• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ελεχγος Καταλληλοτητας γονεων και γρηγορα

Dafni

Member
ερση τα καταλαβαινω και τα ασπάζομαι αυτά που λες και θαυμαζω και την ευαισθησια σου....έχω όμως κανα δυο παρατηρησεις...
η κοινωνια παρεμβαινει αναγκαστικά(οχι πάντα αποτελεσματικά ή δικαια)σε διάφορες περιπτωσεις παρεμβατικής συμπεριφοράς και επιβάλλει κυρώσεις.
Μήπως δεν έχει συμβει στα δικαστικά χρονικά(που εσύ τα ξέρεις πολύ καλύτερα)να διατεινονται κάποιοι άνθρωποι ότι είναι αθώοι και να έχουν καταδικαστει ? (δυστυχως κάποιες ελαχιστες φορες είχαν δικιο)μήπως το συστημα δεν έχει τρωτά και αδικιες? μήπως οι κατέχοντες δεν είναι ευννοημενοι που μπορουν να προσλαβουν διαπρεπης νομικους δεν έχουν περισσοτερες πιθανοτητες ευννοικής αντιμετώπισης? και τι πρεπει να γινει? να καταλυθει το δικαστικό συστημα?κάνω αυτο τον παραλληλισμο θέλοντας να πω οτι συμφωνω μαζι σου οτι όντως τα κριτηρια δεν μπορουν να είναι απόλυτα αλλά σε κάποιες οπως είπα παραπάνω ακραιες περιπτωσεις φοβάμαι ότι μονο η ανθρωπιστική παρεμβαση με την οποια συμφωνω οτι είναι το πρωτο και το σημαντικοτερο που πρεπει να τεθει σε γερες βασεις,ισως δεν καλυπτει απόλυτα περιπτωσεις που οι ανθρωποι είναι ανεπιδεκτοι φροντιδας σε πλαισιο ψυχολογικό και ηθικο...

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Εδω ειπώθηκαν πραματα και θάματα ξεφύγαμε απο το θέμα,φτάσαμε σε κοινωνικούς αποκλεισμους,γραφειοκρατίες χειρουργεία,φωνές, δικαστήρια πολιτεία και δεν μαζεύεται..χωρις να έχουν σχέση με το θέμα..
Τελος πάντων ..κουράστηκα.
Το αρχικο πόστ που έβαλε η varsa λόγω του ατυχούς περιστατικού με θυμα το μωρο ήταν. ελεγχος καταλληλότητας των γονιών..
Οτι και να μου πείτε επειδή βρίσκομαι στην πρώτη γραμμη και καθε μέρα έχω να πω και δυοτρία τέτοια περιστατικά θεωρώ οτι ειναι αναγκαίο να ισχύσει σε όλο τον κόσμο χωρίς να ξέρω πως διαολο θα γίνει αυτο!
Θα πω και ένα τελευταίο παράδειγμα χθεσινο μαλιστα,
Μαννα έφερε το παιδί της το οποιο ήταν 6 χρονών και ζύγιζε 79 κιλά!!!!!
Ε!! οχι που της έπρεπε να γίνει και μάννα!!!!! φυλακή επρεπε να την βάλουν γιατί τα κουσούρια της θα τα είχε πρίν γεννήσει -ειμαι σίγουρη.
Να δώ που θα καταλήξει το άμοιρο πλάσμα με την μπουλντόζα δίπλα του να το μπουκώνει μόνο,επειδή η ολη παιδεία που έχει να περάσει στο παιδί της ειναι το φαί!!!!!!
συγχίστηκα παω χαιδέψω τον σκύλο μου!

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Το να παραδεχτεί κάποιος ότι ο καρκίνος που μαστίζει την γη είναι ολέθριος , είναι το ένα, που όλοι παραδεχόμαστε. Το να βρεθεί το φάρμακο είναι το άλλο.
Το ότι συμφωνούμε όλοι ότι υπάρχουν ανίκανοι γονείς (οπως επίσης πολιτικοι, ιατροί κλπ) είναι επίσης το ένα. Το να βρεθεί το φάρμακο.......
Οπως υπάρχουν ανικανοι γονείς , δεν υπάρχουν τέλειοι γονείς,ο καρκίνος μαστίζει, η αδικία θεριεύει, οι ισχυροί έχουν πάντα δικιο κλπ Αρα ή αλλάζεις την κοινωνία και σώζεσαι ή συνεχίζεις με αυτά που έφτιαξες.
Και οι κοινωνίες δεν αλλάζουν
Διαρρηγνύοντας τα ιμάτια μας σε λίγο θα πάμε στο κομμωτήριο, αδιαφορώντας για το παιδάκι στο φανάρι που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας. Ο κύκλος προβληματισμού μας έκλεισε με το να γράψουμε συμπονετικά λόγια για το μέλλον των παιδιών και να ταχθούμε υπέρ του ευνουχισμού που εξυψώνει το ηθικό γίγνεσθαι και την κοινωνία.
Κυρίες μου, απλά παραφιλολογούμε.......

υγ. Ο Παβαρότι ζύγιζε 175 κιλά

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Προς Δαφνη:
Λάθος δικαστικές κρίσεις έχουν γίνει πολλές και με ολέθρια αποτελέσματα για τους εμπλεκόμενους. Αλλά τουλάχιστον αφορουσαν γεγονότα του παρελθόντος ΄και τους δράστες αυτών και όχι μελλοντικά αβέβαια ΄γεγονότα όπου πιθανολογούμε την έλευσή τους. Που ξέρουμε οτι ετσι όπως προβλέπουμε θα γίνουν τα πράγματα; Μήπως η τροπή των πραγματ ων θα είναι διαφορετική; Μήπως στη τελική γουστάρουμε να το παιζουμε παντογνωστες σχετικα με τα μελλουμενα θεοι;
Ο κόσμος είναι γεμάτος ωραίες ιδέες. Όταν ξεκινά η εφαρμογή τους όμως ξεκινά και ο εφιάλτης...

ANEL

Member
συμφωνώ απόλυτα με όσα έγραψε η dim kyr....εκτός από ένα:οι κοινωνίες μπορούν ν' αλλάξουν αν αλλάξουμε και εμείς...άρα κάθε τραγικό γεγονός ή γενικά κάθε γεγονός θα ήταν πιο εποικοδομητικό αν το βλέπαμε σαν ευκαιρία για αυτοκριτική,ενδοσκόπηση και τελικά γενναία απόφαση αλλαγής έστω και λίγο των status μας....
και ίσως αυτό γινόταν λίγο ευκολότερο,αν μπαίναμε για λίγο στη θέση αυτού του τραγικού, κατά τη γνώμη μου γονέα,που αυτή τη στιγμή έχει να θρηνήσει(και όχι μόνο) για πολλά στη ζωή του...:(
και ας αναλογιστούμε για λίγο πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει το αίτημα για επιτροπές που θα κρίνουν την καταλληλότητα ή όχι κάποιου για να γίνει γονιός....:shock:
τελικά θα καταλήξω σε κάτι πολύ τετριμμένο,αλλά ταιριαστό:
"ο αναμάρτητος πρώτος τω λίθο βαλλέτω".:D

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Τι έδειξε η νεκροψία για το θάνατο του 5χρονου στην Κύπρο

Aνατροπή σκηνικού έφερε χθες στη συγκλονιστική υπόθεση του θανάτου του 5χρονου αγοριού στη Λάρνακα η νενομισμένη νεκροψία αφού οι ιατροδικαστές, απέκλεισαν τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για θάνατο εξαιτίας θερμοπληξίας ή ασφυξίας. Η παθολογοανατόμος Ελένη Αντωνίου που διενήργησε τη νεκροψία για λογαριασμό του κράτους παρόντος του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού που εκπροσώπησε την οικογένεια, διαπίστωσε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα στο αγοράκι το οποίο δεν ήταν γνωστό, πόρισμα στο οποίο συμφώνησε και ο Π. Σταυριανός.

η συνέχεια του άρθρου Madata.GR - Τι έδειξε η νεκροψία για το θάνατο του 5χρονου στην Κύπρο

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Όποια κι αν είναι η αιτία θανάτου πολύ πιθανό το παιδάκι να είχε σωθεί αν δεν ήταν κλεισμένο μόνο του στο αυτοκίνητο. Ό,τι και να λέμε τώρα εμείς όμως το παιδάκι χάθηκε και οι γονείς πρέπει να συνεχίσουν τη ζωή τους, η οποία έχει καταστραφεί τώρα πια.

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Προς Ερση

Ερση δεν μιλάμε για επιστημονικές επιτροπές και ευγονικές και κατεβατά επιστημονικών τοποθετήσεων...
Μιλάμε για απλά πράγματα! για τσεκάρισμα ζευγαριών που δεν ξέρω πως διαολο θα γίνει και απο ποιούς θα απαρτίζεται...θα ειναι κοινωνικοί ελεγχτές,θα ειναι απλοί οξυδερκείς ανθρωποι που θα έχουν σπουδάσει την ανθρώπινη ψυχολογια ...δεν ξέρω ειλικρινα κατι θα υπαρχει...
νομίζω εδώ πρέπει να τοποθετηθεί η Αμάντα, που το ξέρει καλύτερα το θέμα, περι ενός "προγράμματος" (δεν ξέρω αν η λεξη "προγραμμα' ειναι η καταλληλη) που θέλουν να περάσουν στην ολλανδια για να "παρακολουθούν" τα παιδιά και την ανάπτυξή τους. νομιζω ότι για κάτι τέτοιο μιλάμε, αλλά μερικές φορές όντως μου φαινεται φασιστικό. Οπότε απλώς θα μείνω στην άποψή μου: πρώτα από όλα πρέπει να υπάρξουν συνειδητοποιημένοι άνθρωποι ΠΡΙΝ γίνουν γονείς.

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Aνατροπή σκηνικού έφερε χθες στη συγκλονιστική υπόθεση του θανάτου του 5χρονου αγοριού στη Λάρνακα η νενομισμένη νεκροψία αφού οι ιατροδικαστές, απέκλεισαν τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για θάνατο εξαιτίας θερμοπληξίας ή ασφυξίας. Η παθολογοανατόμος Ελένη Αντωνίου που διενήργησε τη νεκροψία για λογαριασμό του κράτους παρόντος του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού που εκπροσώπησε την οικογένεια, διαπίστωσε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα στο αγοράκι το οποίο δεν ήταν γνωστό, πόρισμα στο οποίο συμφώνησε και ο Π. Σταυριανός.

η συνέχεια του άρθρου Madata.GR - Τι έδειξε η νεκροψία για το θάνατο του 5χρονου στην Κύπρο
..
...εμενα τωρα αυτο γιατι μου κανει σαν επιβαιβεωση του Κορακας κορακου ματι δεν βγαζει!!!!!:(

amantab

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου γης και πατρίς...
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρος
Το αρχικο πόστ που έβαλε η varsa λόγω του ατυχούς περιστατικού με θυμα το μωρο ήταν. ελεγχος καταλληλότητας των γονιών..
Οτι και να μου πείτε επειδή βρίσκομαι στην πρώτη γραμμη και καθε μέρα έχω να πω και δυοτρία τέτοια περιστατικά θεωρώ οτι ειναι αναγκαίο να ισχύσει σε όλο τον κόσμο χωρίς να ξέρω πως διαολο θα γίνει αυτο!

νομίζω εδώ πρέπει να τοποθετηθεί η Αμάντα, που το ξέρει καλύτερα το θέμα, περι ενός "προγράμματος" (δεν ξέρω αν η λεξη "προγραμμα' ειναι η καταλληλη) που θέλουν να περάσουν στην ολλανδια για να "παρακολουθούν" τα παιδιά και την ανάπτυξή τους. νομιζω ότι για κάτι τέτοιο μιλάμε, αλλά μερικές φορές όντως μου φαινεται φασιστικό. Οπότε απλώς θα μείνω στην άποψή μου: πρώτα από όλα πρέπει να υπάρξουν συνειδητοποιημένοι άνθρωποι ΠΡΙΝ γίνουν γονείς.
Ακριβώς tita...στα πλαίσια ενός μαθήματος μας παρουσιάστηκε ένα πρόγραμμα που ετοιμάζει η Ολλανδική κυβέρνηση "πρώιμης παρέμβασης"...σαν ψυχολόγοι μας ζητήθηκε να το κρίνουμε από δεοντολογικής πλευράς..
Το πρόγραμμα λοιπόν λέει το εξής: πλήρης καταγραφή των στοιχείων ενός "υποκειμένου" (νέα, ειρωνικά το λέω μιας διαφωνώ κάθετα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα) από την στιγμή που θα γεννηθεί έως και το 23ο έτος της ηλικίας του. Ιατρικός φάκελος, σχολικός φάκελος, πότε μίλησε, πότε έχεσε, πότε και που πήγε σχολείο κτλ..και αν κρίνουν οι "αρμόδιοι" ότι το παιδί ή η οικογένειά του παρουσιάζουν προβληματικές συμπεριφορές, παρεμβαίνουν ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και καθοδηγούν τους γονείς για το πως να μεγαλώσουν σωστά το παιδί τους!!!!! Και σκέφτομαι εγώ, πως μπορεί ένας γονιός να μεγαλώσει και να δώσει αυτά που πραγματικά θέλει στο παιδί του, ξέροντας ότι κάθε του κίνηση παρακολουθείται. Η ένα παιδί που θα θελήσει στα 14-15 να δοκιμάσει τσιγάρο θα θεωρηθεί παραβατική συμπεριφορά- διότι μας έδιναν και κάτι τέτοια παραδείγματα ως συμπεριφορά που βαράει το καμπανάκι. Εγώ δοκίμασα στην πέμπτη δημοτικού, ούτε καπνίστρια έγινα, ούτε εγκληματίας. Ακόμα χειρότερα, με βάση το Ολλανδικό σύστημα, όλα τα παιδιά περνάνε κάποια τεστ (ψυχομετρικά, γνωστικών ικανοτήτων, νοημοσύνης)στο γυμνάσιο για να τα κατατάξουν σε επίπεδο σχολείο. Αυτά που σκοράρουν π.χ. χαμηλά, θα πάνε σε κάτι σαν τεχνικό γυμνάσιο, που μετά είναι πιο δύσκολο να μπεις στο πανεπιστήμιο. Ποιος μου λέει ότι αυτές οι πληροφορίες που θα μαζεύονται για λόγους πρόνοιας δεν θα χρησιμοποιηθούν και εδώ..π.χ. αυτός που από τα γενοφάσκια του είναι σε "καλή οικογένεια" (κοινωνικά καταξιωμένα επαγγέλματα, χρήματα, ευτυχισμένες διακοπές 5 φορές τον χρόνο κτλ) δεν θα κριθεί ως πιο κατάλληλος για σχολείο ανώτερο επίπεδου.
Τέλος, δεν ξέρω κατά πόσο θεωρείται σωστό η καταλληλότητα για ένα παιδί και την οικογένειά του π.χ. της μουσουλμανικής κουλτούρας, που είναι άφθονοι στην Ολλανδία, να κρίνεται με τα δεδομένα της Ολλανδικής κουλτούρας. Μπορεί μεν να μένουν στην ίδια χώρα, αλλά μεγαλώνουν σε μία εντελώς διαφορετική καθημερινότητα και με εντελώς διαφορετική νοοτροπία..
Να συμπληρώσω, ότι αυτό το πρόγραμμα έχει αρχίσει να λειτουργεί σε πιλοτική φάση. Οι κύριοι φορείς που συνεργάστηκαν ήταν η αστυνομία και μία εταιρεία που χρησιμοποιεί πληθυσμιακά δεδομένα για σκοπούς προώθησης προϊόντων (βεβαίως βεβαίως)!
Θεωρητικά σαφώς και θα ήταν υπέροχο να υπάρξει έλεγχος"καταλληλότητας". Πρακτικά το θεωρώ αδύνατο, διότι κατά την γνώμη μου ένα πρόγραμμα π.χ. σαν το παραπάνω απλά υποβιβάζει την ανθρώπινη αξία και το διαφορετικό. Είναι σαν το κίνημα στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, που οι Αμερικάνοι θεώρησαν ότι με το να ψυχαναλύονται όλοι, η κοινωνία τους θα γινόταν καλύτερη. Απέτυχε παταγωδώς και δημιούργησε γενεές νευρωτικών (για όποιον ενδιαφέρεται ας δει το "the century of the self" υπάρχει και στο youtube). Όλα αυτά είναι καλά, αλλά όποιος τα ασκεί αποκτά εξουσία και οι συνέπειες αυτού είναι πολύ χειρότερες από τις επιπτώσεις μιας δυσλειτουργικής οικογένειας, που στην τελική είναι διαχρονικό φαινόμενο.
Προσωπικά εκτός του ότι διαφωνώ σε πρώιμους ελέγχους καταλληλότητας, δυσπιστώ πολύ και στην πρακτικότητα της εφαρμογής τους.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
sorry,
Μηπως απαντάς σε κατι αλλο??
το αρχικό πόστ έχει να κάνει με πρίν απο την γέννηση παιδιού.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom