• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μονιμη κατοικια στο εξωτερικο??

Θα φεύγατε από την Ελλάδα για μόνιμη κατοικία έξω?

• Ναι, όπου φύγει φύγει.

Votes: 162 85,3%
  • Όχι, θα μείνω εδώ.

Votes: 28 14,7%

• Total voters
    190

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Χμμμ.... Με βάση τις απαντήσεις πού δόθηκαν απο τους περισσότερους, μάλλον τόποι προτίμησης και ομορφιάς για διακοπές έπιλέχθηκαν....Φαντάζομαι πως το θέμα άλλο υπονοεί βεβαίως... Τόπος που θα ζούσες άνετα έξω και θα μπορούσε να σου εξασφαλίσει τα προς το (ευ)ζειν και με βάση αυτό θα εγκατέλειπες την Ελλάδα.
Αν απαντήσω ουτοπικά με βάση την ομορφιά και τις προτιμήσεις θα πώ μια Αυστραλία, μια Γαλλική Πολυνησία, ένα Μαϊάμι...να ανοίξω ένα beach-bar και να φοράω χαβανέζικα όλη μέρα προσφέροντας mochitos...!!
Αν απαντήσω ρεαλιστικά (σαν μια πρόταση που μπορεί ανα πάσα στιγμή να γινόταν), θα πώ σίγουρα Βαρκελώνη, ΛονδίνοΝέα Υόρκη..
Σωστά!!! Άλλο διακοπές άλλο ΖΩΗ με τα όλα της...
Αν το πάρουμε απόφαση ότι για 35 χρόνια θα δουλέψουμε συνειδητά, υπεύθυνα, παραγωγικά, ανταγωνιστικά και αγωνιστικά και το κυριότερο...αξιοπρεπώς.
Βρίσκουμε (δεν είναι πολλά, αλλά μερικά υπάρχουν που να τείνουν έστω) ένα νοικοκυρεμένο κράτος, με σταθερούς κανόνες παιγνιδιού, χωρίς αιφνιδιασμούς και καραγκιόζικους αυτοσχεδιασμούς και...εγκαθιστάμεθα. Τώρα αν σε άλλον αρέσει η θάλασσα, σε άλλον το κρύο, η ζέστη ή σε άλλον η ανατολή...ε αυτό είναι θέμα γούστου.

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Cakenet φοβερός! Ευχαριστώ πολύ!
Κοίταξα στη σελίδα της Thomson για βαλίτσες αλλά δυστυχώς δε βρήκα κάτι (ακόμη τουλάχιστον)..
Για το δίπλωμα που αναφέρω παραπάνω γνωρίζει κανείς κάτι?
Αυτό εδώ το διάβασες;

Thomson Flights – all the assurances and service you’ve come to expect from Thomson - Flying with us

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Παίδες είδα για διεθνές δίπλωμα στην ΕΛΠΑ που στο χρεωνει 45 ευρω το χρόνο. Για απλό Ευρωπαικό δίπλωμα τι πρέπει να κάνω κ που να πω? Το δικό μου δεν έχει λατινικούς χαρακτήρες. Επιπλέον όταν πήγα στο Παρίσι δε γινόταν να νοικιάσω και λογικό αφού δε καταλάβαιναν τι έγραφε. Ξέρει κανείς?

για χωρες τις ΕΕ δεν χρειαζεται να βγαλεις διεθνες
αρκει να εχεις το διπλωμα αυτο το ροζακι που λενε...αν εχεις πιο παλιο τοτε θελει αλλαγμα...
μπορεις επισης να πας να αλλαξεις το διπλωμα σε αυτα τα νεου τυπου σαν καρτες που ειναι...(ασχετα αν ειναι ροζ ή οχι)

ΑΛΛΑ..

εχω παει πολλες φορες εξωτερικο κ εχω νοικιασει αυτοκινητο με το κλασικο ροζ διπλωμα...ως το 2030 περιπου μαλιστα ισχυει αυτο το κλασικο....η μαλλον και αυτο κ τα καινουργιου τυπου οπως βγαινουν τωρα...

σκεψου οτι νοικιασα στην Γαλ.Πολυνησια αυτοκινητο με το διπλωμα αυτο το κλασικο ροζ...

συνεπω επεσες σε βλακα ή ασχετο υπαλληλο...η το εκανε επιτηδες

alexstef2

Member
turms ευχαριστώ για τις πληροφορίες! το δικό σου είναι στα Λατινικά? Εμένα όλα στα Ελληνικά γι' αυτό μου είχε φανεί λογικό αυτό που μου 'πε η υπάλληλος! Τη κάρτα τη καινούρια σε σχολή οδηγών τη βγάζεις?

Blondeamon

Member
Πάω για ενα χρόνο μεταπτυχιακο στο Εδιμβούργο στο οποίο και έχω ξαναπάει στο παρελθόν ως επισκέπτης.

Είναι απόφαση ζωής να μείνω εκεί μετα τις σπουδές μου για να βρω εργασία και να μείνω με τη κοπέλα μου, να αρχίσουμε τη ζωη μας εκεί. Στην Ελλάδα δεν θα ήθελα ποτέ να ζήσω, αυτη η χώρα μου προκαλεί τόσο αρνητικά συναισθήματα που πραγματικά θα φύγω χωρις κανέναν δισταγμό. Εξάλλου οι άνθρωποι που αγαπάω θα είναι μόλις μια πτήση της easyjet μακρια, πολύ λιγοτερη ώρα και χρήματα αποτι ξόδευα για να γυρισω απο την Σάμο με τις γνωστές ελληνικές συγκοινωνίες.

Ελπίζω να τα καταφέρω και να ζήσω εκεί, τουλάχιστον για μερικά χρόνια σίγουρα ώσπου να αρχίσει να μπαίνει το νερό στο αυλάκι. Η εικόνα που μου περιγράφουν επαγγελματίες του κλαδου μου της Πληροφορικής είναι μίζερες....ανεργία και μέγιστοι μισθοί 1500 ευρώ στα 40.(θεσσαλονικη)

Δεν ζητάω θαύματα, έχω πάει πολλές φορες εξωτερικό.Θέλω απλά να σέβομαι τον εαυτό μου σαν πολίτης μια χώρας και να μην αισθάνομαι κορόιδο κάθε φορά που πρέπει να αντιμετωπίσω το κράτος ή την ελληνική νοοτροπία.

• Like
Reactions: Jkh

orbit

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πάω για ενα χρόνο μεταπτυχιακο στο Εδιμβούργο στο οποίο και έχω ξαναπάει στο παρελθόν ως επισκέπτης.
Blondeamon, με το καλό να κάνεις το μεταπτυχιακό σου.

Εγώ έμεινα 7 μήνες Γλασκώβη, την αγάπησα πολύ αυτή τη πόλη. Έμεινα τόσο διάστημα ώστε δεν πρόλαβα να βαρεθώ. Αυτό που κατάλαβα όμως είναι ότι δεν θα μπορούσα να μείνω σε μόνιμη βάση. Στο Εδιμβούργο πήγα το λιγότερο 10 φορές. Είναι μια παραμυθένια πόλη, κάθε φορά που πήγαινα ήταν σαν τη πρώτη φορά. Αλλά και εκεί δεν θα μπορούσα να μείνω σε μόνιμη βάση.
Είναι διαφορετικά να πηγαίνεις σαν επισκέπτης και διαφορετικά να γίνεις μόνιμος κάτοικος. Ο χρόνος που θα περάσεις για το μεταπτυχιακό, θα σε βοηθήσει να κατασταλάξεις αν πράγματι μπορείς να μείνεις.

Και συμφωνώ μαζί σου, ότι εκεί αισθάνεσαι ΠΟΛΙΤΗΣ. Εγώ δεν ένοιωσα ποτέ ξένη στο διάστημα που έμεινα. Δεν κουράστηκα με χαρτούρες πανεπιστημίου, διαβίωσης ή χάλια συμπεριφορές. Σε όλα τα καίρια σημεία (τράπεζες, πανεπιστήμιο,…) είχαν υπαλλήλους που μίλαγαν πολύ καθαρά αγγλικά για να βοηθάνε τους ξένους ΠΟΛΙΤΕΣ (γιατί έτσι τους αντιμετωπίζουν), διότι η σκωτσέζικη διάλεκτο είναι ελαφρώς ακατανόητη.

Και για μην βγω off topic, το Λονδίνο είναι η πόλη που θα μπορούσα να μείνω σε μόνιμη βάση.

Last edited by a moderator:

little architect

New Member
Επόμενο Ταξίδι
....
Ταξίδι-Όνειρο
λατινική αμερική
κωνσταντινούπολη ή λονδίνο.
η ζωή στη Πόλη είναι δύσκολη. όσο και αν την λατρεύουμε σαν τουρίστες-ταξιδιώτες, η μόνιμη κατοίκηση θέλει κότσια, αλλά η αίσθηση αυτής της πόλης, τα χρώματα, οι μυρωδιές της, ο Βόσπορος, η ανατολή...απλά με έχουν μαγνητίσει!
το λονδίνο...αγαπημένο! αισθάνεσαι πολίτης μιας μητρόπολης, πολίτης του κόσμου, μιας πόλης που σέβεται τον κάτοικό της (!!) και αυτό το συναίσθημα λείπει από την αθήνα...

japetus

Member
turms ευχαριστώ για τις πληροφορίες! το δικό σου είναι στα Λατινικά? Εμένα όλα στα Ελληνικά γι' αυτό μου είχε φανεί λογικό αυτό που μου 'πε η υπάλληλος! Τη κάρτα τη καινούρια σε σχολή οδηγών τη βγάζεις?
Δυο πραγματα μπορεις να κανεις, που και τα δυο ειναι απολυτως δεκτα οπουδηποτε εντός της ΕΕ.
1. Πηγαινεις στη μεταφραστικη υπηρεσια του Υπ.Εξωτερικων (και μόνο εκεί ή αλλιως σε ελληνικό προξενείο στη χώρα που βρίσκεσαι) και δινεις να σου μεταφρασουν το διπλωμα. Κόστος 5 ευρω. Πρέπει φυσικα να εχεις μαζι σου μαζι με τη μεταφραση και το ροζ διπλωμα παντα.
2. Πηγαίνεις στο γραφείο του Υπ. Μεταφορών και Επικοινωνιών της περιοχής σου (εκεί που πήρες το δίπλωμα οδήγησης) ή σε ΚΕΠ και ζητάς αντικατάσταση της άδειας οδήγησης με τη νέα (πλαστικη καρτα). Κόστος 30 ευρω + μια φωτογραφία διαβατηρίου.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δυο πραγματα μπορεις να κανεις, που και τα δυο ειναι απολυτως δεκτα οπουδηποτε εντός της ΕΕ.
1. Πηγαινεις στη μεταφραστικη υπηρεσια του Υπ.Εξωτερικων (και μόνο εκεί ή αλλιως σε ελληνικό προξενείο στη χώρα που βρίσκεσαι) και δινεις να σου μεταφρασουν το διπλωμα. Κόστος 5 ευρω. Πρέπει φυσικα να εχεις μαζι σου μαζι με τη μεταφραση και το ροζ διπλωμα παντα.
2. Πηγαίνεις στο γραφείο του Υπ. Μεταφορών και Επικοινωνιών της περιοχής σου (εκεί που πήρες το δίπλωμα οδήγησης) ή σε ΚΕΠ και ζητάς αντικατάσταση της άδειας οδήγησης με τη νέα (πλαστικη καρτα). Κόστος 30 ευρω + μια φωτογραφία διαβατηρίου.
ακούγεται ενδιαφέρουσα η 1η περίπτωση και θα ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα η εμπειρία κάποιου που το χει κάνει. τι ακριβώς μεταφράστηκε, το πρωτότυπο? μια και υπάρχει σημείωση στο σαίτ της υπηρεσίας:
Οι μεταφράσεις της Υπηρεσίας μας σφραγίζονται και συρράπτονται με τα έγγραφα που κατατίθενται προς μετάφραση, ώστε να αποτελούν ενιαίο σώμα.
http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/el-GR/Services/Citizens/Interpret_Service/?fullText=true
το κόστος ξεκινά από 8,50Ε και αν προσθέσουμε την ταλαιπωρία να πας εκεί ή το κόστος της επιστολής ή κούριερ δεν αξίζει καθόλου σαν λύση. να μην προσθέσω και τη δυσπιστία των τροχαίων σε χώρες που τα αγγλικά δεν είναι δημοφιλή..οπότε καλύτερη μακραν η 2η λύση. απλή, γρήγορη, σίγουρη.

Manolis P.

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελπίζω το interail...
Ταξίδι-Όνειρο
Αγία Πετρούπολη
Μια άποψη ακόμα δε βλάπτει...

Για δες φίλε που πού δεν είμαι ο μόνος που σκέφτεται να τη κάνει απο Ελλάδα.. Λοιπόν εγώ το Μάρτιο τελειώνω τις υποχρεώσεις μου με το στρατό και μάλλον θα τη κάνω για Λονδίνο.. Η αλήθεια είναι οτι και στη Πράγα που είχα πάει έψαχνα να βρώ σπίτι μιας και δούλεια μου είχε προσφέρει ένας έλληνας που είχε μαγαζί εκεί.. Απλά πιστεύω πως στο Λονδίνο λόγω της ήδη πολυπολιτισμικής της κατάστασης θα 'ηταν πιο εύκολο να βρείς την άκρη και να μη νοιώθεις παράξενα.. Αυτά τα λίγα..Ελπίζω να πάνε όλα όπως τα κατ'ευχήν..

japetus

Member
ακούγεται ενδιαφέρουσα η 1η περίπτωση και θα ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα η εμπειρία κάποιου που το χει κάνει. τι ακριβώς μεταφράστηκε, το πρωτότυπο? μια και υπάρχει σημείωση στο σαίτ της υπηρεσίας:
Οι μεταφράσεις της Υπηρεσίας μας σφραγίζονται και συρράπτονται με τα έγγραφα που κατατίθενται προς μετάφραση, ώστε να αποτελούν ενιαίο σώμα.
ΞœΞ΅Ο„Ξ±Ο†ΟΞ±ΟƒΟ„ΞΉΞΊΞ? Ξ?πηρΡσία
το κόστος ξεκινά από 8,50Ε και αν προσθέσουμε την ταλαιπωρία να πας εκεί ή το κόστος της επιστολής ή κούριερ δεν αξίζει καθόλου σαν λύση. να μην προσθέσω και τη δυσπιστία των τροχαίων σε χώρες που τα αγγλικά δεν είναι δημοφιλή..οπότε καλύτερη μακραν η 2η λύση. απλή, γρήγορη, σίγουρη.
Όντως το κόστος είναι 8.5 ευρω. Υποθετω ότι μεταφράζεται επικυρωμενο φωτοαντίγραφο όπως συμβαίνει πχ και με τα πτυχία πανεπιστημίων. Στο αρχειακι excel που υπαρχει στη σελιδα που παραθεσες, αναγράφεται στη σειρά 9 η κατηγορία στην οποία υπόκειται η άδεια οδήγησης. Μέχρι να βγουν τα καινούρια διπλώματα η διαδικασία αυτή ήταν η μόνη που μπορούσε να κάνει κάποιος αν δεν ήθελε να εκδώσει διεθνές δίπλωμα, ειδικά αν τύχαινε να εμπλακεί σε ατύχημα σε ξένη χώρα και εμφανίζονταν οι ασφαλιστικές.
Από την άλλη αν κάποιος έχει την ευχέρεια να περιμένει, καλό είναι να μη βιαστεί να αλλάξει το δίπλωμα με το νεο, μια και σύντομα και εφοσον τελειωσει το θεμα με τη βιζα για αμερικη, θα τοποθετηθει και τσιπάκι στα διπλώματα τυπου καρτας οποτε θα μπορουν να υποκαταστήσουν τα υπολοιπα ταξιδιωτικα εγγραφα (ταυτοτητα/διαβατηριο) στην ΕΕ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.370
Νεότερο μέλος
jsjsjsjs13

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα