• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Έλληνας Τουρίστας

PASCAL

Member
Επόμενο Ταξίδι
Morocco
Ταξίδι-Όνειρο
οπουδήποτε
Πάντως θα πω δύο περιστατικά που μου έχει διηγηθεί φίλος μου ξεναγός. Το πρώτο στο Ιράν όπου μία γυναίκα είχε πρόβλημα με την μπούργκα που υποχρεωτικά έπρεπε να φοράει και βγαίνοντας από το λεωφορείο δεν την έβαλε. Με το που βγήκε από το λεωφορείο και την αντιλήφθηκε ο κόσμος έγινε σαματάς και απαιτούσαν τον δημόσιο ξυλοδαρμό της. Τελικά μετά από 3 ώρες και αφού εμπλέχτηκε και η πρεσβεία μας στο Ιράν βρέθηκε λύση στο να τις δώσει ο φίλος της που την συνόδευε 10 βουρδουλίες δημοσίως στον πισινό. Κάνανε και μία πατέντα της βάλανε ένα μαξιλαράκι στα οπίσθια και το πέρασε ανώδυνα. Η όλη ιστορία βέβαια της προκάλεσε σοκ αλλά ηθελέστα και παθέστα. Το δεύτερο περιστατικό ήταν στο Θιβέτ όπου μέσα σε έναν βουδιστικό ναό ένας τύπος έκατσε στον θρόνο του Βούδα και φώναζε στην γυναίκα του να τον βγάλει φωτογραφία. Μάλιστα το ένα πόδι του επιδεικτικά το είχε βάλει πάνω στο μπράτσο του θρόνου για να βγει η φώτο και πιο cool. Για τους μοναχούς θεωρείται μεγάλη ασέβεια και όταν τον πήραν χαμπάρι, οι μοναχοί τον προπηλακίσαν μαζί και με τον φίλο μου τον ξεναγό που επενέβη για να τον σώσει. Και στις δύο περιπτώσεις οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων ήξεραν ότι οι πράξεις που κάνανε ήταν αντίθετες προς την κουλτούρα και τον πολιτισμό των λαών που επισκεφθήκαν αλλά κάναν του κεφαλιού τους αδιαφορώντας ότι έτσι μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα και στα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ. Θα συμφωνήσω με κάποια παιδιά παραπάνω στην έλλειψη παιδείας και σεβασμού ως προς τους δίπλα μας, που ως λαός δεν τα έχουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αλλά ευελπιστώ και αισιοδοξώ ότι με το πέρασμα του χρόνου θα βελτιωθεί η κατάσταση καθώς μην ξεχνάμε ότι σαν λαός έχουμε και τα θετικά μας. Σαν κουτάβι είμαστε που μεγαλώνει και μαθαίνει.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Και για όσους θίγονται από αυτά που λέμε για τους Έλληνες, σας παραθέτω το βιντεάκι που αφορά τους Ιταλούς και μάλλον αφορά και μας.
Δείτε το και αναλογιστείτε πόσες φορές ζούμε αυτά ταπράγματα στην καθημερινότητα μας.
Και το σημαντικότερο: το βιντεάκι το υπογράφουν Ιταλοί και όχι ...ξενέρωτοι ξένοι, που συνομωτούν εναντίον τους.

http://tcc.itc.it/people/rocchi/fun/europe.html

Last edited by a moderator:

trapper

Member
Καλό το βιντεάκι. Νομίζω ότι θα διέφερε απο ένα Ελληνικό στο ότι το ιταλικό βλέπει τα πράγματα με χιούμορ για τις Ιταλικές συνήθειες, ενώ αν ήταν Ελληνικό (απο Ελληνες) θα έβλεπε με περιφρόνηση τις Ελληνικές συνήθειες.

Πάντως εμείς έχουμε πολύ περισσότερους Ελληνες που περιγελούν τους ..Ελληνες. Νομίζω ότι οι Ιταλοί που περιγελούν τους Ιταλούς είναι πολύ λιγότεροι. Ακόμη και σ αυτό το site, η αναλογία αυτών που επαινούν και αυτών που κατηγορούν τους Ελληνες είναι 1:100.

Αυτό το δικό μου post κατηγορεί η επαινεί τους Ελληνες;

Dancing Queen

Member
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Ο Sokratis όχι απλως εγραψε αλλα ζωγραφισε : «Εσεις εδώ φωναζετε για τις εμπειριες σας ελπιζοντας να γινετε αποδεκτοι από μια ταξιδιωτικη κοινοτητα. Και αυτοι το ιδιο κανουν με πιο ακομψο τροπο.»
Σωστα Sokrati συμφωνω μαζι σου σε ολα. Ακομα κι ολοι εμεις εδώ μεσα αυτό ακριβως ειμαστε. Ένα μπουγιο Ελληνων ταξιδευτων μπροστα στο gate περιμενοντας στην ουρα και ετοιμοι να αναχωρησουμε για νεους προορισμους. Κρυβομαστε πισω από ένα username και στη πραγματικοτητα μπορει να ειμαστε κοιλαραδες, να βρωμαμε νικοτινη, να χρησιμοποιουμε φτηνο χρωμοσαμπουαν, να ξεχοιλιζουμε από τα ρουχα μας, γιατι άραγε αυτή η ταξιδιωτικη παρεα που εχουμε δημιουργησει να διαφερει από αυτό που περιεγραψαν οι παραπανω? Μου είναι αδυνατο να πιστεψω ότι οι γυναικες του σαιτ εχουμε ολες διαστασεις μοντελου (αρα μας επιτρεπεται να εχουμε οποιο υφακι θελουμε) και οι αντρες του σαιτ ειστε ολοι στη τριχα ντυμενοι και η αναπνοη σας μυριζει μεντα…. Ειμαστε στην ουρα περιμενοντας και φωναζουμε, (όπως ολοι οι all time classic Ελληνες) αλλοτε με επαρση (εχω επισκεφτει 7 φορες τον ταδε προορισμο και ξερω τα παντα) αλλοτε με σεμνοτητα, αλλοτε θελοντας απλα να βοηθησουμε ένα νεο μελος που δεν ειχε τη τυχη να ταξιδεψει τοσο πολύ οσο εμεις και αλλοτε θελοντας να αναδειξουμε τις δικες μας ταξιδιωτικες εμπειριες και τη δικη μας μοναδικη ικανοτητα στην οργανωση ταξιδιου (κανουμε γυρω στα 10 ταξιδια το χρονο με παμφθηνα αεροπορικα εισητηρια (ας είναι καλα η easyjet)! Ποιος μας πιανει!) μας φαινονται απιστευτες οι αποριες των νεων μελων που καλουμαστε να δωσουμε τα φωτα μας. Eχουμε γινει ένα ταξιδιωτικο foroum με προχωρημενους και αρχαριους και καταλαβαινω πολλες φορες τις εντασεις που δημιουργει αυτή η αντιθεση. Όμως αυτό δε συμβαινει και με τους Ελληνες Τουριστες που είναι το θεμα μας? Αλλοι εχουν ταξιδεψει περισσοτερο άλλοι λιγοτερο, αλλοι ταξιδευουν γιατι τους ενδιαφερουν περισσοτερο τα μουσεια και η ιστορια ενός λαου και αλλοι για να χαλαρωσουν, να ξεσκασουν, να ψωνισουν… (καλα τολμησες και ειπες στο foroum ότι θες να πας καπου για φωνια? Στη πυρα κατευθειαν!), αλλοι ταξιδευουν ξενυχτωντας όπως ειπε και o Sokratis στο internet ψαχνωντας να βρουνε τα πιο οικονομικα εισητηρια και το πιο οικονομικο ξενοδοχειο (εννοειται πως δεν το κατακρινω αυτό πολύ καλα κανουνε) και αλλοι θελοντας να ξοδεψουν αλογιστα τα λεφτα τους που οι ιδιοι βγαζουν , δεν τα χουν παρει από τις τσεπες αυτων που ψαχνουν τα οικονομικα στο internet επομενως εχουν και το κάθε δικαιωμα να τα ξοδεψουν οπου και όπως θελουν. (τι εκανε λεει??????? Σκεφτεσαι να πας στο Ντουμπαι να ξοδεψεις 1000 ευρω σε 5 μερες? Αυτό λεγεται ταξιδιωτικη διαστροφη!!! Στη πυρα κατευθειαν κι εσυ!) (εννοειται ότι ουτε αυτους τους κατακρινω και αυτοι πολύ καλα κανουνε). Το θεμα μας είναι : Ελληνας τουριστας. Και Ελληνες ειμαστε ολοι εδώ μεσα και τουριστες ειμαστε (ταξιδευτες, επισκεπτες , μεμονωμενοι, με γκρουπ όπως θελετε πεστε το). Μεσα στους Ελληνες τουριστες ανηκουμε κι εμεις…. Ηθελα απλως να πω ότι αυτή η «ασχημη» εικονα του Ελληνα τουριστα (που καποιες φορες όμως εστιαστηκε στην εξωτερικη του εμφανιση ή σε καποιες συνηθειες του) μπορει να αφορα και καποιους από εμας εδώ μεσα… Τι να γινει ρε παιδια …Δεν είναι δυνατο να εχουμε face control στην εισοδο των Ελληνικων αεροδρομιων, και να επιτρεπεται να ταξιδευουν για εξωτερικο μονο οι κοπελαρες και οι «αρχοντες», να υπαρχουν ατομα με μεζουρες να περνουν τα μετρα μας, στυλιστες να εγκρινουν τα ρουχα μας και αντε καλα αυτά μπορεις να τα τσεκαρεις… το αν εχουμε υφακι 100 καρδιναλιων ποιος είναι ικανος να το ελεγξει και να το κρινει? (ειπαμε το υφακι σε οσες είναι κοπελαρες δε μας χαλαει… στα μπαζα απαγορευεται δια ροπαλου…). Οι αποψεις παντως ολων μας είναι ακρως ενδιαφερουσες για το πώς αντιμετωπιζουμε την εικονα μας ως τουριστες.
Οσο για το θεμα «Βλαχος» εκτιμω τις απαντησεις σας, και κατανοω ότι καταλαβαινετε ολοι σας τη διαφορα στην αποδοση της εννοιας όμως εμενα επιτρεψτε μου λογω καταγωγης κάθε φορα που χρησιμοποιειτε λανθασμενα τη λεξη αυτό να με πληγωνει… Μη βιαστειτε να πειτε «οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται» πιστέψτε με κι εσεις το ιδιο θα νιωθατε αν θα εισασταν στη θεση μου. Κλεινω οριστικα εδώ αυτή τη παρενθεση περι Βλαχων γιατι κατανοω ότι ξεφευγω από το θεμα μας. Όπως λεει αλλωστε και ο traveller οποιος καταλαβε… καταλαβε.

Last edited by a moderator:

fotiny80

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στοκχόλμη;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Πλάκα είχε το βιντεάκι αλλά σε μερικά σημεία, τουλάχιστον όσο τα έζησα εγώ, δεν είναι σωστό και μου θύμισε περισσότερο Ελλάδα παρά Ιταλία.
Και εξηγούμαι: Κατ'αρχάς στις διαβάσεις των πεζών ουδέποτε είδα πεζό στο πεζοδρόμιο ακόμα και τα αυτοκίνητα να μην σταματούν για να περάσει.
Όσον αφορά το κάπνισμα ακόμα και σε μια μικρή συνοικιακή πιτσαρία που βρέθηκα στην Νάπολη ο ίδιος ο ιδιοκτήτης βγήκε έξω μέσα στο κρύο για να κάνει το τσιγάρο του.
Για την οδήγηση δε που στην Νάπολη ειδικά είδα ένα χάος και έμεινα άφωνη, ακόμα και εκεί μου έκανε εντύπωση η αλληλεγγύη μεταξύ των οδηγών. Τη μία άφηνες εσύ έναν να περάσει την άλλη σε άφηνε εσένα άλλος να περάσεις και ποτέ κανένας δεν έβριζε τον άλλον...

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Πάντως θα πω δύο περιστατικά που μου έχει διηγηθεί φίλος μου ξεναγός. Το πρώτο στο Ιράν όπου μία γυναίκα είχε πρόβλημα με την μπούργκα που υποχρεωτικά έπρεπε να φοράει και βγαίνοντας από το λεωφορείο δεν την έβαλε. Με το που βγήκε από το λεωφορείο και την αντιλήφθηκε ο κόσμος έγινε σαματάς και απαιτούσαν τον δημόσιο ξυλοδαρμό της. Τελικά μετά από 3 ώρες και αφού εμπλέχτηκε και η πρεσβεία μας στο Ιράν βρέθηκε λύση στο να τις δώσει ο φίλος της που την συνόδευε 10 βουρδουλίες δημοσίως στον πισινό. Κάνανε και μία πατέντα της βάλανε ένα μαξιλαράκι στα οπίσθια και το πέρασε ανώδυνα. Η όλη ιστορία βέβαια της προκάλεσε σοκ αλλά ηθελέστα και παθέστα. Το δεύτερο περιστατικό ήταν στο Θιβέτ όπου μέσα σε έναν βουδιστικό ναό ένας τύπος έκατσε στον θρόνο του Βούδα και φώναζε στην γυναίκα του να τον βγάλει φωτογραφία. Μάλιστα το ένα πόδι του επιδεικτικά το είχε βάλει πάνω στο μπράτσο του θρόνου για να βγει η φώτο και πιο cool. Για τους μοναχούς θεωρείται μεγάλη ασέβεια και όταν τον πήραν χαμπάρι, οι μοναχοί τον προπηλακίσαν μαζί και με τον φίλο μου τον ξεναγό που επενέβη για να τον σώσει. Και στις δύο περιπτώσεις οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων ήξεραν ότι οι πράξεις που κάνανε ήταν αντίθετες προς την κουλτούρα και τον πολιτισμό των λαών που επισκεφθήκαν αλλά κάναν του κεφαλιού τους αδιαφορώντας ότι έτσι μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα και στα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ. Θα συμφωνήσω με κάποια παιδιά παραπάνω στην έλλειψη παιδείας και σεβασμού ως προς τους δίπλα μας, που ως λαός δεν τα έχουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αλλά ευελπιστώ και αισιοδοξώ ότι με το πέρασμα του χρόνου θα βελτιωθεί η κατάσταση καθώς μην ξεχνάμε ότι σαν λαός έχουμε και τα θετικά μας. Σαν κουτάβι είμαστε που μεγαλώνει και μαθαίνει.
εγω πιστευω οτι σιγα σιγα με το περασμα του χρονου θα αλλαξουμε προς το καλυτερο...αλλα θελει πολυ προσπαθεια.

την Καθ. Δευτερα πηγαμε σε μια ταβερνα...ασχετο το που κ πως κλπ
ειχε φυσικα πολυ κοσμο κ ο ιδιοκτητης μας ειπε οτι πρεπει να περιμενουμε να αδειασει καποιο τραπεζι, κλπ...Του ειπαμε οτι υπηρχαν καποια αδεια τραπεζια (2-3) και μας ειπε ειναι κρατησεις...δεκτον...καποια στιγμη ερχεται μια παρεα 8 ατομων , 50 ετων πανω κατω, κ πανε κ καθονται κατευθειαν στο αδειο τραπεζι....η συνομιλια μεταξυ τους ξερετε:
- ελα, ελα Γιωργο κατσε εδω...
- μα Χριστο μου (η γυναικα του) λεει ρεζερβε εδω...
- ελα μωρε γυναικα κατσε τωρα εδω...ρεζερβε και μ-----ες....
- ελα ελα γιωργο...κατσε ρε...κατσε που σου λεω

κλπ κλπ κλπ
ο ιδιοκτητης αφου μαλωσε κ τους ειπε να σηκωθουν, γυρναει σε εμας κ λεει: ειδατε διαφορα;;; εσεις περιμενετε κ με ρωτησατε 10 φορες...αυτοι πηγαν κατευθειαν κ κατσαν...

εγω πιστευω οτι σιγα σιγα με το περασμα του χρονου θα αλλαξουμε προς το καλυτερο...αλλα θελει πολυ προσπαθεια.

manolism

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Πλάκα είχε το βιντεάκι αλλά σε μερικά σημεία, τουλάχιστον όσο τα έζησα εγώ, δεν είναι σωστό και μου θύμισε περισσότερο Ελλάδα παρά Ιταλία.
Και εξηγούμαι: Κατ'αρχάς στις διαβάσεις των πεζών ουδέποτε είδα πεζό στο πεζοδρόμιο ακόμα και τα αυτοκίνητα να μην σταματούν για να περάσει.
Όσον αφορά το κάπνισμα ακόμα και σε μια μικρή συνοικιακή πιτσαρία που βρέθηκα στην Νάπολη ο ίδιος ο ιδιοκτήτης βγήκε έξω μέσα στο κρύο για να κάνει το τσιγάρο του.
Για την οδήγηση δε που στην Νάπολη ειδικά είδα ένα χάος και έμεινα άφωνη, ακόμα και εκεί μου έκανε εντύπωση η αλληλεγγύη μεταξύ των οδηγών. Τη μία άφηνες εσύ έναν να περάσει την άλλη σε άφηνε εσένα άλλος να περάσεις και ποτέ κανένας δεν έβριζε τον άλλον...
Θα συμφωνησω μαζι σου στα παραπανω, τα οποια ισχυουν λογικα σε ολη την Ιταλια καθως και στο Μιλανο που ειχα παει σταματανε τα αυτοκινητα οταν περνανε οι πεζοι, παντου απαγορευεται το καπνισμα και οποιος θελει να καπνισει πρεπει να βγει εξω κλπ κλπ. Το βιντεακι αυτο καλος ή κακος αντι για την Ιταλικη επρεπε να εχει την Ελληνικη σημαια καθως αυτα γινονται στην χωρα μας και το ξερουμε ολοι.

madman

Banned
Επόμενο Ταξίδι
Ανδρος{ΠΣΚ}
Ταξίδι-Όνειρο
Σιβηρία,Ανταρτική,Σαχάρα.
Σε καμιά περίπτωση οι Ιταλοί δεν είναι σαν τους Γερμανούς ή τους Εγγλέζους στην οδήγηση και σίγουρα δεν σέβονται τον πεζό.Εκτός αν με έχουν βάλει στο μάτι εμένα.Ισως επειδή περιποιήθηκα κάποια σέξυ Ιταλίδα και έτσι οι αρρένες να θέλουν να με βγάλουν απο τη μέση.;) Ωστόσο είναι λίγο πιο πειθαρχημένοι δυστυχώς απο μας αλλά αυτό δεν θεωρείται και προσόν.Πρόσφατα στη Ρώμη είδα ενα κλασικό καβγά μεταξύ ενος ταξιτζή με μοτοσυκλετιστή.Μιλάμε για φοβερό μπινελίκι μεταξύ τους.Μόνοι τους ήταν ενα τουριστικό αξιοθέατο.Ολος ο κόσμος τους κοίταζε:D, Εποπλέον οι Ιταλοί μιλάνε πάρα πολύ όταν οδηγούν στο τηλέφωνο.Αυτά.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Η αληθεια ειναι οτι οταν αρκετοι Ιταλοι βρεθουν μαζι τα decibel τους ειναι αρκετα πιο ανεβασμενα και απο το πιο φωνακλδικο ελληνικο γκρουπ. Δεν παιζονται, μας βαζουν τα γιαλια. Επειδη η γλωσσα τους ειναι τραγουδιστη το σχετικο ακουσμα, εμενα τουλαχιστον, μου δημιουργει καλη διαθεση. (ειμαι βεβαιη οτι φωνασκουντες γερμανους δε θα τους αντεχα). Βεβαια ας μην ξεχναε και την διαφορα στην νοοτροπια των Ιταλων αναλογα με την περιοχη καταγωγης τους: αλλο ο βορειοιταλος και αλλο ο σικελος.

visa2go

Member
visa2go

(pardon)
συμφωνω ,λεω, με την απαίδευτη και αγελαία συμπεριφορά ,κυρίως γηραιότερων ταξιδιωτών (μου έχει τύχει σε γκρουπ που οχι μονο ηταν απαραδεκτοι, την επεφταν στην ξεναγό και φυσικα κοντεψαμε να να πλακωθούμε -ευτυχως η γυναίκα ειχε ξαναεργαστεί με ελληνάρες και το αντιμετωπισε στωικα το όλο θεμα).Θεωρώ όμως οτι υπάρχει αλλαγη. Και η αλλαγή είναι θέμα τόσο επιπέδου όσο και χαρακτήρα.
Η ενσταση μου είναι μονο στο εξής¨αναφερεται καπου ο φοβος και η επιφυλακτικοτητα του ελληνα τουριστα. Αυτο ειναι θεμα χαρακτήρα εγω φοβαμαι και ειμαι επιφυλακτικη και στο Γκαζι...Αρα ας μη γενικεύουμε. Πρόκειται περι στοιχειων του χαρακτηρα καθενος και το γεγονος οτι φοβαμαι δεν με καθιστα, δεν μας καθιστα Ελληνάρα Τουρίστα

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Πήγαινε όμως στο επεξεργασία κειμένου και βγάλε τα Greeklish γιατί θα φάει διαγραφή το μηνυματάκι σου... :rolleyes:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom