• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Έλληνας Τουρίστας

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Αμ το χειρότερο απ' όλα???? Η πτήση της επιστροφής!!! :shock: Εκεί που έχεις κάνει το ταξίδι σου κι έχεις ρουφήξει εικόνες και ήχους και μυρωδιές κι έχεις ξεφύγει απ' όλα κι έχεις ξεχαστεί και γυρνάς γαλήνιος και τρισευτυχισμένος, να σου και βρίσκεσαι σ' ένα ενδιάμεσο αεροδρόμιο (Φρανκφούρτη, ας πούμε...), για την τελευταία πτήση προς Ελλάδα....Να πώ ότι παίρνεις είδηση σε ποιο gate είσαι, από 500 μέτρα μακριά?...Θα το πω! Τέτοιες μεγαλόφωνες συζητήσεις και κορδώματα και μαγκιά και ύφος ανωτερότητας, δε βλέπεις πουθενά...Κι ύστερα, μες στο αεροπλάνο, η αποθέωση της φρίκης...Όλοι, μα όλοι, να ανταλλάσσουν στεντορείως απόψεις είτε για τη χώρα από την οποία μόλις επιστρέφουν ('Καλά ήτανε, δε λέω, οργανωμένα...αλλά στρατιωτάκια όλοι, βρε παιδί μου, πού η δική μας η ζωντάνια...', αν πρόκειται για τη Γερμανία, 'Κρυόκωλοι αυτοί οι εγγλέζοι, α πα πα, που μου θέλανε και αποικίες, οι βρωμιάρηδες', αν πρόκειται για την Αγγλία, 'εντελώς σοβινιστές, σου λέω...γιατί, κυρά μου, να σε ρωτήσω εγώ στη γλώσσα σου, μάθε εσύ ελληνικά, αν θέλεις να σου 'ρχεται ο τουρίστας...", για τη Γαλλία, 'Βρώωωωμααααα....Φτώωωχειαααα', για την Ινδία , 'Καλά, τα φαγητά τους; Κα-μί-α σχέση με τα δικά μας", γενικά για ανατολή....), είτε για τη χώρα προς την οποία κατευθύνονται, εν προκειμένω, για την Ελλάδα, όπου όλα τους φταίνε και όλα τους βρομάνε, και δε βλέπουν την ώρα να ξαναφύγουν για ταξίδι (για να ξαναβρεθούν, τι μαζοχισμός κι αυτός, ανάμεσα στους 'κρυόκωλους και τους βρωμιάρηδες' που έβριζαν μόλις πριν λίγα δευτερόλεπτα...) Αν είναι περήφανοι για ένα πράγμα, είναι για τις ικανότητές τους στο παζάρι και το 'μάτι' να διακρίνουν τις 'ευκαιρίες', και το πώς κατάφεραν και γέμισαν τις βαλίτσες με κελεμπίες, εκείνη τη μία και μοναδική εξτρά μέρα στο Μαρακές, όπου θα μπορούσαν να έχουν κάνει την προαιρετική εκδρομή για να δουν τις μοναδικές κάσμπες του νότου και να πάρουν μια πρώτη τζούρα από Σαχάρα, αλλά όοοοοχχι, τι αετοπούλια θα ήταν, εκείνοι προτίμησαν να μείνουν στην πόλη και να ξελιγώσουν τους μαυρούληδες ('α, les pauvres...αφού και το βέρβεροι από το βάρβαροι βγαίνει, τι πολιτισμός μου λέτε τώρα, δεν το ξέρατε???') στο παζάρι, στα γρήγορα, όμως, για να προλάβουν το κομμωτήριο (αληθινό γεγονός, αυτό!) και να σενιάρουν λίγο το μαλλί για το βράδι και το δείπνο στο τουριστικό εστιατόριο, που θα τη βάλουν την κελεμπία και θα γίνουν 'θεές' και θα τους τρέχουν τα σάλια, των καημένων των μαυρούληδων, που τι να κάνουν οι κακόμοιροι, έναν αστράγαλο να δουν και πολύ τους είναι, εδώ που είναι καταδικασμένοι να ζουν...

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Συμφωνώ και επαυξάνω. Στο gate της επιστροφής βλέπεις όλη τη βλαχιά του νεοέλληνα.
1. Φωνές και μαγκιά
2. Άσκοπη χρήση των κινητών:Έλα σε λίγο μπαίνουμε, θα σε πάρω και λίγο πριν απογειωθούμε.
3. Σακούλες με ψώνια. Σκηνές δεκαετίας 70.
4. Κακοβαμμένες ξανθιές χοντρές.
5. Μίζεροι κακοβαλμένοι που βρωμοκοπάνε νικοτίνη, με ύφος 10 καρδιναλίων, που ταξίδεψαν στο εξωτερικό.

Υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις, κάτι κοριτσάκια καλοντυμένα, που μάλλον σπουδάζουν στο εξωτερικό και κάτι καλοβαλμένα ηλικιωμένα ζευγάρια που φωνάζουν από μακρυά: άρχοντες.
Είμαι στη Ντισνευλάντ στο Λος Άντζελες και όλη τη μέρα δεν έχω δει ΚΑΝΕΝΑΝ να χρησιμοποιεί κινητό. Το απόγευμα βλέπω έναν. Και ήταν Έλληνας!
Το ίδιο και στην Κοπεγχάγη. Στον κεντρικό πεζόδρομο, χιλιάδες κόσμος και κανένα κινητό. Και κάποια στιγμή ακούω μια πανικόβλητη σε έξαλλη κατάσταση να τσιρίζει στο κινητό της: Μα που είναι αυτός ο Ζάρας???? ( Zara). Δεν τον βρίσκω πουθενά.

Το χειρότερο μου: στη Μαδρίτη πέτυχα κάτι τύπους ταξιδιάρηδες, που γύριζαν από ταξίδι 3 μηνών στο Περού και έκαναν ότι είναι δυνατόν για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στους υπόλοιπους: Εμείς στο Περού έτσι, εμείς στο Πρού αλλιώς, θυμάσαι τι έγινε στο Κούσκο? αμ στη Λίμα? κλπ κλπ.

manolism

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Καλα τα λετε!! Δυστηχως ειμαστε κοπλεξαρες εμεις οι ελληνες....μπας και φταιει η τουρκοκρατεια;;;

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Τελικά όλα είναι θέμα παιδείας.
Έχω δει Έλληνες στο εξωτερικό οι οποίοι φέρονται με τον καλύτερο τρόπο όπως βέβαια έχω δει και το αντίθετο.
Όπως επίσης έχω δει και 'πολιτισμένους' Γερμανούς στην Ελλάδα που πετάνε ό,τι σκουπίδι βρουν στο δρόμο, πράγμα που δε θα έκαναν ποτέ στη δική τους χώρα γιατί θα έτρωγαν κανένα τρελλό πρόστιμο και βρίσκουν την Ελλάδα να βγάλουν όλη τη βλαχιά τους!
Το θέμα είναι να το έχεις μέσα σου. Γιατί αν πραγματικά είσαι πολιτισμένος και σέβεσαι πρώτα απ' όλα τον εαυτό σου και το περιβάλλον, τότε όπου και να πας θα είσαι το ίδιο πολιτισμένος και θα έχεις τον ίδιο σεβασμό σε όλα (ανεξαρτήτως προστίμων και λοιπών συνεπειών).

Όσο για τις φωνές....βρε παιδιά, έχετε πέσει δίπλα σε παρέα Ιταλών?
Να μην μπορείς πραγματικά να ακούσεις ούτε την ίδια σου τη σκέψη!! :D

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Τελικά όλα είναι θέμα παιδείας.
+1.
οι Άγγλοι πάντως στη χώρα τους το σάββατο βράδυ ουρούν στους τοίχους της πόλης τους και τον αύγουστο κάθε βράδυ στον τοίχο του σπιτιού μας.

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
+1.
οι Άγγλοι πάντως στη χώρα τους το σάββατο βράδυ ουρούν στους τοίχους της πόλης τους και τον αύγουστο κάθε βράδυ στον τοίχο του σπιτιού μας.
:haha::haha::haha: Σταθερές αξίες! :haha::haha:

madman

Banned
Επόμενο Ταξίδι
Ανδρος{ΠΣΚ}
Ταξίδι-Όνειρο
Σιβηρία,Ανταρτική,Σαχάρα.
Ακόμη και κάποιοι βορειοευρωπαίοι αλλά και Μουσουλμάνοι έχουν την κάκιστη συνήθεια να βγάζουν τα παπούτσια τους σε κλειστούς χώρους και να μυρίζει ο χώρος ποδαρίλα.

Επιπλέον έχετε αντιμετωπίσει ποτέ σας μεθυσμένο Γερμανό μέσα σε αεροπλάνο?

Οντως οι Ελληνες χρησιμοποιούν συνέχεια μέχρι αηδίας το κινητό αλλά όμως και οι Ιταλοί αλλά και οι Γιαπωνέζοι{για άλλους λόγους}έχουν κλινική εξάρτηση με το κινητό.

madman

Banned
Επόμενο Ταξίδι
Ανδρος{ΠΣΚ}
Ταξίδι-Όνειρο
Σιβηρία,Ανταρτική,Σαχάρα.
Πάντως κανείς δεν είναι τέλειος.Αν γινότανε αυτό τότε ο πλανήτης μας θα ήταν πολύ βαρετός.

Ωστόσο αν είμαστε εμείς οι Ελληνες πιο μετριοπαθείς,πειθαρχημένοι και κυρίως σεβόμαστε τους άλλους τότε θα απολαυάνουμε καλύτερα τις διακοπές εμείς και επιπλέον θα κερδίζαμε και το σεβασμό των άλλων.

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Είναι αλήθεια ότι τόσο εμείς όσο και οι Ιταλοί ξεχωρίζουμε στο εξωτερικό σαν τις μύγες μες στο γάλα... περιμέναμε θυμάμαι στην -τεράστια- ουρά για να μπούμε στο Reichstag στο Βερολίνο, όλοι κάθονται στωικά και περιμένουν και ξάφνου ακούγεται μια οχλαγωγία "ρε μ***ς από δω! πάμε να μπούμε από δω τι καθόμαστε σα μ***ς και περιμένουμε"!!!! Χωρίς καμία υπερβολή η περιγραφή. Για να μη μιλήσω για το μουσείο φυσικής ιστορίας, όπου είχα μείνει πίσω από το υπόλοιπο γκρουπ (πρώτη και τελευταία φορά που πήγα με γκρουπ πρέπει να σας πώ!) και όταν ρώτησα την κοπέλα στην είσοδο αν είδε μια ομάδα έλληνες, μου απάντησε: "δεν τους είδα, τους άκουσα! θα τους ακούσετε κι εσείς ,στο βάθος!!!"
Είναι ο ήλιος της Μεσογείου, όπως είπε και ο Sokratis ;)

Όσον αφορά τώρα ότι μας πιάνει αμόκ να δούμε όλα τα μουσεία στο εξωτερικό και στην Ελλάδα δεν έχουμε δει τίποτε, άλλο ένα περιστατικό: τρεις Έλληνες είμαστε στην Ανδόρρα και συζητάμε με μια ντόπια κοπέλα. Εκείνη έχει ταξιδέψει στην Κρήτη, και μας μιλάει με ενθουσιασμό για τα Μάταλα και διάφορα άλλα. Από τους υπόλοιπος τρεις, ο ένας δεν έχει πάει καθόλου στην Κρήτη, ο άλλος έχει πάει, αλλά όχι στα μέρη που μας περιγράφει, και μόνο ο τρίτος κρατάει κάπως τα προσχήματα...

Πάντως είναι πολύ αισιόδοξα τα μηνύματα ότι ένας άνεμος ταξιδιωτικής κουλτούρας αρχίζει σιγά σιγά να φυσάει και προς τα μέρη μας.!!!:D

Dancing Queen

Member
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Travelladdict εγραψε: 4. Κακοβαμενες ξανθιες χοντρες
Συγνωμη βρε παιδια αλλα μηπως διακρινω έναν εντονο ρατσισμο για τους χοντρους και τις ξανθες? Αν και ειμαι μολις 47 κιλα και καστανη αισθανομαι ότι πρεπει να υποστηριξω αυτή τη κατηγορια ανθρωπων που υπαρχουν σε ολο το πλανητη και όχι μονο στην Ελλαδα μας! Το θεμα μας νομιζω δεν αφορα στο να θιξουμε την εξωτερικη εμφανιση των Ελληνων τουριστων αλλα το χαρακτηρα τους και τη παρουσια τους ως ταξιδευτες. Το αν εχουν καλλιεργεια , ηθος και αρχοντια , αυτά μπορει να κρυβονται ακομα και κατω από μια «βαμενη ξανθια χοντρη» Επισης σας ζητω μια παρακληση, όταν θελετε να πειτε ότι καποιος είναι αξεστος και ακαλλιεργητος μη τον αποκαλειται βλαχο. Προσβαλλετε ετσι και θιγετε αθελα σας μια ολοκληρη κατηγορια ανθρωπων –μεταξυ αυτων κι εγω- που είναι Βλαχοι στη καταγωγη καταγομαστε δηλαδη από τα Βλαχικα χωρια της Πινδου (και όχι μονο) και ειμαστε περηφανοι για αυτό. Καποιοι όμως «μοντερνοι Αθηναιοι» (που φυσικα ο μπαμπας τους και η μαμα τους καταγονται από επισης ομορφα μακρυνα ορεινα χωρια αλλα αυτοι δε θελουν να ξερουν ουτε που είναι στο χαρτη) εχουν επιβαλλει να χρησιμοποιειται η λεξη Βλαχος ή ακομα χωριατης όταν εννοουν αξεστος και αμορφωτος. Αυτοι οι μοντερνοι Αθηναιοι δουλευουν σε κυρια ποστα όπως για παραδειγμα δημοσιογραφοι, σεναριογραφοι, ακομα και βουλευτες με αποτελεσμα η λεξη να εχει καθιερωθει: βλαχος=αξεστος και ακαλλιεργητος. Σας παρακαλω μη πεφτετε σε αυτή τη παγιδα, πρεπει να ειμαστε περηφανοι για τη καταγωγη μας και τα ομορφα μερη μας και όχι να τα χρησιμοποιπυμε σαν βρισια. Αν θυμαστε και με τα ποντιακα ανεκδοτα υπηρχαν αντιδρασεις γιατι πραγματικα θιγαμε και γελεγαμε με το πνευμα ενός λαου που τοσα πολλα προσεφερε στο τοπο. Όταν θελουμε λοιπον να πουμε καποιον ακαλλιεργητο ή αξεστο τον αποκαλουμε ετσι ακριβως και σε καμια περιπτωση Βλαχο. Είναι πραγματικα κριμα να εχουμε ένα τοσο πλουσιο λεξιλογιο και εμεις να χρησιμοποιουμε 5 λεξεις που ακουμε και μας εχουν επιβληθει από τα σαχλοσηριαλ και το ξυλινο λογο της τηλεορασης. Να μη γινομαι όμως κουραστικη και ξεφευγω από το θεμα με μαθηματα ελληνικης γλωσσας που δεν το κατεχω κιολας. Για να απαντησω στο θεμα μας πιστευω ότι η κατασταση δεν είναι τοσο τραγικη σχετικα με την παρουσια των Ελληνων τουριστων στο εξωτερικο. Εχω βρεθει βεβαιως κι εγω παρουσα σε αντιστοιχες σκηνες απειρου καλλους σαν αυτές που περιγραψατε κι εσεις, αλλα δε μπορω να ξεχασω και την πολλες φορες απαραδεκτη συμπεριφορα των Ιταλων και Αγγλων τουριστων στη χωρα μας. Τα παντα για μενα εχουν να κανουν με τη παιδεια του καθενος και με τις αρχες που πηραμε από τα σπιτια μας και όχι με τη καταγωγη μας. «Καλοι και κακοι» υπαρχουν σε ολες τις φυλες του κοσμου. Οσο για την αλογιστη χρηση κινητου καποιοι το χρησιμοποιουν παντου και οπουδηποτε ειδικα εκει που δεν θα επρεπε, εκει που «απαγορευεται»… στην οδηγηση, στο σχολειο εν ωρα μαθηματος, στα νοσοκομεια, σε συνεδρια και ομιλιες, στην εκκλησια… στα ταξιδια τους δε θα το χρησιμοποιουν? Δεν εχει να κανει με τη ταξιδιωτικη μας συνειδηση αλλα και παλι με τη παιδεια μας. ( τι να πεις όταν οι γονεις αγοραζουν κινητο στα 10 χρονα παιδια τους και δε τα μαθαινουν πρωτα από όλα πότε, που, αλλα και πόσο πρεπει να τα χρησιμοποιουν?). Θελω να πιστευω ότι οσο περισσοτερο θα ταξιδευουμε τοσο καλυτεροι ταξιδευτες και επισκεπτες θα γινομαστε και όχι απλοι τουριστες. Ταξιδια = πολιτισμος όπως ειχε πει κι ενας αλησμονητος φιλος.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Αν θυμάμαι καλά οι Βλάχοι πιστεύεται ότι κατάγονται απο τη ρωμαική αυτοκρατορία και συγκεκριμένα από ρωμαίους κτηνοτρόφους, γι αυτό και αυτοαποκαλούνται Αρμάνοι (καμία σχέση με τον armani). Η κακή έννοια της λέξης προέκυψε πολύ αργότερα πιθανώς γιατί ασχολούνταν με τη κτηνοτροφία και ίσως φαινόντουσαν άξεστοι και αμόρφωτοι στους κατοίκους των πόλεων όπως λέει και η προλαλήσασα

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom