• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Η μάχη της κουζίνας! Ποια είναι η χώρα με την αγαπημένη σας κουζίνα;

Αγαπημένη κουζίνα


  • Total voters
    145

paefstra

Member
Μηνύματα
13.894
Likes
44.646
Πω πω και γω δεν τα μπορώ το γαρύφαλλο και τη κανέλλα. Απο Πελοπόννησο δεν έχω πολύ άποψη αλλά μόνο από Πάτρα που έχω πάει 3 φορές, πραγματικά πολύ χάλια το φαι. Στο κέντρο της πόλης τουλάχιστον, έξω στα χωριά δεν ξέρω. Και οι πρώτες ύλες και τα μπαχαρικά απαράδεκτα. Ούτε σουβλάκι της προκοπής δεν έβρισκες. Κατά τ' άλλα έλα και συ εντάξει μια χαρά μαγειρευτό βρίσκεις και στη νότια Ελλάδα. Δεν έχουμε τα μπαχάρια που έχετε επάνω αλλά εντάξει δεν τα κάνουμε και σαν μπακλαβάδες, τουλάχιστον όχι όλοι. Στη Ρόδο έτσι πρόχειρα δεν τα χρησιμοποιούμε τόσο πολύ, το γαρύφαλλο και τη κανέλλα.
Τους το δινω τους νοτιους στα ψητα ομως. Μονο αλατι και πιπερι και λιποθυμας.
Οι βορειοι δεν το εχουν αυτο. Δεν ξερουν πως.
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
569
Likes
4.248
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
τα ειπες ολα. αριστα. ελα τωρα, κανουν κ πιτσα. κι εχουν κ μαντολινο.
για τους γνωστες της Ιταλιας κ μονο το τριπτυχο:
πιτσα, παστα, μαντολινο.
(Σε σπιτια, φοιτητικες λεσχες, εστιατορια παντου μακαρονια τρωνε σχεδον ολη την ωρα.)

Αλλα και αυτοι που την εχουν δοκιμασει την ιταλικη κουζινα στην ολοτητα της οπως και του λογου σου τα μακαρονια με τυρι και πιπερι εχουν ξεχωρισει σαν highlight .
Ασ' το δεν το 'χεις ουτε εσυ, ουτε η ιταλικη κουζινα!
 

Dr Snoopy

Member
Μηνύματα
914
Likes
12.407
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
Έχουμε συνταγή; Μου άνοιξε την όρεξη.
Ναι βέβαια,για να μην μείνεις με την όρεξη (αν και είναι off topic)
Υλικά
250 γρ. φακές
50 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
1 δαφνόφυλλο
250 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για τα αραντιστά
100 γρ. αλεύρι
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
100 γρ. ζυμαρικό πεπονάκι ή αστεράκι

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τις φακές σε μπόλικο νερό να πάρουν μια-δυο βράσεις και τις σουρώνουμε. Στην ίδια στεγνή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1΄-2΄ μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τις φακές, το κύμινο, το δαφνόφυλλο, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και 500 ml καυτό νερό ή παραπάνω μέχρι να βράσουν.
Αραντιστά:Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα πιάτο και βρέχοντας με νερό τα δάχτυλά μας ραντίζουμε το αλεύρι, τρίβουμε το αλεύρι με τα ακροδάχτυλα και τα μικρά ζυμαράκια που προκύπτουν τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Προσθέτουμε τα αραντιστά ζυμαρικά στις φακές 2΄ προτού αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αν χρησιμοποιήσουμε πεπονάκι, το προσθέτουμε 6΄-7΄ προτού αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά. Σερβίρουμε τις φακές με δυόσμο ψιλοκομμένο.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.490
Likes
9.493
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
τα μακαρονια με τυρι και πιπερι εχουν ξεχωρισει σαν highlight .
κατι ξεχασες. η δεν διαβαζεις προσεκτικα ολα τα ποστ.
ως χαιλαιτ της απλοτητας, οχι της κουζινας στο συνολο της.
αστο. πιτσα παστα μαντολινο ειπαμε.
αν κ υπαρχει η ευφυεστατη κορυφαια εκδοχη σε επαρχιακη μας πολη: πιτσα παστα μαραντονα...πουσαι ναπολη...
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
569
Likes
4.248
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
κατι ξεχασες. η δεν διαβαζεις προσεκτικα ολα τα ποστ.
ως χαιλαιτ της απλοτητας, οχι της κουζινας στο συνολο της.
αστο. πιτσα παστα μαντολινο ειπαμε.
αν κ υπαρχει η ευφυεστατη κορυφαια εκδοχη σε επαρχιακη μας πολη: πιτσα παστα μαραντονα...πουσαι ναπολη...
Ψωμί, ντομάτα και ελιά άλλο χαιλαιτ απλότητας, άμα ξέρεις να καλοτρως έχει πολλά μην ανησυχείς.

Λάρισα, Λάρισα σε είδα και λαχτάρησα.

Και κλείνοντας...

από την πόρτα σου περνώ
και τηγανίζεις ψάρια
και μου πετάς έναν κεφτέ
ευχαριστώ δεν καπνίζω
πολύ κατούρημα ρε φίλε.
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.495
Likes
3.951
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Στη Ρόδο έτσι πρόχειρα δεν τα χρησιμοποιούμε τόσο πολύ, το γαρύφαλλο και τη κανέλλα.
Στα ροδιτικα φαγητά παίζει πολύ το κύμινο και το μοσχοκάρυδο (ειδικά το πρώτο)
 
Last edited:

turms

Member
Μηνύματα
2.153
Likes
3.118
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Ειρωνικά το έγραψα για τη συνταγή. Μόνο που βλέπω παραβρασμενες φακές με τα ζουμιά και μακαρόνια μαζί μου κόβεται η όρεξη.

Αντίθετα το πιάτο που ποσταρε ο @Samion με τις φακές τα μακαρόνια και τα λουκάνικα ευχαρίστως θα το τρωγα. Όπως και το φακορυζο ή τα όσπρια σε σαλάτες ή στο φούρνο μου αρέσουν.

Το πιάτο που ποσταρε ο @turms είναι το αντίθετο από αυτό που έγραψα στην αρχή για την Ιταλία. Είναι λες και τους είπαν σας δίνουμε τρία υλικά φτιάξτε το χειρότερο δυνατό πιάτο και οι Γερμανοί ξεπέρασαν τον εαυτό τους!
κοιτα αν ψαξεις φωτογραφιες θα δεις οτι εμφανισιακως ειναι πολυ καλυτερο
η φωτο που εβαλα ειναι λες και το τρωνε στις Φυλακες...

Ακομα και στο κυλκικειο στο Αριστοτελειο το 1994 με τον τσιγγινο δισκο καλυτερα φαινοταν τα πιατα...
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.644
Likes
9.236
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Ναι, το παστιτσιο σας πειραξε.
Μακαρονια με τυρια ψημενα σε στιλ μεγαλης τουρτας στη Ναπολη, κοβουν μια φεταρα και την πουλανε στον δρομο σε χαρτι.
Ο,τι πιο μπρουταλ, βαρυ, "τα μακαρονια του φτωχου" μπορει κανεις να φανταστει.
Σχετικα νοστιμο, αν μπορεσεις να το καταπιεις γιατι γινεται μπετον αρμε γρηγορα.
View attachment 393108 .

Αν η εικονιζομενη συστήνεται στους φίλους ως frittatina τότε είναι πολύ καλή! Δοκίμασα 2 εκδοχές και οι δύο πολύ δυνατές. Ήταν πιο ευπαρουσιαστες από αυτή τη φώτο και εμοιαζαν με μεγάλες κροκετες. Έφαγα μια εκδοχή στο Di Matteo με κιμά και μια πιο μερακλιδικι με μορταδελα και φυστικι στο la figlia del presidente.

Για άλλη μια φορά οι Ιταλοί αποδεικνύουν ότι ακόμα και ένα άκυρο κονσεπτ να τους δώσεις που μυρίζει φόλα, μπορούν να το μετατρεψουν σε κάτι καλό! Το ακριβώς αντίθετο απ'τους τελευταίους και καταιδρωμενους Γερμανούς δηλαδή.
 

turms

Member
Μηνύματα
2.153
Likes
3.118
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
βασικα δεν νομιζω οτι οι Γερμανοι προσπαθουν η θελουν να παρουσιασουν κατι οσον αφορα το φαγητο...γενικα το παραδοσιακο φαγητο τους απευθυνεται αποκλειστικα στους ντοπιους
δεν περιμενουν δηλαδη οτι θα ερθει ο τουριστας να δοκιμασει παραδοσιακα φαγητα...κ μου δινουν την εντυπωση οτι δεν το θελουνε κιολας....
σε αντιθεση πχ με τα κρασια που κανουνε μια μεγαλη προσπαθεια να αυτοπαρουσιαστουν οτι σε καποιες κατηγοριες κανουνε καλη δουλεια...(το αν ισχυει δεν ξερω)
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.644
Likes
9.236
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Ενώ έγραψα στην αρχή ότι η δοκιμή Γαλλικών αλλαντικών ισοδυναμεί με επικίνδυνη αποστολή, δεν με άκουσα και δοκίμασα galette με andouillette (ή andouille de guémené στη Βρετάνη ή andouille de Vire στη Νορμανδία). Λουκάνικο από χοιρινό έλεγε που να μου πάει το μυαλό ότι πρόκειται για τυλιγμένα εντόσθια χοιρινού. Μυρωδιά, γεύση και υφή όσο απαίσια τα φαντάζεστε 🤢🤮

Δεν είναι κάτι εξεζητημένο, το βρίσκεται πανεύκολα. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στη Γαλλία μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη γκουρμεδιά.

1659112759699.png


Μου το χα πει μα δε με άκουγα!
 
Last edited:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.957
Likes
52.382
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Θα το δοκίμαζα χτες. Δηλαδή μαγειρίτσα σε λουκανικο;
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.894
Likes
44.646
Ενώ έγραψα στην αρχή ότι η δοκιμή Γαλλικών αλλαντικών ισοδυναμεί με επικίνδυνη αποστολή, δεν με άκουσα και δοκίμασα galette με andouillette (ή andouille de guémené στη Βρετάνη ή andouille de Vire στη Νορμανδία). Λουκάνικο από χοιρινό έλεγε που να μου πάει το μυαλό ότι πρόκειται για τυλιγμένα εντόσθια χοιρινού. Μυρωδιά, γεύση και υφή όσο απαίσια τα φαντάζεστε 🤢🤮

Δεν είναι κάτι εξεζητημένο, το βρίσκεται πανεύκολα. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στη Γαλλία μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη γκουρμεδιά.

View attachment 399202

Μου το χα πει μα δε με άκουγα!
Εχουμε κι εμεις στη Θρακη τζιγιεροσαρμα. Αλλα εχει και σικωτι και ρυζι μεσα. Ειναι θαυμα εκεινο. Αυτο οχι.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μηνύματα
905.148
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom