• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ελεχγος Καταλληλοτητας γονεων και γρηγορα

dreamer

Member
Επόμενο Ταξίδι
λατρεμένο Παρίσι ξανά...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία..Γη του Πυρός
Νομίζω οτι δεν είναι καθόλου άτοπο και φασιστικό αυτό που περιγράφει η Ρενάτα. Τα όποια πλείστα παραδείγματα έχουν αποδείξει τη σχεδόν αναγκαιότητά του. Αδιάφορα και ανεύθυνα άτομα, τεκνοποιούν "κατά συρροή" για κοινωνική καταξίωση και ομαλή ένταξη στο υφιστάμενο στάτους της "οικογένειας μετά τέκνων". Λυπάμαι που το λέω γιατί είμαι μάνα δυο παιδιών, αλλά έχω δυστυχώς συναναστραφεί πολλές οικογένειες που τα παιδάκια τους τα θεωρούν εξαρτηματάκια της καλοστημένης μηχανής τους. Βλέπετε οτι αναφέρομαι σε πολύ λάιτ καταστάσεις, αλλά που ξεφωνίζουν την καθημερινή συναισθηματική κακοποίηση των έρμων των παιδιών, όταν η μάνα "αδυνατεί" ή ο πατέρας "κωφεύει" και τούμπαλιν.

Πρακτικά, δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει για να "τσεκάρονται" τα ζευγάρια. Βαριά λέξη........αναγκαιότητα όμως!!!!!!! Λυπάμαι τρελά όταν συναντώ καθημερινά νοσηρές ψυχούλες από κύριους ηθικούς αυτουργούς τους γεννήτορες.........και δυστυχώς είναι πιο σύνηθες και από καθημερινά.....

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Και ποιος μας λέει ότι εγώ που θεωρητικά θα περνούσα το τεστ -γιατί έχω καλά προσόντα και ψυχική υγεία- δε θα πάθω αύριο μεθαύριο ένα αμόκ, μια βαριά κατάθλιψη, μια σχιζοφρένεια; Δε θα χάσω όλη μου την περιουσία από έναν απρόσμενο παράγοντα; Δε θα σκοτωθώ κι εγώ και ο σύζυγός μου αφήνοντας το παιδί μας ορφανό σε πολύ κακά χέρια;

Δεν είναι τόσο εύκολο αυτό που λέτε, καταλαβαίνω τι εννοείτε και εν μέρει έχετε δίκιο ότι δεν είναι όλοι κατάλληλοι για γονείς. Ίσα-ίσα, δεν υπάρχει τέλειος γονιός, απλώς ο καθένας παλεύει με όποιον τρόπο μπορεί, ορμώμενος από την αγάπη για το παιδί του.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Πρακτικά, δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει για να "τσεκάρονται" τα ζευγάρια. Βαριά λέξη........αναγκαιότητα όμως!!!!!!! Λυπάμαι τρελά όταν συναντώ καθημερινά νοσηρές ψυχούλες από κύριους ηθικούς αυτουργούς τους γεννήτορες.........και δυστυχώς είναι πιο σύνηθες και από καθημερινά.....
Eκπληκτική η λέξη τσεκάρισμα για να μην πω καρατσεκάρισμα!!!!!!!
οχι ρε παιδιά...να αφήνουν να γεννούν δυστυχισμένες υπαρξεις ο καθε εις που "του έκατσε"....έτσι επειδή του ρθε..
παιδί θα γεννήσει και η βαρύτητα ειναι τεράστια!!!! άν κάποιοι το βλέπουν σαν απλο παιχνίδι ή κριτήριο για να καταξιωθούν σε μια κοινωνία αστα να πανε στο διάολο!!
Η ανατροφή ενός πλάσματος απαιτεί πολλαααα!!
οριστικό ξεβόλεμα,αληθινές αξίες,να χύσει δακρυα και αίμα,υπομονή και μεγάλο στομάχι!!!
Δεν ειπε κανείς ούτε για φτώχεια ουτε για πλούτη..ίσα ίσα ...για καταλληλότητα μιλάμε που αυτο σημαίνει απόλυτη αυτογνωσία και συνειδητότητα των ατόμων...εμπλουτισμένα με χιλιάδες άλλες αρετές!
Μια μικρή ματιά να ρίξομε στον κόσμο μας θα καταλάβομε απο αυτα που συμβαίνουν, πόσα παιδιά έχουν γεννηθεί απο ακατάλληλους γονεις με επακόλουθα την βια την μοναξιά την ανέχεια,την έλειψη οικογενειακής εστίας ,την απογνωση και τέλος τον απόλυτο πάτο!!!
Καλό κουράγιο σε όλους μας!!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Συμφωνώ με τον Taver: Είναι πολύ πιο επικίνδυνο να ορίσεις τέτοια κριτήρια και τέτοιες επιτροπές οι οποίες να είναι υπεύθυνες για να κρίνουν τη φυσική και ηθική κατάσταση του καθενός μας, γιατί λογικά κανείς δεν πρέπει να εξαιρείται από την κρίση της επιτροπής. Αν θυμάμαι μάλιστα καλά ιστορικά έχει γίνει προσπάθεια να εφαρμοστεί κάτι τετοιο με φρικτά αποτελέσματα. Στο μεσοπόλεμο, τότε που κυριαρχούσε η θεωρία της ευγονικής, απαγορευόταν σε αρρώστους, αλκολικούς και σε μια κατηγορία ολίγον συγκεχυμένη: ηθικά αρρώστους η τεκνοποιία. Και πολύ χαριτωμένα: ήθελαν (που δεν ήθελαν) δεν ήθελαν τους υπέβαλλαν σε στείρωση. Και δεν έγιναν αυτά μόνο στην ναζιστική Γερμανία και στη φασιστική Ιταλία, αλλά και στη Σουηδία και στις ΗΠΑ. Φυσικά επειδη οι διάφορες επιτροπές υπερέβαλλαν σε ζήλο οι στειρώσεις δίναν και παιρναν. Τελικά έχει γίνει μεγάλο θέμα εκ των υστέρων, είχα παρακολουθήσει και κάτι ντοκυμαντέρ στη τηλεόραση σχετικά με το θέμα αυτό, αλλά πλέον δε θυμάμαι τον τίτλο τους. Μην ξεχνάμε οτι και οι επιτροπές από ανθρώπους αποτελούνται σύμφωνα με τις αντιλήψεις της εποχής και του τόπου που ζούνε κρίνουν, οπότε και λάθη θα κάνουν στις κρίσεις τους και είναι πολύ πιθανόν να έχουν τοποθετήσεις ιδεολογικές πολύ στενές. Για παράδειγμα μπορεί κάποιο μέλος να θεωρεί οτι μια υποψήφια μητέρα με πολύ αυξημένη libido και η οποία τριγυρίζει απο διαφορετικό κρεββάτι σε κρεββάτι κάθε βράδι δε πρόκειται ποτέ να γίνει καλή μάνα και θα παραμελεί την εποπτεία των παιδιών της. Μπορεί πράγματι να συμβεί, μπορεί και όχι. Κανείς δε μπορεί να ξέρει για το μέλλον. Που ξέρω όμως οτι ο τύπος που διατυπώνει μια τέτοια άποψη στην ουσία μέσα του και ενδεχομένως και ασυνείδητα δεν καταδικάζει τις ελεύθερες σχέσεις και στην ουσία δεν τιμωρει την εν λόγω γυναίκα για την μέχρι τώρα ερωτική συμπεριφορά της, παρά προφυλάσσει ένα αγέννητο παιδί από μια παραμέληση; Ειναι τόσο ρευστά όλα αυτα τα όρια!
Και επιπλέον με τρομάζει ο τρόπος εφαρμογής της όποιας απαγορευτικής απόφασης: Βγαίνει λοιπόν η όποια επιτροπή και λέει: "Λυπάμαι μαντάμ, λυπάμαι σενιόρ, αλλά δεν κάνετε για γονείς" Και λοιπόν; Είτε η επιτροπή έχει απλώς συμβουλευτικό χαρακτήρα, οπότε τη γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και πηγαίνουν χαρωπά να βγάλουν τα μάτια τους με απώτερο σκοπό η τυχαίο αποτέλεσμα να τεκνοποιήσουν, ειτε η επιτροπή μπορεί να επιβάλλει τις απόψεις της οπότε... "περάστε από το χειρουργείο για μια στειρωσουλα μανταμ και σενιόρ". Προφανώς για να έχει καθένας από εμάς πιστοποιητικό καταλληλότητας ως γονεύς σημαίνει οτι περνά υποχρεωτικά απο την εν λόγω επιτροπή, κάτι σαν τους άντρες που περνούν από περιοδεύον για να πάνε στρατό ένα πράγμα! Μάλιστα και πότε θα γίνει αυτό; Στα 18 χρόνια μας; Μα υπάρχουν περιπτωσεις εγκυμοσύνης που συμβαινουν νωρίτερα. Και τι θα γίνει με αυτές τις εγκυμοσύνες οπου η μητέρα είναι πολυ νέα; Θα διακόπτεται η κύηση καθότι εξ ορισμού τόσο νέα είναι ακατάλληλη για μητέρα; Και άντε και βάλαμε το όριο στα 18 και βρέθηκα ακατάλληλη για μάνα. Στα 28 θα είμαι εξ ισου ακατάλληλη; Στα 33 παλι; Θα περνώ καθε πενταετία από επιτροπή η οποία θα μου επιβάλλει καποιου είδους στείρωση η οποια θα διορθώνεται μόλις κριθώ κατάλληλη; Εμενα αυτά τα πράγματα μου φαίνονται πολύ εφιαλτικά και οργουελικά. Τι εύκολα που γυρνάμε στον φασισμό όταν δε βρίσκουμε λύση! Να στίψουμε το μυαλό μας και να ψαξουμε να βρούμε κάτι καλύτερο από αυτό!

Πιο πολύ θα με ευρισκε σύμφωνη μια πολύ καλή οργανωση κοινωνικής προστασίας ανηλίκων και ψυχολογικής υποστήριξης ανωρίμων γονεων. Φυσικά δεν είναι τέλεια λύση, αλλά και τι τέλειο ανθρώπινο υπάρχει στον κόσμο τούτο!

dreamer

Member
Επόμενο Ταξίδι
λατρεμένο Παρίσι ξανά...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία..Γη του Πυρός
Και ποιος μας λέει ότι εγώ που θεωρητικά θα περνούσα το τεστ -γιατί έχω καλά προσόντα και ψυχική υγεία- δε θα πάθω αύριο μεθαύριο ένα αμόκ, μια βαριά κατάθλιψη, μια σχιζοφρένεια; Δε θα χάσω όλη μου την περιουσία από έναν απρόσμενο παράγοντα; Δε θα σκοτωθώ κι εγώ και ο σύζυγός μου αφήνοντας το παιδί μας ορφανό σε πολύ κακά χέρια;

Δεν είναι τόσο εύκολο αυτό που λέτε, καταλαβαίνω τι εννοείτε και εν μέρει έχετε δίκιο ότι δεν είναι όλοι κατάλληλοι για γονείς. Ίσα-ίσα, δεν υπάρχει τέλειος γονιός, απλώς ο καθένας παλεύει με όποιον τρόπο μπορεί, ορμώμενος από την αγάπη για το παιδί του.
Τι μέλλει γενέσθαι δε γνωρίζει κανείς μας! Αυτό δεν ελέγχεται, ούτε καθορίζεται, ούτε αποφεύγεται. Οι αρχικές "προϋποθέσεις" πρέπει να "ελέγχονται"..........Γμτο, δε μου αρέσουν οι λέξεις αυτές αλλά δεν μπορώ να το θέσω καλύτερα. Λυπάμαι.....

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Προς Ερση

Ερση δεν μιλάμε για επιστημονικές επιτροπές και ευγονικές και κατεβατά επιστημονικών τοποθετήσεων...
Μιλάμε για απλά πράγματα! για τσεκάρισμα ζευγαριών που δεν ξέρω πως διαολο θα γίνει και απο ποιούς θα απαρτίζεται...θα ειναι κοινωνικοί ελεγχτές,θα ειναι απλοί οξυδερκείς ανθρωποι που θα έχουν σπουδάσει την ανθρώπινη ψυχολογια ...δεν ξέρω ειλικρινα κατι θα υπαρχει...
Στην δέ προταση που λές οτι καλύτερα θα ειναι μετα τα ατυχή γεγονότα να γίνονται ιδρύματα για προστασία ανηλίκων κλπ κλπ δεν συμφωνω!
τότε θα γίνει ένα απέραντο ίδρυμα ο κόσμος γεμάτος με κουλές προσωπικότητες και γνωρίζομε καλά το πώς μεγαλώνουν και τι βιώνουν εκεί μεσα!!!!!!!!!
Οχι επιμένω...ασχετα απο νομικους κανόνες και παραρτήματα...
Η πρόληψη ειναι το πάν !!!
Καλύτερα να μην γεννιούνται ποτε παρα να η κοινωνίες να γεμίσουν με παρατημένα παιδιά που θα τα βλέπομε και θα καίγεται ο νούς μας!!

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Απο την θεωρια στην πραξη

Θεωρητικά πάντα, με την επιλογή απο κρατικούς υπαλλήλους των ιδανικών γονέων, θα δημιουργούσαμε μια κοινωνία ανθρώπινη, ουμανιστική και ιδανική. Ομορφη η θεωρία.
Να φροντίζει το κράτος μέσα από τους υπαλλήλους του για το αν θα πρέπει ο ταδε ή ο δείνα να αποκτήσει παιδί. Οταν αυτό θα γενηθεί σε ένα δημόσιο μαιευτήριο της χώρας μας, -με ότι αυτό συνεπάγεται- , θα πάει στα φοβερά μας δημόσια σχολεία για να διδαχθεί αυτά που θέλει το κράτος, θα σπουδάσει στα φοβερά πανεπιστήμια της χώρας, θα
συναλλαγεί με την ενηλικίωση του στις υπέροχες δημόσιες υπηρεσίες του κράτους, θα έχει την ανθρώπινη αντιμετώπιση απο τους γιατρούς των Νοσοκομείων μας αν τυχόν νοσήσει, θα εκκλησιάζεται στην ιδανική εκκλησία μας, και αν βρεθεί και το ταίρι του θα παντρευτεί σε μια από αυτές. Αν λεω αν ο κρατικός υπάλληλος τώρα αποφασίσει ότι ο
ένας εκ των δύο υποψηφίων δεν είναι κατάλληλος για την ανατροφή παιδιού, το ζευγάρι θα πρέπει ή να χωρίσει (η αγάπη δεν παίζει ρόλο) ή να μείνει άτεκνο. Δικαιοσύνη. Πάνω από όλα η κοινωνική ευρρυθμία. Συνεχίζω. Αν επίσης συμβεί στο ζευγάρι μια κακοτυχία, οι άψογες υπηρεσίες του κράτους θα πρέπει να φροντίσουν για την άμμεση απομάκρυνση του παιδιού, γιατί ως γνωστό αυτό θα επιφέρει πλήγματα στην ψυχολογία του. Ολα για το παιδί. Το κράτος φροντίζει να μπει σε ένα από τα πολλά άψογα ευαγή ίδρυματα, για να συνεχίσει να περνά καλά και να μην διαταραχθεί η ψυχική του υγεία.
Ας πούμε και κάτι για την διαδικασία.Θα παίρνεις νούμερο από το ΙΚΑ, θα στήνεσαι με το ταίρι σου στην ουρά, και αν ο υπάλληλος έχει ξυπνήσει καλά θα πάρεις την έγκριση μαζί με την κόκκινη σφραγίδα. Αν πάλι όχι μην ανυσηχείς. Είπαμε, το κράτος φροντίζει. Ενα φακελλάκι με ένα
μικροποσό μέσα θα κάνει την δουλειά του και αυτομάτως θα κριθείς από ανίκανος (βαρυά λέξη που θα σε στιγματίζει κοινωνικά όλη την ζωή) ικανός και κατάλληλος. Τωρα αν δεν έχεις χρήματα δεν πειράζει. Δούλεψε σαν το σκυλί, και μετά ξαναστήσου στην ουρά. Το φιλευσπλαχνο και δίκαιο κράτος σου δίνει μια δεύτερη ευκαιρία. Αν πάλι έχεις κριθεί ακατάλληλος και συμβεί το μοιραίο και αποτρόπαιο, έχεις δύο επιλογές ή θα πας φυλακή
ή θα πληρώσεις πρόστιμο γιατί δεν πρόσεχες. Η έκτρωση βέβαια επιβεβλημένη σε ειδικά νοσοκομεία. Σειρά τώρα έχουν οι σχολιασμοί περί της στελέχωσης των υπηρεσιών έγκρισης τεκνοποίησης. Θα ανήκουν στο Υπουργείο Οικογένειας. Θα επιλέγονται με τα γνωστά σε όλους μας αξιοκρατικά κριτήρια που διέπουν άλλωστε όλες τις συναλλαγές της
ζωής μας. Βέβαια ο νόμιμος πληθυσμός της χώρας θα έχει αισθητά συρρικνωθεί και έτσι θα είναι πιο αποτελεσματικός στην λειτουργία του. Αν τώρα βέβαια αυτό είναι αντισυνταγματικό και αντιβαίνει τους παγκόσμιους κανόνες περί αυτοδιάθεσης, αυτό είναι κάτι που τακτοποιείται με συνταγματική μεταρρύθμιση. Να αναφέρουμε επικουρικά για τον
χρηματισμό, -όχι πως συμβαίνει στην Ελλάδα- ότι αν δεν έχεις πρόσβαση
σε πλούτο για το ανάλογο φακελλάκι , γονείς θα γίνονται μόνο όσοι διαθέτουν κάποια περιουσιακά στοιχεία. Οι άλλοι ας περιμένουν το λαχείο. Οσο για το αν μια συνέντευξη μισής ώρας από έναν ιατρό ή έναν ψυχολόγο είναι ικανή να κρίνει τις ικανότητες κάποιου για το αν είναι άξιος ή όχι..... δεν έχουμε πολλά να πούμε. Φυσικά μπορεί. Δεν αγοράζεις
οικόπεδο, για να το ψάξεις με συμβολαιογράφους, δικηγόρους, μεσίτες και εφορίες. Για ένα απλό παιδί μιλάμε. Μισή ώρα είναι αρκετή, μην πούμε και υπερβολική. Και επειδή τα πράγματα στην Ελλάδα λιγο πολύ είναι γνωστά, πολύ σύντομα η Υπηρεσία θα καταντήσει και αυτή μια απλή γραφειοκρατική ρουτίνα, που σκοπιμότητά της θα είναι να φορτώνει τα δημόσια ταμεία με λίγο μετρητό παραπάνω , νόμιμα ή μη.
Ας σκεφθούμε τώρα την περίπτωση να προσπαθήσει ο καθενας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί να μπορέσουμε να περισώσουμε τίποτα από αυτά που έχουν μείνει και να καταλήξουμε ότι μήπως η λύση δεν είναι οι γιατροί ή οι δημόσιες υπηρεσίες αλλά να φτιάξουμε καλύτερες κοινωνίες μήπως μέσα από αυτές δημιουργηθεί το πλαίσιο να δημιουργούνται σωστά μόρια-οικογένειες, που και αυτές με τις σειρά τους θα προσφέρουν
καλύτερο μέλλον. Αα πα πα πα τι λέμε τώρα? χρονοβόρο. Να αλλάξουμε τους εαυτούς μας? Την κοινωνία? Τον τρόπο σκέψης? Θα μας πάρει χρόνια. Την στελέχωση της Υπηρεσίας Τεκνοποίησης παρακαλώ. Πιο γρήγορα θα γίνει και θα έχουμε και άλλοθι. Εγκρίθηκα από την Υπηρεσία και έχω και κόκκινη σφραγίδα. Τι άλλο να ζητήσεις από το
Κράτος?

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Ουσιαστικά η όλη κουβέντα ξεκίνησε από το τραγικό χτεσινό περιστατικό. Οι συγκεκριμένοι γονείς όμως σίγουρα θα είχαν περάσει το τεστ. Αντίθετα ξέρω ανθρώπους που δε θα το περνούσαν με τίποτα (αλήθεια, οι ανύπαντρες μητέρες θα είχαν δικαίωμα να κρατήσουν το παιδί τους; ) αλλά τα παιδιά τους μεγάλωσαν με αγάπη και έγιναν μια χαρά άνθρωποι.
Τέλος πάντων, ούτως ή άλλως είναι εξαιρετικά θεωρητικά όλα αυτά για τα οποία μιλάμε.
Απλώς, κι αν ακόμα δεχόμασταν την ύπαρξη ενός τέτοιου ελέγχου ως σωστή, φανταστείτε σε μια χώρα σαν την Ελλάδα πόσοι θα πλήρωναν για να λάβουν την έγκριση καταλληλότητας και πόσοι θα κόβονταν επειδή δεν είχαν μέσο στην επιτροπή και τελικά θα καταλήγαμε σε μια από τα ίδια...:roll:

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Να αναφέρουμε επικουρικά για τον
χρηματισμό, -όχι πως συμβαίνει στην Ελλάδα- ότι αν δεν έχεις πρόσβαση
σε πλούτο για το ανάλογο φακελλάκι , γονείς θα γίνονται μόνο όσοι διαθέτουν κάποια περιουσιακά στοιχεία.
Ταυτόχρονα γράφαμε και περίπου τα ίδια.

Dafni

Member
με προβλημάτισαν οι παραπανω απόψεις...από τη μια σκέφτομαι ότι οντως υπάρχουν γυρω μας άνθρωποι που έχουν παιδιά και λέμε (εστω ελαφρα τη καρδια)ότι αυτοι δε θα επρεπε να έχουν παιδιά από την αλλη καταλαβαινω ότι οτι το να ελεχθουν οι υποψηφιοι γονεις και να τεθουν συντνεταγμένες που θα καθοριζουν την καταλληλοτητα ,είναι εξαιρετικά δυσκολο στην πράξη....εκεινο που θεωρώ ότι θα ήταν όχι μεν εύκολο αλλά αναγκαιο εν πρωτης είναι η παραδειγματική "τιμωρια" αυτών που έχουν παιδιά και τα εκθέτουν σε κινδυνο...αλλά αν αυτου ποσες φορες δεν έχουμε δει να μη νοιάζεται κανεις?το κλασσικό παραδειγμα είναι τα πιτσιρικια που τα στελνουν να ζητιανευουν και μετά τους τα παιρνουν οι ιδιοι οι γονεις τους...σε κάποιες περιπτώσεις γνωριζω οτι έχει παρεμβει εισαγγελεας αλλά αποτελουν τη μειοψηφια....θα μου πειτε και τι να γινει? να γεμισουμε τα ιδρυματα με παιδιά?δεν ξέρω ....πάντως η κοινωνια είναι υπερ του δεοντος ανεκτική σε απαραδεκτες συμπεριφορες γονεων....ισως θα έπρεπε να υπάρχουν μηχανισμοι που να ελεγχουν και να παρακολουθουν στενά τις "προβληματικές"οικογενειες και να παρέμβαινουν σε επιπεδο συμβουλευτικο(με ψυχολογους,κοινωνικους λειτουργους ,κ.τ.λ)και σε ακραιες περιπτωσεις να προφυλλάσουν τα παιδιά έστω και με την απομακρυνση τους απότο γονεικο περιβαλλον όταν αυτό κρινεται απαραιτητο...κάποιες τέτοιες υπηρεσιες νομιζω ότι υφιστανται αλλά για να λειτουργησουν σωστά και αποτελεσματικά πρέπει να διευρυνθουν και να μπουν σε ενα πολύ συγκεκριμένο πλαισιο ....ναι μεν δεν μπορουν να τεθουν απόλυτα "σωστά"ορια αλλά και τι να γινει?μπατε σκυλοι αλέστε?καλύτερα να υπάρχει παρεμβαση από πλευράς κοινωνικης μεριμνας παρά αδιαφορια....και ναι μεν μπορει ηθικά να μας σοκάρει αλλά και γω πιστευω ότι σε ακραιες περιπτώσεις η αναπαραγωγη πρεπει να απαγορευεται ,εφόσον το κράτος δεν είναι σε θέση να περιθάλψει εκ των υστέρων τα παιδιά που ζουν μια εφιαλτική ζωη.........δε θεωρώ ότι έτσι στερει κανεις το δικαιωμα στην"υπαρξη"οταν αυτο το δικαιωμα έτσι κι αλλιώς καθοριζεται απολκειστικά από τη διάθεση δυο ανθρώπων "να βγάλουν τα μάτια τους"οπως λεει παραπάνω η έρση χωρις ιχνος ευθυνης για τις συνέπειες...δηλαδη είναι καλυτερο να κρινεται απο τις ορεξεις(τις σεξουαλικές και μονο) του καθενος , το αν θα κάνει παιδιά ή οχι ,οταν είναι επικινδυνος για το παιδι που φερνει στον κοσμο?

dreamer

Member
Επόμενο Ταξίδι
λατρεμένο Παρίσι ξανά...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία..Γη του Πυρός
Ωραία η απάντησή σου dim και μέσα από την ειρωνεία, προσωπικά, καταλαβαίνω το ανέφικτο του θέματος. Γι'αυτό άλλωστε και είπα οτι στα προκείμενο η θεωρία από την πράξη απέχει έτη φωτός. Δε βλέπω να μπορεί να γίνει τίποτα. Αλλά.........αυτό δε σημαίνει οτι πιστεύω ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ οτι θα έπρεπε να μπορούσε να υπάρχει μηχανισμός. Δεν είμαι ειδική, ούτε καν ικανή να προτείνω απολύτως τίποτα. Είμαι απλά μάνα που πονάω οικτρά όλα τα παιδιά του κόσμου που γεννήθηκαν χωρίς άστρο.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Προς Ερση

Μιλάμε για απλά πράγματα! για τσεκάρισμα ζευγαριών που δεν ξέρω πως διαολο θα γίνει και απο ποιούς θα απαρτίζεται...θα ειναι κοινωνικοί ελεγχτές,θα ειναι απλοί οξυδερκείς ανθρωποι που θα έχουν σπουδάσει την ανθρώπινη ψυχολογια ...δεν ξέρω ειλικρινα κατι θα υπαρχει...
Στην δέ προταση που λές οτι καλύτερα θα ειναι μετα τα ατυχή γεγονότα να γίνονται ιδρύματα για προστασία ανηλίκων κλπ κλπ δεν συμφωνω!
τότε θα γίνει ένα απέραντο ίδρυμα ο κόσμος γεμάτος με κουλές προσωπικότητες και γνωρίζομε καλά το πώς μεγαλώνουν και τι βιώνουν εκεί μεσα!!!!!!!!!
Οχι επιμένω...ασχετα απο νομικους κανόνες και παραρτήματα...
Η πρόληψη ειναι το πάν !!!
Καλύτερα να μην γεννιούνται ποτε παρα να η κοινωνίες να γεμίσουν με παρατημένα παιδιά που θα τα βλέπομε και θα καίγεται ο νούς μας!!
Λοιπόν λέμε οτι φτιάχτηκε η καλύτερη θεωρητικά επιτροπή, από τους καλύτερους ανθρώπους (άλλο θέμα: ποιός θα ορίσει αυτή την επιτροπή και με ποιά κριτήρια; Θα τους εκλέξουμε; Θα αφεθούμε στην κρίση των υπουργάων μας να τους τοποθετήσουμε; Θα έχει λόγο η εκκλησία σε αυτό; Οι οικολόγοι; τα πολιτικά κόμματα; κλπ) και όχι αυτή που περιγραφει η dim kyr.
ΟΙ επιτροπές έχουν δύο και μονο δυνατότητες:
α) είναι συμβουλευτικές: "Λυπούμαστε αλλά από τα ψυχολογικά τεστ και απο τις συνεντεύξεις που σας υποβάλλαμε θεωρούμε οτι προς το παρόν τουλάχιστον δε θα γίνετε σωστόί γονεις. Μπορείτε να πηγαίνετε τώρα και ότι σας φωτίσει ο θεός, ο Αλλάχ, ο γιαχβε και ο Βουδας πράξτε." Τέλος. Ποιό το ώφελος; Μηδέν.
β) επιβαλουν την άποψη τους: "Λυπούμαστε αλλά από τα ψυχολογικά τεστ και απο τις συνεντεύξεις που σας υποβάλλαμε θεωρούμε οτι δε θα γίνετε σωστόί γονεις. Προκειμένου να σας εμποδίσουμε να φέρετε στον κόσμο δυστυχή παιδιά είμαστε υποχρεωμένοι να σας επιβάλλουμε στείρωση. Δεν είστε σύμφωνοι; Βουρ η αστυνομια και δεμένοι στο χειρουργειο για την επέμβαση" Επιβολή = Βία. Δεν γίνεται αλλιώς. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος Ρενάτα μου όσο και να θέλεις. Το να καταφέρεις καποιον να συμμορφωθεί με την πειθώ και όχι με τη βια προυποθετει ενα προγενέστερο χρόνο όπου θα εφαρμοστούν σε βάθος χρόνου και πεδίου οι ιδεολογικοί μηχανισμοί του Κράτους, πχ σχολειο, ΜΜΕ θρησκεια κλπ. Εκεί ενστερνίζετται κάποιος την κυρίαρχη ιδεολογιά πχ Θα φτάσουμε ως την κόκκινη μηλιά. Μακάρι λοιπόν να υπάρξει κάποια ιδεολογική γραμμή η οποία να λέει: "δεν είστε όλοι φτιαγμένοι για γονεις, να ττο ξέρετε και ψαχτεικε γενικώς και ειδικώς οταν φτάσει η ωρα για να μην βρεθείτε και εσσεις και το τεκνο σας σε δύσκολες καταστάσεις. Αλλά σας θεωρούμε υπευθυνους ανθρώπους να ψαχτειτε μόνοι σας με όποιον τρόπο κρίνετε κατάλληλο". Αυτό θα ήταν πολύ καλύτερο,αλλα βαρδα να γίνει και να έχει αποτέλεσμα. Στην περίπτωση όμως που υπάρχει επιτροπή που επιβάλλει γνώμη τότε αυτές οι απόψεις για να εφαρμοστούν προυποθέτουν βία και μόνο βία. Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος.
Θα μπορούσες λοιπόν εσύ να συμετέχεις σε ένα χειρουργείο στείρωσης όπου αυτός που θα χειρουργείτο θα είχε βρεθει εκεί χωρίς τη θέληση του, με εισαγγελική παραγγελία, δεμένος, με αστυνομικούς να περιμένουν απ'έξω και αυτός όσο είναι ξύπνιος να φωνάζει: "βοήθεια, βοήθεια μη μου το κάνετε αυτό, δε θέλω;" Δεν παραβιάζεται κάποιος ορκος του Ιπποκράτη; Και το χειρότερο είναι οτι σε τέτοιες περιπτώσεις αν διαφωνούσες και δεν προέβαινες στο χειρουργείο θα είχες και μπλεξίματα και εσύ με τη διοικηση και τη δικαιοσυνη.

Δε μίλησα για ιδρύματα: Μίλησα για ψυχολογική συνδρομή. Για παράδειγμα πιθανόν η μανα που ουρλιάζει στο παιδί της αν είχε μια στηριξη να ήταν πολύ πιο ήρεμη, οποτε να μην του τσίριζε. Σε τέτοιου τύπου συνδρομές αναφέρομαι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom