• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ελεχγος Καταλληλοτητας γονεων και γρηγορα

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εκ του αποτελέσματος, μια και συνέβη το τραγικό περιστατικό, φαίνεται οτι είναι απολύτως δυνατόν. Εκτός αν υπήρχε πρόθεση να το αφήσει μέσα στο αυτοκίνητο, πράγμα που δε συνάγεται από πουθενά. Δεν γνωρίζω τη ψυχολογία του ανθρώπου, αν δηλαδή είναι ενας εγγενώς αδιάφορος άνθρωπος, απορροφημένος στο επάγγελμά του και στην εξέλιξη της καριέρας του και μόνο ή να έπαθε ένα πρόσκαιρο μπλοκάρισμα λόγω του ξαφνικού και επείγοντος χαρακτήρα του περιστατικού που έξαφνα κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Όπως τα λες είναι Ρενάτα.
το δυσκολότερο επάγγελμα είναι να είσαι γονιός.
Κι ούτε διδάσκεται. Κι όπως είπες δεν είναι μόνο η φροντίδα για τη σωματική του ακεραιότητα. αυτό είναι εύκολο.
άλλα... είναι τα ζόρικα.

Bahari

Member
Εγω δεν απορώ καθόλου!!
υπαρχουν και χειρότερα.....
Πρέπει επιτέλους να μπεί εκεινο το τέστ για καταλληλότητα γονιού.
και πρώτα απο όλα να μπεί το ψυχολογικό τέστ.πως να το κάνομε ..δεν πρέπει να γίνονται όλοι γονείς!!!!!!!
Γονεις γίνονται όλοι με καμμία εξαίρεση..ανεύθυνοι,βλάκες,άνθρωποι με ενα σωρό σύνδρομα,ακόμα και ψυχικά ανάπηροι!
Οχι λοιπόν.Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει παιδιά..δεν έχει το δικαίωμα να φέρνει στον κόσμο μια ζωή που θα ζήσει μια τραγωδία..
ο καθε παρανοικός μάννα η πατέρας..να θεωρεί το πλάσμα ιδιοκτησία του,να βγάζει όλα τα σκατά του έτσι για να βαφτίζεται γονιός!!
Υπαρχει ένα φανταστικό βιβλίο του Dyer αν θυμαμαι καλα..λέγεται "πλάθοντας ανθρώπους"
τα νέα ζευγάρια μετά τα βίτσια τους να κάνουν ένα καλό γκλαμουράτο γάμο,το επόμενο βίτσιο ειναι να κάνουν ένα παιδί...που ανάθεμά με και ξέρουν τι πάνε να κάνουν και άν ειναι ικανοί να τα βγαλουν πέρα......
Η βια σε οποιαδήποτε μορφή αποτελει καθημερινότητα.
και βία εξασκείς οταν παρατάς το παιδί στο αυτοκίνητο,άν δεν το δένεις πίσω,αν τσακώνεσαι με το σύντροφο και γαμοσταυρίζεις ολη μέρα μπροστα στα αθώα μάτια του.. άν του επιβάλεις ποσο θα φάει..άν του επιβάλεις πως θα ντυθει τι θα σπουδάσει και τέτοια ανήκουστα πράματα...
Τα παιδιά μας σήμερα γίνονται ανάπηρα χάρη σε μας τους "εμπνευσμένους γονείς" που νομίζουμε όλα τα ξέρομε και όλα τα μαχαιρώνομε.......
Ας μεινουν και κάποιοι χωρίς παιδια δεν χάλασε ο κόσμος ούτε θα βουλιάξει η ανθρωπότης!!!!!!!!
Πόσο πολύ συμφωνώ!!! Αναρίθμητα τα παραδείγματα ανθρώπων γύρω μου που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον "αληθινό" ρόλο του γονέα :(
Κρίμα στα παιδιά-θύματα που δε φταίνε σε τίποτα :mad::(

varsa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
far away
Ρενάτα συμφωνω μαζι σου! Διαβασα αυτη την ειδηση και δεν το πιστευα!!! δεν ειναι δυνατον να αναζητας το παιδι σου, (ισχυει και για την μανα αυτο) μετα απο 8 ωρες... ποσο μαλλον να το ξεχασεις σαν χαρτοσακουλα στο πισω καθισμα!!! Αδιανοητο λεμε....
οπως κι αν το δεις δεν το χωνευεις....

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τη renata. Πώς να το κάνουμε δλδ; ΔΕΝ ειναι όλοι για γονείς. κακά τα ψέμματα. παίρνω ανάποδες όταν ακούω "ε..τι πώς θα το μεγαλώσει..τόσοι και τόσοι έγιναν γονεις". σοβαρά; και είδαμε πώς κατάντησε η κοινωνία μας...
και όχι, σκοπός της γυναίκας δεν ειναι η τεκνοποιηση (το παω ενα βημα παραπερα). υπάρχουν και άλλα πράγματα στη ζωή. και εγώ είμαι μία από αυτές που παραδέχομαι οτι δεν ειμια κατάλληλη για μάνα. Ακουγεται βαρυ, αλλά προτιμώ να ειμαι ξεκαθαρη μέσα μου, και να παραδεχτώ ότι με την αφηρημάδα μου, την όρεξή μου για ζωή, ταξίδια κλπ είμαι το τελευταίο άτομο που θα μπορούσε να γίνει μια υπεύθυνη μητέρα. Και όχι...δεν ισχύει το "εχει ο Θεος" και όλα μπορούν να συνδιαστούν. ξέρω τον εαυτό μου ότι δεν μπορει να τα συνδιάσει όλα, και δυστυχώς πιστευω οτι υπάρχουν και άλλες γυναίκες εκεί έξω που πρέπει να βαλουν τον εγωισμό στην άκρη (διοτι πολλες απο εγωισμο φερουν ενα παιδι στον κοσμο) και να δουν την αληθεια κατάφατσα. Γιατι άλλωστε το μέλλον του κόσμου από εμάς τις γυναίκες κρίνεται. Το τι είμαστε εμείς και το πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά, καθορίζει το μέλλον του τόπου -και όχι μονο.

τώρα θυμήθηκα και το άλλο πρόσφατο περιστατικό, με το παιδί/μόγλης στη Ρωσια επειδή η μάνα του το είχε αφήσει τελείως στο έλεος του Θεού....

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ρενάτα συμφωνω μαζι σου! Διαβασα αυτη την ειδηση και δεν το πιστευα!!! δεν ειναι δυνατον να αναζητας το παιδι σου, (ισχυει και για την μανα αυτο) μετα απο 8 ωρες... ποσο μαλλον να το ξεχασεις σαν χαρτοσακουλα στο πισω καθισμα!!! Αδιανοητο λεμε....
οπως κι αν το δεις δεν το χωνευεις....
Ετσι όπως είναι δοσμένη η είδηση η μητέρα δεν νομίζω οτι προκύπτει καμία ευθύνη για τη μητέρα: ήταν ήσυχη οτι το παιδί της ήταν στο νηπιαγωγείο, εκεί όπου είχε ξεκινήσει να το πάει ο πατέρας του. Γιατί να φανταστεί τα χειροτερα; Δεν ξέρω τα ωράρια του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά πολλά νηπιαγωγεία έχουν συνεχές ωράριο από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα.

ioanna.gkan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη αλλά που,,,
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγωνια
Κι εγω να σκεφτητε δεν το αφηνω ουτε 5 λεπτα μονο του στο αμαξι... με αυτα που εχω ακουσει κατα καιρους! Ειναι δυνατον??? Πως θα ζησει αυτος ο ανθρωπος με τετοιο βαρος στην συνειδηση? Καταστραφηκε κι αυτος πηγε χαμενο και το παιδακι! γιατι? Γιατι μας παιρνουν σβαρνα οι υποχρεωσεις... θολωνουμε! αγχος αγχος τρεξιμο!!! Αντε τωρα να τον δω...

dreamer

Member
Επόμενο Ταξίδι
λατρεμένο Παρίσι ξανά...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία..Γη του Πυρός
Ανεξάρτητα από το τεράστιο δίκιο που έχει η Ρενάτα, δεν πιστεύω οτι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι θέμα αμέλειας. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ειναι θέμα αμέλειας. Μάλλον για σκάλωμα του νου μου κάνει.......Μα είναι ποτέ δυνατόν!!!!?????:shock:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Εγω δεν απορώ καθόλου!!
υπαρχουν και χειρότερα.....
Πρέπει επιτέλους να μπεί εκεινο το τέστ για καταλληλότητα γονιού.
και πρώτα απο όλα να μπεί το ψυχολογικό τέστ.πως να το κάνομε ..δεν πρέπει να γίνονται όλοι γονείς!!!!!!!
Γονεις γίνονται όλοι με καμμία εξαίρεση..ανεύθυνοι,βλάκες,άνθρωποι με ενα σωρό σύνδρομα,ακόμα και ψυχικά ανάπηροι!
Οχι λοιπόν.Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει παιδιά..δεν έχει το δικαίωμα να φέρνει στον κόσμο μια ζωή που θα ζήσει μια τραγωδία..
ο καθε παρανοικός μάννα η πατέρας..να θεωρεί το πλάσμα ιδιοκτησία του,να βγάζει όλα τα σκατά του έτσι για να βαφτίζεται γονιός!!
Sorry renata, αλλά αν το καταλαβαίνω καλά, βρίσκω αυτό το σενάριο φρικιαστικό, κι αυτή την πρόταση για "τεστ καταλληλότητας" εξόχως φασιστική. Διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως και σε όλους τους τόνους, αν είναι έτσι όπως το καταλαβαίνω.

afroditi

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
..........:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:
φρικιαστικό...
τι παιχνίδια παίζει το μυαλό.....

PPhanny

Member
Δεν πιστεύω ότι η Ρενάτα τα εννοεί όλα όσα έγραψε, πάμε τότε στο άλλο άκρο που είναι εξίσου τρομακτικό.Ετυχε πριν από χρόνια να παρακολουθήσω μιά σκηνή που έκανα καιρό να ξεχάσω : Η εισαγγελέας ανηλίκων τραβούσε ένα μωρό που έκλαιγε και αγκάλιαζε τη μάνα του , η οποία (δεν είχε λάβει γνώση των κατηγοριών σε βάρος της αλλά) είχε κριθεί ακατάλληλη μητέρα. Στο τέλος η μάνα λυποθύμισε και πήραν το μωρό.
Τώρα στη περίπτωση που συζητάμε αυτό που μου ήρθε στο μυαλό είναι ποσο πολύ έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις της (έως εγκληματικής) αμέλειας.Κάποιος γνωστός και πολύ ισορροπημένος άνθρωπος, τελών υπό πίεση κλειδωσε τη θεία του στο σπίτι , χωρίς κλειδί,κατά λάθος, μετά κόντεψε να σκοτωθεί όταν το κατάλαβε και έτρεχε να ξεκλειδώσει

shadow88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip στη Τοσκάνη..
Εγώ δεν είμαι γονιός δεν ξέρω αλλά αυτό μου μοιάζει με αποτέλεσμα της κοινωνίας που ζούμε..Δεν ισχύει για όλους εννοείται...Πασχίζουμε από μικροί για τη δουλειά μας..Πάνω απ'όλα η δουλειά...Μια δουλειά με πολλά λεφτά....Και αν μείνει χρόνος κάνουμε και μια οικογένεια.Αλλά πάνω απ'όλα η δουλειά.Σίγουρα ο άνθρωπος ήταν γιατρός κι έχει μια ευθύνη παραπάνω αλλά....ας πούμε πως ήταν η κακιά η ώρα...Δεν θέλω να σκεφτώ τους 2 γονείς αυτή τη στιγμή και μάλιστα το συζητούσα πριν λίγο το θέμα κι έλεγα πως αν ήμουν σύζυγος σίγουρα θα τον χώριζα...Δεν ξέρω τραγικό γεγονός...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom