• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κρασιά του Κόσμου

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ωραίος ο panpan,αν βέβαια θέλεις να ακολουθήσεις τη συνταγή του contrast γλυκό-αλμυρό.

Αν από την άλλη θες να το ταιριάξεις με γλυκό το καλύτερο είναι με καμιά τάρτα φρούτων.Αυτή βέβαια είναι πασπαρτού συμβουλή για τέτοια κρασιά κι έτσι θα προχωρήσω σε μια πιο προσωπική πρόταση που δοκίμασα πρόσφατα με ένα καλό vinsanto (με το οποίο μοιράζεται αρκετά χαρακτηριστικά όπως π.χ. η υψηλή οξύτητα).Γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού.Απέφυγε το βύσσινο που είναι υπερβολικά λιγωτικό.Σταφύλι,κυδώνι κλπ. ελεύθερα.

GTS

Member
Ρε συ maltakias, πρέπει να πίνουμε και κρασί με το γλυκό μας? Δε πρέπει το γλυκό να το αφήσουμε ήσυχο/ανεπηρέαστο να καταλάβει τους γευστικούς μας κάλυκες? Το φαγητό εντάξει, το καταλαβαίνω.

...ερώτηση αδαούς. Διαμαρτύρομαι (λέμε), μου φαίνεται ότι το φαγητό γίνεται/καταντά αφορμή να πιούμε κρασί και όχι το αντίθετο.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μα ετέθη ερώτηση με τι να συνοδεύσει το κρασί της η κοπέλα.
Αν λοιπόν επιθυμεί να το συνοδεύσει με κάτι οφείλω να της απαντήσω καταλλήλως.
Αν πάλι εσύ ΔΕΝ επιθυμείς να συνοδεύσεις το γλυκό σου με κρασί ή τούμπαλιν είσαι ελεύθερος να το κάνεις.

Προτάσεις και μόνο καταθέτουμε εδώ.

υ.γ. Η τελευταία σου πρόταση δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο.Υπάρχουν εστιατόρια που σου φέρνουν πρώτα κατάλογο κρασιών κι ύστερα βασίζεις το πιάτο σου σύμφωνα με το κρασί που παρήγγειλες.Επίσης πολλές φορές σκέφτομαι τι θέλω να πιω σήμερα ώστε να ξέρω τι θα μαγειρέψουμε.Ένα παιχνίδι είναι που σε κάποιους αρέσει να παίζουν και τίποτα άλλο,δες το έτσι.

GTS

Member
Συζήτηση ανοίγω βρε, δε κάνω παρατήρηση...:lol: Από το υ.γ. και μετά με κάλυψες φίλτατε...τα προηγούμενα ούτε καν έπρεπε να τα αναφέρεις :lol:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εκεί στα ξένα οι εκπατρισμένοι δεν πίνετε τίποτα της προκοπής;
Οι ιθαγενείς που χαθήκατε;

Έλα ρε παιδιά να μη μιλάω μόνος μου.

Στα Διονύσια 2013 θα βρεθούμε με κανέναν να τα π(ι)ούμε από κοντά;

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Πινουμε καθημερινα αγαπητε αλλα δεν κατα λαβαινουμε διαφορα, ολα πανω κατω ιδια μου φαινονται. Τωρα πινω ενα cabernet sauvignon, Roche Mazet. Λιγο μαπα αλλα ειναι πολυ φθηνο. Συνοδευει κοκκινη καυτερη κρεμμυδοσουπα και φιλετο παπιας. Χθες που το ηπια με τα τυρια μου φανηκε καλυτερο.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ε,πιες και κάτι λίγο πιο ακριβό και θα δεις διαφορά.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ε,πιες και κάτι λίγο πιο ακριβό και θα δεις διαφορά.
Πινω βρε,ακριβα φθηνα πανω κατω ιδια μου φαινονται. Μονο στις ποικιλιες καταλαβαινω διαφορα. Γενικοτερα τα γλυκα κρασια δεν μου αρεσουν αλλα ηθελα κατι πολυ κοκκινο και σε μικρο μπουκαλι και ηταν το μονο που βρηκα.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν μπορώ καν να φανταστώ τι μπορεί να έχει μια τυπική παριζιάνικη κάβα μέσα και σε τι τιμές.

pigi_dikaiou

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Δεν μπορώ καν να φανταστώ τι μπορεί να έχει μια τυπική παριζιάνικη κάβα μέσα και σε τι τιμές.
Την Αρτα και τα Γιαννενα.....!!!!Αδυνατεις να φανταστεις...και καλες τιμες..
Εξαιρετικα κρασια σε καλες τιμες...και σαμπανιες ιδιαιτερα...
Ασε..μην μου τα θυμιζεις

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Λοιπον, με το βραδινο (μαριναρισμενο φιλετο σολομου και στρειδια) ηπια ενα λευκο Pouilly Fumé. Αν και μου αρεσουν ολα τα λευκα κρασια (και ξιδι να 'ναι, το πινω) ταιριαζε πολυ με το φαγητο και κατεβασα 5-6 ποτηρια χωρις να το καταλαβω. Δεν θα λεγα ομως πως πηγαινε και με το γλυκο (fondant au chocolat με macaron au lait), το χαλουσε αρκετα.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Όταν λες Pouilly Fume το λευκό είναι αυτονόητο και μιλάς πάντα για Sauvignon Blanc,κατεξοχήν ιδανικό συνοδευτικό πιάτων με θαλασσινά.
Όπως επίσης είναι αυτονόητο ότι δεν ταιριάζει ξηρό κρασί με γλυκό φαγητό.
Τσάμπα γράφουμε 46 σελίδες.:bleh:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα