• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κρασιά του Κόσμου

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Όπως επίσης είναι αυτονόητο ότι δεν ταιριάζει ξηρό κρασί με γλυκό φαγητό.
Αυτο ειχα εκεινη την ωρα κι απλα σταματησα να πινω.

Τσάμπα γράφουμε 46 σελίδες.:bleh:
Ευτυχως για σενα υπαρχουν πολλοι που τα διαβαζουν, γιατι αν τα γραφες μονο για μενα, ναι τζαμπα θα 'ταν 46 σελιδες.

panpan

Member
Εκεί στα ξένα οι εκπατρισμένοι δεν πίνετε τίποτα της προκοπής;
Οι ιθαγενείς που χαθήκατε;

Έλα ρε παιδιά να μη μιλάω μόνος μου.

Στα Διονύσια 2013 θα βρεθούμε με κανέναν να τα π(ι)ούμε από κοντά;
Κάτι πίνουμε κι εμείς ;)

Μιλήσατε για θαλασσινά και μου βάλατε ιδέες.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κάτι πίνουμε κι εμείς ;)
Εσύ εξαιρείσαι.Έχεις σταθερή παρουσία στην κουβέντα μας.
Μιλάω για τους υπόλοιπους.Έχουμε κόσμο σε Γερμανίες,Αγγλίες,Αυστραλίες.....και που δεν έχουμε.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τα cava έχω αρχίσει να τα εκτιμώ πολύ.Η σχέση τιμής/ποιότητας είναι μοναδική.
Και για να επικοινωνήσουμε λίγο περισσότερο στον κόσμο τι εστί cava ας γράψω δυο κουβέντες,αν και θα έπρεπε να το έχεις κάνει εσύ panpan τόσο καιρό.

Κατ'αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε για αφρώδη οίνο.Τα αφρώδη παράγονται με διάφορες μεθόδους,τις οποίες δεν θα αναλύσω εδώ,η πιο φημισμένη εκ των οποίων είναι η παραδοσιακή μέθοδος της Σαμπάνιας ή γαλλιστί methode champenoise.

Η χρήση του όρου άρχισε να διαδίδεται πολύ -μαζί με αυτόν του αποτελέσματος,της Σαμπάνιας δηλαδή- οπότε οι ντόπιοι παραγωγοί έθεσαν βέτο στη γενίκευσή του.Έτσι εκτός που απαγορεύεται να ονοματίσει κάποιος το αφρώδες κρασί του ως Σαμπάνια,και λογικά,επίσης απαγορεύεται να αναφερθεί στον τρόπο παραγωγής του με τον από πάνω όρο.Ο σωστός όρος αναφοράς λοιπόν για αυτά τα κρασιά που ακολουθούν την μέθοδο επαναζύμωσης στο μπουκάλι είναι méthode traditionnelle,δηλαδή παραδοσιακή μέθοδος.

Από αυτή παίρνουμε τα υπόλοιπα αφρώδη τέτοιου τύπου της Γαλλίας με το όνομα Cremant (de Loire,de Bourgogne κλπ) αλλά και τα Ισπανικά Cava.

Ο συντριπτικά μεγαλύτερος όγκος Cava (σχεδόν 95%) παράγεται στην Καταλονία,εξού και η λύσσα του panpan,και πιο συγκεκριμένα στον αμπελώνα του Penedes.Το αποτέλεσμα είναι πάντα λευκό ή ροζέ με διάφορες βαθμίδες ξηρότητας και οι ποικιλίες που συνθέτουν το αποτέλεσμα είναι οι τοπικές Macabeu,Parellada και Xarel·lo.

Οι δύο μακράν μεγαλύτερες παραγωγές εταιρείες είναι η Codorniu και η Freixenet που κονταροχτυπιούνται εδώ και δεκαετίες για την πρωτοκαθεδρία στο χώρο και δίνουν εξίσου καλά αποτελέσματα.Η Freixenet μάλιστα έχει γίνει διάσημη για τις Χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις της όπου κάνει χρήση παγκόσμιων αστέρων της showbiz.Αλήθεια φέτος ποιο ήταν το πρόσωπο της Freixenet,panpan;

Στην Ελλάδα έχω δει μόνο δύο εμφιαλώσεις της Freixenet,τουλάχιστον εκεί που εγώ ψωνίζω,και για την τιμή της θεωρώ ότι είναι εξαιρετική.

getxowoman

Member
Αλήθεια φέτος ποιο ήταν το πρόσωπο της Freixenet,panpan;
Αν και δεν ειμαι ο panpan, φετος δεν υπηρχε καποιο ''γνωστο'' ονομα, για πρωτη φορα οι ισπανοι ηταν οι πρωταγωνιστες της διαφημισης: Alex Sisó, Isaac Berrocal, Laia Gil, Javier González, Josep M. Bosch, Pascual Martínez, Marc Calvet, David Heredia, Albert Gironés, Javier López, David Mora, Sergui Guix, Daniel Fernández, Ángel Hidalgo y Carmelo González. Las 'estrellas' del anuncio de Freixenet son por primera vez espaoles de la calle | Medios | elmundo.es, εδω μπορειτε να δειτε τη διαφημιση, δειτε την ακομα και αν δε ξερετε ισπανικα, αξιζει.

Brindo σημαινει κανω προποση,πινω στην υγεια καποιου. Στη διαφημιση θα διαβασετε στα ισπανικα μερικα απο τα παρακατω: Κανω προποση για την υγεια, για τις ιδιες ευκαιριες, για τη φαντασια, ''τολμα'' και ''πετα'', για το ρυθμο, για ενα ταξιδι μαγικο, για τις αναμνησεις, για τους γονεις, για τι ειμαστε τρελοι, για εκεινες αναφερομενη στις μητερες... για να μεταστρεψω την κριση σε αλλη κατευθυνση- στα ισπανικα εχουμε μια εκφραση: dar la vuelta a la tortilla, μεταστρεφω την κατασταση- , στο βιντεο θα δειτε την εκφραση: brindo por darle la vuelta a la crisis...

Σορυ panpan αλλα οι διαφημισεις της Freixenet και του εθνικου λαχειου ειναι οι αγαπημενες μου που παιζονται τα χριστουγεννα.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αναφέρθηκα στον panpan γιατί εσύ μας έχεις γίνει Γερμανίδα.

getxowoman

Member
Αναφέρθηκα στον panpan γιατί εσύ μας έχεις γίνει Γερμανίδα.
[Ακομα και αν εχω αλλαξει τοπο κατοικιας, παραμενω ισπανιδα! :) Σορυ για το οφ τοπικ! ]

Αν και δεν πινω κρασι, θα προσπαθησω να ανεβασω καποιες ετικετες που εχουμε εδω. Για την ωρα ας βαλω καποια event που θα γινουν μεσα στο 2013 με θεμα το κρασι:

1. Wόrzburger Weindorf - Startseite | Das Kult-Weinfest, το χωριο του κρασιου, στηνεται καθε χρονο στην κεντρικη πλατεια του Würzburg, φετος ειναι απο 29.05- 09.06.2013

2. Feste | Staatlicher Hofkeller W?rzburg 01.-07.07.2013

3. Weingut am Stein Ludwig Knoll Wόrzburg (Weinshop, Weinpost, Hoffest, WeinWerk, Weinstein), αν και δεν εχει βαλει ακομα τις ημερομηνιες το σαιτ, ειναι απο 10.-27.07.2013 η συγκεριμενη γιορτη λαμβανει χωρα πολυ κοντα στο σπιτι μου, μεσα στους αμπελωνες! Ειναι πολυ ωραιο το περιβαλλον!

4. Bόrgerspital zum Hl. Geist Wόrzburg | Home 26, 27, 29.07.2013

5. Weinparade Wόrzburg - Aktuell - Weinfest am Marktplatz 29.08-08.09.2013

6. 30.11.2013 Nacht der offenen Weinkeller, Νυχτα των ανοιχτων κελαριων...Homepage

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Α,θαυμάσια.Έχετε ωραία Sylvaner και Muller-Thurgau εκεί έχω μάθει.
Να μας πεις και για το Juliusspital.

getxowoman

Member
Α,θαυμάσια.Έχετε ωραία Sylvaner και Muller-Thurgau εκεί έχω μάθει.
Να μας πεις και για το Juliusspital.
Κοιτα εγω κρασι δεν πινω, παρα ελαχιστα, και παλι δεν ειμαι καλη στο να περιγραφω τη γευση του. Τιμες μπορω να πω, τι μπορεις να βρεις σε μια γερμανικη καβα μπορω να γραψω, φωτος μπορω να βαλω, αλλα περιγραφες δυστυχως οχι. Αλλωστε τοσο event εβαλα :D, καποιο δεν θα σε δελεασει να ερθεις προς τα εδω; Στο τοπο του εγκληματος;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ότι έχεις διάθεση να γράψεις καλό είναι.

Τώρα για τα μέρη σας αν κάνω κάποια στιγμή την κίνηση να έρθω δεν θα είναι προτίστως για τα κρασιά.Αν έχω αυτά ως στόχο θα προτιμήσω τον Mosel για να είμαι ειλικρινής.

Eftichia

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
ένα τούρκικο κρασί δοκίμασα πριν λίγες μέρες στην Κωνσταντινούπολη

aoi45.tinypic.com_34rf4nc.jpg
aoi46.tinypic.com_4qfo7b.jpg

Ευχάριστο κόκκινο Kavaklidere , μίγμα από δύο γηγενείς ποικιλίες Okuzgozu και Bogazkere.
Συνόδευσε μεταξύ άλλων μια νόστιμη mercimek corbasi(red lentil soup)

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom