• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κρασιά του Κόσμου

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
asc.cellartracker.com_labels_1357808973_275076.jpg

Reichsgraf von Kesselstatt,Bernkasteler Doctor,Riesling Spatlese

Θρυλική οικογένεια παραγωγών που κρατάει από τον 14ο αιώνα παρακαλώ.Το κρασί αυτό προέρχεται από το,πιθανότατα,πιο φημισμένο αμπελοτόπι όλης της Γερμανίας.Δεν είναι άλλο από το Doctor του Bernkastel.

Το Bernkastel-Kues είναι μια πανέμορφη κωμόπολη στις όχθες του ποταμού Mosel του κρατιδίου Rhineland-Palatinate.Φημίζεται για τον καταπληκτικό αμπελώνα της που κυριαρχείται από τι άλλο,από Riesling.
awww.jaunted.com_files_1425_B_K_Vineyard_View.JPG

Το μικροκλίμα της περιοχής,το εξαιρετικό της υπέδαφος,ο ανατολικός προσανατολισμός της μιας πλαγιάς της και η απότομη κλίση της,την έχουν κάνει δικαιολογημένα διάσημη παγκοσμίως για τα κρασιά της.Ένα συγκεκριμένο αγροτεμάχιο ξεχωρίζει.Είναι το Doctor vineyard,μια έκταση μόλις 2,36 εκταρίων η κλίση του οποίου μετά βίας σου επιτρέπει να σταθείς όρθιος.

awww.germanwine.net_estates_wegelermsr_102vinedoc.jpg

Το αμπελοτόπι αυτό μοιράζονται τρεις παραγωγοί και στον "δικό μας" ανήκουν μόλις 600τ.μ. το οποίο και εμφιαλώνεται ως single vineyard,δηλαδή με φρούτο μόνο από αυτό το αμπέλι.

Το spatlese που δοκίμασα είχε σχετικά υψηλά υπολειμματικά σάκχαρα που το οδηγούσαν ένα βήμα πριν το κατώφλι του medium-sweet,σε ότι αφορά την ξηρότητά του.

Κατά τα άλλα είχε φοβερά αρωματική μύτη,με ώριμο ροδάκινο,λίγα τροπικά και μια ορυκτότητα που έδινα επιπλέον αίσθηση φρεσκάδας στο κρασί.Στο στόμα η πολύ ψηλή οξύτητα ισορροπεί ιδανικά την γλυκύτητά του ενώ το χαμηλό αλκοόλ του (7,5%) το κάνει ακόμα πιο ευκολόπιοτο,σαν να μην έφταναν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του.

Συνόδευσε κλασσικά Ινδικό πικάντικο πιάτο και στοίχισε γύρω στα 19€.Μιλάμε για κελεπούρι που πρέπει να δοκιμάσει οπωσδήποτε ο όποιος φίλος των Riesling.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μπράβο,για πες μας.Γιατί το έχει πάρει κι εδώ το μάτι μου αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ούτε κι εγώ.

Vasileti

Member
Reichsgraf von Kesselstatt,Bernkasteler Doctor,Riesling Spatlese

Να καλησπερίσω τους εκλεκτούς και ευχάριστους φίλους και φίλες εδώ..
Maltakias κάτι δεν πάει καλά και το βρίσκω στα 25 ευρώ. Μήπως με μήνυμα κάποιο λινκ? Αθήνα.

Αγνοούσα την ύπαρξη αυτού του μπουκαλιού στα ντουλάπια μου, PATA NEGRA gran reserva 1998, tempanillo και γύρω στα 8 ευρώ, γενικά αυτή η ποικιλία δείχνει πολύ φθηνή. Να το ανοίξω πρόχειρα, και μια κονσέρβα κορνμπιφ, παρέα με τον Αγάθωνα ή να το αφήσω λόγω παλαιότητας για ειδικότερη περίσταση?

Attachments

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Να καλησπερίσω τους εκλεκτούς και ευχάριστους φίλους και φίλες εδώ..
Maltakias κάτι δεν πάει καλά και το βρίσκω στα 25 ευρώ. Μήπως με μήνυμα κάποιο λινκ? Αθήνα.
Η αλήθεια είναι ότι το βρήκα τόσο σε clearing καταστήματος.Θα σου έρθει πμ

Αγνοούσα την ύπαρξη αυτού του μπουκαλιού στα ντουλάπια μου, PATA NEGRA gran reserva 1998, tempanillo και γύρω στα 8 ευρώ, γενικά αυτή η ποικιλία δείχνει πολύ φθηνή. Να το ανοίξω πρόχειρα, και μια κονσέρβα κορνμπιφ, παρέα με τον Αγάθωνα ή να το αφήσω λόγω παλαιότητας για ειδικότερη περίσταση?
Η ποικιλία έχει τεράστιες δυνατότητες από τα πιο φθηνά μέχρι τα πιο ακριβά Ισπανικά κρασιά.Απλώς ο συγκεκριμένος παραγωγός δεν είναι κάτι το τρομερό.Πιες το με ότι θες,τον Αγάθωνα τι τον ήθελες;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σήμερα το μενού είχε φασόλια γίγαντες στο φούρνο με Θαλασσίτη Βαρέλι 2007
awww.kondor.com.gr_img_p_135_1079_thickbox.jpg

Θα δείτε συχνά να συστήνουν τα Ασύρτικα για ψαροφαγία.Όμως οι καλές οξύτητες της ποικιλίας το καθιστούν ιδανικό και για τα λαδερά της Ελληνικής κουζίνας,ειδικά οι εμφιαλώσεις που έχουν περάσει και βαρέλι κι έτσι έχουν αποκτήσει κι έναν επιπλέον όγκο.

Ο Θαλασσίτης είναι ένα εξαιρετικό βαρελάτο Ασύρτικο που αντέχει εύκολα 4-5 χρονάκια πάνω του,κι αν κρίνω από αυτό που ήπια σήμερα κι ακόμα παραπάνω.Τα αρώματά του είχαν εξελιχθεί από τα κλασικά λεμονάτα σε πιο τροπικά φρούτα ενώ το βαρέλι έδειχνε πλέον να έχει ενσωματωθεί πλήρως στο γευστικό αποτέλεσμα.Στα 14-15 ευρώ είναι ένα δυνατό χαρτί των Ελληνικών λευκών που μπορεί να συνδιαστεί με μια ευρεία γκάμα πιάτων της εγχώριας κουζίνας.

Είχα όρεξη σήμερα και μετά το φαγητό είπα να ανοίξω και κάτι επιδόρπιο.
awww.finecheese.co.uk_media_catalog_product_cache_1_image_9df758648242daa70eaea022015ce52dffb8.jpg

Το Sherry του Lustau,East India Solera είναι ένα πάντρεμα ξηρού Oloroso Sherry με πολύ γλυκό Pedrxo Ximenez που στην συνέχεια ξαναμπήκε ένα χρόνο σε Αμερικάνικο βαρέλι για να δέσει καλύτερα ως αποτέλεσμα.

Καφές,bitter σοκολάτα,ξηροί καρποί που σχεδόν τους μασάς,σταφίδες και η χαρακτηριστική οξείδωση των sherry σε ένα δεμένο σύνολο με πλούσιο σώμα και γλύκα που δεν κουράζει λόγω της καλής οξύτητας και του ισχυρού αντίβαρου του Οloroso.Με το υψηλό αλκοόλ του (20%) αρκεί ένα ποτήρι για να κλείσει δυνατά ένα γεύμα.Κόστος κελεπούρι στα 7,70€,για όσους ξέρουν τι σημαίνει sherry ας τρέξουν.

pigi_dikaiou

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Λοιπον maltakia μιας και εισαι και εδω,θα ηθελα την γνωμη σου για το χθεσινο μου δωρο...ενα Sauvignon blanc Vintage 2006 του Joseph Phelps

Vasileti

Member
Σήμερα το μενού είχε φασόλια γίγαντες στο φούρνο με Θαλασσίτη Βαρέλι 2007
Έχω ακριβώς τα ίδια, γεύμα και κρασί και το ψιλοσκεφτόμουνα να το ανοίξω ή όχι. Καλή ιδέα λοιπόν.

Το tempanillo ήταν καταπληκτικό με αρνάκι στο φούρνο. Δεν μπορώ να κάνω σύγκριση με άλλο παραγωγό αλλά δύο άτομα το χαρήκαμε.
Η ευχαρίστηση, η πίεση και η χοληστερίνη στα high τους:D

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Λοιπον maltakia μιας και εισαι και εδω,θα ηθελα την γνωμη σου για το χθεσινο μου δωρο...ενα Sauvignon blanc Vintage 2006 του Joseph Phelps
Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου.
Ο Phelps είναι από τα πολύ μεγάλα ονόματα της Καλιφόρνια.Όμως το όνομα αυτό το έχτισε πάνω στα κόκκινα κι όχι στα λευκά κρασιά του.Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για Sauvignon Blanc.

Μου λες και 2006,και πολύ φοβάμαι ότι το κρασί θα είναι πλέον στην καμπή του.Τα sauvignon blanc γενικώς πίνονται φρέσκα,πλην ελαχίστων εξαιρέσεων από το pouilly-fume.Μην περιμένεις κανένα μεγάλο κρασί.

pigi_dikaiou

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου.
Ο Phelps είναι από τα πολύ μεγάλα ονόματα της Καλιφόρνια.Όμως το όνομα αυτό το έχτισε πάνω στα κόκκινα κι όχι στα λευκά κρασιά του.Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για Sauvignon Blanc.

Μου λες και 2006,και πολύ φοβάμαι ότι το κρασί θα είναι πλέον στην καμπή του.Τα sauvignon blanc γενικώς πίνονται φρέσκα,πλην ελαχίστων εξαιρέσεων από το pouilly-fume.Μην περιμένεις κανένα μεγάλο κρασί.
Ακριβως για την χρονια φοβαμαι να...το ανοιξω,μπορω να σου πω... και επιπλεον με απασχολουν και οι συνθηκες φυλαξης.Μου το εφεραν θέλοντας να με ευχαριστησουν,γνωριζω δε οτι πρεπει να το εχουν πληρωσει και γυρω στα 40ευρω αλλα μαλλον καποιος -στη καβα- κοιταγε να το σπρωξει.Το εχω προς το παρον και το ατενιζω με ερωτηματικα.Μεσα στο Σαββατοκυριακο θα ξερω και θα σε πληροφορησω.

Οσο για το sherry εχω εδω ενα εξαιρετικο Amontillado del puerto 18,5% Lustau Almacenista.

panpan

Member
Το εχω προς το παρον και το ατενιζω με ερωτηματικα.Μεσα στο Σαββατοκυριακο θα ξερω και θα σε πληροφορησω.
Για καλό και για κακό έχε στην άκρη και κανένα άλλο για αντικατάσταση. ;)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom