• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ελεχγος Καταλληλοτητας γονεων και γρηγορα

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Ενα παράδειγμα
Ένα ζεύγος , απέκτησε τέσσερα παιδιά. Ο πατέρας έχει σύφιλη, η μητέρα έχει φυματίωση. Η υγεία των γονιών είχε σοβαρές επιπτώσεις και στα τέσσερα παιδιά τους.Έτσι,το πρώτο τους παιδί πέθανε, το δεύτερο είναι τυφλό, το τρίτο είναι κωφάλαλο και το τέταρτο φυματικό. Η φυματική μητέρα εγκυμονεί ήδη το πέμπτο της παιδί. Οι γονείς λόγω της βαρύτατης κληρονομικής επιβαρύνσεως, είναι πολύ προβληματισμένοι. Σκέφτονται να προχωρήσουν σε αποβολή του κυοφορημένου παιδιού... Συμφωνείτε;»

Με μια φωνή η πλειονότητα των φοιτητών συμφώνησε πως η μητέρα πρέπει να προχωρήσει σε έκτρωση. Και τότε ο καθηγητής είπε στους φοιτητές του,υποψήφιους γιατρούς: "Κύριοι,συγχαρητήρια!!!Μόλις σκοτώσατε τον μεγάλο Γερμανό μουσουργό Λουδοβίκο Μπετόβεν !!!"

Οι επιτροπές όπως για το Βατοπαίδι θα κρίνουν "την καταλληλότητα" του καθένα μας ή θα απευθυνθούμε στο ΔΝΤ να επιλέξει για μας αν πρέπει η αν δεν πρέπει να γίνουμε γονείς? Αυτό είναι λογική "Αρείας Φυλής" του Νίτσε, την οποία ακολούθησε ο Χίτλερ.
Φυσικά υπάρχει και η λύση του "Καιάδα", αν μας "ξεφύγει" καμμιά γέννηση και μπερδευτεί το τεστ. Φυσικά ο Taver έχει δίκιο και συμφωνώ απόλυτα. Δεν είναι δυνατόν τα τεστ και οι τεχνικράτες, οι αριθμοί και τα πειράματα να αποφαίνονται για τόσο σοβαρά θέματα. Θα μπορούσα να παραθέσω 2000 λόγους για το αδόκιμο και το άτυπο της πρότασης ή αν θέλετε το ανήθικο και το παράλογο, αλλά όλο και κάποιος άλλος θα το κάνει για εμένα....
Αραγε οι γονείς του Ομηρου π.χ θα πέρναγαν το τέστ?

shadow88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip στη Τοσκάνη..
Πολύ καλό το παράδειγμα σου,δεν είναι όμως κρίμα να γεννιούνται παιδιά τα οποία οι γονείς δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν? Να τους προσφέρουν αν όχι μια τέλεια ζωή αλλά έστω κάποια βασικά αγαθά.. Μαυρίζει η ψυχή μου καθημερινώς στα φανάρια να βλέπω την αθίγγανη μάνα με το μωρό παραμάσχαλα να το έχει με τις ώρες κάτω από τον ήλιο...Δεν λέω να γίνονται εκτρώσεις...όχι! Αλλά πως είναι κρίμα κάποιοι που δεν μπορούν να μεγαλώσουν ένα παιδί να κάνουν όχι μόνο ένα αλλά 5-6...Άσχετο-σχετικό: Πρόσφατα δεν ήταν στη Κίνα που ένα ζευγάρι άφησε το παιδί ατάιστο γιατί έπαιζαν ένα βιντεοπαιχνίδι ?

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
χωρις να θελω να υποβαθμισω το παραδειγμα που αναφερεις, νομιζω οτι δεν αναφερονται οι προλαλήσαντες για την καταλληλότητα του παιδιού, αλλά του γονέα. ως αντιπαραδειγμα μπορει να φερει κανεις τον Χίτλερ. Αν ξερατε οτι θα φερατε στον κοσμο ενα τετοιο παιδι τι θα κάνατε;
τεσπα..επανερχομαι. το θεμα δεν ειναι το παιδι, αλλά το πόσο συνειδητοποιημένοι είναι αυτοί που αποφασίζουν να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί. ο έλεγχος πρέπει να γίνεται μέσα τους και όχι φυσικά από επιτροπή. αναρωτιέμαι όμως πόσοι είναι αυτοί που γίνονται συνειδητοποιημένα γονείς και όχι επειδή ετυχε ή επειδη θελουν να πεισουν τον περιγυρο για την ικανοτητα τους κλπ (ναι, εχω ακουσει περιπτωσεις που ειπαν "ενταξει, δεν θελαμε το παιδι σε εκεινη τη φαση της ζωης μας, αλλα ειχαν περασει πολλα χρονια γαμου και για να μη μας βγει η ρετσινια του "ατεκνου" ή "ανικανου", φεραμε ενα παιδι στον κοσμο και απο εκει και περα "εχει ο θεος")

Lalibela

Member
ας μην το τραβαμε στα ακρα

αν τα βαλουμε κατω θα δουμε οτι ....αυτα...που "στοιχιζουν" στο ανθρωπινο γενος
ειναι οι τροποι της φυσης ...
εχω μπει και γω στο τριπακι ...της καταλληλοτητας..στη δευτερη σκεψη ...βγηκα ...
και φυσικα δεν ειχα στο μυαλο μου το χιτλερ ..
απλα μια πιο ηρεμη κοινωνια εναν καλυτερο κοσμο..
αλλα ..ειναι και αυτο στη φυση (μου) ε?
οπως και της γειτονισσας που εχει 2 παιδια ...ενα σκυλο στην πισω βεραντα κλεισμενο παντα ..μονο του, που βαραει τις κατσαρολες οταν διψαει...ενω ταυτοχρονα αυτη τσακωνεται με τον συζυγο....
τα παιδια δεν τα βλεπω ποτε ...δεν ακουγονται ΠΟΤΕ ...
θελω να της αφησω στην πορτα 2 cd player με ακουστικα με σημειωμα ...για τα παιδακια του πρωτου οροφου

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Δεν πιστεύω ότι η Ρενάτα τα εννοεί όλα όσα έγραψε
Τα εννοώ και με το παραπάνω!!!! όσο και να σου φαίνεται παράξενο...
επαναλαμβάνω.
Δεν κάνουν όλοι οι άνθρωποι για γονείς πως να το κάνομε..:shock: σκεφτείτε το και μονοι σας .
δίνω ένα μικρό παράδειγμα.διπλα σας μένουν ένα ζευγάρι αλκοολικών.την μισή μερα κοιμούνται και την υπολοιπη δέρνονται και βρίζονται.
Βάλτε τώρα κάτω τον νου σας και κάνετε μια βουβή ερώτηση στον εαυτό σας,την εξής...----αυτοί οι δύο κάνουν για γονείς?????????
Η απάντηση δική σας.

για τον φίλο μου τον Taver.
Nαι Κώστα ..δυστυχώς ειμαι λίγο φασίστρια στο θέμα αυτό.
Οχι δεν ειναι όλοι οι άνθρωποι κατάλληλοι για γονείς και δεν δίνω κανένα ελαφρυντικό για κανέναν.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Είναι η πρώτη φορά που θα συμφωνήσω με Ρενάτα!Δεν έχει ξαναγίνει..(να καταχωρηθεί στα πρακτικά του φόρουμ:shock:)
dimkyr δε μιλάμε για ασθένειες όπως αυτές που ανέφερες που νομίζω είναι ακραίο παράδειγμα και φυσικά κανείς δε συμφωνεί ότι επειδή τυχαίνει να νοσεί ο γονιος από φυματίωση η σύφιλη δεν πρέπει να γεννηθεί ένα παιδί αλλοίμονο,
αλλα υπάρχουν και τα νοσήματα τα ψυχικά,υπάρχουν άτομα με σχιζοφρένειες που δεν παίρνουν τα φάρμακα τους που δεν είναι υπό έλεγχο που είναι επικίνδυνοι ακόμα και για τον ίδιο τους τον εαυτό και κάνουν παιδιά!γιατί δεν υπάρχει δυστυχώς "πλαίσιο"'για τέτοιες περιπτώσεις,και μετά αναρωτιόμαστε πως η μάννα στραγγάλισε το παιδί της,κλπ κλπ,υπάρχουν τα προβλήματα εθισμού όπως ο αλκοολισμός που ανέφερε η Ρενάτα και τόσα και τόσα άλλα,φυσικά και δεν είναι κατάλληλοι όλοι οι άνθρωποι να φέρουν παιδιά στον κόσμο να επωμισθούν την ευθύνη της ανατροφής ενός παιδιού,
και να θέσω κι έναν άλλο προβληματισμό..,γιατί όταν πρόκειτα να υιοθετήσει κάποιος παιδί υποβάλλεται σε μια σειρά ερωτήσεων και "ελέγχου"κατά κάποιο τρόπο της ζωής του μέσω στοιχειωδών έστω μηχανισμών με κοινωνικ.λειτουργούς κλπ για να είναι σίγουρο το ίδρυμα για την καταλληλότητα του ως γονιού,ενώ στην περίπτωση του φυσικού γονέα το θεωρούμε αυτό ως δεδομένο;

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
προς dim.

Μάλον δεν καταλάβατε τι ειπα..
δεν μίλησα ουτε για πειράματα ούτε για έλεγχο χαρακτηριστικών στις γεννήσεις..
Ειπα για τα αυτονόητα και επιμένω..

παρτε άλλο ένα παράδειγμα.
στην γειτονιά μου καθε πρωί ξυπνώ με κραυγές μεγατόννων απο μιά ηλίθια και βλαβερή για το παιδί της μάννα.
επί ώρες το μονο που φωνάζει στο παιδάκι της που τώρα ειναι 2 χρόνων,άι στο διάολο αναθεμα την ώρα που σε έκανα..σκεφτείτε οτι η φανή κρύβεται κατω απο το κρεββάτι...ούτε ο σκύλος δεν αντέχει.......
εχω σκεφτεί να φωνάξω κοινωνική λειτουργό άσε που δεν τα πιστεύω αυτα πάλι....
Η καλύτερη λύση θα ήταν να μην γινόταν μάννα και η δεύτερη ειναι να της σπάσω το κεφάλι...
τα συμπεράσματα δικά σας.

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Απο το ολο θεμα προκυπτει οτι δεν κανουν ολοι οι ανθρωποι για γονεις

και οτι υπαρχουν στην εποχη μας καποιοι γιατροι με υπερβαλον ζηλο για τι δουλεια τους.
Κατι ειναι κι`αυτο.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
. το θεμα δεν ειναι το παιδι, αλλά το πόσο συνειδητοποιημένοι είναι αυτοί που αποφασίζουν να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί. ο έλεγχος πρέπει να γίνεται μέσα τους και όχι φυσικά από επιτροπή. αναρωτιέμαι όμως πόσοι είναι αυτοί που γίνονται συνειδητοποιημένα γονείς και όχι επειδή ετυχε ή επειδη θελουν να πεισουν τον περιγυρο για την ικανοτητα τους κλπ (ναι, εχω ακουσει περιπτωσεις που ειπαν "ενταξει, δεν θελαμε το παιδι σε εκεινη τη φαση της ζωης μας, αλλα ειχαν περασει πολλα χρονια γαμου και για να μη μας βγει η ρετσινια του "ατεκνου" ή "ανικανου", φεραμε ενα παιδι στον κοσμο και απο εκει και περα "εχει ο θεος")
Μπράβο ρε titaki άν και μικρή στην ηλικία το μυαλο τοχεις ξουράφι!!
έτσι ειναι τα πράγματα ...
αυτοερώτηση λοιπόν και πλήρη συνειδηση πρέπει να έχει ο γονέας σήμερα!
επειδή ομως αυτο δεν συμβαίνει..άς του κανουν κανένα τεστάκι..
ενα καλό τέστ ειναι αυτο του interview. αυτο αρκεί..:cool:
δεν ειπαμε για πυρηνικα πειράματα..

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
και να θέσω κι έναν άλλο προβληματισμό..,γιατί όταν πρόκειτα να υιοθετήσει κάποιος παιδί υποβάλλεται σε μια σειρά ερωτήσεων και "ελέγχου"κατά κάποιο τρόπο της ζωής του μέσω στοιχειωδών έστω μηχανισμών με κοινωνικ.λειτουργούς κλπ για να είναι σίγουρο το ίδρυμα για την καταλληλότητα του ως γονιού,ενώ στην περίπτωση του φυσικού γονέα το θεωρούμε αυτό ως δεδομένο;
Ακριβώς!! στην περίπτωση υιοθεσίας υπάρχει μνεία και πρόνοια ..
Στην περίπτωση όμως ενός ζευγαριού που στερείται αυτογνωσίας, συνειδητότητας, και προβληματισμού ..το αποτέλεσμα ειναι,παιδιά να μεγαλώνουν τυχαία,με οτι αυτο συνεπάγεται!

ANEL

Member
θα συμφωνήσω πως πραγματικά δεν κάνουν όλοι οι άνθρωποι για γονείς και πως πράγματι μερικοί θα ήταν καλύτερο για την ανθρωπότητα συνολικά και για τα άμοιρα ,εν δυνάμει παιδιά τους, ειδικά να μην ασχολούνταν ποτέ με αυτό το σπορ(του γονέα).
αυτό για το οποίο δεν βρίσκω εγώ απάντηση είναι το εξής:ποιος και με ποια κριτήρια μπορεί ν' αποφασίσει ποιοι μπορούν και ποιοι όχι να γίνουν γονείς???
αυτή η προοπτική θυμίζει "1984"...συμφωνώ λοιπόν με taver(!!!)και dιm kyr για το φασιστικό και ανατριχιαστικό της προοπτικής αυτής!

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Για μενα το καλυτερο τεστ ειναι αυτο που πρεπει να κανει ο καθενας στον εαυτο του πριν γινει γονιος! ΜΠΟΡΩ??? Πραγματικα ομως!! Χρειαζεται θυσιες για να μεγαλωσεις υγιη ψυχικα παιδια! Το βλεπω καθε μερα-λογω επαγγελματος-κια με ποναει πραγματικα!!! Τους δινουν τα παντα απο υλικης αποψεως,αλλα δεν τους δινουν αυτο που πραγματικα χρειαζονται. Αγαπη,σημασια,προσοχη,χρονο... Ειναι λυπηρο...:(
Οχι,δεν ειναι αξιοι ολοι να γινουν γονεις!
Θα σας πω καποια παραδειγματα προσωπικα...
Φιλη μου παντρεμενη χρονια,απο επιλογη της δεν θελει και δεν κανει παιδια. Μου λεει οτι δεν ειναι διατεθειμενη να στερηθει τιποτα.
Μια αλλη επι χρονια προσπαθει να υοθετησει,αλλα δεν τα καταφερνει..Την εβαλαν σε λιστα και της ειπαν σε 8 χρονια. Τοτε θα ειναι 50 κοντα κι ετσι παραιτηθηκε απο την ιδεα..Ειναι ψυχολογος και θελει κουραγιο να μεγαλωσεις ενα παιδι μου λεει.
Ενα κοριτσακι 6 χρονων,κακοποειται ψυχολογικα απο τους ναρκομανεις γονεις της,βιωνοντας απιστευτες καταστασεις που ειναι αδυνατον να σας τις περιγραψω...
Ενα αλλο παιδακι που εχω το παρατησε η μανα του σε μια καθαριστρια που της το αφηνε για λιγο και εξαφανιστηκε. Αυτη εχει πλεον αναλαβει τα παντα και τον μεγαλωνει σαν πριγκηπα...
Βλεπω τοσα καθε μερα,που σας μιλαω ειλικρινα καλυτερα να μην εβλεπα...Καποια απο αυτα με θλιβουν τοσο που τα μεταφερω σπιτι μου και ειναι μερες,αναλογα με τα γεγονοτα που εχω μελαγχολια..:(
Θελει υπευθυνοτητα να μεγαλωσεις ενα παιδι. Ας το σκεφτουμε ολοι σοβαρα αυτο! Δεν αγοραζεις μια μπλουζα που αν μετανιωσεις την πετας. Εισαι υπευθυνος για μια ψυχη!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom