alma viajer@
Member
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Γνωριμία με το κέντρο του Άμστερνταμ - 1η μέρα
- Μουσείο Βαν Γκογκ- Vondelpark- Συνοικία 9 δρόμων και Joordan- Heineken Experience - 2η μέρα
- Rijksmuseum-Albert cuyp market- βόλτα στο Άμστερνταμ - 3η μέρα
- Haarlem- Zaanse Schans-Volendam- Edam - 4η μέρα
- Χάγη (Den Haag) -Ντελφτ (Delft) - 5η μέρα
- Ουτρέχτη- Ρότερνταμ - 6η μέρα
- Ηλιόλουστο πρωινό στο Άμστερνταμ, επιστροφή στην Αθήνα και Επίλογος - 7η μέρα
Ηλιόλουστο πρωινό στο Άμστερνταμ, επιστροφή στην Αθήνα και Επίλογος
7η ΗΜΕΡΑ
Ημέρα επιστροφής. Σηκωθήκαμε νωρίς για να πάμε να κάνουμε τα τελευταία μας ψώνια πριν την αναχώρηση. Κατά τις 11.30 θα φεύγαμε από το ξενοδοχείο για αεροδρόμιο. Όπως καταλαβαίνετε τσάμπα κοιτούσα εφαρμογές μήπως προλάβαινα να νοικιάσω ποδήλατο για βόλτα. Αχ! Δε βολεύανε και τα σημεία παράδοσης-παραλαβής. Αχ! Τι να γίνει…πήγαμε ως την πλωτή αγορά των λουλουδιών. Από εκεί αγόρασε βολβούς τουλίπας και αναμνηστικά ο συνταξιδιώτης μου. Για την ιστορία, μέχρι και αυτή τη στιγμή ,σχεδόν 2 μήνες μετά την επιστροφή μας και δεν του έχει φυτρώσει τίποτα. Σε μένα φύτρωσαν όλοι οι βολβοί. Και οι 7. Οι δύο έχουν γίνει ροζ τουλιπάκια και περιμένω και τους υπόλοιπους να ανθίσουν. Τι ωραία!!!

Επίλογος
Όσο για το ταξίδι στην Ολλανδία έχω να πω ότι μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Πραγματικά πέρασα απρόσμενα καλά! Δεν περίμενα ότι θα μου άρεσε τόσο!

Με σειρά προτίμησης οι πόλεις που μου άρεσαν περισσότερο : Ουτρέχτη, Ντελφτ, Άμστερνταμ, Χάαρλεμ, Χάγη, Ρότερνταμ. Όσον αφορά την ύπαιθρο, ήταν όλα τα χωριά υπέροχα και δεν ξέρω ποιο να ξεχωρίσω. Ίσως μου άρεσε λίγο παραπάνω από τα άλλα δύο το Ζάανσε Σχανς.
Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν τα ΜΜΜ και ιδιαίτερα οι σιδηροδρομικοί σταθμοί και τα τρένα. Πάνε παντού και σε απίστευτη συχνότητα. Είναι σε άλλο level και φαντάζομαι ότι στην Ολλανδία δεν τίθεται θέμα ασφαλείας.
Αν είστε λάτρης των τυριών προφανώς θα πρέπει να δοκιμάσετε και να πάρετε και για το σπίτι!

Προφανώς και μου έμεινε απωθημένο το γεγονός ότι δεν έκανα ποδήλατο….Αχ…Απωθημένο, μου έμειναν και οι ακτές στη Χάγη. Αυτά τα δύο…Το ταξίδι έγινε βέβαια κακή εποχή. Αν το σχεδίαζα τώρα θα πήγαινα άνοιξη να δω και τις ανθισμένες τουλίπες στα τουλιποχώραφα και στον κήπο Κεουκενχόφ. Ίσως ακόμα, να έβγαζα κάποια διανυκτέρευση από το Άμστερνταμ και να την έβαζα σε άλλη πόλη. Υπήρξε ως σκέψη στο μυαλό μου, αλλά σκεπτόμενη τη γκρίνια του συνταξιδιώτη μου στο ήδη φορτωμένο πρόγραμμα δεν το προχώρησα.
Το συνολικό κόστος του ταξιδιού για μένα ανήλθε στα 770 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών και της διαμονής. Ο συνταξιδιώτης μου χάλασε εβδομήντα- ογδόντα ευρώ παραπάνω (καφέδες, γεύματα κλπ).
Πραγματικά αν και θέλω να πηγαίνω σε νέα μέρη, πιστεύω πως στην Ολλανδία θα επιστρέψω κάποια στιγμή μιας και θέλω να τη δω σε άλλη εποχή με ήλιο και γεμάτη δέντρα. Για να δούμε……
ΤΕΛΟΣ
Attachments
-
294,7 KB Προβολές: 0