσσες....τι να πω:(

Brand39

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κουρακάο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ρε παιδιά? Είπα να κάνω ένα καλό και να πω μια γνώμη...ειλικρινά το μετάνοιωσα! Το κάνατε ολόκληρο θέμα! Και ο Vambakoolas πιο πάνω έχει απόλυτο δίκιο.. Είμαστε και εκτός θέματος.
Μια και λοιπόν ξαναγράφω εδώ.... από τα λίγα μέρη που έχω πάει και θα μπορούσα να ζήσω άνετα και να κουνήσω το μαντήλι στην Ελλάδα είναι η Tenerife στα Κανάρια νησιά. Με 5% Φπα με αρκετά καλές συνθήκες διαβίωσης, με 2 διαφορετικά κλίματα σε ένα τόσο μικρό νησί, με τόσο φιλόξενο κόσμο...ίσως και να άξιζε τον κόπο. Κάποτε είχα την ευκαιρία να πάω Ντουμπάι αλλά βρίσκω εμετικές τις Μπούργκες και τις μαντήλες:)

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Ενδιαφέρον προορισμός Brand! Από υγρασία πως τα πάει; Για πες μας κάτι παραπάνω για τα δύο διαφορετικά κλίματα... αν θέλεις.

Brand39

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κουρακάο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ενδιαφέρον προορισμός Brand! Από υγρασία πως τα πάει; Για πες μας κάτι παραπάνω για τα δύο διαφορετικά κλίματα... αν θέλεις.
Το μισό νησί προς το Puerto de la cruz είναι καταπράσινο, έχει περισσότερη υγρασία χωρίς να είναι ενοχλητική (Πχ όπως σε περιοχές της Κύπρου). Έχει συχνά βροχές και συννεφιά. Η νότιοδυτική πλευρά προς playa de las americas μοιάζει με το κλίμα το δικό μας, συνεχής ηλιοφάνεια, ο αέρας είναι ξηρός κτλ. Φαντάζομαι με το Google earth μπορεί κανείς να δει στον χάρτη τις διαφορές.

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Μα...κι εμείς έχουμε αρκετή υγρασία τα τελευταία χρόνια! Εκεί πρέπει να πάω να ζήσω μάλλον! :haha:

alexstef2

Member
Παίδες θέλω γνώμες και βοήθεια!
Σε κανά μήνα από τώρα θα πάω στο Κάρντιφ της Ουαλίας για μεταπτυχιακό. Οπότε έχω κ μερικές απορίες...

1. Πτήση: Βρήκα με την εταιρεία thomson πτήση απευθείας από Θεσσαλονίκη -Bristol (είναι κοντά στο Cardiff) κ σκέφτομαι αν είναι σόι η εταιρεία, γιατί θα έχω αρκετά μπαγκάζια μαζί μου. Τα κιλά που επιτρέπεται να έχω κάτω είναι 20. Αν έχω πχ 40 σε δύο βαλίτσες τι γίνεται? Πόσο πάει το κιλό ή η βαλίτσα?

2. Σπίτι ή Εστία? Τι προτείνεται? Οι εστίες τους απ' ότι είδα είναι λίγο μικρούλες! Καμμία πρόταση?

3. Πιστωτική: Έχω Ελληνική πιστωτική. Χρειάζεται να βγάλω κ αγγλική όταν πάω εκεί? Αν ναι, για ποιο λόγο? Το ποιο πιθανόν είναι να βγάλω κ ίσως ακυρώσω την Ελληνική. Στέκει?

4. Κινητό: Τι γίνεται με τα κινητά στην Αγγλία. Αν πάρω μια απλή κινητό-κάρτα αρκεί? Είναι σαν την Ελλάδα?

5. Περίσσια..:Να ρωτήσω και για όσους πήγαν είδαν κ ήρθαν μυστικά για πριν πάω κ κατα τη διάρκεια του ενός χρόνου... πχ, εμπειρίες, ασφάλειες, κλπ..

Ευχαριστώ α πριόρι!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou