maltakias
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Όπου λάχει
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού
Πρώτη φορά τις ακούω τις ποικιλίες,μπήκα και τις έψαξα.
Και ειδικά εδώ είναι πάμφθηνα,σε σημείο να είναι προσιτή στον καθένα και όχιΤα cava έχω αρχίσει να τα εκτιμώ πολύ.Η σχέση τιμής/ποιότητας είναι μοναδική.
εξού και η λύσσα του panpan
Προσωπικά δίνω ένα προβάδισμα στην Codorniu.Οι δύο μακράν μεγαλύτερες παραγωγές εταιρείες είναι η Codorniu και η Freixenet που κονταροχτυπιούνται εδώ και δεκαετίες για την πρωτοκαθεδρία στο χώρο και δίνουν εξίσου καλά αποτελέσματα.
Δεν έχω ιδέα,δεν βλέπω τηλεόραση.(τηλετύφλωση).Αλήθεια φέτος ποιο ήταν το πρόσωπο της Freixenet,panpan;
Με μεγάλη μου ευχαρίστηση.@Getxo Σορυ panpan αλλα οι διαφημισεις της Freixenet και του εθνικου λαχειου ειναι οι αγαπημενες μου που παιζονται τα χριστουγεννα.
Νόμιζα Βάσκα.Ακομα και αν εχω αλλαξει τοπο κατοικιας, παραμενω ισπανιδα
Να το κοιτάξεις όσο είναι νωρίς.Κοιτα εγω κρασι δεν πινω
Μόλις ανέβηκες κλίμακα στην εκτίμησή μου.Δεν έχω ιδέα,δεν βλέπω τηλεόραση.(τηλετύφλωση)
Καλά θυμάσαι, και γύρισα θερμή υποστηρίκτρια του Lagrein! (προφέρεται λαγκράιν, για να μην την πατήσετε όπως εγώ)
Άντε να πιούμε και κάτι.
Alois Lageder,Pinot Bianco,Sudtirol-Alto Adige
Αν θυμάμαι καλα ήταν η βαλιτσούλα πρόσφατα στα μέρη.
Μια ιδιαίτερη περιοχή της Ιταλίας πολιτικά,γεωγραφικά αλλά και οινολογικά.
Με εμφανείς επιρροές από τη γειτονική Αυστρία,εδώ θα βρείτε ποικιλίες που δεν υπάρχουν αλλού στην Ιταλία (όπως π.χ. Muller-Thurgau,Schiava και Lagrein).
Λόγω του υψομέτρου και των κλιματολογικών συνθηκών,όπως είναι αναμενόμενο,η περιοχή αποδίδει καλύτερα στις λευκές ποικιλίες,όπως το Pinot Bianco του Lageder.Σπουδαίος παραγωγός με οικογενειακή παράδοση άνω των 150 ετών που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει στροφή προς την οργανική αμπελοκαλλιέργεια.
Το κρασί κινείται στο ανθικό στοιχείο στην μύτη,για να περάσει σε άγουρα εσπεριδοειδή στο στόμα,με κυρίαρχο το γκρέιπφρουτ και το lime.Χαρακτηρίζεται κυρίως από την φρεσκάδα του και τα επίπεδα οξύτητας που σχεδόν μου θύμισαν Riesling.
"Δύσκολο" κρασί πάντως,αν μπορεί να μου επιτραπεί η λέξη.
υ.γ. Στοίχισε όσο τα κοινόχρηστα σε χειμερινό μήνα (12,20€)
Σύμφωνα με newsletter της γνωστή online κάβα, ξεχώρισε εκτός των άλλων 2 λευκά της φράγκου που ομολογώ ότι δεν την είχα ακούσει.. και είναι και σε χαμηλές τιμές ... θα τα δοκιμάσωΠρώτη μέρα επίσκεψης των Διονυσίων χτες,το κοντέρ σταμάτησε στα 81.Αυστηρά λευκά και επιδόρπια.
Για σήμερα άφησα τα κόκκινα.
Τι ξεχώρισα δεν θα σας πω,να ήσασταν εκεί.