Η μάχη της κουζίνας! Ποια είναι η χώρα με την αγαπημένη σας κουζίνα;

Αγαπημένη κουζίνα


  • Total voters
    145

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.750
Likes
8.159
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Εμείς πάντως το φραπέ για τους ξένους το φτιάχνουμε με 5 κουταλιές ζάχαρη και μισό ποτήρι γάλα και πολλοί θέλουν και μια μπάλα παγωτό. Το σερβίρουμε σε φαρδύ ψηλό ποτήρι συνοδευόμενο με ψηλό κουταλάκι και καλαμάκι. Το καλαμάκι δεν καταλαβαίνουν γιατί τους το πηγαίνουμε. Σπάνια το ανοίγουν, ανακατεύουν τον καφέ και το αφήνουν στην άκρη. Με το κουταλάκι τρώνε τον αφρό και τυχόν παγωτό. Δεν αφήνουν τίποτα. Έτοιμο το ποτήρι για πλυντήριο. Το δημοφιλέστερο ρόφημα για τους ξένους τουρίστες.
Στην Ισπανία ακριβώς αυτό είναι ο φραπές. 'Οταν είχα πρωτοδεί σε κατάλογο φραπέ είχα καταχαρεί, μέχρι να το δώ με τα μάτια μου...
 

turms

Member
Μηνύματα
2.158
Likes
3.138
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
θα ψηφισει κανενας Γερμανια να περασουμε τα ταππας?

αραγε ο @Yorgos τι ψηφισε
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.665
Likes
9.363
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Μιας και η ελληνική κουζίνα έχει αρχίσει να παίρνει κεφάλι ας ανοίξω το κεφάλαιο: φαγητά που η ελληνική εκδοχή έχει καταστρέψει, ξεκινώντας με το υπέροχο προφιτερόλ.

Μεγάλα κομμάτια σου με γέμιση κρέμα ή παγωτό και λιωμένη σοκολάτα που είναι συνοδευτική και σε καμία περίπτωση δεν υπερκαλύπτει το σου. Στην ελληνική εκδοχή μια θάλασσα από σοκολάτα με τα σου να θαλασσοπνίγονται. Είναι αδύνατον να καταλάβεις την γεύση που έχουν τα σου αφού η σοκολατένια λαίλαπα έχει σκεπάσει τα πάντα! Πιστεύω ότι αν σερβίρουν σε Γάλλο αυτόν τον τραγέλαφο θα αρχίσει τα putain!
 
Last edited:

tripakias

Member
Μηνύματα
8.173
Likes
12.773
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μιας και η ελληνική κουζίνα έχει αρχίσει να παίρνει κεφάλι ας ανοίξω το κεφάλαιο: φαγητά που η ελληνική εκδοχή έχει καταστρέψει, ξεκινώντας με το υπέροχο προφιτερόλ.

Μεγάλα κομμάτια σου με γέμιση κρέμα ή παγωτό και λιωμένη σοκολάτα που είναι συνοδευτική και σε καμία περίπτωση δεν υπερκαλύπτει το σου. Στην ελληνική εκδοχή μια θάλασσα από σοκολάτα με τα σου να θαλασσοπνίγονται. Είναι αδύνατον να καταλάβεις την γεύση που έχουν τα σου αφού η σοκολατένια λαίλαπα έχει σκεπάσει τα πάντα! Πιστεύω ότι αν σερβίρουν σε Γάλλο αυτόν τον τραγέλαφο θα αρχίσει τα putain!
Νομίζω πως η καρμπονάρα είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα. Η αντικατάσταση του αυγού από την κρέμα γάλακτος είναι πέρα από κάθε λογική.

Γενικά έχουμε αλλάξει τα φώτα στα πιο δημοφιλή Ιταλικά φαγητά.
 

ludovica

Member
Μηνύματα
226
Likes
1.780
Για το προφιτερόλ συμφωνώ αν και εδώ μπορείς να βρεις ωραία προφιτερόλ, για την καρμπονάρα δεν έχω κανένα πρόβλημα να τη φάω με κρέμα γάλακτος, όπως δεν έχω θέμα να φάω σουβλάκι με πατάτες. Γενικά δεν είμαι δογματική.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.812
Likes
7.913
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Μόνο εγω και άλλοι οκτω ψηφισαμε τη γαλλικη;
Αποριας αξιο.

Εν τω μεταξυ τρεφομαι με υδατανθρακες , ζάχαρη ,λαδερα , οσπρια , φετα και στα μεγαλα κεφια με παϊδακια στα καρβουνα δηλ.καλυπτομαι απο ελληνικη και ιταλική κουζινα.
Αλλά άλλο τι μου αρεσει να τρωω και άλλο να μην αναγνωριζω
(μαζί με εκατομμυρια αλλους παγκόσμια) οτι οι Γαλλοι εχουν κανει το μαγειρεμα επιστήμη. Οσο για τη ζαχαροπλαστική εκει και αν ειναι άπιαστοι.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.665
Likes
9.363
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Νομίζω πως η καρμπονάρα είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα. Η αντικατάσταση του αυγού από την κρέμα γάλακτος είναι πέρα από κάθε λογική.

Γενικά έχουμε αλλάξει τα φώτα στα πιο δημοφιλή Ιταλικά φαγητά.

Στην καρμπονάρα δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε κάνει αυτή την παραλλαγή. Είναι στην κατηγορία τιραμισού με παντεσπάνι, πίτσα με πεπερόνι κλπ. Εκτός Ιταλίας το πιθανότερο είναι ότι θα φας ότι και στην Ελλάδα.

Η Ελληνική πατέντα είναι η μπεσαμέλ στο παστίτσιο. Πείτε το σε Ιταλούς και δείτε τον τρόμο στα μάτια τους.
 
D

Delmem38110

Guest
Στην καρμπονάρα δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε κάνει αυτή την παραλλαγή. Είναι στην κατηγορία τιραμισού με παντεσπάνι, πίτσα με πεπερόνι κλπ. Εκτός Ιταλίας το πιθανότερο είναι ότι θα φας ότι και στην Ελλάδα.

Η Ελληνική πατέντα είναι η μπεσαμέλ στο παστίτσιο. Πείτε το σε Ιταλούς και δείτε τον τρόμο στα μάτια τους.
το παστίτσιο στην Ιταλία το κάνουν με τα λαζάνια μια πλάκα πάστας ορθογώνια λεπτή αρκετά μεγάλη σε μέγεθος. βάζουν μπόλικη μπεσαμέλ από πάνω στο τελευταίο επίπεδο αλλα και ενδιάμεσα αναμειγνύοντας με τη σάλτσα.
σάλτσα με κιμά η και με λαχανικά.

μπεσαμέλ επίσης βάζουν και στα κανελόνια.
το δικό μας το παστίτσιο θα μπορούσε να είναι η πάστα αλ φορνο στην Ιταλία, αλλά πιο απλή και πιο νόστιμη από το παστίτσιο. εκεί βάζουν ότι τύπους πάστας θέλει ο καθένας με τη σάλτσα του, μοτσαρέλα και τριμμένο γκρανα από πάνω. και ψήσιμο στον φούρνο.
φυσικά προτιμώ το ιταλικό παστίτσιο (λαζάνια)
άλλο ένα είδος παστίτσιου πολύ πιο απλό, στο μάτι τουλάχιστον, είναι οι μελιτζάνες αλά παρμιτζιανα.
ίσως το παστίτσιο όπως το κάνουμε εμείς να υπάρχει σε κάποιο μέρος τησ Ιταλίας αλλά δεν το έχω συναντήσει πουθενά.
την καρμπονάρα δε την έχουμε κατακρεουργήσει.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
14.131
Likes
45.580
Ναι, το παστιτσιο σας πειραξε.
Μακαρονια με τυρια ψημενα σε στιλ μεγαλης τουρτας στη Ναπολη, κοβουν μια φεταρα και την πουλανε στον δρομο σε χαρτι.
Ο,τι πιο μπρουταλ, βαρυ, "τα μακαρονια του φτωχου" μπορει κανεις να φανταστει.
Σχετικα νοστιμο, αν μπορεσεις να το καταπιεις γιατι γινεται μπετον αρμε γρηγορα.
20210716_134638.jpg
.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.736
Μηνύματα
910.430
Μέλη
39.472
Νεότερο μέλος
Στέλιος Μίκυ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom