dk
Banned
- Επόμενο Ταξίδι
- Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
- Ταξίδι-Όνειρο
- Βραζιλία
Νομιζω τελικα πως εσεις αδικειτε εμενα.Γιατι νομιζεις πως πρεπει να με πεισει καποιος για να κανω ενα ταξιδι στην Λατινικη Αμερικη?Κουβα,Βραζιλια,Αργεντινη.....και πολλα αλλα μερη,αποτελουν για μενα ταξιδι ονειρο.Αυτα που δεν με ενδιαφερουν ειναι τα "εξωτικα"π.χ Μαλδιβες,τι να παω να κανω και τι να παω να δω?αιωρες και καλυβες ή αμμο και φοινικες:killme:Μας ψιλοαδικείς πχ εμένα που σπανιότατα μπαίνω στη θάλασσα , αλλά και την Ζωή ακόμη περισσότερο.
Θεωρώ οτι το καλυτερο επιχείρημα να σε μεταπείσω θα ηταν να κάνεις ενα ταξιδι στην Λατινική Αμερική
Βαγγελη,ισως τοτε να μην το διαβασες,μπορεις ομως τωρα.Nομιζω πως ηρθε κι η σειρα μου.Βλεποντας το avatar μου θα πειτε ο Δημητρης...σιγουρα Ευρωπη.Αλλωστε η Ζωη φροντιζει να σας το υπενθυμιζει...''Δημητρη,ξεκολλα λιγο απ'την Ευρωπη''.Δεν ειναι ετσι ομως τα πραγματα,νομιζω πως ειναι θεμα προτεραιοτητας.Αλλοι επιλεγουν Ευρωπαικους προορισμους στην αρχη και αλλοι οχι, ο καθενας για τους δικους του λογους.Προσωπικα εχω γυρισει σχεδον ολοκληρη την Ευρωπη γιατι επελεξα αυτα τα road trip τα τελευταια χρονια.Αλλα εχω επισκεφτει και πολυ Μεση ανατολη.Μολις αυτα τελειωσουν θα παμε και στ'αλλα.
Συμφωνω μαζι σου.Eπειδή:
νοιώθω - αρκετά - ευρωπαίος,
δεν έχω και πολλά λεφτά - ουτε και μελλοντικά προβλέπεται,
οι "υποχρεώσεις'" μεγαλώνουν,
τα δυο τελευταία ταξιδια μου ηταν στην Ευρώπη,
πέρασα πολύ όμορφα, σε Ολλανδία, Βέλγιο, Τσεχία και Γερμανία,
δεν κάνω σνόρκελιν
χρόνο ευτυχώς, έχω πλέον,
γι αυτό ψηφίζω συνειδητά και με πάθος
την ΕΥΡΩΠΗ
ως τον 5ο καλύτερο προορισμό
μετά από Ασία, Αμερική, Αφρική και Αυστραλία.
Ποτέ δεν θα πω
'"απελθέτω απ εμού το ταξίδιον τούτο"
Αλλά οσο όμορφα και να ήταν τα ευρωπαϊκά ταξίδια, τα μη ευρωπαϊκά ηταν όλα ¨αλλο" πράμα.
Όταν θέλεις να δεις τα μεγαλύτερα μνημεία της ανθρωπότητας, κάποιες διαφορετικές κοινωνίες, ξεχωριστή φύση κλπ τότε η πέραν της Ευρώπης υδρόγειος έχει περισσότερο ενδιαφέρον.
Και κάτι ακόμη προσωπικό:
Αυτό που απήλαυσα περισσότερο στην Δ. Ευρώπη είναι η ζωή σε μια οργανωμένη, ευνομούμενη πολιτεία και βέβαια και ολα τα αξιοθέατα.
Όμως πραγματική συγκίνηση, ένοιωσα στις Πυραμίδες, στο Σινικό Τείχος, στον Αμαζόνιο, το Ταζ Μαχάλ και στο Μάτσου Πίτσου.
Και ακόμη έχει πιο πολύ ενδιαφέρον να παρατηρείς ανθρώπους και συμπεριφορές ανθρώπων που ζουν πολύ μακριά από μας - σε απίστευτες συνθήκες, πχ Ινδία, Κένυα.
Και σε αυτο συμφωνω.
Συμφωνω.Απ'ότι βλέπω λοιπόν όλοι λίγο πολύ συμφωνούν στο ότι η Ευρώπη έχει τα πλεονεκτήματά της λόγω απόστασης και επομένως και δυνατότητας ταξιδιών σε λιγότερες ημέρες, αλλά τα χαρίσματα των πιο μακρινών χωρών κερδίζουν τις προτιμήσεις μας όταν έχουμε πιο πολύ χρόνο.
Δεν με ενδιαφερει αυτο το ειδος ταξιδιου.Τι ειναι εξωτικο μεροs....χμμ...
Πιστευω οτι η λεξη "εξωτικο" παραπεμπει υποχρεωτικα σε καταλευκεs παραλιεs , τυρκουαζ νερα και κοκοφοινικεs.
Τελικα Βαγγελη,πιστευω να καταλαβες τι μ'αρεσει και τι οχι.Ημουν σαφεστατος κι ας ειναι 04.20 το πρωι