psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Δεν είμαι και ο πιο δίκαιος να στο απαντήσω αυτό μιας και ήταν το πρώτο μου ταξίδι εκτός Ευρώπης, οπότε εξ' αρχής ένιωθα οτι άλλαξα πλανήτη όπως λες.Εσύ πως το βίωσες? Ένοιωσες ότι άλλαξες πλανήτη? Η ότι είσαι σε ένα πολύ ξεχωριστό μέρος?
Το ότι είσαι σε ένα πολύ ξεχωριστό μέρος είναι το πρώτο πράγμα που καταλαβαίνεις και για κάποιο λόγο συνεχίζεις να το καταλαβαίνεις εντονότερα όσο περνούν οι μέρες.
Και τα δύο. Στάθηκα πολύ τυχερός σ' αυτό γνωρίζοντας κόσμο, μια φίλη πλεον Ελληνίδα στο Τρινιδαδ, η οποία έμενε για διακοπές στη κολλητή της (Ολλανδέζα) που παντρεύτηκε Κουβανό και μέσω αυτού μάθαμε και γνωρίσαμε πολλά.Είχες εύκολη επαφή με ντόπιους η μόνο αυτούς που συναντά ο κάθε ταξιδιώτης? δηλαδή αυτούς που τον εξυπηρετούν?
Ακόμα όμως και η επαφή με τους κατόχους των σπιτιών είχε το ενδιαφέρον της. Γενικότερα είδα τη συντριπτική πλειοψηφία με πολύ μεγάλη εξωστρέφεια, ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν υπήρχε γνώση κάποιας γλώσσας εκατέρωθεν προκειμένου να συνεννοηθούμε.
Μέχρι και το γέλιο της κυρίας και της κορούλας της σε ένα μικρό μαγαζάκι στο Τρινιδαδ που παίρναμε και ξαναπαίρναμε τις θερβεθας (όταν καταλαβε τι είμαστε) μου φάνηκε ειλικρινέστατο.