Ευρώπη ή Εκτός;

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Μας ψιλοαδικείς πχ εμένα που σπανιότατα μπαίνω στη θάλασσα :D, αλλά και την Ζωή ακόμη περισσότερο.
Θεωρώ οτι το καλυτερο επιχείρημα να σε μεταπείσω θα ηταν να κάνεις ενα ταξιδι στην Λατινική Αμερική
Νομιζω τελικα πως εσεις αδικειτε εμενα.Γιατι νομιζεις πως πρεπει να με πεισει καποιος για να κανω ενα ταξιδι στην Λατινικη Αμερικη?Κουβα,Βραζιλια,Αργεντινη.....και πολλα αλλα μερη,αποτελουν για μενα ταξιδι ονειρο.Αυτα που δεν με ενδιαφερουν ειναι τα "εξωτικα"π.χ Μαλδιβες,τι να παω να κανω και τι να παω να δω?αιωρες και καλυβες ή αμμο και φοινικες:killme:

Nομιζω πως ηρθε κι η σειρα μου.Βλεποντας το avatar μου θα πειτε ο Δημητρης...σιγουρα Ευρωπη.Αλλωστε η Ζωη φροντιζει να σας το υπενθυμιζει...''Δημητρη,ξεκολλα λιγο απ'την Ευρωπη''.Δεν ειναι ετσι ομως τα πραγματα,νομιζω πως ειναι θεμα προτεραιοτητας.Αλλοι επιλεγουν Ευρωπαικους προορισμους στην αρχη και αλλοι οχι, ο καθενας για τους δικους του λογους.Προσωπικα εχω γυρισει σχεδον ολοκληρη την Ευρωπη γιατι επελεξα αυτα τα road trip τα τελευταια χρονια.Αλλα εχω επισκεφτει και πολυ Μεση ανατολη.Μολις αυτα τελειωσουν θα παμε και στ'αλλα.:bleh:
Βαγγελη,ισως τοτε να μην το διαβασες,μπορεις ομως τωρα.

Eπειδή:
νοιώθω - αρκετά - ευρωπαίος,
δεν έχω και πολλά λεφτά - ουτε και μελλοντικά προβλέπεται,
οι "υποχρεώσεις'" μεγαλώνουν,
τα δυο τελευταία ταξιδια μου ηταν στην Ευρώπη,
πέρασα πολύ όμορφα, σε Ολλανδία, Βέλγιο, Τσεχία και Γερμανία,
δεν κάνω σνόρκελιν
χρόνο ευτυχώς, έχω πλέον,
γι αυτό ψηφίζω συνειδητά και με πάθος
την ΕΥΡΩΠΗ
ως τον 5ο καλύτερο προορισμό
μετά από Ασία, Αμερική, Αφρική και Αυστραλία.
Ποτέ δεν θα πω
'"απελθέτω απ εμού το ταξίδιον τούτο"
Αλλά οσο όμορφα και να ήταν τα ευρωπαϊκά ταξίδια, τα μη ευρωπαϊκά ηταν όλα ¨αλλο" πράμα.
Όταν θέλεις να δεις τα μεγαλύτερα μνημεία της ανθρωπότητας, κάποιες διαφορετικές κοινωνίες, ξεχωριστή φύση κλπ τότε η πέραν της Ευρώπης υδρόγειος έχει περισσότερο ενδιαφέρον.
Και κάτι ακόμη προσωπικό:
Αυτό που απήλαυσα περισσότερο στην Δ. Ευρώπη είναι η ζωή σε μια οργανωμένη, ευνομούμενη πολιτεία και βέβαια και ολα τα αξιοθέατα.
Όμως πραγματική συγκίνηση, ένοιωσα στις Πυραμίδες, στο Σινικό Τείχος, στον Αμαζόνιο, το Ταζ Μαχάλ και στο Μάτσου Πίτσου.
Και ακόμη έχει πιο πολύ ενδιαφέρον να παρατηρείς ανθρώπους και συμπεριφορές ανθρώπων που ζουν πολύ μακριά από μας - σε απίστευτες συνθήκες, πχ Ινδία, Κένυα.
Συμφωνω μαζι σου.

Και κάτι ακόμα.
Οι - εκτός Ευρώπης προορισμοί - τύπου Ντουμπάι δεν με απασχολούν ( θα πήγαινα μόνο αν μου έκανε κάποιος τα έξοδα).
Σ αυτή την περίπτωση η Πράγα πχ ειναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα.
Και σε αυτο συμφωνω.

Απ'ότι βλέπω λοιπόν όλοι λίγο πολύ συμφωνούν στο ότι η Ευρώπη έχει τα πλεονεκτήματά της λόγω απόστασης και επομένως και δυνατότητας ταξιδιών σε λιγότερες ημέρες, αλλά τα χαρίσματα των πιο μακρινών χωρών κερδίζουν τις προτιμήσεις μας όταν έχουμε πιο πολύ χρόνο. :clap:
Συμφωνω.

Τι ειναι εξωτικο μεροs....χμμ...
Πιστευω οτι η λεξη "εξωτικο" παραπεμπει υποχρεωτικα σε καταλευκεs παραλιεs , τυρκουαζ νερα και κοκοφοινικεs.
Δεν με ενδιαφερει αυτο το ειδος ταξιδιου.

Τελικα Βαγγελη,πιστευω να καταλαβες τι μ'αρεσει και τι οχι.:haha:Ημουν σαφεστατος κι ας ειναι 04.20 το πρωι:haha:
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.444
Likes
17.438
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Κατ'αρχήν είσαι παντελώς μουρλός που ποστάρεις 4,30 ώρα το πρωί Κυριακής :LOL:

Κατά δεύτερον κανένας δεν προσπαθεί να "πείσει" κανέναν για τίποτα. Ο κάθε ένας εδώ έχει τις προτιμήσεις του. Το ποια ταξίδια ενδιαφέρουν τον καθένα και ποια όχι, δε μπορούν να αποτελούν αντικείμενο κριτικής, για τον απλούστατο λόγο ότι το θέμα είναι εντελώς υποκειμενικό και προσωπικό.

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που γράφουν εδώ, έχουν ξεφύγει από τον κλασσικό όρο "τουριστικό ταξίδι" και πραγματοποιούν πραγματικά ταξίδια - εμπειρίες, που απέχουν πάρα πολύ από μια επίσκεψη σε έναν καθεδρικό της ευρώπης ή ένα μπάνιο σε μια εξωτική παραλία. Οι άνθρωποι που συναντάμε και γνωρίζουμε, που βλέπουμε τον τρόπο ζωής τους, είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά. Σε αυτήν εδώ την περίπτωση λοιπόν, κανένας δε μπορεί να ισχυριστεί ότι ένας προορισμός είναι πιο "σοβαρός" από έναν άλλον.

:)
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Θεωρώ οτι το καλυτερο επιχείρημα να σε μεταπείσω θα ηταν να κάνεις ενα ταξιδι στην Λατινική Αμερική
Σας ειπα εγω οτι δεν μ'αρεσει η Λατινικη Αμερικη,η Ασια,η Αφρικη,η Αυστραλια?Ποτε,απλα καταλαβετε οτι δεν χαλαω 20 μερες απο τις διακοπες μου,ουτε τα χρηματα μου για να δω αιωρες,κοκοφοινικες και τιρκουαζ νερα.Δεν μ'αρεσει αυτο το ειδος ταξιδιων.Ταξιδευω για να βλεπω και οχι για να κολυμπαω.Ολε,ολε,ολε......:haha::clap:
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.890
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Μα είναι ερώτηση αυτή; Ταξίδι νάναι............
Όσο για τα εξωτικά, είναι πολύ εξωτική εικόνα οι πάγοι της Βαλτικής, τα δάση των Καρπαθίων, ο παγετώνας στους Δολομίτες ή ο Καβοντόρος στην Ν.Εύβοια. Και πολλά απ' αυτά θέλουν κότσια για να τα δεις. Για ανέβα με καρδιακό να δεις το μεγαλιθικό ναό της Ήρας (δρακόσπιτο) στην κορυφή της Όχης με όλο το κυκλαδικό αρχιπέλαγος στα πόδια σου και έλα να τα ξαναπούμε.
Απλά ταξιδέψτε και συλλέξτε εμπειρίες. Τίποτα άλλο. Κάποιος φίλος λέει: Την περιουσία θα την χαρούν οι απόγονοί μου, τις αναμνήσεις μου εγώ! Καλό ε;
 

bloody mary

Member
Μηνύματα
527
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Μπορεί το "ταξίδι να 'ναι και ότι να 'ναι" να ακούγεται σαρωτικό αλλά πραγματικά δεν έχω συναντήσει μέρος που να μην έχει το δικό του μοναδικό ενδιαφέρον.
Θα ήθελα να μπορούσα να γυρίσω όλο τον κόσμο και μάλιστα αργά για να απολαμβάνω την διαδρομή.
Θα ήθελα να ξαναπάω 100 φορές στα μέρη που έχω ήδη πάει.
Θα ήθελα να εξερευνήσω ζούγκλες, να δω άγρια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον, να επισκεφθώ εντελώς διαφορετικούς πολιτισμούς, να δω τα θαύματα της τεχνολογίας, να αναζητήσω τα μισοσβησμένα χνάρια ανθρώπων που γράψαν ιστορία χιλιάδες χρόνια πριν. Θα θελα να κατεβώ τον Μισσισιπί με ποταμόπλοιο και τον Αμαζόνιο με πιρόγα. Θα θελα να κάνω ορειβασία, σνορκελινγκ και βόλτα με καμήλα.
Θα' θελα ακόμα ακόμα:shock: να μου κάνουν δώρο ένα ταξίδι στις Μαλδίβες και να λιάζομαι όλη μέρα
(όμως ποτέ δεν θα έκανα 2 χρόνια υπομονή και αποχή από τα ταξίδια για να μαζέψω αρκετά λεφτά και μέρες για να το κάνω μόνη μου).
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως κάποιοι μπορεί να λένε ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει να πάω στο τάδε μέρος.
Ακόμα και για τα εξωτικά νησιά που δεν είναι η πρώτη μου προτεραιότητα (όλα τα άλλα μάλλον είναι :haha:) η περιγραφή του Doug νομίζω ήταν με τα θαλάσσια χελωνάκια που τα βοήθησαν να βρούν το δρόμο τους στην παραλία με έκανε να ζηλέψω πάρα πάρα πάρα πολύ.
60 και σήμερα.
 

ipanag

Member
Μηνύματα
316
Likes
151
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Μαρία, συμφωνώ και γω ότι δεν υπάρχουν προορισμοί που να μη με ενδιαφέρουν. Υπάρχουν όμως κάποιοι που λαχταρούμε πολύ να πάμε (πχ Ινδία θα έλεγα) και άλλοι που τους έχουμε σε 2η μοίρα (πχ Ταϋλάνδη και τριγύρω για μένα). Όλοι έχουμε λίγο πολύ μια λίστα με διαφορετική σειρά, η οποία όμως αλλάζει κατά καιρούς με τα ερεθίσματα που δεχόμαστε συνεχώς. Ένα τυχαίο ντοκυμαντέρ μπορεί να ανασύρει την τελευταία της λίστας, πολύ ψηλά. Ίσως κάποιος προορισμός είναι στο τέλος γιατί ποτέ δε δεχτήκαμε το κατάλληλο ερέθισμα, αυτό που αγγίζει τον καθένα.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.444
Likes
17.438
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
μια λίστα με διαφορετική σειρά, η οποία όμως αλλάζει κατά καιρούς με τα ερεθίσματα που δεχόμαστε συνεχώς. Ένα τυχαίο ντοκυμαντέρ μπορεί να ανασύρει την τελευταία της λίστας, πολύ ψηλά. Ίσως κάποιος προορισμός είναι στο τέλος γιατί ποτέ δε δεχτήκαμε το κατάλληλο ερέθισμα, αυτό που αγγίζει τον καθένα.
Χειροκροτώ γονατιστός. :clap:

Τάπες όλα με μια φράση.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
6.004
Likes
9.683
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Μπορει καποιοs να πει οτι το Μεξικο , το Μπελιζ , η Ταυλανδη , το Περου δεν εχει πραγματα να δειs παρα μονο καλυβεs αιωρεs και φοινικεs? Κι εγω ταξιδευω για να βλεπω και οχι για να ειμαι ξαπλωμενη 20 μερεs σε μια αιωρα η να κολυμπαω συνεχεια.Παρολα αυτα , τα πιο εντυπωσιακα σκηνικα τα εχω δει κολυμπωνταs:snorkel:.

Ο ipanag με καλυψε οπωs παντα , τα ειπε ολα σε μια παραγραφο.
Δε βαζουμε τιs χωρεs σε ζυγαρια να δουμε ποια εχει περισσοτερα πραγματα να δουμε.Αs μην εχει τιποτα , εγω αν θελω να παω , θα παω.Ουτε ειναι κατακριτεο να θελει καποιοs να σκαρφαλωσει στο Εβερεστ (οχι το φαστφουντ στο Συνταγμα:lol:) και εναs αλλοs να καθεται σε μια παραλια και να μετραει κυματα.
Κανεναs δεν προσπαθει να πεισει κανεναν για τιποτα,ουτε μαs αδικησε κανεναs vagantos οπωs κι εμειs δεν αδικουμε κανεναν.Εγω αισθανομαι οτι ειμαστε μια παρεα που πειραζουμε ο εναs τον αλλο , αλλα σεβομαστε τα γουστα και τιs επιθυμιεs του και το λογο για τον οποιο ταξιδευει.

Και βεβαια δε θα θεωρουσα χασιμο χρονου να επισκεφτω καποιεs π.χ.Βαλκανικεs χωρεs .Απλα προτιμω να δω κατι διαφορετικο απο χωριουδακια πανομοιοτυπα με τα Ελληνικα , και βουνοκορφεs και τοπια που θυμιζουν Γκιωνα και Βαρδουσια. Αs ειναι καλα ο dk να κανει τα road trip του στην Ευρωπη ,ο ipanag με τιs απιστευτεs εξερευνησειs του και οι υπολοιποι που πατε Πραγεs ,Βαρκελωνεs, NYεs και τα βλεπω μεσα απο τα ματια σαs.

Κλεινονταs και για να κανω λιγη πλακα σκεφτομαι οτι για τα μερη που αγαπω , υπαρχει μια λεξη που τα περιγραφει: "Εξωτικα". Για ολα τα αλλα δεν υπαρχει , αλλα μπορειs να τα πειs:"Μη εξωτικα".Βαζονταs δηλαδη μπροστα το στερητικο "μη". Ε , οπωs και να το κανουμε κατι στερουνται :haha:
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Μπορει καποιοs να πει οτι το Μεξικο , το Μπελιζ , η Ταυλανδη , το Περου δεν εχει πραγματα να δειs παρα μονο καλυβεs αιωρεs και φοινικεs? Κι εγω ταξιδευω για να βλεπω και οχι για να ειμαι ξαπλωμενη 20 μερεs σε μια αιωρα η να κολυμπαω συνεχεια.Παρολα αυτα , τα πιο εντυπωσιακα σκηνικα τα εχω δει κολυμπωνταs:snorkel:.

Ο ipanag με καλυψε οπωs παντα , τα ειπε ολα σε μια παραγραφο.
Δε βαζουμε τιs χωρεs σε ζυγαρια να δουμε ποια εχει περισσοτερα πραγματα να δουμε.Αs μην εχει τιποτα , εγω αν θελω να παω , θα παω.Ουτε ειναι κατακριτεο να θελει καποιοs να σκαρφαλωσει στο Εβερεστ (οχι το φαστφουντ στο Συνταγμα:lol:) και εναs αλλοs να καθεται σε μια παραλια και να μετραει κυματα.
Κανεναs δεν προσπαθει να πεισει κανεναν για τιποτα,ουτε μαs αδικησε κανεναs vagantos οπωs κι εμειs δεν αδικουμε κανεναν.Εγω αισθανομαι οτι ειμαστε μια παρεα που πειραζουμε ο εναs τον αλλο , αλλα σεβομαστε τα γουστα και τιs επιθυμιεs του και το λογο για τον οποιο ταξιδευει.
Μιλησα εγω για Μεξικο,Μπελιζ,Ταυλανδη,Περου νομιζω πως οχι.Αντιθετα μιλησα για τις"εξωτικες"Μαλδιβες και Μαυρικιο που και να μου το χαριζες σαν ταξιδι θα στο επεστρεφα:haha:γιατι αυτες τις μερες θα τις εκμεταλλευομουνα βλεποντας κατι αξιολογο σε ολο τον κοσμο(και οχι μονο στην Ευρωπη οπως εσεις θελετε να πιστευετε)και δεν θα εχανα το χρονο μου βλεποντας κοκοφοινικες.Εμενα δεν με καλυψε ο ipanag γιατι για μενα υπαρχουν προορισμοι που δεν με ενδιαφερουν.
Δεν βαζουμε τις χωρες σε ζυγαρια,οπου αρεσει του καθενος παει και εγω εχω βαλει καποιες στη black list γι αυτο και δεν ζηταω απο κανεναν να με ακολουθησει ουτε και ακολουθω εγω κανεναν.Ειμαστε μια παρεα ,κανουμε πλακα μεταξυ μας ,τωρα αν δεν συμφωνουν οι αντιληψεις μας για καποιους προορισμους δεν χαλασε κι ο κοσμος.:bleh:
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.618
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
και εγω εχω βαλει καποιες στη black list γι αυτο και δεν ζηταω απο κανεναν να με ακολουθησει ουτε και ακολουθω εγω κανεναν
Τώρα αποκαλύφθηκες Δημήτρη...
Απαιτουμε να δημοσιοποιήσεις την black list σου.
Αλλιώς θα με αναγκάσεις να το κάνω εγώ:D
Μήπως να ανοίγαμε κανένα σχετικό τόπικ;
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Τώρα αποκαλύφθηκες Δημήτρη...
Απαιτουμε να δημοσιοποιήσεις την black list σου.
Αλλιώς θα με αναγκάσεις να το κάνω εγώ:D
Μήπως να ανοίγαμε κανένα σχετικό τόπικ;
Βαγγελη,ειναι γνωστα αυτα τα εχω πει πολλες φορες,ειναι μερη που για μενα (το τονιζω αυτο για να μην εχουμε παρεξηγησεις)δεν εχουν τιποτα να μου προσφερουν π.χ Μαλδιβες και Μαυρικιος.Κι επειδη ο παγκοσμιος χαρτης ειναι πολυ μεγαλος,παντα θα βρισκω καπου να παω και να εισαι σιγουρος οτι δεν θα μου λειψουν καθολου.;)
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.936
Likes
3.927
Ωραίο post δεν το είχα πάρει χαμπάρι τόσο καιρό...

Λοιπόν εγώ μάλλον θα συμφωνήσω με όλους... Είναι εντελώς υποκειμενικό το μέρος που μιλάει στον καθένα μας γιαυτό και ασφαλώς δεν μπορούμε να κρίνουμε τα προσωπικά γούστα του καθενός...

Εγώ 2-3 σκέψεις θα γράψω μόνο σαν άνθρωπος που είχα την ευτυχία να γνωρίσω σχεδόν όλη την Ευρώπη και αρκετά μερη εκτός αυτής και έτσι μπορώ να συγκρίνω.

Πρώτα απόλα ο τίτλος του post μάλλον τα λέει όλα... Ευρώπη εναντίον όλων. Δεν νομίζω ότι οποιαδήποτε άλλη ηπειρος θα άντεχε να συγκριθεί από μόνη της με την γηραιά ήπειρο, αυτό δεν πρέπει να μας προβληματίσει;;

Σίγουρα ένα "εξωτικό" μέρος εκτός Ευρώπης είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό για μας τους Ευρωπαίους και λογικό είναι να θελήσουμε να το γευτούμε έστω και μια φορά στη ζωή μας. Ενα ταξίδι εκτός Ευρώπης είναι πιό δαπανηρό από ένα εντός και γιαυτό λογικό είναι το ταξίδι των ονείρων μας να είναι ένα μέρος μακρυνό που θα έχουμε την δυνατότητα να το επισκεφτούμε 1 ή 2 φορές σε όλο μας τον βίο.Έχουμε την σπάνια τύχη να βρισκόμαστε στην Ευρώπη και είναι σαφέστατα πιο εύκολο για μας να την γνωρίσουμε καλύτερα μια και έχουμε την δυνατότητα να την επισκεφτούμε πάρα πολλές φορές...

Από την άλλη όμως έχετε αναρωτηθεί πόση λαχτάρα έχουν οι κάτοικοι της Αφρικής , της Ταιλάνδης , της Κίνας, της Αμερικής να γνωρίσουν την Ευρώπη;; Μήπως στα μάτια αυτών των ανθρώπων η Ευρώπη φαντάζει ένα όνειρο, ένας εξωτικός τόπος;; Θέλω να πω με αυτό οτι τα πάντα είναι σχετικά και παίζει ρόλο η εμπειρία, ο τόπος καταγωγής και ο τρόπος ζωής...

Πολλοί λένε για την μαγεία των "εξωτικών" προορισμών. Θα συμφωνήσω απόλυτα για τους κοκοφοίνικες, τα δάση , τις ζούγκλες, τις μαγευτικές παραλίες αλλά θα τους ρωτήσω να απαντήσουν ειλικρινά αν θα μπορούσαν να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους σε αυτά τα μέρη και όχι να τα επισκέφτονται μια φορά τον χρόνο σαν τουρίστες...

Όπως καταλαβαίνετε και το έχω ξαναγράψει, πιστεύω ότι η Ευρώπη δεν παίζεται και δεν την εκτιμούμε όσο πρέπει γιατί είναι δίπλα μας. Το επιχείρημα που συχνά ακούω, ότι θα πάω στα γεράματα μου στην Ευρώπη, ακούγετε στα αυτιά σου φαιδρό μια που όντας εξηντάρεις δεν θα μπορείς να κάνεις ορειβασία στις Άλπεις, trekking στην Τοσκάνη ούτε θα οργώσεις με τα πόδια το Λονδίνο...

Η Ευρώπη φίλoι μου είναι μοναδική, υπέροχη, ανεξάντλητη και γιαυτό προσπαθώ κάθε ένα εξωευρωπαικό μου ταξίδι να το εξισοροπώ με 3-4 ενδοευρωπαικά. Tέλος, μεταξύ μας τώρα, πόσο πιο ωραίες νομίζετε ότι είναι οι εξωτικές παραλίες του Puket από μια βουτιά στην υπέροχη Αμοργό και πόσο πιο εντυπωσιακό είναι το Σινικό τείχος από την μαγεία των μεσαιωνικών χωριών της Ισπανίας , της Γαλλίας και της Ιταλίας;;

Αλλά είπαμε γνώμες είναι αυτές και περί ορέξεως καλοκυθόπιτα...

Υ.Γ. Οι γνώμες μου βασίζονται σε μέρη που έχω επισκεφτεί και συγκρίνει με τα μάτια μου και όχι σε ότι έχω δει στο internet και σε διάφορους οδηγούς...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.530
Μηνύματα
899.202
Μέλη
39.245
Νεότερο μέλος
PachaMama

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom