Απροσδόκητα όμορφες χώρες/πόλεις και χώρες/πόλεις απογοήτευση..

Evi_Stav

Member
Μηνύματα
318
Likes
763
Θα προσθέσω σε αυτό το thread τα δύο τελευταία μου ταξίδια! Και ταιριάζουν απόλυτα καθώς το ένα ήταν "απογοήτευση" και το άλλο ευχάριστη έκπληξη.

Απογοήτευση:

Dubai! Δεν είχα υψηλές προσδοκίες, αλλά έλεγα ότι αξίζει να το δεις μια φορά στη ζωή σου. Εκτός από την περιοχή του Dubai Mall και του Burj Khalifa που λες "οκ ουάου", τίποτα άλλο ενδιαφέρον. Όλα υπερτουριστικά, υπερκοστολογημένα, φτιαχτά, πολύ ξένα... Δεν θα ξαναπήγαινα, ακόμα και αν μου χάριζαν τα εισιτήρια.

Ευχάριστη έκπληξη:

Λάρνακα και Λευκωσία! Πήγα με πραγματικά 0 προσδοκίες. Καλεσμένη σε γάμο και λέω οκ άντε ευκαιρία να τη δεις και λίγο την Κύπρο, γιατί ποτέ δεν θα έπαιρνα την απόφαση να πάω διακοπές εκεί. Παιδιά μου άρεσε πάρα πολύ! Νιώθεις ταυτόχρονα οικεία αλλά και ότι βρίσκεσαι εξωτερικό. Και η Λάρνακα γλυκούλα με γραφικά σημεία και ωραία παραλία, αλλά ειδικά η Λευκωσία με ανατρίχιασε. Περάσαμε και στην κατεχόμενη πλευρά και ήταν σοκαριστικό πως μέσα σε μια πόλη βλέπεις δύο πραγματικά διαφορετικούς κόσμους. Θα ξαναγύρναγα και στις δύο πόλεις, αλλά μου έχει γεννηθεί και η διάθεση να πάω να εξερευνήσω όλη την Κύπρο.
 
Last edited:

GTS

Member
Μηνύματα
6.975
Likes
20.034
Η Αμμόχωστος ειδικά λέει παρά πολύ. Αξίζει και διανυκτέρευση για βραδυνη περιήγηση στα μισογκρεμισμένα Γάλλο-ενετικά ερείπια του πάλαι ποτε.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.981
Likes
16.719
Λάρνακα και Λεμεσός! Πήγα με πραγματικά 0 προσδοκίες. Καλεσμένη σε γάμο και λέω οκ άντε ευκαιρία να τη δεις και λίγο την Κύπρο, γιατί ποτέ δεν θα έπαιρνα την απόφαση να πάω διακοπές εκεί. Παιδιά μου άρεσε πάρα πολύ! Νιώθεις ταυτόχρονα οικεία αλλά και ότι βρίσκεσαι εξωτερικό. Και η Λάρνακα γλυκούλα με γραφικά σημεία και ωραία παραλία, αλλά ειδικά η Λεμεσός με ανατρίχιασε.
Πήγαινε Τρόοδος να δεις τους τοιχογραφημένους ναούς-μνημεία Ουνέσκο σε χωριά μέσα στο πράσινο.Κ φαγητό πολύ καλό.Για μένα το καλύτερο της Κύπρου ήταν.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.616
Likes
43.746
Πρωτη φορα στο Μααστριχτ αλλα 4η στην Ολλανδια, η πολη ειναι απλα ερωτας. Ζωντανη, κουκλιστικη, μεγαλυτερη απο οσο περιμενα και κυριως καλαισθητη σε ολα της, μαγαζια, μπουτικ, κλπ. Απιστευτη η λαικη που στηνεται το πρωι μπροστα στο Δημαρχειο με τα υφασματαδικα και τα δερματα και τις καντινες με τα τηγανιτα ψαρια που περιμενουν ολοι ουρα. Γενικα μπορεις να τρως μονο ψαρι στην πολη και αυτο το βαζω στα θετικα. ΕΙχε πολυ κοσμο, αλλα οχι τοσο που να σπρωχνεσαι , τα μαγαζια ολα γεματα αλλα χωρις ουρες. Το βραδυ χαλαρα ζωντανη πολη.
Απο την αλλη πολυ απογοητευτικο το Αααχεν, πολλοι μεθυσμενοι το βραδυ, κι αυτο αρκει για να νιωθω ανασφαλεια. Ακομη μου εκανε εντυπωση η μιζερια που εβγαζε ο κοσμος στο υφος, στο ντυσιμο, ολη η σταση τους,, τα σκουπιδια στους δρομους, το αυστηρο βλεμμα αν δεν ειχες ψιλα ακριβως στο λεωφορειο. Θεικο ντονερ, ομως.
 
Last edited:

makisg

Member
Μηνύματα
4.861
Likes
16.086
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Θα ήθελα πολύ να κάνω ένα οδικό εκεί και στην γύρω περιοχή. Ποιες πόλεις αξίζουν επίσκεψης;; Βλέπω κοντά την Λιέγη, Ντινάν, Λουβέν.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.616
Likes
43.746
Ο Χ Ι, κατηγορηματικα. Ειναι αισχος.
Τα αλλα ολα οκ, το Λουβεν ευχαριστο. Να βαλετε το Μεσελεν αντι της Λιεγης η την Αμβερσα ακομη καλυτερα. ΑΝ πατε νοτια εκτος απο Ντιναν, ειναι και η Ναμυρ.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.626
Likes
9.092
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Το καταλαβαινω
Δεν εχουμε ιδιο γουστο. Εμενα δεν μ αρεσει το Αμστερνταμ, ας πουμε.
Πίστευα ότι έχουμε παρόμοιο γι'αυτό σοκαρίστηκα. Για το Άμστερνταμ καταλαβαίνω γιατί μπορεί να μην αρέσει, απλά το Μααστριχτ μου φαίνεται πολύ λίγο.
 

Elena2508

Member
Μηνύματα
1.183
Likes
4.117
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Θα ήθελα πολύ να κάνω ένα οδικό εκεί και στην γύρω περιοχή. Ποιες πόλεις αξίζουν επίσκεψης;; Βλέπω κοντά την Λιέγη, Ντινάν, Λουβέν.
Τσέκαρε και την πόλη Spa που είναι στη λίστα της Unesco και έχει και ένα εντυπωσιακό κέντρο spa.
Δεν έχω πάει αλλά μου την ανέφεραν και λέω να την βάλω σε πρόγραμμα της ευρύτερης περιοχής μαζί με Dinan και καμιά άλλη πόλη.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.512
Μηνύματα
897.835
Μέλη
39.217
Νεότερο μέλος
Vaggelis19

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom