Klair
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Υπερσιβηρικός
Έχοντας "μπλέξει" με την έρευνα και τη συγγραφή των δύο τελευταίων ιστοριών μου, μόλις τώρα κατάφερα να διαβάσω την υπέροχη καταγραφή που έχεις κάνει για όλα αυτά τα καταπληκτικά νησιά μας. Έχω επισκεφθεί και εγώ πάρα πολλά από αυτά και μάλιστα αρκετά σε παλιές "αγνές" ταξιδιωτικά εποχές, τότε που δεν ήταν must και κανείς δεν τους έδινε σημασία, εκτός από κάτι "φρικιά" σαν και εμάς, που ξεκινούσαμε με μια σκηνή ή μόνο με ένα sleeping bag, καλή και πολυπληθή παρέα, μα πάνω απ΄ όλα με αστήρευτη ζωντάνια και διάθεση να "κατακτήσουμε" το άγνωστο και να γίνουμε ένα με τον τόπο που θα μας φιλοξενούσε και θα μας χάριζε την ελευθερία που επιζητούσαμε, ζώντας σε έρημες από κόσμο παραλίες, ψαρεύοντας, ανάβοντας φωτιά για να ψήσουμε και να φάμε τη δική μας ψαριά, πηγαίνοντας σε γιορτές και πανηγύρια, βιώνοντας την αγνή φιλοξενία των ντόπιων, πριν ακόμα τους καταπιεί και αυτούς η "ανάπτυξη".
Σε πολλά από αυτά τα νησιά που τα έζησα σαν ερημίτισσα μαζί με την παρέα μου επέστρεψα ξανά και ξανά κάποια χρόνια αργότερα, με την απογοήτευση-για τις ραγδαίες προς το χειρότερο εξελίξεις-να με κυριεύει όλο και περισσότερο, μέχρι που τα τελευταία χρόνια σταμάτησα εντελώς να κανονίζω καλοκαιρινές διακοπές στα νησιά μας (πλην Κρήτης). Έχω αφήσει κάποιες εκκρεμότητες (Κάρπαθο-Κάσο και κάποια λίγα ακόμα) αλλά πραγματικά δεν έχω βρει τη "δύναμη" και την όρεξη να κανονίσω διακοπές, γιατί δε θέλω να απογοητευτώ και να χαλαστώ. Ίσως να είμαι υπερβολική και να σκέφτομαι λάθος.....Ίσως!
Πολλά μπράβο για την ιστορία σου!
Και ένα δωράκι από εμένα:
Μυλοπότας Ίος 15 Αυγούστου 1984
Σε πολλά από αυτά τα νησιά που τα έζησα σαν ερημίτισσα μαζί με την παρέα μου επέστρεψα ξανά και ξανά κάποια χρόνια αργότερα, με την απογοήτευση-για τις ραγδαίες προς το χειρότερο εξελίξεις-να με κυριεύει όλο και περισσότερο, μέχρι που τα τελευταία χρόνια σταμάτησα εντελώς να κανονίζω καλοκαιρινές διακοπές στα νησιά μας (πλην Κρήτης). Έχω αφήσει κάποιες εκκρεμότητες (Κάρπαθο-Κάσο και κάποια λίγα ακόμα) αλλά πραγματικά δεν έχω βρει τη "δύναμη" και την όρεξη να κανονίσω διακοπές, γιατί δε θέλω να απογοητευτώ και να χαλαστώ. Ίσως να είμαι υπερβολική και να σκέφτομαι λάθος.....Ίσως!
Πολλά μπράβο για την ιστορία σου!
Και ένα δωράκι από εμένα:
Μυλοπότας Ίος 15 Αυγούστου 1984
Last edited: