• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ελεχγος Καταλληλοτητας γονεων και γρηγορα

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
οχι, νομιζω οτι ειναι πολυ σημαντικο αυτο που λεει η amanta, γιατι στην ουσια παρακολουθουν την πορεια του ανθρωπου απο τα γεννοφασκια του για να κρινουν οταν θα φτασει στην κρισιμη ηλικα αν ειναι καταλληλος. λαμβανουν δλδ υποψη τους τα παντα.

amantab

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου γης και πατρίς...
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρος
sorry,
Μηπως απαντάς σε κατι αλλο??
το αρχικό πόστ έχει να κάνει με πρίν απο την γέννηση παιδιού.
Ίσα ίσα...αναφέρομαι σε ένα πρόγραμμα καταλληλότητας γονέων που είναι έτοιμο να υλοποιηθεί, και παρέθεσα και την προσωπική μου άποψη. Στο πρώτο δείγμα αναγκαστικά η παρέμβαση γίνεται με την γέννηση του παιδιού. Αυτά τα παιδιά όμως στην πορεία θα γίνουν γονείς και θα έχουν "γαλουχηθεί" σε μία "σωστή" οικογένεια για να γίνουν "σωστοί" γονείς..

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Τελος πάντων αφού επιμένεις..
και εγω δεν συμφωνώ σε αυτές τις εργασίες-παρακολουθήσεις -ψυχολογίες παιδιών.
αλλα πές μου που αναφέρεσαι στο αρχικό πόστ που ειναι καταλληλότητα γονέα.
Δεν λέμε για τα παιδιά,λέμε για το άν πρέπει ολοι οι άνθρωποι να γεννούν αδιακρίτως.

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
συγγνωμη που επεμβαινω παλι amanta. παίρνω τα λογια σου:
"Το πρόγραμμα λοιπόν λέει το εξής: πλήρης καταγραφή των στοιχείων ενός "υποκειμένου" (νέα, ειρωνικά το λέω μιας διαφωνώ κάθετα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα) από την στιγμή που θα γεννηθεί έως και το 23ο έτος της ηλικίας του. Ιατρικός φάκελος, σχολικός φάκελος, πότε μίλησε, πότε έχεσε, πότε και που πήγε σχολείο κτλ..και αν κρίνουν οι "αρμόδιοι" ότι το παιδί ή η οικογένειά του παρουσιάζουν προβληματικές συμπεριφορές, παρεμβαίνουν ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και καθοδηγούν τους γονείς για το πως να μεγαλώσουν σωστά το παιδί τους!!!!!"

Στην ουσία δλδ δεν περιμενουν ποτε θα αποφασισεις εσυ να γινεις γονιος, αλλά σε "παρακολουθουν" (εντος ή εκτος εισαγωγικων) από τοτε που γεννιεσαι μεχρι να ερθεις σε ηλικια καταλληλη, ωστε οταν αυριο μεθαυριο πας να κανεις οικογενεια, να εχουν "σταμπαρει" αν εισαι καταλληλος ή οχι για γονιος. Διοτι δεν αρκει μονο το τι φαινεσαι, θα εχουν αποδειξεις και το πώς μεγάλωσες, το τι εισαι στην ουσια, τι σε εφερε σε αυτο που εισαι τωρα, γιατι ολα αυτά κρινουν την οντότητά σου και όχι μόνο το τι παρουσιάζεσαι πχ σε κπ κοινωνικο λειτουργο. θα έχουν "αποδειξεις" για την καταλληλότητά σου, πριν καν σκεφτείς εσυ να τεκνοποιήσεις.

αντε...χαιρετώ...πάω να απολαύσω Berlin babe :-D

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
..
...εμενα τωρα αυτο γιατι μου κανει σαν επιβαιβεωση του Κορακας κορακου ματι δεν βγαζει!!!!!:(
Άμα σου πω ότι κι εγώ το ίδιο σκέφτηκα μόλις το διάβασα...:roll:, θα είμαι καχύποπτη ε ?...:cool:

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Χμ οι απόψεις που ανταλάσσονται είναι το λιγότερο ενδιαφέρουσες, ενώ τολμώ να πω ότι εχουν ακουστεί και πράγματα που καταπατούν βασικές αρχές εξέλιξης.

Όσοι πιστεύετε ότι θάπρεπε να υπάρχει έλεγχος και να επιτρέπεται σε συγκεκριμένα άτομα μόνο να κάνουν παιδιά, σας προτείνω να δείτε το GATTACA, μια ταινία των 90s, με μια τέλεια κοινωνία με τέλεια παιδιά φτιαγμένα με τέλειο DNA κατά παραγγελία των γονιών τους.

Επίσης, αν κάνουμε τέτοιους ελέγχους και επιβάλλονται τέτοιοι περιορισμοί στο θέμα γονέας, γιατί να μη γίνουν και σε άλλα τμήματα της ζωής μας; Μόνο που τότε δε θα μιλούσαμε για μια εξελικτική κοινωνία, αλλά για ένα εργοστάσιο παραγωγής ρομπότ.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Σωστο οπως το λές αλλα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούν και τρόποι για να μην γεννιουνται παιδιά αδιακρίτως απο "λαθος γονεις"
και ειναι πολλα αυτά πίστεψέ με..
δεν αρωσταίνεις οταν βλέπεις γύρω τέτοιες κατάντιες?
φυσικά και δεν τάσσομαι για μια τέλεια κοινωνία..
θα μπορούσε όμως να αποφευχθεί καπως η γέννηση δυστυχισμένων παιδιών.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Αρρωσταίνω, έτσι όμως είναι η εξέλιξη του είδους μας. Ξαναλέω, αν βάλουμε έλεγχο σε αυτό γιατί να μη βάλουμε έλεγχο και σε άλλα χιλιάδες πράγματα; και γιατί ένας γονέας αν κριθεί κατάλληλος στα 30 του είναι ακόμη κατάλληλος στα 40 του; τι θα γίνεται τότε; θα του παίρνουν το παιδί που θα έχει μεγαλώσει 10 χρόνια;

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Μάλον πρέπει να παραδεχτούμε και να δεχτούμε τον κόσμο οπως ειναι..
παντως εμμένω στην αποψή μου...
νιώθω πολύ αδύναμη όμως μπροστά σε δυστυχίες παιδιών και ζωων..
(τώρα γινομαι και ρατσίστρια!!):shock:

varsa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
far away
στο θεμα που ανοιξα, οπως και να χει, ειναι οτι ενα παιδι ειχε παραμεληθει για καποιους λογους απο τους γονεις του και εφυγε απο την ζωη... οπως και το παιδι που επεσε την πισινα, οπως αυτο που το χτυπησε ο πατερας του με την οπισθεν με το αμαξι, οπως και πολλα αλλα παιδια... Ισως ειμαι πιο συναισθηματικη απο αλλους αλλα δεν πιστευω οτι θα περνουσαν 8 ωρες χωρις να σκεφτω το παιδι μου αν ειναι καλα, ή να ξεχασω οτι το πηρα μαζι μου... οπως επισης και να το ξεχασω στο ταξι....
Πρεπει να υπαρχει ενα αισθημα ευθυνης, οταν θα σκεφτεις οτι θες να αποκτησεις ενα παιδι, να ψαξεις πρωτα να δεις αν εισαι αξιος να το κανεις και να το μεγαλωσεις οπως πρεπει ή εστω "καποιος" να μπορει να κρινει οτι το παιδι που θες να κανεις δεν θα αποτελει ενα ακομα αξεσουαρ στην ζωη σου....

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αυτό το πρόγραμμα που ανέφερε η Amantab εμένα μου κάνει "Welcome Big Brother".
Ποιός έδωσε συναίνεση ώστε να παρακολουθηθούν όλες αυτές οι οικογένειες, ολοι αυτοί οι άνθρωποι;
Πηρε περισσότερο καιρό από αυτόν που φαντάστηκε ο Οργουελ, αλλά έρχονται!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom