thanos75
Member
Υπέροχη πραγματικά πόλη και με ποιότητα ζωής! Από τις αγαπημένες μου στη Γερμανία. Και σε κάθε περίπτωση απροσδόκητα ομορφότερη απ'οτι περίμεναΕγώ θα έβαζα και την Κολονία στις προτεραιότητες αν δεν έχεις πάει.
Υπέροχη πραγματικά πόλη και με ποιότητα ζωής! Από τις αγαπημένες μου στη Γερμανία. Και σε κάθε περίπτωση απροσδόκητα ομορφότερη απ'οτι περίμεναΕγώ θα έβαζα και την Κολονία στις προτεραιότητες αν δεν έχεις πάει.
Ολα ειναι πιο ομορφα οταν πας καλοκαιρι, κατα τη γνωμη μου. Επιπλεον με χτυπησε μαχαιρια η αγορα. Καθομουν και χαζευα τις βιτρινες οπως το παθαινω στην Ιταλια πχ. Σε καμια αλλη Ολλανδικη πολη δεν εχω δει τοσο ωραιες μπουτικ, σορι αλλα κολλησα μ αυτο. Συν το οτι βραδιαζε αργα και ολοι ηταν εξω για βολτες, τη βρηκα πολυ ζωντανη πολη. Πεντακαθαρη και δεν βρωμουσε μπαφο, δεν ειχε μεθυσμενους, δεν ειχε σουβενιραδικα. Ανετα εμενα λιγο ακομη για βολτες.Πίστευα ότι έχουμε παρόμοιο γι'αυτό σοκαρίστηκα. Για το Άμστερνταμ καταλαβαίνω γιατί μπορεί να μην αρέσει, απλά το Μααστριχτ μου φαίνεται πολύ λίγο.
Κι εγώ δεν ξετραλάθηκα με το Μάαστριχτ, αλλά σίγουρα όμορφη πόλη, απλώς όταν το είχα επισκεφτεί μαζί με Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Μπρυζ, Γάνδη και Αμβέρσα, το είχα βρει το πιο αδιάφορο μέρος. Πάντως νόμιζα ότι ήσουν αλλεργική στις γερμανικές πόλεις και έχω την εντύπωση ότι το Μάαστριχτ είναι ό,τι πιο γερμανικό έχει να επιδείξει η χώραΟλα ειναι πιο ομορφσ οταν πας καλοκαιρι, κατα τη γνωμη μου. Επιπλεον με χτυπησε μαχαιρια η αγορα. Καθομουν και χαζευα τις βιτρινες οπως το παθαινω στην Ιταλια πχ. Σε καμια αλλη Ολλανδικη πολη δεν εχω δει τοσο ωραιες μπουτικ, σορι αλλα κολλησα μ αυτο. Συν το οτι βραδιαζε αργα και ολοι ηταν εξω για βολτες, τη βρηκα πολυ ζωντανη πολη. Πεντακαθαρη και δεν βρωμουσε μπαφο, δεν ειχε μεθυσμενους, δεν ειχε σουβενιραδικα. Ανετα εμενα λιγο ακομη για βολτες.
Εδω σου αρεσε η Κυθνος, να μη σου αρεσει το Ααχεν? Ειναι το πιο αδιαφορο νησι που εχω δει. Για το Αααχεν ετοιμασου για πολλη βρωμα στους δρομους, δεν εχω ξαναδει τετοιο πραγμα παρα μονο στη Ναπολη.Κι εγώ δεν ξετραλάθηκα με το Μάαστριχτ, αλλά σίγουρα όμορφη πόλη, απλώς όταν το είχα επισκεφτεί μαζί με Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Μπρυζ, Γάνδη και Αμβέρσα, το είχα βρει το πιο αδιάφορο μέρος. Πάντως νόμιζα ότι ήσουν αλλεργική στις γερμανικές πόλεις και έχω την εντύπωση ότι το Μάαστριχτ είναι ό,τι πιο γερμανικό έχει να επιδείξει η χώρα
Από την άλλη για Άαχεν έχω ακούσει τα καλύτερα από άτομο που εμπιστεύομαι, οπότε ελπίζω να το επισκεφτώ στο σύντομο μέλλον κι ίσως τότε γράψω τις αντίστροφες εντυπώσεις.
Κύθνος: Δεδομένου ότι είναι από τα ελάχιστα κυκλαδονήσια που δεν σου ζητάνε με το καλημέρα ένα νεφρό για να τα επισκεφθείς,
Εννοείς ότι το Άαχεν έχει ωραίες παραλίες, γραφικές μεσαιωνικές συνοικίες με ασβεστωμένα σπίτια και άγρια τοπία σαν την Κύθνο και θα μου αρέσει; Ή ότι είχες βρει και την Κύθνο μες στα σκουπίδια και τους μεθυσμένους;Εδω σου αρεσε η Κυθνος, να μη σου αρεσει το Αααχεν?
Ευχαριστώ για την ενημέρωση, το κρατάω για να είμαι προετοιμασμένος για τα χειρότερα, αν και η σύγκριση με τη Νάπολη με βρίσκει κάπως δύσπιστο .Για το Αααχεν ετοιμασου για πολλη βρωμα στους δρομους, δεν εχω ξαναδει τετοιο πραγμα παρα μονο στη Ναπολη.
Εχω μεινει και στην Καναλα και στον Μεριχα. Υπερτιμημενο νησι στα παντα, μας εχουν σερβιρει χθεσινα μακαρονια που ηταν σαν λαστιχακια και τα χρεωσαν φυσικα, στην Καναλα φυγαμε απο το συγκροτημα δωματιων λογω της βρωμας που ειχε και μαζευονταν συννεφο μυγες και χασαμε τα λεφτα, μειναμε στο πιο ακριβο στουντιο που εχω πληρωσει ποτε στη ζωη μου στις Κυκλαδες για να εξασφαλισουμε καθαριοτητα εστω επειδη θεωρουν πως ειναι πολυ φθηνο το να πας αλλα θα φας το ξυρισμα μολις φτασεις. Ειναι τοσο εκνευριστικη η σταση των ντοπιων που τα αγρια τοπια με τις μεσαιωνικες συνοικιες δεν μου εκαναν εντυπωση. Ελπιζω να μη χρειαστει να ξαναπαω ποτε.Εννοείς ότι το Άαχεν έχει ωραίες παραλίες, γραφικές μεσαιωνικές συνοικίες με ασβεστωμένα σπίτια και άγρια τοπία σαν την Κύθνο και θα μου αρέσει; Ή ότι είχες βρει και την Κύθνο μες στα σκουπίδια και τους μεθυσμένους;
Τη λατρεψα, απιθανη η 'γεωγραφια' της πολης, η θεα, μουσειαρες επισης, απο τις καλυτερες που εχω δει ποτε. Ανυπομονω να ξαναπαω, καλοκαιρι ομως οπως και την πρωτη φορα.Υπέροχη πραγματικά πόλη και με ποιότητα ζωής! Από τις αγαπημένες μου στη Γερμανία. Και σε κάθε περίπτωση απροσδόκητα ομορφότερη απ'οτι περίμενα
Εννοείται.Και το καλο είναι ότι υπάρχουν πολλά μέρη σε κοντινή απόσταση (Ντυσελντορφ,Μενχεγκλαντμπαχ,Λεβερκουζεν) που με τα μμμ μπορεις να τα επισκεφθείς όλα σε ένα ταξίδι.Εγώ θα έβαζα και την Κολονία στις προτεραιότητες αν δεν έχεις πάει.
Και με πολύ ενδιαφέρουσα πολιτιστική ζωήΤη λατρεψα, απιθανη η 'γεωγραφια' της πολης, η θεα, μουσειαρες επισης, απο τις καλυτερες που εχω δει ποτε. Ανυπομονω να ξαναπαω, καλοκαιρι ομως οπως και την πρωτη φορα.
Συνηθως οταν παω σε ευρωπαικη πολη μη πρωτευουσα για ενα τυπικο 2μερο, προλαβαινω να δω το 80% οσων θελω. Στην Κολωνια δεν ειδα ουτε το 50%.
Με τη στενή έννοια του όρου? Μουσεία, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, γκαλερί ή συμπεριλαμβάνεις και μπαρ, καφέ, γαστρονομία, μουσικούς του δρόμου, και οποιαδήποτε μορφή ψυχαγωγίας και κοινωνικής συναναστροφής;Και με πολύ ενδιαφέρουσα πολιτιστική ζωή
Με τη στενή έννοια του όρου εννοείται. Πήγα με αφορμή τη συναυλία της Μαντόνα πέρσι το Νοέμβριο και έμεινα 3 βραδια. Δεν πρόλαβα να δω οσα μουσεία ήθελα. Στα 3 βραδια, το 1 ήταν η συναυλία της βασίλισσας, στο άλλο απλά βγήκαμε για φαγητό/ποτο και το τρίτο και τελευταίο πήγαμε και ειδαμε musical (το moulin rouge) σε ένα απίστευτο θέατρο δίπλα από το Ρήνο. Έχει και αρκετούς κινηματογραφους και μάλιστα κάποιοι είναι κ arthouse (ένας θυμαμαι εκείνες τις ημέρες είχε αφιέρωμα στον Βίμ Βέντερς). Και αρκετές galleriesΜε τη στενή έννοια του όρου? Μουσεία, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, γκαλερί ή συμπεριλαμβάνεις και μπαρ, καφέ, γαστρονομία, μουσικούς του δρόμου, και οποιαδήποτε μορφή ψυχαγωγίας και κοινωνικής συναναστροφής;