• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Έλληνας Τουρίστας

Dancing Queen

Member
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Εχω διαβασει τοσα πολλα για αυτην την περιφημη καταγωγη των Βλαχων... να που τωρα μαθαινω οτι αποκαλουμαστε και Αρμανοι... εχω εναν τομο στη βιβλιοθηκη σχετικα με τη καταγωγη μας... μη τρομαζετε δεν εχω σκοπο να το μεταφερω εδω... απλως να τονισω οτι εινα καλο να συμβαλλουμε ολοι μας ωστε καποιες "κακες συνηθειες" που ειχαμε ως τωρα οπως να αποδιδουμε μια εννοια χρησιμοποιώντας λαθος λεξη να αρχισουμε να τις κοβουμε σιγα - σιγα...

HELEN

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Νότια Αμερική
Όλο αυτό είναι Ελλάδα. Δεν γεννηθήκαμε ούτε Σουηδία ούτε Βιέννη με ακούσματα Μπαχ και Μπετόβεν! Μην τρελλαθούμε τελείως! Είμαστε έξω καρδιά και αυτό είναι που αρέσει στους άλλους λαούς, δεν προσποιούμαστε για τίποτα. Αυτή είναι η Ελλάδα, με τους Ελληνάρες της, τον ήλιο της, την θάλασσά της, τα νησιά της και οτιδήποτε όμορφο έχει να επιδείξει αυτός ο λαός. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι θέμα τόπου, είναι θέμα ανθρώπου. Όπως μάθει κανείς!

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Travelladdict εγραψε: 4. Κακοβαμενες ξανθιες χοντρες
Συγνωμη βρε παιδια αλλα μηπως διακρινω έναν εντονο ρατσισμο για τους χοντρους και τις ξανθες? Το θεμα μας νομιζω δεν αφορα στο να θιξουμε την εξωτερικη εμφανιση των Ελληνων τουριστων αλλα το χαρακτηρα τους και τη παρουσια τους ως ταξιδευτες. Το αν εχουν καλλιεργεια , ηθος και αρχοντια , αυτά μπορει να κρυβονται ακομα και κατω από μια «βαμενη ξανθια χοντρη»

Δεν είπα βαμμένη, είπα κακοβαμμένη. Και η κιτς εμφάνιση μιας γυναίκας που θεωρεί ότι είναι γκομενάρα, ενώ ξεχυλίζει στα στενά της ρούχα, έχει χρησιμοποιήσει φτηνό χρωμοσαμπουάν, ( ναι, και μεις οι άντρες μπορούμε να το ξεχωρίσουμε αυτό...) και μασουλάει τσίχλα με ανοιχτό το στόμα σαν κατσίκα, εμένα με προσβάλει σαν Έλληνα. Είναι τυχαίο που οι περισσότερες γυναίκες αυτού του τύπου συχνάζουν στα gates πτήσεων προς την Ελλάδα?
Και μάλλον διακρίνω έναν υφέρποντα ρατσισμό από δικού σου μέρους, γιατί δεν σχολίασες το εξ ίσου αρνητικό σχόλιο μου για τους άντρες.
Αναφορικά με τους βλάχους, κανείς δεν έχει τίποτα εναντίον τους. Αλλά πως να το κάνουμε, έχει επικρατήσει η έκφραση προ πολλού, πολύ πριν την τηλεόραση και όχι επειδή οι δημοσιογράφοι την χρησιμοποιούν.
Άλλο Βλάχος και άλλο βλάχος. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά. Και χωριάταρος μπορεί να μην είναι ένας απλός και σεμνός χωρικός, μπορεί κάλλιστα να είναι ενας λεβεντομ.... κάτοικος της πόλης. Η χωριατιά και η βλαχιά δεν χαρακτηρίζουν σήμερα τους κατοίκους της επαρχίας. Αυτά έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Όπως η λέξη που αρχίζει από μ και χρησιμοποιείται από το σύνολο των νεοελλήνων, έχει συγκεκριμένη σημασία, αλλά σήμερα έχει άλλη - αρνητική - έννοια, έτσι και με τη βλαχιά.
Και να ξεκαθαρίσω κάτι: Δεν σχολίασα ξένους τουρίστες, γιατί το ποστ αναφέρεται στον έλληνα τουρίστα.

positiva

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ...
... Σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι θέμα τόπου, είναι θέμα ανθρώπου. Όπως μάθει κανείς!
Σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι θέμα τόπου αλλά θέμα ανθρώπου.......Συμφωνώ HELEN!!!

HELEN

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Νότια Αμερική
Συμφωνώ εν μέρει με traveladdict. Ξέρεις τι γίνεται, όλα αυτά δεν σε προσβάλλουν ως 'Ελληνα, σε προσβάλλουν ως άνθρωπο. Προσβάλλουν την αισθητική σου. Είτε 'Ελληνας να ήταν είτε ξένος, το ίδιο θα σε ενοχλούσε αυτή η εικόνα. 'Αυτή είναι η διαφορά. Εχω άδικο?

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν έχεις άδικο, αλλά όπως προείπα το ποστ είναι για τους Έλληνες τουρίστες.
Αν δω μια τέτοια εμφάνιση σε κάποια Βελγίδα, ή Ρωσίδα, δεν θα δώσω σημασία, το πολύ-πολύ να πω πως είναι έτσι μωρέ αυτή. Στις Ελληνίδες όμως ντρέπομαι, γιατί κατά κάποιο τρόπο, όλοι εμείς που ταξιδεύουμε έξω, εκπροσωπούμε τη χώρα μας και θα θέλαμε να δίναμε μια καλή εικόνα.
Άλλωστε, συνήθως μια τέτοια εικόνα -και σε άντρες βεβαίως -συνοδεύεται και από τα υπόλοιπα που σχολιάστηκαν πιο πάνω, πολυλογία, κινητό, έπαρση, φιγούρα και απιστευτο υφάκι. Δηλαδή να είναι η σούπερ κοπελάρα, να έχει και υφάκι και απ'όλα, αλλά το μπάζο? Στις ξένες έχω δει χάλια εμφανίσεις, αλλά λείπει το ύφος, το attitude.
Λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει.
Πάντα λέω τη προσωπική μου άποψη, έτσι?

fotiny80

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στοκχόλμη;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Όλο αυτό είναι Ελλάδα. Δεν γεννηθήκαμε ούτε Σουηδία ούτε Βιέννη με ακούσματα Μπαχ και Μπετόβεν! Μην τρελλαθούμε τελείως!
Δυστυχώς...

Είμαστε έξω καρδιά και αυτό είναι που αρέσει στους άλλους λαούς, δεν προσποιούμαστε για τίποτα.
Θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλω στο αν αρέσει όντως αυτό στους άλλους λάους και για αυτό έρχονται στη χώρα μας. Εγώ μέχρι τώρα νόμιζα οτι τους άρεσαν τα αρχαία και ο ήλιος και η θάλασσα και μάλιστα νομίζω οτι θα προτιμούσαν το πακέτο αυτό χωρίς εμάς μέσα αλλά από ανάγκη...

Αυτή είναι η Ελλάδα, με τους Ελληνάρες της, τον ήλιο της, την θάλασσά της, τα νησιά της και οτιδήποτε όμορφο έχει να επιδείξει αυτός ο λαός.
Το "Ελληνάρες" δηλαδή είναι ομορφιά μας;;; Μάλιστα...

Σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι θέμα τόπου, είναι θέμα ανθρώπου. Όπως μάθει κανείς!
Σωστό...

HELEN

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Νότια Αμερική
Δε νομίζω να μας βλέπουν τόσο τραγικούς εκεί έξω. Το πακέτο αρχαία, ήλιος, θάλασσα πάει μαζί με εμάς γιατί με το ταμπεραμέντο μας τα αναδεικνύουμε (όσο μπορούμε βέβαια). Το Ελληνάρες δεν έχει πάντα αρνητική έννοια. Εγώ προσπάθησα να δώσω στόμφο με τον υπερθετικό που χρησιμοποίησα.

varioAthens

Member
Ας ξαναδούμε όλοι το "Γάμος αλά Ελληνικά" και θα θυμηθούμε ακριβώς πώς μας βλέπουν οι ξένοι!:)

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αυτοι οι μοντερνοι Αθηναιοι δουλευουν σε κυρια ποστα όπως για παραδειγμα δημοσιογραφοι, σεναριογραφοι, ακομα και βουλευτες με αποτελεσμα η λεξη να εχει καθιερωθει: βλαχος=αξεστος και ακαλλιεργητος.
Ποιοί είναι δηλαδή αυτοί, τους ξέρουμε?
Παρακαλώ να μην πέφτετε στις παγίδες των θεωριών συνομωσίας.

Καλώς ή κακώς, η λέξη "βλάχος" έχει αποκτήσει και "δεύτερο" νόημα στην Ελληνική γλώσσα. Όπως και η λέξη γύφτος και πολλές ακόμα λέξεις. Τέτοια φαινόμενα υπάρχουν σε όλες τις γλώσσες (π.χ. η λέξη "gay" στα Αγγλικά).
Το σημαντικό είναι ότι παρά τη σύγχυση των λέξεων, υπάρχει διάκριση των εννοιών πίσω από αυτές, σαφής και κατανοητή απ' όλους. Ο καθένας που γνωρίζει τι είναι οι Βλάχοι, αντιλαμβάνεται τη διαφορά, και δεν θεωρεί ότι όλοι οι Βλάχοι είναι βλάχοι.

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Διαβαζοντας τα γραφομενα από διαφορους γραφικους, χαιρομαι διοτι ανηκω και εγω ως μελος του travelstories στην τιμημενη λεσχη της Αριας φυλης. Kαθαρης, ανωτερης, χωρις ελαττωματα, αποστειρωμενης και κυριως αφοσιωμενης σε ένα και μοναδικο σκοπο. Να ταξιδευει. Ολοι αυτοι οι αξυριστοι στα αεροδρομια, οι κοιλαραδες, οι φωνακλαδες, οι βαμμενες με φτηνη μπογια (μηπως ξεχασα αυτές που φοραν χρωματιστους φακους επαφης?), αυτές που δεν φορανε ευδιακριτο στριγκ αλλα απλο βρακί και επιπλεον δεν εχουν τις αναλογιες μοντελου είναι μιασματα που πρεπει να εξαφανιστουν από τον ταξιδιωτικο χαρτη. Οι ενθουσιασμενοι ή οι νεοφωτιστοι που εφυγαν από τα τετριμενα της ελλαδιτσας και ειδαν κατι διαφορετικο απαγορευεται να εκφραζουν τα συναισθηματα τους σε δημοσιους χωρους και κυριως σε αεροδρομια οπου υπαρχει κινδυνος να συναντηθουν με εμας. Επισης απαγορευεται να μιλανε στο κινητο με τους αγαπημενους τους (μηπως πληρωσουμε εμεις το λογαριασμο).
Σας ενοχλουν οι φωνες των Ελληνων? Τοτε δεν εχετε ταξιδεψει με ιταλους και ισπανους (για να μεινουμε στην Ευρωπη) και μαλλον αντι να γραφετε σε αυτό το φορουμ θα ηταν καλυτερα να βρειτε ένα αντιστοιχο σκανδιναβικό. Εσεις εδώ φωναζετε για τις εμπειριες σας ελπιζοντας να γινετε αποδεκτοι από μια ταξιδιωτικη κοινοτητα. Και αυτοι το ιδιο κανουν με πιο ακομψο τροπο.
Σας ενοχλουν τα ψωνια που κανουν? Αν εχουν λεφτα καλα κανουν και τα ξοδευουν όπως νομιζουν (δικα τους είναι και δεν θα μας δωσουν λογαριασμο) αν αυτό τους ευχαριστει. Εκτος αν μερικους ενοχλει το γεγονος ότι καποιοι ξοδευουν αλογιστα και αυτοι ξενυχτανε για να βρουν το φθηνοτερο συνδυασμο, αλλα αυτό ανήκει στη σφαιρα της ψυχιατρικης.
Πρεπει να παραδεχτω βεβαια ότι απεχουμε ετη φωτος από τους πολιτισμενους όπως τους θεωρειτε λαους. Μια βολτα στο Φαληρακι, στα Μάλλια, στην Κερκυρα ή στο Λαγανα θα πεισει και τον πιο κακοπιστο… Τωρα για οσους αφοριζουν χοντρες, φαλακρους, κοιλαραδες, πολυλογαδες, κακοντυμενους, φτηνοξανθιες κλπ ας θαυμασουν και ας μιμηθουν το μεγαλειο του γερμανου τουριστα με το πεδιλακι και την καλτσα ως το γονατο, για να μην περιγραψω την σύζυγο.
Δεν ειμαι χοντρος, φαλακρος (αν ημουν θα το ήθελα?) , πολυλογας, δεν εχω φτηνοξανθες ανταυγειες, απεχθανομαι το κινητο αλλα δεν ανεχομαι να κρινεται ενας λαος από την ενταση της φωνης του, το παρουσιαστικο, τα ρουχα ή το λογαριασμο του κινητου. Εχω ζησει πανω από 5 χρονια σε Ιταλια και Γερμανια για σπουδες και εργασία ταυτοχρονα, είχα την πρόκληση να ζήσω πολύ καλά εκτός ελλάδας και την απέρριψα, γνωρισα κόσμο από παντου και δεν θα ελεγα με τίποτα ότι οι έλληνες είναι το χειροτερο που μπορεις να συναντησεις στο δρομο σου.
Συμπερασμα? Ειμαστε μελη μιας παγκοσμιας κοινοτητας που ο καθενας εχει τα προτερηματα και τα ελαττωματα του. Ας μαζεψουμε ότι θετικο μπορουμε από αυτή τη συναναστροφη και τέλος._

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Τι πρόβλημα έχεις εσύ?
Σαφώς και καλά κάνουν να φωνάζουν στο κινητό και να ψωνίζουν. Κανένας δεν είπε να μη το κάνουν. Απλώς το σχολιάζουμε. Κουβέντα να γίνεται. Μην αρπάζεσαι.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom