PASCAL
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Morocco
- Ταξίδι-Όνειρο
- οπουδήποτε
Πάντως θα πω δύο περιστατικά που μου έχει διηγηθεί φίλος μου ξεναγός. Το πρώτο στο Ιράν όπου μία γυναίκα είχε πρόβλημα με την μπούργκα που υποχρεωτικά έπρεπε να φοράει και βγαίνοντας από το λεωφορείο δεν την έβαλε. Με το που βγήκε από το λεωφορείο και την αντιλήφθηκε ο κόσμος έγινε σαματάς και απαιτούσαν τον δημόσιο ξυλοδαρμό της. Τελικά μετά από 3 ώρες και αφού εμπλέχτηκε και η πρεσβεία μας στο Ιράν βρέθηκε λύση στο να τις δώσει ο φίλος της που την συνόδευε 10 βουρδουλίες δημοσίως στον πισινό. Κάνανε και μία πατέντα της βάλανε ένα μαξιλαράκι στα οπίσθια και το πέρασε ανώδυνα. Η όλη ιστορία βέβαια της προκάλεσε σοκ αλλά ηθελέστα και παθέστα. Το δεύτερο περιστατικό ήταν στο Θιβέτ όπου μέσα σε έναν βουδιστικό ναό ένας τύπος έκατσε στον θρόνο του Βούδα και φώναζε στην γυναίκα του να τον βγάλει φωτογραφία. Μάλιστα το ένα πόδι του επιδεικτικά το είχε βάλει πάνω στο μπράτσο του θρόνου για να βγει η φώτο και πιο cool. Για τους μοναχούς θεωρείται μεγάλη ασέβεια και όταν τον πήραν χαμπάρι, οι μοναχοί τον προπηλακίσαν μαζί και με τον φίλο μου τον ξεναγό που επενέβη για να τον σώσει. Και στις δύο περιπτώσεις οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων ήξεραν ότι οι πράξεις που κάνανε ήταν αντίθετες προς την κουλτούρα και τον πολιτισμό των λαών που επισκεφθήκαν αλλά κάναν του κεφαλιού τους αδιαφορώντας ότι έτσι μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα και στα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ. Θα συμφωνήσω με κάποια παιδιά παραπάνω στην έλλειψη παιδείας και σεβασμού ως προς τους δίπλα μας, που ως λαός δεν τα έχουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αλλά ευελπιστώ και αισιοδοξώ ότι με το πέρασμα του χρόνου θα βελτιωθεί η κατάσταση καθώς μην ξεχνάμε ότι σαν λαός έχουμε και τα θετικά μας. Σαν κουτάβι είμαστε που μεγαλώνει και μαθαίνει.