• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Έλληνας Τουρίστας

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μια σχετικη με το θεμα μας διαφημιση που δεν την ειχα πετυχει στην ελληνικη τηλεοραση. Η αληθεια ειναι οτι δε βλεπω και πολυ τηλεοραση. Αν ο admin θεωρει οτι δεν πρεπει να προβαλλεται εδω ας την αφαιρεσει.
[URL="
- � �λληνα� Ρίναι �άν�α �λληνα� - �ια��μι�η �η� Aegean[/URL]

Last edited by a moderator:

varioAthens

Member
Μια σχετικη με το θεμα μας διαφημιση που δεν την ειχα πετυχει στην ελληνικη τηλεοραση. Η αληθεια ειναι οτι δε βλεπω και πολυ τηλεοραση. Αν ο admin θεωρει οτι δεν πρεπει να προβαλλεται εδω ας την αφαιρεσει.
[URL="
- � �λληνα� Ρίναι �άν�α �λληνα� - �ια��μι�η �η� Aegean[/URL][/quote

Πολύ πετυχημένη διαφήμιση! Όταν την πρωτοείδα από την μία ήθελα να γελάσω και από την άλλη να κλάψω γιατί μου θύμισε σκηνές που έχω ζήσει σε ταξίδια μου, κυρίως στους πολύ δημοφιλείς προορισμούς (Πράγα, Βιέννη, Λονδίνο) των Ελλήνων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα:
Χριστούγεννα στο Μαύρο Θέατρο της Πράγας. Είχαμε κλείσει θέσεις για την 2η παράσταση στις 20.00. Λόγω του ότι οι θέσεις δεν ήταν αριθμημένες, κρίναμε με την παρέα μου σκόπιμο να πάμε από τις 19.00 (η προηγούμενη παράσταση ήταν στις 18.00) για να μπούμε από τους πρώτους ήσυχα και ωραία. Κατά τις 19.45 άρχισαν να καταφτάνουν ορδές Ελλήνων τουριστών. Και φτάνει που ήρθαν τελευταία στιγμή, άρχισαν με τον γνωστό κουτοπονηρίστικο τρόπο να παρακάμπτουν την ουρά πλαγίως, μέχρι που κάποια στιγμή άρχισαν να σπρώχνουν και να σπρώχνονται, να παρασύρουν οι από πίσω όσους είμασταν μπροστά, με αποτέλεσμα να ποδοπατήσουμε τους υπαλλήλους της πόρτας αλλά και τους θεατές της προηγούμενης παράστασης που κατέβαλλαν δραματική προσπάθεια για να βγούν από την αίθουσα. Μάταια οι υπάλληλοι παρακαλούσαν να μην σπρώχνουμε και να αφήσουμε χώρο να αδειάζει το θέατρο, κοινώς να μην κάνουμε σαν βάρβαροι. Και μέσα σε όλα αυτά ακούω κάποιον αλλοδαπό από δίπλα να λεει στη γυναίκα του "Greeks! What a disaster!". Φανταστείτε, λοιπόν, τι ωραίες εντυπώσεις αφήνουμε......

Last edited by a moderator:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Έρση!!! Απίστευτο...δεν είχες δει αυτή την διαφήμιση; Είχε κάνει θραύση όταν παίζονταν! :bleh:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ναι. Αποφευγω την τηλεοραση. Την χρηsιμοποιω μονο για να βλεπω DVD.

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Καλά απίστευτη διαφήμιση!! Φυσικά λόγω εξωτερικού δεν την είχα δει και έσκασα στα γέλια!! Α ρε Ελλάδα, γελάμε με τα χάλια μας!! :haha::haha:

Η ιστοριούλα της varioAthens είναι χαρακτηριστική για τα ελληνικά group στο εξωτερικό! Είμαι σίγουρος πως και σε όλη την παράσταση θα ήταν αναγκασμένη να ακούει και τα σχόλια τους μιας και αποκλείεται να το βούλωσαν!

trapper

Member
ΕΡΣΗ
Ναι. Αποφευγω την τηλεοραση. Την χρηsιμοποιω μονο για να βλεπω DVD.
ακριβώς έτσι κι εγώ

Α ρε Ελλάδα, γελάμε με τα χάλια μας!!
Και σε μένα κάνει μεγάλη εντύπωση ότι γελάμε με τα χάλια μας. Το ίδιο φαντάζομαι σε κάθε ξένο.

Αλήθεια τί νομίζετε ότι είναι χειρότερο; Ποιο είναι μεγαλύτερη ένδειξη έλλειψης κουλτούρας;
1) Το να έχουμε μαύρα χάλια;
2) Να γελάμε επειδή έχουμε μαύρα χάλια;

Εγώ πιστεύω το δεύτερο. Θέλω να ακούσω απόψεις.
(Φυσικά και είμαι εντός θέματος: συμπεριφορά του Ελληνα στο εξωτερικό).

Margi

Member
Αλήθεια τί νομίζετε ότι είναι χειρότερο; Ποιο είναι μεγαλύτερη ένδειξη έλλειψης κουλτούρας;
1) Το να έχουμε μαύρα χάλια;
2) Να γελάμε επειδή έχουμε μαύρα χάλια;

Εγώ πιστεύω το δεύτερο. Θέλω να ακούσω απόψεις
Εκτός από τα "μαύρα" και "άσπρα" χάλια υπάρχουν και οι ενδιάμεσες "αποχρώσεις" και πιστεύω ότι κινούμαστε σε όλη τη...χρωματική γκάμα...

Αν όμως θέλουμε να το "δούμε" πολύ ... "εστιασμένα" και μόνο στο "μαύρα χάλια" (1η επιλογή), θεωρώ ότι βρισκόμαστε στο στάδιο της πλήρης αγνωσίας και ασυνειδησίας για την "κατάστασή" μας, με άλλα λόγια "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι..."

Αν "γελάμε με τα μαύρα μας τα χάλια" (2η επιλογή)...νομίζω ότι δεν γελάμε όλοι για τον ίδιο λόγο ακριβώς...οι μεν γελούν γιατί δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό τους "αγγίζει" και τους αφορά (οπότε επανερχόμαστε στο ..."μακάριοι οι πτωχοί..." αλλά με μια "επιβάρυνση" στην κατάστασή τους, σε σχέση με τους προηγούμενους...), οι δε, γελούν γιατί έχουν αυτογνωσία, επίγνωση της κατάστασης και συνειδητοποιώντας τη καταφεύγουν στον αυτοσαρκασμό...

Άρα...η έλλειψη κουλτούρας για μένα συναντάται στις περιπτώσεις που οι άνθρωποι έχουν παντελή άγνοια και ασυνειδητότητα...

varioAthens

Member
Καλά απίστευτη διαφήμιση!! Φυσικά λόγω εξωτερικού δεν την είχα δει και έσκασα στα γέλια!! Α ρε Ελλάδα, γελάμε με τα χάλια μας!! :haha::haha:

Η ιστοριούλα της varioAthens είναι χαρακτηριστική για τα ελληνικά group στο εξωτερικό! Είμαι σίγουρος πως και σε όλη την παράσταση θα ήταν αναγκασμένη να ακούει και τα σχόλια τους μιας και αποκλείεται να το βούλωσαν!

Mάγος είσαι? :)
Και γενικότερα ακουγόμασταν οι έλληνες σε όλη την Πράγα (αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που έχει τύχει να βρεθώ) είτε σε μουσεία, είτε σε εκκλησίες, είτε και σε εστιατόρια ακόμα.....!

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Mάγος είσαι? :)
Και γενικότερα ακουγόμασταν οι έλληνες σε όλη την Πράγα (αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που έχει τύχει να βρεθώ) είτε σε μουσεία, είτε σε εκκλησίες, είτε και σε εστιατόρια ακόμα.....!
Σε καταλαβαίνω. Εγώ είχα πάει στην Πράγα πάσχα και περισσότερο άκουγες Ελληνική παρά Τσέχικα!!

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Μην αυτομαστιγωνομαστε. Εχετε βρεθει κοντα σε ισπανους η ιταλους? Δυο φορες που μου ετυχε (κινα + βερολινο) εκοψα φλεβες. Ισως φταιει ο ηλιος της μεσογειου.

antigoni87

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη! 20-27/3/2009
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Επειδή στην αρχή θίχτηκε το ζήτημα της επισκεψιμότητας (από Έλληνες) των αρχαιολογικών μας χώρων, νομίζω ότι ο μέσος Έλληνας άντε να έχει πάει με το σχολείο σε 2-3 μουσεία και παρόμοιους χώρους στη ζωή του. Και αν ήταν άρρωστος τη μέρα της εκδρομής, μάλλον δεν πήγε ποτέ...:(
Και αργότερα δεν είναι κάπως προκλητικό να σπεύδεις στα Λούβρα ενώ στη δίπλα γειτονιά δεσπόζει ο Παρθενώνας και τον έχεις δει μόνο σε καρτ ποστάλ; (άλλο αν έχεις κάνει τη γύρα σου κι απο δω)! Από την άλλη άκρη του κόσμου έρχονται για να πατήσουν το χώμα που πάτησε ο Πλάτωνας και ο Σωκράτης (καλά, δε ριγούν όλοι από συγκίνηση:lol:, καταλάβατε για ποιό είδος τουριστών μιλάω!).
Δεν είμαι αρχαιόπληκτη, δεν ξημεροβραδιάζομαι στα μουσεία και ούτε γουστάρω την ελληναράδικη νοοτροπία "όταν χτίζαμε την Ακρόπολη αυτοί κρέμονταν απ'τα δέντρα" (και τώρα αυτοί την επισκέπτονται κι εμείς πίνουμε καφέ από κάτω και την έχουμε προσεγγίσει μόνο απ'αυτή την απόσταση, αυτό θα λέμε; ). Απλώς έχω προσπαθήσει να επισκεφτώ κάποια βασικά ανά την Ελλάδα πριν βγώ εκεί έξω για να δω άλλα θαύματα. Και όσο νά'ναι, πέρα από το τί αποκομίζεις από τέτοιες επισκέψεις, θα ένιωθα άσχημα αν συναντούσα Ιταλό σε μουσείο της Ρώμης και μου έλεγε "τί θαύμα ο τάφος του Αγαμέμνονα" κι εγώ έπρεπε να απαντήσω "έεεελα! για πες, τί λέει;" :haha:

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
εγω παντως εχω τις χειροτερες εμπειριες απο έλληνες σε ταξιδια στο εξωτερικο
απο που να αρχισω κ που να τελειωσω...

η αθλια συμπεριφορα που εχουμε οταν παμε σε καμια Βουλγαρια; που νομιζουμε οτι εμεις ειμαστε οι πλουσιοι-ανεπτυγμενοι κ παμε σε τριτοκοσμικη χωρα;

ακομα κ στην Πραγα πετυχα μια κυρατσα (γιατι τετοια ηταν) να προσπαθει να παζαρεψει με εναν Τσεχο...ακουσε εμας που μιλουσαμε ελληνικα κ γυρναει κ μας λεει: καλα , ουτε αγγλικα δεν μιλανε αυτοι εδω... τσ τσ τσ....(λες κ αυτη ηξερε Αγγλικα)

η συμπεριφορα μεγαλυτερων σε ηλικια που απο την πρωτη στιγμη ειναι μες την γκρινια κ την μιρλα για ΟΛΑ κ για ΟΛΟΥΣ;;;

η βλαχομαγκια που πετυχα στην Piazza Navona, που σε ολη την πλατεια ακουγοταν καποιοι Ελληνες που τρωγαν σε ενα εστιατοριο;;;

μην πως για τις πτησεις με την TUI...εχω πεταξει προς Καραιβικη ταξιδια 12 ωρες με Γερμανους κ αλλους ξενους μεσα στο αεροπλανο αλλα αυτο που πετυχα σε πτησεις Ελλαδα - Γερμανια κ επιστροφη δεν συγκρινεται...

να φαγωνεται η αλλη να καπνισει μεσα στο αεροπλανο...
απο αλλου σχολια τυπου: ειχα 20 κιλα υπερβαρο κ πληρωσα....αντε μωρε η ηλιθια...30 χρονια πεταω κ ποτε δεν πληρωσα...(ε ναι...ο μαγκας ο ελληνας τα καταφερνε παντα)

μια φορα δεν μπορεσαμε να προσγειωθουμε στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ λογω ομιχλης κ ακουσα το αλλο θεικο: εμ.... οταν παιρνεις φτηνες πτησεις αυτα παθαινεις...λες κ αν πετουσες με business class στο ιδιο αεροπλανο θα προσγειωνοταν

μην πουμε για τον χαμο με τις θεσεις...ο καθενας καθεται οπου θελει κ λεει το γνωστο: ελα μωρε...καστε εκει...δεν καθεται κανεις...κ 30 λεπτα προσπαθουν οι αεροσυνοδοι να πεισουν τους επιβατες να κατσουν στις θεσεις τους....θυμαμαι χαρακτηριστικα που μια αεροσυνοδος ειπε στα Γερμανικα την λεξη: εφιαλτης οι πτησεις για Ελλαδα...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom