• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Aegean Airlines Ακυρώσεις, αλλαγές, voucher, επιστροφή χρημάτων

adiaforos

Member
Για να αλλάξω όνομα σε εισιτήριο, καλώ στο τηλεφωνικό κέντρο και χρεώνομαι με 23 ευρώ ανά σκέλος?
Βασικά, δεν επιτρέπεται, πλην συγκεκριμένων περιπτώσεων που έχουν να κάνουν με λανθασμένη καταχώρηση. Αλλαγή επιβάτη δεν γίνεται.

taniakar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vienna, Bratislava!
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Βασικά, δεν επιτρέπεται, πλην συγκεκριμένων περιπτώσεων που έχουν να κάνουν με λανθασμένη καταχώρηση. Αλλαγή επιβάτη δεν γίνεται.
Μα έχω κάνει στο παρελθόν. Δεν επιτρέπεται στην aegean συγκεκριμένα?

adiaforos

Member
ναι, απ' όσο καταλαβαίνω τουλάχιστον:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ

Το εισιτήριο είναι προσωπικό έγγραφο και δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε άλλο πρόσωπο.

Αλλαγές ονόματος επιτρέπονται μόνο στις ακόλουθες περιπτώσεις και πάντα με την προϋπόθεση ότι παρέχεται επίσημο έγγραφο που αποδεικνύει ότι η αλλαγή του ονόματος αφορά στο ίδιο άτομο, είτε μέσω επίδειξης του πρωτότυπου εγγράφου είτε μέσω αποστολής του εγγράφου με φαξ ή e-mail.

Εάν η κράτηση πραγματοποιήθηκε με το επώνυμο του ενός συζύγου αντί του άλλου ή το αντίστροφο.
Εάν καταχωρήθηκε εσφαλμένα το όνομα με λατινικούς χαρακτήρες, π.χ. MPAMPIS αντί για BABIS.
Εάν ο επιβάτης έχει δύο ονόματα και κατά τη διαδικασία κράτησης καταχωρήθηκε μόνο το ένα από τα δύο.
Εάν καταχωρήθηκε το όνομα στη θέση του επωνύμου ή το αντίστροφο, π.χ. GEORGE/PAPADOPOULOS αντί για PAPADOPOULOS/GEORGE.
Εάν υπήρχαν σφάλματα λανθασμένης πληκτρολόγησης ως και τριών χαρακτήρων στο όνομα ή το επώνυμο, για εισιτήρια σε διεθνή δρομολόγια, με την προϋπόθεση ότι το νέο όνομα μετά την αλλαγή δεν είναι διαφορετικό, δηλαδή η αλλαγή επιτρέπεται από ISMNNI σε ISMINI, αλλά δεν επιτρέπεται από ISMINI σε IRINI.
Εάν το βρέφος με εισιτήριο συσχετίζεται εκ νέου με ενήλικα με διαφορετικό οικογενειακό όνομα. Για παράδειγμα, το PAPADOPOULOY/MARIA/INF πρέπει να συσχετιστεί με το PAPADOPOULOS/NIKOLAOSMR.
Υποκοριστικά: Εάν η κράτηση δημιουργήθηκε με το υποκοριστικό (π.χ. Γιώτα αντί για Παναγιώτα) και όχι με το πλήρες όνομα.
Μεσαία ονόματα (σε πολλές χώρες οι επιβάτες έχουν και μεσαία ονόματα): Εάν ο επιβάτης δε συμπεριλάβει το μεσαίο όνομα στην κράτηση.
Εάν υπήρχε λάθος καταχώριση στον τίτλο του επιβάτη (MR αντί MRS, MRS αντί MR, κλπ) τότε η αλλαγή του ονόματος δεν επιτρέπεται.

Ισχύει χρέωση αλλαγής ονόματος 23€ για τις αλλαγές που αναφέρθηκαν ανωτέρω. Ωστόσο απαιτείται επανέκδοση του αεροπορικού εισιτηρίου και ακύρωση του υφιστάμενου εισιτηρίου. Κατά τον χρόνο της επανέκδοσης θα χρεώνεται κανονικά η διαφορά ναύλου / φόρου σύμφωνα με την επικαιροποιημένη ισχύουσα τιμή του εισιτηρίου.

Για πτήσεις κοινού κωδικού οι αλλαγές ονόματος δεν επιτρέπονται.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Μα έχω κάνει στο παρελθόν. Δεν επιτρέπεται στην aegean συγκεκριμένα?
Στην aegean " Μετά την έκδοση του εισιτηρίου, δεν είναι δυνατή η αλλαγή στο όνομα του επιβάτη".
Όπως αναφέρθηκε ήδη μόνο διορθώσεις μπορείς να κάνεις σε επώνυμο κλπ εάν έβαλες κάτι λάθος.

https://support.travelpackages.aege...μά-μου-στο-ταξιδιωτικό-πακέτο-που-έχω-κλείσει

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Ήρθε και εμένα η ώρα μου να ρωτήσω τους πιο έμπειρους ή άτυχους ? Μας ακύρωσε το ATH-WAW 25 Δεκεμβρίου ! Έχει κανονικά πτήσει 24 & 26 και 25, γιοκ. Εκείνη την ημέρα πετάει η LOT Star alliance και αυτή, η Αιγαίου μου δίνει στο manage my booking μόνο την επιλογή για 26, περιμένω συμβουλή, μπορώ να πιέσω το για 25 με LOT ? Να περιμένω ακόμα ? Να αγοράσω αλλά και να ζητήσω refund ?
Σήμερα η κατάληξη αυτού, αφού έχασα την μέχρι πριν 4 ημέρες ημέρες προσφορά της LOT που κόστιζε.το Αθήνα Βαρσοβία 70 ευρώ το άτομο ενώ τα δικά μου είχαν κόστος 128 το άτομο, και θα είχα κέρδος, μίλησα μαζί τους για το τι μπορεί να γίνει, επικαλέστηκα τον EU261 και άμεσα βρέθηκε η λύση για να φτάσουμε 25, αλλά όχι απευθείας με LOT αλλά με Αιγαίου Μόναχο και μετά Lufthansa. Όλα καλά.

pan82

Member
Πρώτη φορά στη ζωή μου και για κακη μου τύχη έκλεισα κανονικο εισιτήριο με aegean στη πτήση Δουβλίνο Αθήνα καθαρά επειδή έκανε 70€ και είχα και κάτι κουπόνια και πήγαινε στο 50αρικο και λέω μη φάω πόντους η μίλια κρίμα είναι. Έλα που όμως άλλαξε το πρόγραμμα και το μετέφερα σε άλλη ημερομηνία και ανέβηκε η τιμή στα 100€ οπότε πληρωσα τη διαφορά τιμής. Τελικά όμως δε πέταξα με aegean γιατί δεν είχε την ημερομηνία που ήθελα οπότε ξέμεινε και πήγα να το μεταφέρω σε μελλοντική ημερομηνία αλλά παντού κόστιζε κάτι παραπάνω οπότε λέω ας το βάλω όπου βρω παραπλήσια τιμή και στις εκπτώσεις η τό μεταφέρω η τό κάνω άλλο προορισμό (comfort flex). Σήμερα που δοκιμάζω αλλαγή διαπίστωνω ότι οπότε και να θέλω να το παω μου δίνει την αρχική τιμή του ναύλου όχι την εκπτωτικη. Πχ μπορεί να κάνει τον Οκτώβρη 70€ από 130€ αλλά εμένα μου ζητάει τα +30€ στην αλλαγή. Δηλαδή τελείωσε αν βγάλεις εισιτήριο μετα σε αλλαγή δε μπορείς να αλλάξεις ναύλο με τις ισχύουσες τιμές; Οπότε και σε άλλο προορισμό να ζητήσω θα πληρώσω τη διαφορά από την αρχική τιμή και όχι την εκπτωτικη τιμή που έχει εκείνη τη περίοδο;
Έχει τυχει σε κανέναν;
Δηλαδή μίλια και πάλι μίλια τότε θα έδινα ένα 23€ θα το ακυρωνα και θα τελείωνα. Απλά θεωρούσα αυτονόητο ότι αν το άλλαζα σε εκπτώσεις θα έβλεπα τις τιμές που τρέχουν.

paefstra

Member
Δηλαδή μίλια και πάλι μίλια τότε θα έδινα ένα 23€ θα το ακυρωνα και θα τελείωνα. Απλά θεωρούσα αυτονόητο ότι αν το άλλαζα σε εκπτώσεις θα έβλεπα τις τιμές που τρέχουν.
1. Εισιτηριο με μιλια δεν ακυρωνουμε ποτε. Το μεταφερουμε καταχειμωνο μηπως πετυχουμε ακυρωση προγραμματος απο την Aegean και παρουμε πισω μιλια και φορους.
2. Δεν πληρωνω ευκολα πανω απο τους φορους της αεροπορικης σε κανονικο εισιτηριο, ωστε σε περιπτωση no show να παρω πισω κανενα 10ρικο. Εισαι και γκαντεμης γιατι στο δρομολογιο αυτο οι φοροι ειναι παρα πολυ φθηνοι, δηλαδη απο το 50ρικο που εδωσες δεν παιρνεις πισω τιποτε αν πεις να το πεταξεις στα σκουπιδια.

pan82

Member
1. Εισιτηριο με μιλια δεν ακυρωνουμε ποτε. Το μεταφερουμε καταχειμωνο μηπως πετυχουμε ακυρωση προγραμματος απο την Aegean και παρουμε πισω μιλια και φορους.
2. Δεν πληρωνω ευκολα πανω απο τους φορους της αεροπορικης σε κανονικο εισιτηριο, ωστε σε περιπτωση no show να παρω πισω κανενα 10ρικο. Εισαι και γκαντεμης γιατι στο δρομολογιο αυτο οι φοροι ειναι παρα πολυ φθηνοι, δηλαδη απο το 50ρικο που εδωσες δεν παιρνεις πισω τιποτε αν πεις να το πεταξεις στα σκουπιδια.
Δυστυχώς το έχω κάνει σε εισιτήρια αυτό το γυροφερνα για σχεδόν 3 χρόνια τώρα αλλά δυστυχώς ατύχησα οπότε το ακύρωσα εντέλει τώρα πια αφού κουράστηκα να το αλλάζω.
Μα πρώτη φορά το έκανα δεν έχω βγάλει εισιτήρια κανονικά κι εγώ. Και όταν τα έβγαλα με τα κουπόνια που είχα έβγαινε το ένα 46€ και το άλλο 60€ οπότε έλεγα σιγά αλλά μετά μπαίνεις στη λουμπα αφού έπρεπε να το αλλάξω να πάω σε αυτά που έκαναν 100€ και μετά που τελικά δε τα χρησιμοποίησα πήγα στα 110€ και ήλπιζα ότι με εκπτώσεις θα αλλάζω στις τιμές που θα ισχύουν που να φανταστώ. Μιλια και πάλι μίλια η έστω bonus και ένα 23€ και τέλος.
Πάντως όντως ισχύει αυτό γενικά δε παίζουν όι προσφορές στις αλλαγές;

paefstra

Member
Δυστυχώς το έχω κάνει σε εισιτήρια αυτό το γυροφερνα για σχεδόν 3 χρόνια τώρα αλλά δυστυχώς ατύχησα οπότε το ακύρωσα εντέλει τώρα πια αφού κουράστηκα να το αλλάζω.
Μα πρώτη φορά το έκανα δεν έχω βγάλει εισιτήρια κανονικά κι εγώ. Και όταν τα έβγαλα με τα κουπόνια που είχα έβγαινε το ένα 46€ και το άλλο 60€ οπότε έλεγα σιγά αλλά μετά μπαίνεις στη λουμπα αφού έπρεπε να το αλλάξω να πάω σε αυτά που έκαναν 100€ και μετά που τελικά δε τα χρησιμοποίησα πήγα στα 110€ και ήλπιζα ότι με εκπτώσεις θα αλλάζω στις τιμές που θα ισχύουν που να φανταστώ. Μιλια και πάλι μίλια η έστω bonus και ένα 23€ και τέλος.
Πάντως όντως ισχύει αυτό γενικά δε παίζουν όι προσφορές στις αλλαγές;
Ακομη και οταν κλεινεις με -30% μιλια, αν αλλαξεις μετα την προσφορα, σου χρεωνει τα μιλια που σου εκοψε.
Αυτο ξερω μονο.
Δεν παιρνω ποτε flex πληρωμενο, μονο με μιλια. Και παιζω κανενα no show σε light αν χρειαστει. Που η Sky Express ειναι πιο γενναιοδωρη στα no show, προτιμαται.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.660
Μέλη
39.409
Νεότερο μέλος
vasmilona

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom