Άνθρωποι

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.290
:lol: καλοι ειναι! το επιβεβαιωνω!
βεβαια οπως κι η Ισπανια απ' ακρη σ' ακρη ειναι διαφορετικο το ενα μερος με το αλλο, ετσι και οι ανθρωποι!
Εγω θα ελεγα οτι ειναι απλοι, συμπαθητικοι ανθρωποι χωρις την ταση εντυπωσιασμου ας πουμε που εχουν οι Ελληνες ή (περισσοτερο) οι Ιταλοι. Θα ελεγα οτι ειναι καθαροι στις προθεσεις τους.
Αναλογα την περιοχη ειναι περισσοτερο ή λιγοτερο ανοιχτοι (στην Αραγον ας πουμε δεν ειναι και παρα πολυ ανοιχτοι!)
Ενα πραγμα που εχω γενικα παρατηρησει ειναι οτι δεν σε καλουν ευκολα σπιτι τους οπως ισως ειμαστε συνηθισμενοι εμεις, δηλ. αν ειναι να κανονισεις να συναντηθεις παντα αυτο θα ειναι σε καποιο μερος εξω, δεν εχω δει αυτο το περνα απο το σπιτι να κατσουμε και τα διαφορα δικα μας.
Επισης ενα θεματακι με τα αγγλικα το εχουνε, αν και αρκετοι καταλαβαινουν αγγλικα ειναι πολυ δυσκολο να συνεννοηθεις γιατι δε μιλανε (ή δε μιλανε καλα) και ενας απο τους λογους πιστευω οτι ειναι η μεταγλωτιση που υπαρχει απο τηλεοραση και σινεμα μεχρι το οτιδηποτε και φυσικα οι ανθρωποι δεν εχουν ακουσει πως προφερονται καποιες λεξεις και δυσκολευονται... (εχω προβλημα με τη μεταγλωτιση λεμε!)
να μας πει και η getxowoman πως ειναι οι Βασκοι γιατι εκει... ε, ειναι αλλος λαος!!! :)

Οι βασκοι τα καλυτερα παιδια!:haha:

Τωρα στα σοβαρα συμφωνω σε οτι εχεις αναφερει,ειδικα αυτο να μη πας στο σπιτι του αλλου και ολα πρεπει να κανονιστουν μεσω μαιλ,με εκνευριζει. Για να καταλαβετε για φαγητο θες να πας,κανονιζεται τουλαχιστον 2 βδομαδες πριν με μαιλ κτλ!

Οι βασκοι οπως τους βλεπω εγω που ειμαι απο μεσογειο,το ξεκαθαριζω και χωρις να εχω μεινει σε αλλο μερος της Ισπανιας: δεν ειναι ανοιχτοι,ειναι τρομερα εργατικοι,καθολου σνομπ,δεν ειναι δηθεν,θα σε βοηθησουν αν εχεις προβλημα,καθολου τσιγγουνηδες.
 

manolism

Member
Μηνύματα
391
Likes
1.861
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Στα λιγα μερη που εχω παει γενικα εχω καλες εντυπωσεις...και στην Ιταλια (Μιλανο) - Γερμανια (Μοναχο) - Καναδα (Μοντρεαλ) η συμπεριφορα των ανθρωπων ηταν πολυ καλη. Για Πραγα θα συμφωνησω οτι ειναι λιγο ψυχροι οι ανθρωποι αλλα δεν ειναι ολοι ετσι. Και τελος να πω οτι οι χειροτεροι των χειροτερων για εμενα προσωπικα ειναι οι Γαλλοι τους οποιους επρεπε να ανεχτω για ενα ολοκληρο μηνα....πραγματικα εκεινη την περιοδο ηταν δραμα...δεν ξερω εαν εχουν αλλαξει τα πραγματα καθως εχω να παω απο το 1990 και δεν σκοπευω να ξαναπαω καθως εχω τις χειροτερες εντυπωσεις για αυτους.
 

zoaras

Member
Μηνύματα
7
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Βερολινο
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδιβες
Αγγλια και Ολλανδια εχω επισκεφτει και οι συμπεριφορες αψογες, δεν ειχα κανενα παραπονο προσωπικα. Εμεινα παραπανω απο ευχαριστημενος
Δυστυχως μου εχει τυχει να ειμαι διακοπες σε ελληνικο νησι και περπατώντας με την κοπελα μου απο ταβερνακι να ακουω ειρωνικα και υβριστικα σχολια απο σερβιτορο περνώντας μας για τουριστες. Επισης εχω δουλεψει σε καφετερια και εχω δει με τα ιδια μου τα ματια τα κολπακια και την εκμεταλευση τουριστων.. Γενικα σαν τουριστικη χωρα η νοοτροπια μας θα επρεπε να ηταν καλυτερη σε πολλα επιπεδα.
 
Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Τελικά όλοι έχουν πρόβλημα με την Πράγα και εγώ επίσης μήπως η αγένεια είναι το σήμα κατατεθέν της χώρας; Από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει είναι οι Βιρμανοί, γενικώς μου αρέσει η ηρεμία που αποπνέουν οι βουδιστές στις χώρες της Ασίας.
 

kathrin

Member
Μηνύματα
35
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
ελα μου ντε
Ταξίδι-Όνειρο
ανταρκτικη
ολοι εχουμε αποψη απο καποια τυχαια γεγονοτα σε ταξιδια μας και κρινουμε ολη τη χωρα απο λιγους ανθρωπους. μονο οταν μενεις σε μια χωρα τελικα για διαστημα μεγαλυτερο των καποιων ημερων που ειναι μια εκδρομη μπορεις να εχεις αποψη. εγω τουλαχιστον αυτο καταλαβα απο εναν πολυ παραξενο λαο... φιλανδους, που ηθελε πολυ χρονο για να τους καταλαβω!!! κρυοι, παραξενοι, λιγομιλητοι, χωρις συναισθηματα ηταν οι πρωτες εντυπωσεις μου. μου πηρε αρκετο χρονο για να συνηδητοποιησω ποσο καλοι ειναι πισω απο τη μασκα τους. δεν προκειται να σου μιλησουν, να σου ανοιχτουν, να τους νιωσεις φιλους. για να τους καταλαβεις "πρεπει να διαβασεις μεταξυ των σειρων " (ειναι η μεταφραση ενος αγγλικου ιδιοματισμου που χρισημοποιουν αλλα δε ξερω τι θα πει ο διαχειριστης μας αν γραψω αγγλικα!)
α λ λ α οτι σου πουν θα ειναι ειλικρινεστατο και δε θα πουν κατι αλλο πισω απο τη πλατη σου (βλεπε ελληνες!!). οτι ζητησεις θα τρεξουν να σε εξυπηρετησουν, παντα ευγενικοι και οταν πιουν πολυ(δυστυχως αλλα αλλο θεμα αυτο)τους βλεπεις πιο χαλαρους και τελικα ειναι και αστειοι. με το νομο στο χερι, ξερουν τι θα πει προγραμματισμος και συνεπεια στα ραντεβου (ελληνες?? μπαααα). και πανω απο ολα ηρεμοι και ησυχοι, αυτο που δεν αντεξα οταν γυρισα ελλαδα........ τελικα βρε παιδια ειμαστε πολυυυυυυ φωνακλαδες!!!
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.994
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Ευγενέστατοι, εξυπηρετικοί και ήρεμοι άνθρωποι οι… Αλβανοί. Έζησα 1 χρόνο στα Τίρανα και μου συμπεριφέρονταν άψογα παντού. Το ίδιο ήρεμοι και ευγενικοί είναι οι Ρουμάνοι. Συμφωνώ για τους Τσέχους (και είδα και αυτόχθονες σε χωριουδάκια αγενέστατους, όχι μόνο σε τουριστικά μέρη), συμφωνώ για τις Τσέχες (όπου ακούς πολλά κεράσια…).
Τέλος, οι πιο γελαστοί και ζεστοί που έχω συναντήσει ήταν οι Γκανέζοι και οι Αιγύπτιοι.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.902
Likes
52.040
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πιο φιλόξενοι οι Ιρανοί, πιο χαλαροί αυτοί στο Λάος, πιο χαμογελαστοί οι Αιθίοπες, απίστευτα εξυπηρετικοί οι Ιάπωνες, πιο όμορφοι/όμορφες οι Κολομβιανοί, Παναμέζοι, Κουβανοί και Αιθίοπες.
 

stellina

Member
Μηνύματα
96
Likes
36
Επόμενο Ταξίδι
Εκουαδορ
Ταξίδι-Όνειρο
παντού
θα πω οι Αμερικάνοι...πρωτη φορα μου χει συμβει αυτο...ειμαστε σε καφετερια γεματη, και ειχε μεινει τραπεζακι αδειο με δυο καρεκλες, ενω εμεις ημασταν 3...ψιλοπροβληματισμενες κοιτουσαμε απο δω κ απο κει για κανα λεπτο...στο διπλανο τραπεζακι, μαυρουλης με ακουστικα κ εφημεριδα, σηκωνεται χωρις να πει κουβεντα, πηγαινει στο βαθος του μαγαζιου, μας φερνει μια καρεκλα, χαμογελαει, ξαναβαζει τα ακουστικα κ συνεχιζει το διαβασμα...
και διαφορα τετοια, απλα αυτο μου χε κανει περισσοτερο εντυπωση!:rolleyes:
 

Φώτης

Member
Μηνύματα
33
Likes
5
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Έπαθα σοκ με την γνώμη σχεδόν των περισσοτέρων για την Πράγα. Την ίδια γνώμη σχημάτισα και εγώ – ειδικά για τους σερβιτόρους της Πράγας . Στην υπόλοιπη Τσεχία, (Brno, Κάρλοβιβάρι κλπ)τα πράγματα ήταν ελαφρώς διαφορετικά. Οι Τσέχες δεν είναι θεές, είναι ημίθεες. Θεές είναι οι Ουγγαρέζες.
Οι Τούρκοι είναι όπως εμείς, ίδιος ακριβώς λαός, (δηλ. διπλοί κατάλογοι σε εστιατόρια, η ταρίφα στο ταξι να γράφει τρελά με το πάτημα του φλας κλπ.) τους θεωρώ γενικά ευγενικούς, ιδιαίτερα εξυπηρετικούς και βοηθούν τον τουρίστα (όλοι πλην αυτών που έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα και έχουν αποκτήσει γνώση της δικής μας αντίληψης για αυτούς, αυτοί είναι από αδιάφοροι έως εχθρικοί – συνήθως ότι δίνεις, παίρνεις).
Εκεί που όντως έπαθα ευχάριστη έκπληξη (πριν πάω είμουν αντιαμερικανός, λόγω της διεθνούς εξωτερικής πολιτικής τους) ήταν στην Αμερική και ειδικά στην Ν.Υ. όταν αισθανόμουν πελαγωμένος, ξαφνικά όλο και κάποιος προσφερόταν αυτόβουλα να με βοηθήσει. Τι λαός ήταν αυτός. Βέβαια αυτό (το αυτόβουλα) δεν ισχύει ούτε στο Λ.Α. ούτε στο Σαν Φρανσίκσο. Εκεί σε βοηθούν μόνο όταν τους το ζητήσεις.
Επίσης συμπαθητικοί λαοί είναι οι Σκωτσέζοι, οι Γερμανοί, οι Αυστριακοί οι Πολωνοί και όλοι οι Άραβες (αν και έχω ταξιδέψει σε τμήμα μόνο της Αραβίας).
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.532
Μηνύματα
899.351
Μέλη
39.249
Νεότερο μέλος
asmod1062

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom