Η μάχη της κουζίνας! Ποια είναι η χώρα με την αγαπημένη σας κουζίνα;

Αγαπημένη κουζίνα


  • Total voters
    145
D

Delmem38110

Guest
Ναι, το παστιτσιο σας πειραξε.
Μακαρονια με τυρια ψημενα σε στιλ μεγαλης τουρτας στη Ναπολη, κοβουν μια φεταρα και την πουλανε στον δρομο σε χαρτι.
Ο,τι πιο μπρουταλ, βαρυ, "τα μακαρονια του φτωχου" μπορει κανεις να φανταστει.
Σχετικα νοστιμο, αν μπορεσεις να το καταπιεις γιατι γινεται μπετον αρμε γρηγορα.
View attachment 393108 .
χριστέ μου. υπάρχει αυτό το πράγμα στην Ιταλία;
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.665
Likes
9.363
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Ναι, το παστιτσιο σας πειραξε.
Μακαρονια με τυρια ψημενα σε στιλ μεγαλης τουρτας στη Ναπολη, κοβουν μια φεταρα και την πουλανε στον δρομο σε χαρτι.
Ο,τι πιο μπρουταλ, βαρυ, "τα μακαρονια του φτωχου" μπορει κανεις να φανταστει.
Σχετικα νοστιμο, αν μπορεσεις να το καταπιεις γιατι γινεται μπετον αρμε γρηγορα.
View attachment 393108 .
Φαίνεται απαράδεκτο, αλλά δεν ξεπερνάει το ελληνικό σουφλέ! Ευτυχώς τρώγαμε εξαιρετικά σπάνια στο σπίτι.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
14.131
Likes
45.584
Φαίνεται απαράδεκτο, αλλά δεν ξεπερνάει το ελληνικό σουφλέ! Ευτυχώς τρώγαμε εξαιρετικά σπάνια στο σπίτι.
Χαχαχα ολη η Ελλαδα στα 90s σερβιρε το μπετον αρμε στα τραπεζια γιατι το ετοιμαζες απο την προηγουμενη και χορταινε.
Επισης υπηρχε και η εκδοχη με φετες ψωμι του τοστ!
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.173
Likes
12.773
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Φαίνεται απαράδεκτο, αλλά δεν ξεπερνάει το ελληνικό σουφλέ! Ευτυχώς τρώγαμε εξαιρετικά σπάνια στο σπίτι.
Βασικά το ελληνικό σουφλέ δεν ξέρω αν μπορούμε να το συγκρίνουμε με το γαλλικό. Πρόκειται για τελείως διαφορετικά φαγητά που το μόνο κοινό είναι πως και τα δύο ψήνονται στο φούρνο.

Χαχαχα ολη η Ελλαδα στα 90s σερβιρε το μπετον αρμε στα τραπεζια γιατι το ετοιμαζες απο την προηγουμενη και χορταινε.
Επισης υπηρχε και η εκδοχη με φετες ψωμι του τοστ!
Ευτυχώς δεν το έκανε η μάνα μου. Και για να είμαι και δίκαιος εγώ αυτό το φαγητό ποτέ δεν το είχα ακούσει ως σουφλέ στη Β. Ελλάδα. Στην Αθήνα το έμαθα έτσι.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
14.131
Likes
45.584
Ευτυχώς δεν το έκανε η μάνα μου. Και για να είμαι και δίκαιος εγώ αυτό το φαγητό ποτέ δεν το είχα ακούσει ως σουφλέ στη Β. Ελλάδα. Στην Αθήνα το έμαθα έτσι.
Στη Β. Ελλαδα επαιζε πολυ σε πιτσαριες ως σπεσιαλ πιατο για ντελιβερι , το οποιο και ηταν το ακριβοτερο του καταλογου γιατι ειχε μεσα ο,τι σπεσιαλ κατεβαζε το κεφαλι του μαγαζατορα.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
14.131
Likes
45.584
Μιας και η ελληνική κουζίνα έχει αρχίσει να παίρνει κεφάλι ας ανοίξω το κεφάλαιο: φαγητά που η ελληνική εκδοχή έχει καταστρέψει, ξεκινώντας με το υπέροχο προφιτερόλ.

Μεγάλα κομμάτια σου με γέμιση κρέμα ή παγωτό και λιωμένη σοκολάτα που είναι συνοδευτική και σε καμία περίπτωση δεν υπερκαλύπτει το σου. Στην ελληνική εκδοχή μια θάλασσα από σοκολάτα με τα σου να θαλασσοπνίγονται. Είναι αδύνατον να καταλάβεις την γεύση που έχουν τα σου αφού η σοκολατένια λαίλαπα έχει σκεπάσει τα πάντα! Πιστεύω ότι αν σερβίρουν σε Γάλλο αυτόν τον τραγέλαφο θα αρχίσει τα putain!
Εχω φαει την ελληνικη εκδοχη της tarte tatin σε σπιτια με τη γνωστο στιλ ευκολης ελληνικης συνταγης "ενα ολοκληρο βιταμ, 5 αυγα κλπ κλπ" για τη ζυμη απο πανω.
Επισης ολα τα Αθηναικα ζαχαροπλαστεια καταστρεφουν την ταρτα λεμονιου βαζοντας ενα παχυ στρωμα χτυπημενου ασπραδι αυγου που το καψαλιζουν απο πανω,μαρενγκα αλλα σχεδον αψητη, για να γινεται πιο φουσκωτη και να γεμιζει το ματι αλλα και να μη νιωθεις το λεμονι. Ακομη και τα ιστορικα παλια ακριβα ζαχαροπλαστεια.
 
Last edited:

tripakias

Member
Μηνύματα
8.173
Likes
12.773
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Επισης ολα τα Αθηναικα ζαχαροπλαστεια καταστρεφουν την ταρτα λεμονιου βαζοντας ενα παχυ στρωμα χτυπημενου ασπραδι αυγου που το καψαλιζουν απο πανω,μαρενγκα αλλα σχεδον αψητη, για να γινεται πιο φουσκωτη και να γεμιζει το ματι αλλα και να μη νιωθεις το λεμονι. Ακομη και τα ιστορικα παλια ακριβα ζαχαροπλαστεια.
Αυτο με την καψαλισμενη μαρέγκα στην tarte au citron γίνεται και στη Γαλλία, είναι optional.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
14.131
Likes
45.584
Στην Αθηνα δεν εχεις επιλογη. Εγω που δεν την τρωω, μονο στο Paul βρισκω χωρις και στο καφε του Γαλλικου Ινστιντουτου (που εχει τα οικονομικοτερα γαλλικα γλυκα στην αυθεντικη εκδοχη τους στην Αθηνα).
 

ludovica

Member
Μηνύματα
226
Likes
1.780
Μια χαρά φρεσκότατη και ωραιότατη τάρτα λεμόνι μπορεί να φάει κανείς και στην Αθήνα αν πάει σε ένα ζαχαροπλαστειο της προκοπής. Και με το λεμόνι να ακούγεται. Η μαρέγκα εμένα μου αρέσει και για λόγους αισθητικής.
 

Viaggi

Member
Μηνύματα
1.248
Likes
7.014
Δε ξέρω αν είναι ελληνική εκδοχή, αλλά η σαλάτα του Καίσαρα δεν έχει καμία σχέση με την εκδοχή με το κοτόπουλο. Η αυθεντική συνταγή έχει αντζούγιες.
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.500
Likes
3.978
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Ναι, το παστιτσιο σας πειραξε.
Μακαρονια με τυρια ψημενα σε στιλ μεγαλης τουρτας στη Ναπολη, κοβουν μια φεταρα και την πουλανε στον δρομο σε χαρτι.
Ο,τι πιο μπρουταλ, βαρυ, "τα μακαρονια του φτωχου" μπορει κανεις να φανταστει.
Σχετικα νοστιμο, αν μπορεσεις να το καταπιεις γιατι γινεται μπετον αρμε γρηγορα.
View attachment 393108 .
Εμφανισιακά μου θυμίζει μακαρονοπιτα. Την φτιάχνουν και σε ελληνικά χωριά με χωριάτικο φύλλο. Σε χωριό της Στερεάς που είχε τύχει να τη δοκιμάσω δεν ήταν καθόλου κακή. Τώρα για αυτο το ναπολιτανικο της φωτο δεν ξέρω🤔. Επίσης προσωπικά λατρεύω το "σουφλέ" με ψωμί του τοστ που αναφέρθηκε 🙂. Το έχω συνδυάσει έντονα με εφηβικά parties στη δεκαετία του 80. Και επειδή είμαι και ολίγον ρετρό τύπος, μου δώσατε μια πολύ ωραία ιδέα για μαγείρεμα προσεχώς😉
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.737
Μηνύματα
910.436
Μέλη
39.472
Νεότερο μέλος
Στέλιος Μίκυ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom