• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κρασιά του Κόσμου

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πρώτη φορά τις ακούω τις ποικιλίες,μπήκα και τις έψαξα.

panpan

Member
Τα cava έχω αρχίσει να τα εκτιμώ πολύ.Η σχέση τιμής/ποιότητας είναι μοναδική.
Και ειδικά εδώ είναι πάμφθηνα,σε σημείο να είναι προσιτή στον καθένα και όχι
απαραίτητα να είναι κάποια γιορτή.
εξού και η λύσσα του panpan
:bleh:
Οι δύο μακράν μεγαλύτερες παραγωγές εταιρείες είναι η Codorniu και η Freixenet που κονταροχτυπιούνται εδώ και δεκαετίες για την πρωτοκαθεδρία στο χώρο και δίνουν εξίσου καλά αποτελέσματα.
Προσωπικά δίνω ένα προβάδισμα στην Codorniu.
.Αλήθεια φέτος ποιο ήταν το πρόσωπο της Freixenet,panpan;
Δεν έχω ιδέα,δεν βλέπω τηλεόραση.(τηλετύφλωση)
@Getxo Σορυ panpan αλλα οι διαφημισεις της Freixenet και του εθνικου λαχειου ειναι οι αγαπημενες μου που παιζονται τα χριστουγεννα.
Με μεγάλη μου ευχαρίστηση. :D
Ακομα και αν εχω αλλαξει τοπο κατοικιας, παραμενω ισπανιδα
Νόμιζα Βάσκα.:D
Κοιτα εγω κρασι δεν πινω
Να το κοιτάξεις όσο είναι νωρίς.:D

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
awww.bibendum_wine.co.uk_images_products_10LAG10B_10LAG10B_main_lrg.png

Άντε να πιούμε και κάτι.

Alois Lageder,Pinot Bianco,Sudtirol-Alto Adige

Αν θυμάμαι καλα ήταν η βαλιτσούλα πρόσφατα στα μέρη.
Μια ιδιαίτερη περιοχή της Ιταλίας πολιτικά,γεωγραφικά αλλά και οινολογικά.
Με εμφανείς επιρροές από τη γειτονική Αυστρία,εδώ θα βρείτε ποικιλίες που δεν υπάρχουν αλλού στην Ιταλία (όπως π.χ. Muller-Thurgau,Schiava και Lagrein).

Λόγω του υψομέτρου και των κλιματολογικών συνθηκών,όπως είναι αναμενόμενο,η περιοχή αποδίδει καλύτερα στις λευκές ποικιλίες,όπως το Pinot Bianco του Lageder.Σπουδαίος παραγωγός με οικογενειακή παράδοση άνω των 150 ετών που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει στροφή προς την οργανική αμπελοκαλλιέργεια.

Το κρασί κινείται στο ανθικό στοιχείο στην μύτη,για να περάσει σε άγουρα εσπεριδοειδή στο στόμα,με κυρίαρχο το γκρέιπφρουτ και το lime.Χαρακτηρίζεται κυρίως από την φρεσκάδα του και τα επίπεδα οξύτητας που σχεδόν μου θύμισαν Riesling.

"Δύσκολο" κρασί πάντως,αν μπορεί να μου επιτραπεί η λέξη.

υ.γ. Στοίχισε όσο τα κοινόχρηστα σε χειμερινό μήνα (12,20€)

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
awww.bibendum_wine.co.uk_images_products_10LAG10B_10LAG10B_main_lrg.png

Άντε να πιούμε και κάτι.

Alois Lageder,Pinot Bianco,Sudtirol-Alto Adige

Αν θυμάμαι καλα ήταν η βαλιτσούλα πρόσφατα στα μέρη.
Μια ιδιαίτερη περιοχή της Ιταλίας πολιτικά,γεωγραφικά αλλά και οινολογικά.
Με εμφανείς επιρροές από τη γειτονική Αυστρία,εδώ θα βρείτε ποικιλίες που δεν υπάρχουν αλλού στην Ιταλία (όπως π.χ. Muller-Thurgau,Schiava και Lagrein).

Λόγω του υψομέτρου και των κλιματολογικών συνθηκών,όπως είναι αναμενόμενο,η περιοχή αποδίδει καλύτερα στις λευκές ποικιλίες,όπως το Pinot Bianco του Lageder.Σπουδαίος παραγωγός με οικογενειακή παράδοση άνω των 150 ετών που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει στροφή προς την οργανική αμπελοκαλλιέργεια.

Το κρασί κινείται στο ανθικό στοιχείο στην μύτη,για να περάσει σε άγουρα εσπεριδοειδή στο στόμα,με κυρίαρχο το γκρέιπφρουτ και το lime.Χαρακτηρίζεται κυρίως από την φρεσκάδα του και τα επίπεδα οξύτητας που σχεδόν μου θύμισαν Riesling.

"Δύσκολο" κρασί πάντως,αν μπορεί να μου επιτραπεί η λέξη.

υ.γ. Στοίχισε όσο τα κοινόχρηστα σε χειμερινό μήνα (12,20€)
Καλά θυμάσαι, και γύρισα θερμή υποστηρίκτρια του Lagrein! (προφέρεται λαγκράιν, για να μην την πατήσετε όπως εγώ)

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ την ποικιλία,θα φροντίσω σύντομα να το δοκιμάσω να δω τι λέει.Δυστυχώς κυκλοφορεί μόνο μια εμφιάλωση στην Ελλάδα του ίδιου παραγωγού με το παραπάνω.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
awww.krasiagr.com_wp_content_uploads_2013_02_motorshiraz.jpg

Shiraz από την Νοτιοανατολική Αυστραλία σε συσκευασία ασκού με την παραπάνω μορφή θα κυκλοφορήσει σύντομα το συγκρότημα,αποκλειστικά για τη Σουηδία (μια από τις μεγαλύτερες καταναλώτριες κρασιού σε ασκό).

Yeaaaah
awww.owl_soft.de_Horus_HTML_GB_Script_templates_default_images_smilies_smiley_nerd.gif

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πρώτη μέρα επίσκεψης των Διονυσίων χτες,το κοντέρ σταμάτησε στα 81.Αυστηρά λευκά και επιδόρπια.

Για σήμερα άφησα τα κόκκινα.
Τι ξεχώρισα δεν θα σας πω,να ήσασταν εκεί.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
73 κόκκινα ήρθαν να προστεθούν στη λίστα τη δεύτερη μέρα της έκθεσης αθροίζοντας συνολικά 154 κρασιά,στην συντριπτική πλειοψηφία τους ελληνικά.

Ήταν μια μοναδική ευκαιρία να ξετινάξω άγνωστες σε εμένα ετικέτες μεγάλων παραγωγών (κυρίως τα premium τους),να έρθω σε επαφή με εντελώς άγνωστα οινοποιεία -με πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους συνήθως,που δεν έχουν το σνομπισμό των "φτασμένων"- αλλά και με κάποιες ντόπιες ποικιλίες που ίσως θα έπρεπε να διαδοθούν λίγο περισσότερο.

Κάποια,αρκετά,από αυτά προσφερόντουσαν για αγορά στην έκθεση σε δελεαστικές τιμές,κάτι που με ανάγκασε (ναι καλά) να αγοράσω και μια ντουζίνα φιάλες.

Σε καμία περίπτωση ότι αγόρασα δεν ήταν το μόνο που μου άρεσε,αλλά έπρεπε να κάνω μια επιλογή κι επίσης δεν ήταν όλα προς πώληση.

Από τις άγνωστες ποικιλίες αυτές που ξεχώρισα ήταν (λευκές) η Κυδωνίτσα της Μοναμβασιάς και τα Κεφαλλονίτικα χαρμάνια από Τσαούσι,Γουστολίδι κ.α.,και (μαύρες) το Μαύρο Καλαβρυτινό,το Μαυρούδι και πάλι από τη Μονεμβασιά αλλά και το Μεσενικόλα της Καρδίτσας που ήδη κάποιοι έχουν εκθειάσει σε αυτό το νήμα.

Σχετικά ως πολύ άγνωστες ετικέτες που με ενθουσίασαν ήταν ο Μονεμβάσιος,το Μάρων Κίκονες Ερυθρός (sangiovese από τη Θράκη!),το Μέγα Σπήλαιο,το Wild Ferment Ασσύρτικο της Γαίας και πολλά πολλά ακόμα.

Να είστε βέβαιοι ότι από αυτά που αγόρασα τα περισσότερα θα τα κουβεντιάσουμε εδώ.Το σίγουρο είναι ότι από χτες άλλαξε αρκετά η αντίληψή μου για την δυναμική των Ελληνικών κρασιών ειδικά σε ότι αφορά τις ντόπιες ποικιλίες.

υ.γ. Ειλικρινά λυπήθηκα που δεν βρέθηκα με κανέναν σας ώστε να πούμε δυο κουβέντες κι από κοντά γύρω από την κοινή μας αυτή αγάπη.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Κρίμα maltakia! Πραγματικά κρίμα, αλλά τουλάχιστον πέρασες εσύ καλά και μας τα μεταφέρεις!

JohnyE

Member
Πρώτη μέρα επίσκεψης των Διονυσίων χτες,το κοντέρ σταμάτησε στα 81.Αυστηρά λευκά και επιδόρπια.

Για σήμερα άφησα τα κόκκινα.
Τι ξεχώρισα δεν θα σας πω,να ήσασταν εκεί.
Σύμφωνα με newsletter της γνωστή online κάβα, ξεχώρισε εκτός των άλλων 2 λευκά της φράγκου που ομολογώ ότι δεν την είχα ακούσει.. και είναι και σε χαμηλές τιμές ... θα τα δοκιμάσω ;)

Νέηλυς και

Σαββατιανό

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic