• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Άνθρωποι

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
+1 και απο μενα για τους Τσεχους αλλα ας μην ξεχναμεκαι την πολιτικη τους ιστορια!! εμενα πολυ φιλοξενει μου φανικαν οι Γαλλοι :shock: ισως επειδη εκανα προσπαθεια να μιλησω γαλλικα (αναθεμα κι αν θυμομουν τπτ...)
ναι!όταν πρωτοπήγα Γαλλία,θυμάμαι ήμουν πολύ συγκρατημένη γιατι είχα ακούσει ιστορίες για το ότι είναι σνόμπ και σωβινιστες και διάφορα και σας πληροφορώ με εξέπληξαν όταν με το χάρτη στα χέρια τους ρωτούσα στο δρόμο διάφορα,λέγοντας αρχικά ένα ...μπονζούρ:haha:και συνεχίζοντας μετα στ αγγλικά και μου απαντούσαν μετά σταγγλικά και με βοηθούσαν......

DAVID

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΣΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία
σύμφωνα με τις δικές μου εμπειρίες ζεστό και φιλικό λαό θεωρώ τους Βιρμανούς και ακολουθούν Κουβανοί και Ιορδανοί.

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Για την Πραγα,μαλλον ολοι εχουμε συναντησει τα ιδια γκαρσονια...:haha:
Ειναι πολυ τουριστικη και ο τουρισμος παντα αλλοιωνει τους ανθρωπους. Ισως προς τα χωρια να ειναι διαφορετικα..:roll:
Γενικα καθε λαος εχει την φιλοσοφια του και τις ιδιαιτεροτητες του. Ολοι μου αρεσαν εμενα κι ετσι δεν μπορω να ξεχωρισω..Μηπως στην Ταυλανδη δεν ειναι ευγενεστατοι? Και οι Κουβανοι τρομερα φιλικοι? Οι Ισπανοι προσχαροι,οι Γερμανοι εξυπηρετικοτατοι? Το ιδιο μου ερχονται στο μυαλο και αλλες χωρες της Ευρωπης και οχι μονο...
Ακομα και με τους -οντως αγενεστατους-Τσεχους δεν εχω προβλημα. Εκεινο που με ενοχλησε πραγματικα ηταν οι Τουρκοι.Και μην νομιζετε οτι εμαι προκατηλημμενη. Καθε αλλο..Τωρα αν αυτοι ειναι και με το που εβλεπαν Ελληνα προσπαθουσαν να τον "φανε ζωντανο" δεν ξερω τι να πω.μπορει.. Πηγα Κων/πολη,και πρωτη φορα απο ολα τα ταξιδια που εχω παει αναγκαστηκα να ειμαι τοσο προσεκτικη στις συναλλαγες μου. ολες τις φορες προσπαθουσαν να μας κλεψουνε!! Σερβιτοροι,ταξιτζηδες,υπαλληλοι σε μουσεια,χαμαμ,τρομερο πραγμα!!! :mad:
Δεν ξερω αν μονο σε μενα συνεβη,αλλα κατα περιεργο τροπο σε οποιον και να τοχω πει που να εχει παει Τουρκια,ειχαν ολοι να μου διηγηθουν και μια αναλογη ιστορια!!!

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
οταν ειχα παει γαλλια, εχοντας ακουσει οτι ειναι λιγο σνομπ και αν δε μιλας γαλλικα σε σου απαντουν, ενθουσιαστηκα με το γεγονος οτι παντα ενω προσπαθουσα να μιλησω ηταν παντα προθυμοι να μου απαντησουν στα γαλλικα....μεχρι ενα γεγονος στο μετρο...προσπαθησα να ρωτησω ποση ωρα κανει το τρενο για να παει απο το σταθμο που ημουν σε ενα αλλο, βεβαια τα γαλλικα μου δεν ειναι και πολυ καλα,με αποτελεσμα να μη το πω τελεια και η κοπελα με κοιταει με απαθεια και λεει 1 λεπτο....ξαναρωταω το ιδιο... εξακολουθει να μου απανταει 1 λεπτο ...ο φιλος μου εκνευριζεται και αφου μου κανει ενα κυρηγμα για τα γαλλικα μου ρωταει αυτος που οντως τα μιλουσε καλυτερα....η απαντηση ηταν παλι ενα λεπτο...τελικα υποθεσαμε οτι καπου ειχαμε κανει λαθος στη προταση και αντι να πουμε απο δω για εκει , λεγαμε για εδω για εκει...οποτε μας απαντουσε οτι σε ενα λεπτο θα μαστε στην αποβαθρα του ιδιου σταθμου ...αλλα γενικα νομ ιζω οτι οι γαλλοι κακως εχουν τη φημη οτι δεν ειναι εξυπηρετικοι...

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Εκεινο που με ενοχλησε πραγματικα ηταν οι Τουρκοι.Και μην νομιζετε οτι εμαι προκατηλημμενη. Καθε αλλο..Τωρα αν αυτοι ειναι και με το που εβλεπαν Ελληνα προσπαθουσαν να τον "φανε ζωντανο" δεν ξερω τι να πω.μπορει.. Πηγα Κων/πολη,και πρωτη φορα απο ολα τα ταξιδια που εχω παει αναγκαστηκα να ειμαι τοσο προσεκτικη στις συναλλαγες μου. ολες τις φορες προσπαθουσαν να μας κλεψουνε!! Σερβιτοροι,ταξιτζηδες,υπαλληλοι σε μουσεια,χαμαμ,τρομερο πραγμα!!! :mad:
Δεν ξερω αν μονο σε μενα συνεβη,αλλα κατα περιεργο τροπο σε οποιον και να τοχω πει που να εχει παει Τουρκια,ειχαν ολοι να μου διηγηθουν και μια αναλογη ιστορια!!!
Δε ξερω αλλα μαλλον εγω θα ελεγα το αντιθετο...περυσι ειχα παει 20 μερες τουρκια και πραγματικα αισθανομουν πιο οικεια απο οποιονδηποτε αλλο λαο...εχεις δικιο οτι ειναι λιγο να σε κοροιδεψουν , αλλα ο τροπος ειναι ο ιδιος με του ελληνα αρα γνωστος και αντιμετωπισιμος.....πραγματικα...η ιδια κουτοπονηρια νομιζω....ενιωθα σαν ενα ελληνικο νησι το καλοκαιρι που ολοι πεφτουν πανω στο τουριστα να βγαλουν τα σπασμενα της χρονιας...εμενα αυτη την εντυπωση μου αφησε...!!! :)

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Φινλανδοί: Οι πιο εξυπηρετικοί
Ινδιάνοι: Οι πιο περήφανοι
Οι υπόλοιποι μια χαρά. Θα θελα να ξαναπάω να το ξανατσεκάρω...

varioAthens

Member
Και μένα οι Αυστριακοί μου φάνηκαν οι πιο ευγενικοί...και το κρίνω από τους απλούς ανθρώπους στο δρόμο που προσφερόντουσαν από μόνοι τους να εξυπηρετήσουν, απαντούσαν πάντα με ευγένεια και χαμόγελο.....
Αντίθετα, στους Ταϋλανδούς βρήκα εξαιρετική ευγένεια σε όσους ασχολούνται με τουριστικά επαγγέλματα,όμως δεν μπορώ να πώ ότι ισχύει το ίδιο και για τους υπόλοιπους...
Όσο για τους Τσέχους να πώ ότι στην Πράγα οι περισσότεροι από αυτούς που δουλεύουν ως σερβιτόροι-πωλητές σε μαγαζιά κ.λ.π. είναι κυρίως μετανάστες και όχι Τσέχοι, επομένως δύσκολο να βγάλουμε συμπέρασμα για το πόσο ευγενικοί ή όχι είναι οι Τσέχοι...

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Φινλανδοί: Οι πιο εξυπηρετικοί
Ινδιάνοι: Οι πιο περήφανοι
Οι υπόλοιποι μια χαρά. Θα θελα να ξαναπάω να το ξανατσεκάρω...
το ινδιανοι αναφερετε στους αμερικανους ιθαγενεις η στους ινδους? :D

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ιδιαίτερα αρνητική εμπειρία από κανέναν λαό. Όμως μου κάνει εντύπωση η αρνητική αναφορά στους Τούρκους. Εγώ έχω την ακριβώς αντίθετη άποψη. Είτε ήταν άνθρωποι που προσπαθούσαν να σου πουλήσουνε κάτι είτε απλοί άνθρωποι στο δρόμο που ρωτούσαμε πληροφορίες, όλοι μα όλοι ήταν ιδιαίτερα φιλικοί και θερμοί. Όσοι δε αντιλήφθηκαν ότι είμαστε έλληνες, μόνο καλά λόγια είχανε για μας.
Στην Ταϊλάνδη δε, έχω μείνει άφωνη με την ευγένεια των ανθρώπων, το χαμογελό τους και την προσπάθεια που καταβάλανε για να συνενοηθούμε (πράγμα όχι ιδιαίτερα εύκολο πάντα). Και δεν μιλάω για τους ανθρώπους του τουρισμού, αλλά για όλους με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή. Αποκορύφωμα όλων αυτών, ο ντόπιος στο Πουκετ ο οποίος μας έψαχνε μέσα στη βροχή για να μας δώσει την φωτογραφική μηχανή που εγώ βλακωδώς έχασα σε μια παραλία. Στο τέλος μας ζήτησε και συγγνώμη που είδε τις φωτογραφίες μας, για να καταλάβει ποιούς να ψάχνει!!!

eleni70

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
θα συμφωνήσω για την εξυπηρετικότητα και την ευγένεια των γερμανόφωνων λαών, παρ΄όλη την τυπικότητα τους - που ίσως αυτή να τους κάνεις τελικά έτσι... αλλά για αγένεια και κουτοπονηριά ψηφίζω με χίλια τους τούρκους... δεν ξέρω αν τύχανε όλοι σε μένα, αλλά ήταν η αφορμή με την συμπεριφορά τους να μην θέλω να ξανα επισκεφτώ την χώρα τους ποτέ ξανά...

pigi_dikaiou

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Αγενείς ήταν παντα οι Ούγγροι,οι Τσεχοι και οι Ρώσοι.
Ιδιαιτέρως φιλικοι και εξυπηρετικοί οι Ιορδανοί,οι Αιγύπτιοι,οι Ταιλανδοι και οι Λιβανέζοι.
Στην Ευρωπη θεωρω ευγενεις τους Γάλλους,τους Γερμανους,τους Αυστριακους,οι Ισπανοι εχουν ενα μικρο θεματακι με τη γλώσσα...μετα απο 15 μαθηματα ανευ διδασκάλου λυθηκε και αυτο!!!!

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και μπορώ να σας πω υπεύθυνα, ότι οι πιο εξυπηρετικοί και οι ευγενέστεροι είναι οι Αμερικανοί.
Όπως και οι πιο αγενείς ταυτόχρονα. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στη Ν.Υόρκη το πόσο αγενείς ήταν κάποιοι στους τουρίστες. Μία φίλη μου που ήταν μελαχρινή, την αποκάλεσαν «you bastard terrorist» και της έσυραν ένα λογίδριο βρισιών. Αλλά και άλλους αμερικάνους που συνάντησα στην Ελλάδα, ηταν λες και ήταν το τσιφλίκι τους. Φυσικά μέσα σε τοσα εκατομμύρια αμερικανους, υπαρχουν φρουτα και φρουτα...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα