getxowoman
Member
καλοι ειναι! το επιβεβαιωνω!
βεβαια οπως κι η Ισπανια απ' ακρη σ' ακρη ειναι διαφορετικο το ενα μερος με το αλλο, ετσι και οι ανθρωποι!
Εγω θα ελεγα οτι ειναι απλοι, συμπαθητικοι ανθρωποι χωρις την ταση εντυπωσιασμου ας πουμε που εχουν οι Ελληνες ή (περισσοτερο) οι Ιταλοι. Θα ελεγα οτι ειναι καθαροι στις προθεσεις τους.
Αναλογα την περιοχη ειναι περισσοτερο ή λιγοτερο ανοιχτοι (στην Αραγον ας πουμε δεν ειναι και παρα πολυ ανοιχτοι!)
Ενα πραγμα που εχω γενικα παρατηρησει ειναι οτι δεν σε καλουν ευκολα σπιτι τους οπως ισως ειμαστε συνηθισμενοι εμεις, δηλ. αν ειναι να κανονισεις να συναντηθεις παντα αυτο θα ειναι σε καποιο μερος εξω, δεν εχω δει αυτο το περνα απο το σπιτι να κατσουμε και τα διαφορα δικα μας.
Επισης ενα θεματακι με τα αγγλικα το εχουνε, αν και αρκετοι καταλαβαινουν αγγλικα ειναι πολυ δυσκολο να συνεννοηθεις γιατι δε μιλανε (ή δε μιλανε καλα) και ενας απο τους λογους πιστευω οτι ειναι η μεταγλωτιση που υπαρχει απο τηλεοραση και σινεμα μεχρι το οτιδηποτε και φυσικα οι ανθρωποι δεν εχουν ακουσει πως προφερονται καποιες λεξεις και δυσκολευονται... (εχω προβλημα με τη μεταγλωτιση λεμε!)
να μας πει και η getxowoman πως ειναι οι Βασκοι γιατι εκει... ε, ειναι αλλος λαος!!!
Οι βασκοι τα καλυτερα παιδια!
Τωρα στα σοβαρα συμφωνω σε οτι εχεις αναφερει,ειδικα αυτο να μη πας στο σπιτι του αλλου και ολα πρεπει να κανονιστουν μεσω μαιλ,με εκνευριζει. Για να καταλαβετε για φαγητο θες να πας,κανονιζεται τουλαχιστον 2 βδομαδες πριν με μαιλ κτλ!
Οι βασκοι οπως τους βλεπω εγω που ειμαι απο μεσογειο,το ξεκαθαριζω και χωρις να εχω μεινει σε αλλο μερος της Ισπανιας: δεν ειναι ανοιχτοι,ειναι τρομερα εργατικοι,καθολου σνομπ,δεν ειναι δηθεν,θα σε βοηθησουν αν εχεις προβλημα,καθολου τσιγγουνηδες.