• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Η μάχη της κουζίνας! Ποια είναι η χώρα με την αγαπημένη σας κουζίνα;

Αγαπημένη κουζίνα

• Total voters
    145

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Εμφανισιακά μου θυμίζει μακαρονοπιτα. Την φτιάχνουν και σε ελληνικά χωριά με χωριάτικο φύλλο. Σε χωριό της Στερεάς που είχε τύχει να τη δοκιμάσω δεν ήταν καθόλου κακή. Τώρα για αυτο το ναπολιτανικο της φωτο δεν ξέρω🤔. Επίσης προσωπικά λατρεύω το "σουφλέ" με ψωμί του τοστ που αναφέρθηκε 🙂. Το έχω συνδυάσει έντονα με εφηβικά parties στη δεκαετία του 80. Και επειδή είμαι και ολίγον ρετρό τύπος, μου δώσατε μια πολύ ωραία ιδέα για μαγείρεμα προσεχώς😉
Πες μου ότι έχεις ψηφίσει γερμανική κουζίνα χωρίς να μου πεις ότι έχεις ψηφίσει γερμανική κουζίνα!

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Πες μου ότι έχεις ψηφίσει γερμανική κουζίνα χωρίς να μου πεις ότι έχεις ψηφίσει γερμανική κουζίνα!
Πάντως χθες έφαγα ένα σνίτσελ. Και άμα ήταν Γενάρης μπορεί να το συνόδευα και με bratkartorffelln (τραγανες πατατουλες με ψιλοκομμένο μπέικον)🙂

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
θα ψηφισει κανενας Γερμανια να περασουμε τα ταππας?
Και να που την έφτασε! Κάτι που ξεκίνησε σαν φάρσα εξελίσσεται σε εφιάλτη. Η paella, το gazpacho, το pulpo a feira, η sobrasada στην ίδια θέση με τα κότσια, τα spatzle και τις αηδίες φακομακαροναδες. Κρίμα κι άδικο!

Dr Snoopy

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία

drDorothy

Member
Αν δεν πας Ναπολη και Σικελια δεν εχεις δει τιποτε. Η νοτια Ιταλια ειναι για τους πολυ ψυχωμενους.
Κι εγώ δεν την μπορώ τη μαρέγκα, βρίσκεις όμως και αλλού χωρίς στην Αθήνα, ενδεικτικά:

Georgios Galifianakis – Ζαχαροπλαστεία και Φύσις - Ζαχαροπλαστείον Φύσις - Γλυκά με ήθος στην Αγία Παρασκευή

Και στο Sweet Nolan του Κοντιζα στο Σύνταγμα

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Κι εγώ δεν την μπορώ τη μαρέγκα, βρίσκεις όμως και αλλού χωρίς στην Αθήνα, ενδεικτικά:

Georgios Galifianakis – Ζαχαροπλαστεία και Φύσις - Ζαχαροπλαστείον Φύσις - Γλυκά με ήθος στην Αγία Παρασκευή

Και στο Sweet Nolan του Κοντιζα στο Σύνταγμα
Το έχασα λίγο. Για τι πράγμα μιλάμε? Της @paefstra ήταν αλμυρό.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Αν δεν κάνω λάθος μιλάνε για την τάρτα λεμόνι με μαρέγκα.Ποστ 187-190.
Οκ, θενκ γιου. Το πήγα με το λινκ και ταυτόχρονα είχα χάσει τη συζήτηση που ακολούθησε.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Αραντιστές φακές,τις τρώνε και στην Αστυπάλαια.Οι αραντιστές φακές ή αλλιώς ραντιστά Αστυπάλαιας είναι φακές μαγειρεμένες παραδοσιακά με μικρά σπιτικά ζυμαρικά.
Έχουμε συνταγή; Μου άνοιξε την όρεξη. Αν και μάλλον θα προτιμήσω να ετοιμάσω τις φακές ξεχωριστά και να τις χυσω στα μακαρόνια και να τα συνοδευσω μ'ενα νεροβραστο λουκάνικο.

Ειλικρινά αυτή πιστεύεις είναι η γερμανική κουζίνα, η απλά αστειεύεσαι;
Είπα να αναφέρω μόνο τα highlights.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills