• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Travelstories επόμενα βήματα

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Κάθε εγγραφή θα είναι διαφορετική, ψάχνω τώρα να δω πώς οι πινέζες θα αλληλεπιδρούν με τις εγγραφές.

Επίσης κοιτάω να δω μήπως συνδέσουμε τα photo albums με τα ταξίδια, δηλαδή κάθε εγγραφή στο χάρτη θα μπορείς αν θες να τη συνδέσεις με ένα από τα άλμπουμ σου, ή να φτιάξεις ένα καινούριο άλμπουμ.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Προσωπικά θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες Yorgos & Taver. Βέβαια ήταν λίγο υπερβολή να έχεις πάει πχ μόνο Μόσχα και να πορτοκαλίζεις ολόκληρη Ρωσία αλλά αυτό με τις πινέζες το βρίσκω χρονοβόρο και αμφιβάλλω αν θα το ολοκλήρωνα της προκοπής. Άσε δηλαδή που έχω αρχίσει και να ξεχνάω κάθε πόλη και χωριό που έχω πάει. Φοβάμαι ότι δεν θα φαίνεται χάρτης αλλά συνονθύλευμα πινεζών. Η μόνη λύση που βλέπω είναι να μου δίνει το σύστημα έτοιμο κατάλογο πόλεων και να επιλέγω. Πάντως θεωρώ ότι και όπως είναι τώρα μια χαρά είναι και γω δεν θα το άλλαζα. Θα επένδυα περισσότερο στην δημιουργία οδηγών ανά χώρα με μαζεμένα tips (ξενοδοχεία, εστιατόρια, αξιοθέατα κλπ) τύπου virtualtourist ώστε να ανατρέχει έυκολα ο ενδιαφερόμενος. Αυτό μπορεί να ανανεώνεται (πχ ένα εστιατόριο έκλεισε) καθώς τίποτα στη ζωή δεν παραμενει αιώνια (πλην των αξιοθεάτων κι αυτό με επιφύλαξη βλέπε Μπαμιάν, Τιμπουκτού)

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Αν και θεωρώ κι εγώ ότι το σύστημα με τις πινέζες είναι περισσότερο ακριβές και "δημοκρατικό" (είναι "κάπως" ένα 3ήμερο Μόσχα ή Αγία Πετρούπολη να γεμίζει το μισό σου χάρτη ή ένας άνθρωπος που έχει κάνει τον γύρο των ΗΠΑ να θεωρείται ότι έχει ταξιδέψει όσο κάποιος που έχει πάει στη Νέα Υόρκη ας πούμε), από την άλλη η σημερινή μορφή του χάρτη είναι χρήσιμη με την έννοια ότι καταλαβαίνεις εύκολα ποιός έχει πάει πού και κατά συνέπεια ξέρεις πού να απευθυνθείς για tips και λοιπά.

Αντίθετα ο χάρτης του cities I've visited (ο οποίος από ό τι καταλαβαίνω είναι παρόμοιος με αυτόν που ετοιμάζεται) είναι χαοτικός και πρέπει να το ψάξεις λεπτομερώς για να βγάλεις συμπέρασμα (ιδιαίτερα αν μιλάμε για μικρές-όπως οι ευρωπαϊκές-και κοντινές χώρες-η μία πινέζα πέφτει πάνω στην άλλη, πονοκεφαλιάζεις και εν τέλει δεν ασχολείσαι).

Βέβαια από ό, τι έχω καταλάβει η απόφαση έχει ληφθεί οπότε ουσιαστικά είμαστε σε φάση "κουβέντα να γίνεται", αλλά anyway, είπα να πω κι εγώ τη γνώμη μου. :D

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
συμφωνω και γω με το γουρουνακι και το "υποβρυχιακι" :haha::bleh:

Panos_65

Member
Ο σημερινός χάρτης εκτός του παραδείγματος της Μόσχας και της Ν. Υόρκης (που χρωματίζεις το μισό χάρτη), έχει και το μειονέκτημα του ότι μικρές χώρες όπως Σιγκαπούρη, Κύπρος, Μάλτα κλπ ούτε καν φαίνονται. Επίσης αν κάποιος πάει πχ Ρώμη θα γράφει από κάτω ότι έχει επισκεφθεί 3 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Βατικανό).

Δεν καταλαβαίνω λοιπόν και μου κάνει εντύπωση ο αρνητισμός αρκετών μελών.

Όσο αφορά το επιχείρημα ότι η μια πινέζα θα πέφτει πάνω στην άλλη, αυτό δεν υφίσταται γιατί στο συγκεκριμένο χάρτη νομίζω ότι μπορείς να κάνεις ζουμ και να δεις καθαρά τις πόλεις που έχει επισκεφθεί κάποιος.

Νομίζω πως θα ήταν καλή ιδέα (δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει τεχνικά) με το που μπαίνει μια πινέζα να "χρωματίζεται" και η χώρα. Έτσι με μια ματιά θα έβλεπες τις χώρες που έχει επισκεφθεί κάποιος και θα μπορούσες αν ήθελες να δεις και σε ποιες πόλεις έχει πάει.

Πάντως σε κάθε περίπτωση προτιμώ το νέο χάρτη...

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Όσο αφορά το επιχείρημα ότι η μια πινέζα θα πέφτει πάνω στην άλλη, αυτό δεν υφίσταται γιατί στο συγκεκριμένο χάρτη νομίζω ότι μπορείς να κάνεις ζουμ και να δεις καθαρά τις πόλεις που έχει επισκεφθεί κάποιος.
Καλά ναι, αν έχει κάποιος όρεξη να ασχοληθεί τόσο εντάξει. Εγώ προσωπικά δεν θυμάμαι να έχω ασχοληθεί ποτέ ιδιαίτερα επισταμένα με κάποιον ταξιδιωτικό χάρτη μέλους και το βρίσκω υπέρχλωμο να κάθομαι να ζουμάρω για να δω πού ακριβώς έχει πάει ποιός. Το ίδιο φαντάζομαι ότι ισχύει και για τους περισσότερους, λίγοι νομίζω έχουν διάθεση/ενδιαφέρον/περιέργεια να "εντρυφήσουν" στους ταξιδιωτικούς χάρτες των άλλων.

Νομίζω πως θα ήταν καλή ιδέα (δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει τεχνικά) με το που μπαίνει μια πινέζα να "χρωματίζεται" και η χώρα. Έτσι με μια ματιά θα έβλεπες τις χώρες που έχει επισκεφθεί κάποιος και θα μπορούσες αν ήθελες να δεις και σε ποιες πόλεις έχει πάει.
Αυτό θα ήταν καλή εναλλακτική.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Αν κρίνω κι από το εγχείρημα που δυστυχώς δεν περπάτησε με το χάρτη και τη χρήση πινεζών που αφορύν αξιοθέατα κλπ αν τον δει κανείς συνολικά έχει γίνει ένας οπτικός αρχταρμάς. Πρέπει αναγκαστικά να ζουμάρεις σε μια χώρα. Αφεντικό μας βάζεις πολλή δουλειά...

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ρε παιδιά μην γκρινιάζε..Στην τελική δεν χρειάζετε να καθήσετε και να βάλετε πινέζα σε κάθε χωριό που έχετε πάει..Ας πούμε κάποιος έχει πάει σε 10 χωριά και πόλεις της Τοσκάνης,ε ας σημειώσει ένα συγκεκριμένο μέρος της περιοχής.
Εγώ γενικά συμφωνώ με την ιδέα.Απλά θα ήταν καλό όντως να χρωματίζεται το σύνολο της χώρας και έπειτα ο καθένας θα τοποθετήσει τις ανάλογες πινέζες.
Πιστεύω έτσι θα μεγαλώσει το ενδιαφέρον του να παρατηρήσει κάποιος τον χάρτη του άλλου.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Δεν είναι κακή ιδέα αυτή με το χρωματισμό των χωρών ταυτόχρονα, θα ρωτήσω τον developer αν μπορεί να το κάνει και πόσο παραπάνω θα κοστίσει.

Γι'αυτό τι λέτε:

Επίσης κοιτάω να δω μήπως συνδέσουμε τα photo albums με τα ταξίδια, δηλαδή κάθε εγγραφή στο χάρτη θα μπορείς αν θες να τη συνδέσεις με ένα από τα άλμπουμ σου, ή να φτιάξεις ένα καινούριο άλμπουμ.
Σχετικά με αυτό τώρα:

Θα επένδυα περισσότερο στην δημιουργία οδηγών ανά χώρα με μαζεμένα tips (ξενοδοχεία, εστιατόρια, αξιοθέατα κλπ) τύπου virtualtourist ώστε να ανατρέχει έυκολα ο ενδιαφερόμενος. Αυτό μπορεί να ανανεώνεται (πχ ένα εστιατόριο έκλεισε) καθώς τίποτα στη ζωή δεν παραμενει αιώνια (πλην των αξιοθεάτων κι αυτό με επιφύλαξη βλέπε Μπαμιάν, Τιμπουκτού)
εδώ έχει δοθεί το μεγαλύτερο βάρος έτσι κι'αλλιώς, αλλά είναι πιο δύσκολη η εξίσωση απ'ότι φαίνεται, και ψάχνω ακόμα την βέλτιση λύση, θα δούμε. :)

echo2011

Member
Και μένα μου φαίνεται πολύ καλή ιδέα στον νέο χάρτη να χρωματίζεται η χώρα και παράλληλα να πινεζάρονται οι πολεις της χώρας που έχουμε πάει..
Και μια πρόταση για τα photo albums. Δε ξέρω αν έχει συζητηθεί αλλά είναι κουραστικό για να δεις τις φωτογραφίες ενός άλμπουμ να κάνει load όλη η σελίδα για να πας στην επόμενη φωτογραφία.. Δε γίνεται να πατάμε το βελάκι και να φορτώνει στην ίδια σελίδα η επόμενη/προηγούμενη φωτογραφία;

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Και μια πρόταση για τα photo albums. Δε ξέρω αν έχει συζητηθεί αλλά είναι κουραστικό για να δεις τις φωτογραφίες ενός άλμπουμ να κάνει load όλη η σελίδα για να πας στην επόμενη φωτογραφία.. Δε γίνεται να πατάμε το βελάκι και να φορτώνει στην ίδια σελίδα η επόμενη/προηγούμενη φωτογραφία;
Είναι ήδη έτοιμο αυτό στα καινούρια albums. Ουσιαστικά αυτό που θα γίνει είναι ότι θα διατηρήσουμε την κεντρική γκάλερυ αλλά απλά ως σημείο αναφοράς, και θα δώσουμε βάρος στα προσωπικά άλμπουμ. Εκεί λοιπόν όταν κάνεις κλικ σε μια φωτογραφία ανοίγει ένα overlay και εκεί μπορείς να βλέπεις τις φωτογραφίες δεξιά/αριστερά χωρίς να φορτώνει η σελίδα ξανά. :)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα